Eurooppa Maahanmuutto Politiikka

EU:n 19 jäsenvaltiota johtaa vaatimusta turvapaikanhakijoiden ulkomaisten käsittelykeskusten perustamisesta

Lampedusan siirtolaiskriisi syyskuu 2023. Kuvakaappaus: Telegram.

Tšekin pääministeri Petr Fiala paljasti, että yli kaksi kolmasosaa EU:n jäsenvaltioista on laatimassa kirjettä Euroopan komissiolle, jossa vaaditaan ulkomaista turvapaikanhakijoiden käsittelyä ”lopullisena ratkaisuna” meneillään olevaan kriisiin.

Esimerkkinä tästä yhteistyöstä on Italian ja Albanian välinen sopimus. Italia siirtää jopa 36 000 turvapaikanhakijaa, jotka saapuvat Italian maaperälle, Italian hallinnoimiin siirtolaisleireihin Albaniassa, missä heidät pidetään, kunnes heidän hakemuksensa käsitellään.

Ranskan presidentti Emmanuel Macron ja Euroopan komission maahanmuutto- ja turvapaikkasopimuksista vastaava komissaari Ylva Johansson ovat molemmat kritisoineet Britannian Ruanda-suunnitelmaa viime kuussa, sen jälkeen kun Britannian lainsäätäjät hyväksyivät lainsäädännön, jolla ohitetaan maan korkeimman oikeuden huolenaiheet.

”Tämä malli, jonka jotkut haluavat ottaa käyttöön, eli mennään etsimään kolmatta maata, esimerkiksi Afrikasta, ja lähetetään maahanmuuttajat sinne. Tämä on arvojemme pettämistä ja johtaa meidät uusien riippuvuuksien tielle kolmansista maista”, Macron sanoi.

Johansson oli myös yksiselitteinen. ”Pitäisikö meidän lähettää EU:n alueella turvapaikkaa hakevat ihmiset kolmanteen maahan? Vastaukseni on ei. Emme ole avoimia sille”, hän kertoi toimittajille maaliskuussa.

Tutkimuskysely paljasti, että tšekkiläiset vastaajat ovat yksi EU:n pettyneimmistä ryhmistä Brysselin maahanmuuttopolitiikan suhteen. Vain 39 prosenttia oli sitä mieltä, että EU:n maahanmuuttopaketissa ehdotetut turvapaikanhakijoiden kiintiöt ovat tarpeellisia, kun taas vain 17 prosenttia oli sitä mieltä, että Eurooppa ”tarvitsee maahanmuuttoa tänään.”

Lähde: Remix News

Tilaa
Ilmoita
2 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka Manttari

Ei mitään käsittelykeskusta tarvita. Takaisin vaan omaa maata rakentamaan jokainen kykynsä mukaan. Jos kyvyt viittaavat petoksiin ja sotiin niin sellaisen maan sitten saavat. Johonkin pitäisi vetää raja siihenkin mikä kaikki kuuluu eurooppalaisille kansoille. Tässä ollaan nyt tilanteessa josta hyötyvät niin moni eurooppalainenkin nk. hyväntekijätoimija muun ohella joten tuskin tästä kusettamisesta kovin helppo on vetäytyä. Tavalliset ihmiset ovat aina ryöstön kohteena eikä sille loppua näy.

Ruoste Iskee

Samaan aikaan eu siirtelee vaikkapa 5 miljoonaa 3 maailman ihmisoletettua Suomeen, niin mitä tuollaisella lailla muka tekee. Ei yhtään mitään. Suomen olisi pitänyt hylätä koko eu:n uusi maahanmuuttolaki, mutta ei, kaikki Suomen edustajat brysselissä ja hallituksessa äänesti, kyllä. Joten sonnassa uidaan ja siihen hukutaan vaikka kuinka tuolla. eteenkin persut harhauttaa tolloja äänestäjiään että Suomi jotenkin tiukentaa maahantijoiden pääsyä, jopa tuolla ulkoistamisella afrikkaan, ja puolueen nuolijat kuvittelee että persut tekee nyt maamme turvalliseksi. Totuus vain on, että persut toimii isänmaatamme vastaan ja haluaa hukuttaa maamme käsittämättömän mutatulvan alle.