Eurooppa Politiikka

EU suunnittelee kieltävänsä nikotiinipussit

Nikotiinipussit. Kuva: CC BY 2.0 DEED /

Nikotiinipussit ovat kiertäneet EU:n kiellon suun kautta nautittavasta tupakasta, koska siinä ei ole tupakkaa. Mutta nyt Bryssel harkitsee tuotteen kieltämistä, kertoo Politico.

Toisin kuin tavallinen ruotsalainen nuuska – jonka EU on kieltänyt kaikissa jäsenmaissa paitsi Ruotsissa – nikotiinipusseja on voinut ostaa koko unionin alueelta. Myös Suomessa tuotteet tulivat kauppoihin viime vuoden puolella.

Mutta nyt EU-komissio haluaa tukkia tämän porsaanreiän. Politicon mukaan nyt harkitaan tuotteen sääntelyä tai täydellistä kieltämistä.

Politico on saanut käsiinsä salaisen ja alustavan tutkimuksen nykyisistä tupakkadirektiiveistä. Siinä ehdotetaan, että nykyinen tavallisen nuuskan kielto tulisi tulevaisuudessa kattaa myös nikotiinipussit.

Suomessa nuuskan myynti kiellettiin Euroopan Unioniin liittymisen myötä. Viime vuonna Valvira poisti nikotiinipussien myyntiä rajoittaneen juridisen merkinnän siitä, että kyseessä on lääkeaine, minkä jälkeen niiden myynti vapautui Suomessa.

Lähde: Fria Tider 

3 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Marko Kristian

En ole koskaan nikopusseja kokeillutkaan, mutta se nuuskan salakuljettajien tuomio oli hyvä osoitus kuinka Suomessa saa koviakin rangaistuksia, jos koetaan että Suomi on menettänyt rahaa jonkun toiminnalla.
Oikeudessa laskettiin että Suomi olisi menettänyt verotuloja 1,8 miljoonaa joka tuomittiin syytettyjen korvattavaksi, samojen laskelmien perusteella salakuljettajat olivat tienanneet 90 000e. Eli melko kovat on verot tuotteessa jota ei Suomessa saa edes myydä.
Sen lisäksi tietysti saivat ehdottoman 2,5-vuoden vankeusrangaistuksen ja tuomittiin menettämään 2 kappaletta rekka-autoja valtiolle.

Ilkka

Mutta khatin jauhamista ei kielletä. On kuulemma Somaleille samanlainen pikku piriste kuin kahvi meille. Tosin sillä erolla että khatti aiheuttaa käyttäjälleen agressioita ja altistaa mielenterveysongelmille. Se on huume, mutta miksi sitä huumetta kieltämään, ongelmathan kasaantuvat somalille joka sitten purkaa ne vastaantulijoihin. Ei tosin Helsingin hienostolle varatuissa nukkumalähiöissä. Kun siellä säilyy rauha ja harmonia on helppo unohtaa vantaan ja espoon mulattien täyttämät getot jengeineen. En ihan heti usko että Wahlroosin naapurina on vastaanottokeskus tai kerrostaloalue äbläwäblän säestämänä.

John Quiman

Joillakin on hillitön hinkuu määrätä, mitä toiset saavat tehdä. Se on pahanlaatuista tiukkapipoisuutta, joka on yhteiskunnalle vaarallisempaa kuin tupakat ja viinat yhteensä.

Uusimmat uutiset