Eurooppa Kulttuuri Muu maailma Politiikka

EU kutsuu Elon Muskin julkiseen kuulemistilaisuuteen Twitter-politiikasta ja uhkaa verkostopalvelun kieltämisellä

Elon Musk. Kuva: Flickr.

EU uhkaa kieltää Twitterin, jos se ei toteuta sensuuria tukevaa politiikkaa.

Euroopan parlamentti on kutsunut sosiaalisen verkostopalvelu Twitterin uuden omistajan Elon Muskin osallistumaan alustaa koskevaan julkiseen kuulemistilaisuuteen. Kutsu tuli sen jälkeen, kun EU:n avainhenkilöt varoittivat, että Twitter voidaan kieltää, jos se ei toteuta laajoja sensuurikäytäntöjä.

Euroopan parlamentin puhemiehen Roberta Metsolan maanantaina päivätyn kutsukirjeen mukaan EU:n toimielin haluaa käydä ”suoraa näkemystenvaihtoa” miljardöörin kanssa, puhemiehen tiedottaja tiedotti.

”Twitteristä ei saa tahattomasti tulla vihapuheen, vaaleihin sekaantumisen ja väärän tiedon välinettä”, kirjeessä sanotaan.

Musk osti sosiaalisen median jättiläisen lokakuun lopussa, ja siitä lähtien Euroopan unioni on toistuvasti kehottanut häntä vahvistamaan suojakeinonsa ”löyhästi määriteltyjä termejä, kuten vihapuhetta, väärää tietoa ja muuta niin sanottua haitallista sisältöä vastaan”, jotta hän ei rikkoisi EU:n lakeja.

EU:n sisämarkkinoista vastaava komissaari Thierry Breton sanoi maanantaina Twitter-viestissään, että ”alustat eivät voi jatkuvasti tehdä käänteentekeviä linjauksia”, sillä digitaalisia palveluja koskevassa EU:n lainsäädännössä on selkeät säännöt.

Hän lisäsi, että lakia on sovellettava viimeistään ensi vuoden syyskuun 1. päivään mennessä, ja pyysi unkarilaisen Mandiner-uutistoimiston raportin mukaan palveluntarjoajia tekemään kaikkensa noudattaakseen lakia täysimääräisesti ennen määräaikaa.

Breton viittaa EU:n digitaalisia palveluja koskevaan lakiin, jonka yhtenä peruselementtinä on tarkoitus säännellä ja rajoittaa verkkopuheita ”vihapuheen torjunnan” varjolla. DSA (The Digital Services Act) tarjoaa EU:lle laajat valtuudet sensuroida poliittisia toisinajattelijoita ja poliittista puhetta, jonka se katsoo uhkaavan vasemmistoliberaalin vallanpitäjän valtaa.

Kuten Remix News on aiemmin raportoinut, on epäselvää, mikä on ”vihapuhetta” tai ”disinformaatiota” tai kuka päättää näistä nimityksistä. Usein näistä asioista päättävät ”faktantarkistajat” ovat kuitenkin ideologisesti linjassa vasemmiston kanssa. Esimerkiksi valtaosa Keski- ja Itä-Euroopassa Facebookille työskentelevistä faktantarkistajista on miljardööri-oligarkki George Sorosin rahoittamia, ja hänen rahojaan on virrannut lähes kaikkien merkittävien vasemmistoliberaalien kansalaisjärjestöjen ja länsimaiden valtaapitävien tahojen kautta. Tämä tarkoittaa, että massamaahanmuuttoa ja sananvapauden rajoittamista vastustavat tai perinteisten perhearvojen kannattajat voivat joutua ”vihapuheen” toimittajiksi ja joutua sakkojen tai sensuurin kohteeksi DSA:n nojalla.

Twitter sulki tilit useilta tunnetuilta toimittajilta, jotka olivat hiljattain kirjoittaneet Muskin lentosijainnista ja yhtiön tilanteesta sen jälkeen, kun yhtiö oli ostanut Twitterin. Arvoista, avoimuudesta ja oikeusvaltion periaatteista vastaava EU-komissaari Vera Jourová varoitti omistajaa viime perjantaina sanomalla, että EU:n digitaalisia palveluita koskeva lainsäädäntö edellyttää tiedotusvälineiden vapauden ja perusoikeuksien ”kunnioittamista”.

Varoitus tuli sen jälkeen, kun Twitter sensuroi konservatiiveja vuosien ajan ilman, että EU:n vasemmistoliberaaliblokki olisi vastustanut sitä lainkaan. Esimerkkinä mainittakoon Twitterin päätös sulkea New York Post -lehden tili, koska se oli julkaissut Hunter Bidenin kannettavaa tietokonetta koskevan jutun, jota pidettiin suurena hyökkäyksenä lehdistönvapautta vastaan, ja Euroopan parlamentti vaikeni asiasta.

Lähde: Remix

28 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Jouko

EU on valitsemassa Kiinan ja Pohjois-Korean linjan, tekemällä geopoliittisen linjauksen keskustelupalstan käytöstä. Osa dystopiaa on valikoidun tiedon jakaminen kansalaisille.
Mitä seuraavaksi tehdään suuren yhteishyvän nimissä,?

Anomaster

Seuraavaksi aletaan kontrolloida kansalaisten rahoja digitaalisella rahalla. On niin kätevää sulkea epämiellyttäviä mielipiteitä omaavien tilit napin painalluksella. Aloittavat toki digitaalisella henkilökortilla, tai ehkä rokotustodistuksella, johon sitten lisätään lopulta kaikki tieto, jotta olisi kätevää kontrolloida kaikkia alamaisia, siis valtion omaisuutta.

Ilkka

Twitteristä ei saa tulla vaaleihin sekaantumisen ja väärän tiedon välinettä.. No hyvä, mutta mitäs jos saman tien kun ollaan asialla, kielletään myöskin EU:lta samat asiat ? EU syyllistyy paljon enemmän väärän tiedon välittämiseen ja sekaantuu myöskin vaaleihin, ellei kaikki liputa punavihreää aatetta. Eikö koko välimeren eteläpuolelta tapahtuva liikenne kohti pohjoista olekaan väärällä tiedolla kuorutettua tuubaa ? ja mitä tulee vaaleihin, niin koska äänestimme siitä kuka johtaa EU:ta ??? Ei siitä ole tehty missään kansanäänestystä, sinne vaan otetaan hyvävelikerhosta seuraava sähkynukke kysymättä mitään kymmeniltä miljoonilta kansalaisilta.

Anomaster

Jos sanoo, että EU valehtelee, sitten pitää sanoa myös, etttä Suomi valehtelee. EU ei valehtele, vaan EU:n valta-asemissa olevat poliitikot valehtelevat, kuten Suomenkin poliitikot valehtelevat.

Anomaster

EU on huolestunut samasta asiasta kuin Yhdysvaltain demokraatitkin: eivätkö enää olekaan vasemmistonäkemykset erityissuojeluksessa ja konservatiivit pannassa.

Juurihan on Twitter esittänyt todisteet aiemmin toteutetusta vaalivaikuttamisesta Yhdysvalloissa. Siitähän kaikki suvakit ovat huolissaan, että niin ei enää tehtäisi ja että kaikki tuollainen paljastetaan.

Lisäksi tietysti ovat huolissaan siitä, että rokotuksista saisi puhua vapaasti, Hunterin läppäristä voisi kertoa, weffiläisten touhuista saisi kertoa mitä vaan ja voisi väittää, että sukupuolia on vain kaksi, ilman bannia.

Vallan kauhistuttava ajatus, että Twitter ei olisi enää poliittisessa ohjauksessa.

Viimeksi muokattu 9 kuukautta sitten by Anomaster
Jussiboy

Samat sanat voisi kohdistaa muskiin, putiniin, orbaniin. He eivät kestä kritiikkiä. Arvostellaan EU:ta ja vaaditaan eroa siitä mutta hypätään seuraavassa lauseessa putinin kelkkaan. Ei musk ole itsessään vaarallinen, vaarallisia ovat ne wannabe- muskit, jotka kuvittelevat noukkivansa hänen pöydältään pudonneita murusia. Kaiken pahan mahdollistavat hyvää tarkoittavat hälmöt, jotka eivät uskalla ajatella itsenäisesti. Minusta on hassua, kun esim. sinimustat puhuvat sananvapaudesta, kun ajattelee heidän ideologiansa alkulähteitä.

Piikkilampaat

Sinun eu rakastaminen on kyllä selvää, vielä selvempää on se, että et ollut edes olemassa markka aikana etkä tiedä tuosta ajasta mitään, joten jospa jättäisit kehumasta eu:ta, ei uppoa.

Jussiboy

Mistä tiedät, että en ollut vielä syntynytkään markka-aikana? Kyllä olin, olen syntynyt 50-luvulla, joten tiedän tuosta ajasta luultavasti enemmän kuin sinä.

Piikkilampaat

Jos olist ollut markka aikaan olemassa, et kehuisi mitenkään eu syöpää.

Valtamedia valehtelee härskisti

Olemme olleet jo tosi pitkään EU:ssa mutta en vieläkään ole keksinyt ainuttakaan hyvää asiaa koko systeemistä.

Piikkilampaat

Etkä tulekkaan löytämää hyviä asoita, ainostaan haitallisia, ja vieläkin haitallisempia asioita. Esimerkkinä vaikka eu:n tuleva käskytys, eli ensin luokittelivat suomen metsät hiiliniuluiksi, nyt sitten ovat tuon johdosta maksattamassa suomea 7 miljardilla eurolla.

Runtiti-pou

Twitteristä ei siis saa tulla oikean tiedon lhdetä esim. holohoaxin ym. suhteen. Kaikki terveet poliittiset ja ylipäänsä terveet mielipiteet on estettävä

Letunviuhake

Koko EU pitää heittää hornan hel,ettiin!!!

juu

Tää kertoo vain siitä kuinka koko eu on täysin kommunismia.
Päättäjien ja heidän tekemien päätösten kritisointi kielletään ankarasti..

Suharin Kevari

Tässä nähtiin se kuuluisa koiran älähtäminen kun kalikka kalahti. Eu diktatuuriin ei sovi vapaus ilmaista mielipiteitä.

Peter Kreisler

Uskomatonta, EU ei edes yritä peittää rajoittavansa sananvapautta ja oikeutta omaan mielipiteeseen.

Ilkka

Valtakuunanbunkkerissa kuitenkin vannotaan demokratian ja vapaan ilmaisun nimiin, eikä mitään ristiriitaa todellisuuden ja kuvitellun välillä nähdä.

patton

EU on läpeensä mätä ja sananvapauden tukahduttaminen on ollut päätavoite missä on onnistuttu todella hyvin! Kultaiselle EU:n oksalle koko hallituksemme nyt pyrkii vaikka korruptioepäilyt myös parlamentissa ovat osoittautuneet todeksi! Von der Leyenin paikka on suljetussa laitoksessa tai giljotiinissa Brysselin hallituspalatsien edessä!

Yrjö

Totuudenpuhujat ristiinnaulitaan.

Jussiboy

Ketkä totuudenpuhujat? Täytyy olla aika tietämätön ja vailla käyttäytymissääntöja, jos pitää toisen ihmisen, jonka mielipiteet eroavat omista, herjaamista ja haukkumista totuudenpuhumisena. Jokainen normaali järjellä varustettu kykyä erottaa terveen kritiikin epäasiallisesta solvaamisesta. Sananvapauteen kyllä tällainenkin kuluu mutta se kertoo vain ja ainoastaan kyseisen ihmisen alamittaisuudesta. Sillä ei mitään tekemistä asiallisen kommentoinnin kanssa. Sananvapauden rajoittamisesta huutavat eniten ne, jotka valtaan päästyään ovat sitä innokkaimmin rajoittamassa. Joka maassa, jossa oikeisto- tai vasemmistopopulistit ovat päässeet valtaan, ovat alkaneet rajoittaa sananvapautta kuka milläkin verukkeella. Keppihevosena on milloin seksuaalivähemmistöt, milloin jotkut muut, kirjo on laaja. Valetiedon levittäjät kyllä itsekin tietävät tasan tarkkaan, että levittävät väärää tietoa mutta kukin omien valtapyrkimyksiensä pönkittämiseksi tekevät niin silti. On tuo Soros ihme mies, kun pystyy yksin tuollaiseen ohjailuun. Samaa voisi sanoa putinista. Vai toimivatko he kuitenkaan yksin?

Peter Kreisler

Jep, siinäpä tuli ”Jussiboyn” mielipiteitä, mutta mitä luulet jos nämä lausumasi käännettäisiin ns. ”Mainstreamia” vastaan, olisiko julkaistu Helsingin sanomissa, iltapäivälehdissä jne…
Nyt kuitenkin ”Jussiboyn” mielipide nimimerkin suojista on ja pysyy Kansalainen.fi:n julkaisemana. Eli kuka nyt oikeastaan hyväksyy eriäviä mielipiteitä ja on suvaitsevainen. Demokratia ilmenee Suomessa vain ja ainoastaan vaihtoehtomedioissa.

Jussiboy

Sehän riippuu siitä, miten se käännetään ”mainstreamia”vastaan, jos mielipide on muutakin kuin pelkkää väärien tietojen jakamista, niin kyllä julkaistaisiin. HS:n juttujen kommenttiosiossa julkaistaan asiallisia mielipiteitä vaikka ne olisikin eroavia jutusta ilmeneviin. En ole ollut samaa mieltä jutun kirjoittajan kanssa, ja ne on kuitenkin julkaistu. Kirjoitan nimimerkin suojista, kun se kerran on sallittu, enkä ole enkä ole ollut ehdolla missään vaaleissa kuten kirjoittaja. Minusta se olisi hyvä ratkaisu, että tännekin kaikki kirjoittaisivat omalla nimellään niinkuin hesarissa.

Peter Kreisler

Aika hurja väite, että kaikki muu kuin väärän tiedon levittäminen julkaistaisiin, tuo ylittää jo Hesarin jutut ja totuuden.
Jos kerran kannatat omalla nimellä kirjoittamista, niin aloita itsestäsi, sitä sanotaan sanojensa takana seisomiseksi. Sitä paitsi mielipiteesihän on ”mainstreamin” mukainen, joten mitään seurauksia sen esittämisestä ei ole.

Anomaster

Omalla nimellä kirjoittaminen ei ole missään vaiheessa osoittautunut miksikään laadun takeeksi. Ihmiset, jotka korostavat omalla nimellä kirjoittamista eivät tiedä tai ymmärrä nimimerkkien käytön historiaa ja tärkeää asemaa historiassa.

Anomaster

Hmmm. Ei todellakaan ole niin, että kaikki mielipiteet voi saada läpi vaikkapa Hesarissa, Iltalehdessä tms. valtamedian julkaisuissa.

Kirjoitapa juttu kahdesta sukupuolesta ja osoita, että on vain kaksi sukupuolta ja ne lukemattomat sukupuolet ovat pelkkää kuvittelua. Koeta selittää, että sukupuolta ei voi millään leikkauksilla korjata tai muuttaa, voi ainoastaan tärvelää omansa. Kerro, että miehestä ei saa naista millään keinoilla, eikä naisesta miestä sen paremmin.

Käyn mielelläni katsomassa sitten, kun saat noihin asioihin paneutuneet mielipidekirjoitukset läpi. Tuskin saat niitä läpi, vaikka kirjoittaisit kuinka asiallisesti ja pysyisit totuudessa.

Ilkka

Kun vielä kahden sukupuolen lisäksi esittää ne kristinuskon sanomaksi, huutaa valtakunnan syyttäjä elinkautista ääni käheänä.. ” Päkä ” sai tästä hyvän näytön.

ike

Olen eri mieltä. Nimimerkki on hyvä ratkaisu. Suomessakin on onstituutioita jotka eivät niin hyvällä katso joidenkin epäkohtien esilletuomista ja voivat tehdä taviksen elämän aika vaikeaksi, jos tahtovat.

Muistuttaa kommunismia

Onpa mahtava sananvapaus EU:ssa. Tää nykytouhu on täyttä kusetusta kaikin puolin. Meillä on suoranaiset kaksinaamaiset valehtelijat vallassa.

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa