Eurooppa Politiikka

Euroopan petostentorjuntavirasto syyttää Marine Le Peniä julkisten varojen väärinkäytöstä

Marine Le Pen. Kuva: Flickr.

Pariisin syyttäjät tutkivat Euroopan petostentorjuntaviraston raporttia, jossa Ranskan oikeistopuolueen presidenttiehdokasta Marine Le Peniä syytetään julkisten varojen väärinkäytöstä hänen toimiessaan Euroopan parlamentissa.

 

Pariisin syyttäjät tutkivat Euroopan petostentorjuntaviraston raporttia, jossa syytetään Ranskan oikeistopuolueen presidenttiehdokasta Marine Le Peniä ja muita hänen kansallismielisen puolueensa jäseniä julkisten varojen väärinkäytöstä heidän toimiessaan Euroopan parlamentissa.

Ranskalainen uutissivusto Mediapart paljasti raportin ajoitettuna sopivasti juuri muutamaa päivää ennen kuin Le Pen kohtaa virassaan olevan presidentti Emmanuel Macronin sunnuntain vaalitentissä, joka voi ratkaista Euroopan tulevan suunnan. Le Penin puolue Kansallinen liittouma pyrkii vähentämään EU:n valtaa.

Puolueen asianajaja Rodolphe Bosselut sanoi, että Le Pen kiistää väärinkäytökset, ja kyseenalaisti Mediapartin julkaisun ajankohdan juuri ennen presidentinvaalien toista kierrosta.

EU-myönteinen uusliberaali Macron johtaa Le Peniä mielipidemittauksissa ennen sunnuntain äänestystä, vaikka kilpailu on tiukempi kuin heidän vuoden 2017 vastakkainasettelussaan.

Euroopan petostentorjuntavirasto OLAF toimitti raporttinsa viime kuussa Pariisin syyttäjänvirastolle, joka ”analysoi sitä parhaillaan”, tiedotti syyttäjänvirasto maanantaina. Virallista tutkintaa ei ole vielä aloitettu, eikä lisätietoja julkistettu.

Mediapartin mukaan OLAFin raportissa todettiin, että Le Pen, hänen ”kansankiihottaja” isänsä ja puolueen perustaja Jean-Marie Le Pen ja muut Euroopan parlamentissa toimineet puolueen jäsenet käyttivät 617 000 euroa julkisia varoja ”tekaistuihin tarkoituksiin”, erityisesti ”puoluetta lähellä olevien yritysten hyväksi”. Petostentorjuntaviraston kerrotaan vaativan varojen takaisinmaksua ja mahdollisia petos- ja kavallussyytteitä.

OLAF syytti puolueen jäseniä ”vakavista rikkomuksista” ja ilmoitti Mediapartin mukaan, että Kansallisen liittouman – entisen Kansallisen rintaman – jäsenten ”sopimaton käytös” ”vaaransi unionin toimielinten maineen”.

OLAF ei vastannut lausuntopyyntöihin maanantaina, jolloin Belgiassa ja useissa Euroopan maissa oli pyhäpäivä.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Le Peniä ja hänen puoluettaan syytetään EU:n varojen väärinkäytöstä. Useiden hänen puoluettaan koettelevien oikeusasioiden joukossa Le Pen sai vuonna 2018 alustavat syytteet, jotka perustuivat OLAFin erilliseen tutkimukseen, jossa Kansallisen liittouman jäseniä syytettiin Euroopan parlamentin palkkalistoilla olevien avustajien käyttämisestä puolueen poliittiseen toimintaan.

Euroopan parlamentissa vuosina 2004-2017 toiminut Le Pen tapasi maanantaina kannattajiaan Normandian Saint-Pierre-en-Augen kaupungissa. Hänellä ja Macronilla on edessään ratkaiseva väittely keskiviikkona.

 

Lähde: ABC News

24 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
juha II

Likaiset keinot käyttöön EU:n kaikkinaisen demokratian ja rehellisyyden kehdossa!

Kuitenkin EU-globalisti-kommunisteilla Ranskassa on sen verran omaperäisyyttä ettei tällä kertaa syytetä Marine Le Peniä Venäjän ruplasalkusta tai kuhertelusta ”Moskovan valoissa” itsensä belsebubi Putinin kanssa!
Ranskan Macron sekä sen korruptoituneet laiskat virkamiehet ja EU pelkää todenteolla uuden ”unkarin” syntymistä ”Pariisin taivaan alle”!

On jälleen jättimäisen tekopyhyyden huippu syyttää väärinkäytöksistä EU:n varojen ”väärinkäytöstä”, koska sen piirissä EI ole olemassakaan sellaista käsitettä vaan kyseinen rosvojoukko on läpi mätä täynnä keskinkertaisuuksia ja virkaheittoja!
Jo vuosia sitten romanialainen naistoimittaja murhattiin Bukarestin puistossa hänen tutkittuaan EU:n korruptiota ja romanialaisen järjestäytyneen rikollisuuden välistä suhdetta aina maan poliittista johtoa ssekä virkakuntaa koskien.
Ja siitä vielä muutama vuosi taaksepäin EU:lle palkattiin rehellistä laatua (vahinko) oleva tilintarkastaja taas jälleen jonkin ”EU:n korruption vastaisen ”hankkeen” ”joulukuusen koristeeksi”. Niinpä tämä yksinkertainen kamreeri parka löysikin paaaallljon klappia ja varojen vuotoa vähän sinne sun tänne. Kaiketi rinta rottingilla hän tuon palkkaajilleen eli talousoastolle julki toi. Hän oli päästä hengestään kun EU:n ”pulmuset” repivät ”ihokkaansa moisesta”. Eivät siitä, että rikos paljastui, vaan siitä, että ”rikos paljastui”! Yltiö kähveltäjät kun eivät halunneet nähdä ”peilikuvaansa” tilintarkatusraportin peilistä!!!

EU on poliittisen, taloudellisen, ihmisoikeuksiellisten, sananvapauden, terveyden, sotarikosten, haittamaahanmuuton, tyhmyyden, idioottimaisen energiapolitiikan, epärehellisyyden ja Jumalattomuuden sekä siitä sikiävän EU valkoisten kansalaisten kansanmurhan teurastaja!!!

Ja kaiken edellisen takia se huutaa: ”Ottakaa varas kiinni” tarkoittaen Venäjää kun ”parrakkaalla naisella” (EU) on omat taskut täynnä ”kultaa ja mirhamia”!!!

John Quiman

EU itsessään ei ole mitään. Se on sitä, miksi poliitikot sen kulloinkin tekevät. Tuo korruptoituneisuus taitaa olla mitoissaan erityisesti eteläisessä Euroopassa ja heikentyy jonkin verran mitä pohjoisemmaksi mennään.

Poliitikkojen enemmistö potee kaikkialla länsimaissa pahanlaatuista suvakismia, joten olipa EU tai ei, kusessa ollaan. Tämä on se asia, mikä pitäisi muuttaa ensisijaisesti, mutta se ei muutu, ennen kuin kansalaiset niin päättävät. Eivät varmaan päätä ennen kuin asiat ovat niin huonolla tolalla, että on pakko herätä tajuamaan, että metsään on menty ja kauan. Jos tätä ei muuta, on yhdentekevää mitä kerhoja on tai ei ole.

Jospa tämä muuttuisi USA:ssa osin syksyn vaaleissa ja sen jälkeen koko hallinnossa, alkaisi muutos myös Euroopassa. Sillä on vaikutusta.

Jos Kiinaa pidetään liian merkittävänä, eikä USA pääse irti leftisteistään, ei tule sellaista muutosta, joka pelastaisi länsimaat, vaan länsimaat muuttuisivat samaan tapaan totalitaristisiksi kuin Kiina on ja jota kohti länsimaita ollaan viemässä.

taavi

Eikööhän jokaiselle ranskikselle ny viimeistään tullu selvääks millanen tää eu on. Mutta tuskin tuli. Siellä ne kurnuuttajat ny päivittelee pikkusormet pystys kun se Löpeeni on varas ja petturi. Niin aivotonta on väki Ranskas, aivan kuin Suomes. Kun niitä ja meitä viedään kun tyhmiä pässejä narus ja ne viejät tietää sen, ja ei oo minkäänlaasta häpeetä niillä kun tämmöösiä vedätyksiä tekevät. V-ttu ku oksettaa.

derbiedutsi

Suomessa tuota täytyy tehdä. Marin on käyttänyt täysin väärin julkisia varoja. Syytetä heti kehiin.

Neukkumenoa!

Näin eurostoliitossa, samoin kuin aina neukkula-venäjällä!!
Mallioppimista.
Kannata:https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/9574

Tuumailija

Kas kun ei porukka ole syttynyt ajatukselle, mutta lampaat tykkäävät kun heidät siihen on opetettu.
Alun alkaen olisi pitänyt laittaa maksukortin taakse kaikki kanavat, maksakoon se kuka haluaa katsella.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Tuumailija
John Quiman

Pitäisi olla yksi kanava, joka on valtion kanava ja yleishyödyllinen kanava. Yleihyödyllisyyttä on esim. erilaiset opetusohjelmat ja muuten se olisi valtion tiedotuskanava. Yle ei rajoitu lähimainkaan vain tarpeelliseen. Kun se maksetaan verovaroista, jota yle-vero on käytännössä, ei se saa olla jokin valtava koneisto, vaan sen tulee toimittaa tarpeelliset asiat ja näyttää yleishyödyllisiä ohjelmia.

Hh1488

Tässä sitä oikeeta hybridvaikuttamista

Juke

Kesken vaalien alkavat etsimään syytteitä, ei ne paljon häpeä edes yritä peitellä vaalivaikuttamisiaan. Jos kansa osaisi ajatella, niiin tämän jälkeen Le Penin pitäisi voittaa vaalit kirkkaasti.

juu

Tämäkö ei ole ulkovaltojen vaalivaikuttamista?
Ihan joka asiassa nää globalistit syyllistyy itse siihen mistä muita syyttävät.
Harvinaisen härskiä touhua.

John Quiman

Eihän niillä ole alkeellisintakaan moraalia, niillä on vain ideologian fanaattinen leimahtelu silmissä.

John Quiman

Kuinkas sattuikaan, että juuri vaalien alla. Vaalien jälkeen voikin sitten sanoa, että voi voi, erehdyimme, ei ollutkaan mitään. Jaa, jos Le Pen voittaa, sitten tietysti aletaan keksiä lisää jotain millä mustamaalata. Kuuluu vassujen rutiineihin.

Kata

No odotinkin jo jotain…eihän ne muut mitään muitten rahoja käytä hahahahahhaaaaaa muutama miljardi sinne tänne..SuomestaKIN!
Ja EU sen teki!Ne siveät siskot ja muikeat herrat!

Tuumailija

Kun varojen väärinkäytöä toimittaa oikeat ihmiset, ei siihen puututa.
Miksiköhän maajussit eivät ole alkaneet muodostamaan tällaisia, kun TVO:n on tällainen ja yhtenä osakkaana Wahlroos.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Mankala-periaate

Tämä sopimusmuoto kävi koeponnistuksessa eu:ssa ja hyväksi havaitsivat, peitelty osingonjako korruptiomuotoisena on suotavaa.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Tuumailija
Kata

Just joo…biltbäkpetteri se on siellä ja täällä,niillä ”oikeilla ihmisillä”!
Kaikki mikä normi-ihmiselle on väärin on heille suotavaa.Tämä on sellainen Mikä-Mikä-maailma nykyään.

juu

Eihän nyt WEFin great resetin voi antaa mennä pieleen.
Se muuten oikeasti etenee niin vauhdilla että ihmiset ei edes tajua.
Sodasta en tiedä mutta muuten koko homma on suunniteltu aikoja sitten, siitä on ihan dokumentitkin olemassa.
Jos joku jaksaa englantia lukea niin katsokaa semmonen kun Spars pandemic 2023-2025.
Vuodet ei ihan ole oikein sars-cov kanssa, mutta muuten kaikki on mennyt juuri niin kuin tuossa kirjoitettu.

Kata

Juu reseptiä vääntää monella taholla muutama tuleva maailmanvaltiasporukka…joilla tulee vielä olemaan se Animal Farm -taistelu itelläänkin koska valta sokaisee ja kaikki haluavat olla se suuri johtaja numero yksi.
Kuin Chaplinin Diktaattori-leffassa…Charlie näki ison resetoinnin hamaan tulevaisuuteenkin.Kuten Orwellkin.

Tuumailija

Miten Chapilinin kävi tämän tiimoilta, joutui pannaan kuten kuvakin koska joidenkin mielestä se toi Hynkeliä liikaa esille, koska retardit eivät tajunneet satiiria.
Myöhemminhän Chaplinia syytettiin kommunismista -47 isolla kädellä, todisteiksi kannettiin esim. Nykyaika liian työväenluokkainen elokuva ja muissa siirtolaisuus euroopasta.

Nyt samat asiat ovat se hype ja ”hyve” tuolla matereella.

Kata

Juuripa näin!

Timppis

Sattuipa somasti.ajankohta meinahan.🤔

finne igen

EU:n petostentorjuntavirasto on varsinainen klovni! Tutkitaan nyt ensiksi Heiko von der Leyenin toimet Israelissa koskien Pfeizerin Rna-rokotteita ja laitetaan hänen loistava puolisonsa Ursula odottamaan giljotiinia Brysselissä! Petosta ja huijausta on koko EU ja siksi siitä on päästävä eroon.
Meidän suomalaisten kannalta Marie Le Pen on todellinen mahdollisuus! Kannattaa katsoa Scott Ritterin arvio Suomen asemasta Nato-hakemuksen jättämisen jälkeen!
finne igen

Tuumailija

Tuossa on varmaan tarkoittamasi video tuubissa: https://www.youtube.com/watch?v=T3LeFb_wqPo

John Quiman

Scott Ritterillä on näkemyksensä. En oikein usko hänen näkemykseensä etenkään Suomen Nato-jäsenyyden osalta. Tuoksuu muuten hieman venäläismielinen asenne tuon Ukrainan sodan osalta, ehkä ei Venäjä-fani, mutta kallistuu ”ymmärtämään” Venäjää ikään kuin Venäjällä olisi oikeus riehua, koska Nato on sille uhka ja Ukraina on täynnä natseja. Unohtaa toki, että Venäjä on täynnä toisenlaisia natseja, jotka uhoavat Venäjän ja venäläisten suuruutta sekä ihailevat Stalinia.

Venäjällä ei ole mitään syytä vouhkata ja vaatia naapurimaita olemaan sen etupiirinä ja puskurina sekä alistua sen tahtoon, vaikka kuinka perustelisi oman turvallisuudellaan. Mitä sillä on valitamista siitä, että naapurimaat hakeutuvat puolustusliittoon, koska ne kokevat olonsa turvattomaksi.

Venäläismielinen näkemys on uskoa Putinin tarinaan, että Venäjän turvallisuus on uhattuna ja oikeuttaa sillä Venäjän äksyilyt. Heille ei tule mielen viereen ajatella, että naapurimailla on oikeus tehdä ratkaisuja oman turvallisuutensa hyväksi. Venäjä on osoittanut olevansa uhka naapureilleen, jopa moneen kertaan. Yksikään Nato-maa tai naapuri ei ole hyökännyt Venäjälle, mutta Venäjä on miehittänyt alueita useammassa.

Jos Venäjä osaisi olla ihmisiksi ja ystävällinen naapuri, voittaisi siinä niin Venäjä kuin venäläisetkin reilusti. Olisi yhteistyötä ja talous kukoistaisi kaikilla, mutta Venäjä on kuin vainoharhainen gangsteri.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
finne igen

En usko Scott Ritterin olevan venäläisiä ihaileva amerikkalainen ”p..kahousu”, sillä hänen ansionsa ovat siksi merkittävät aivan Irakin ”joukkotuhoaseiden” osalta lähtien. Pat Buchanan on ollut koko uransa ajan arvostamani republikaani ja kolmen prseidentin asiantuntijana toiminut, en väheksy myöskään hänen mielipiteitään SuomenNato-jäsenyyteen liittyen. Sveitsiläinen tiedustelun ammattilainen eversti Jacques Baud on erittäin osuvasti analysoinut Venäjän operaatiota Ukrainassa ja kysyn nyt onko täällä kommentoivilla enemmän asiantuntemusta kuin Baudilla!
Asialla on aina useampia ulottuvuuksia ja siksi olen tuonut esimerkeiksi ainoastaan länsimaisia asiantuntijoita, en kotikutoisia USA:n maksamia!
finne igen

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa