Eurooppa Kotimaa Politiikka Talous

FA:n Piia-Noora Kauppi: Kansainvälinen yhteisö osoittaa voimansa kovilla Venäjä-pakotteilla

Kuva: Shutterstock

Venäjän häikäilemättömät sotatoimet kylvävät tuhoa ja aiheuttavat inhimillistä kärsimystä ja viattomia kuolonuhreja Ukrainassa. Suomalainen finanssiala on tuominnut Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan ja osoittanut solidaarisuutta eri tukimuodoin ukrainalaisille heidän syvässä hädässään.

”Kansainvälisen yhteisön asettamat tiukat pakotteet Venäjää kohtaan ovat vahva osoitus EU:n ja Yhdysvaltain tiiviistä yhteisestä rintamasta. Tälle kovalle pakotepolitikalle annamme täyden tukemme”, Finanssiala ry (FA) toimitusjohtaja Piia-Noora Kauppi korostaa.

Venäläisten pankkien sulkeminen SWIFT-maksujärjestelmän ulkopuolelle lopettaa kaikki niiden järjestelmän kautta tapahtuvat kansainväliset maksut Venäjälle ja Venäjältä. Pakotteiden välilliset vaikutukset Venäjän talouteen arvioidaan erittäin merkittäviksi. FA seuraa aktiivisesti pakotteiden vaikutuksia suomalaiseen finanssialaan ja päivittää verkkosivuilleen tuoreimmat tiedot.

”SWIFT-pakotteet eivät ulotu Venäjään liittymättömään maksuliikenteeseen – kuten päivittäisasiointiin Suomessa. Finanssipakotteiden kokonaisuus on kuitenkin mutkikas ja SWIFT-pakotteet ovat vain yksi osa sitä. On huomioitava, että eri maksujen on SWIFT-rajoitusten ohella läpäistävä myös muut pakotevaatimukset, sillä pakotteet vaikuttavat myös joihinkin tuotteisiin ja palveluihin. Niihin kohdistuvia maksuja ei saa välittää. Maksujen välitys voi joissain tapauksissa hidastua, kun pankit joutuvat selvittämään tuotteisiin ja palveluihin liittyviä omistusketjuja”, Kauppi korostaa.

Kyberuhkiin varaudutaan – finanssiala kyberkypsyydessä toimialojen parhaimmistoa HVK:n selvityksen mukaan

Suomalaiset ja eurooppalaiset viranomaiset sekä yksityiset kyberturvallisuusalan toimijat ovat arvioineet, että sotatilan myötä kyberuhat lisääntyvät. Todennäköisin kyberuhka on pankin tai sen kriittisen palveluntuottajan verkkosivuihin kohdistettu palvelunestohyökkäys.

”Suomaiset pankit ja vakuutusyhtiöt ovat varautuneet kyberuhkiin hyvin. Huoltovarmuuskeskuksen vuonna 2020 tekemässä kartoituksessa finanssiala on kyberkypsyydessä toimialojen parhaimmistoa. Erilaisiin uhkiin varautumista harjoitellaan säännöllisesti”, Kauppi toteaa.

Viime syksynä järjestetyssä finanssialan toimintaharjoituksessa (FATO) testattiin, kuinka rahoitusalan ja viranomaisten yhteistyö sujuu erilaisissa kriisitilanteissa. Päähavainto oli, että pankit ja viranomaiset ovat kehittäneet ja parantaneet varautumistaan erilaisiin uhkiin. Parhaillaan finanssiala on mukana helmikuussa alkaneessa TIETO22-harjoituksessa, jossa harjoitellaan kyberuhkiin varautumista laajasti muiden toimialojen sekä viranomaisten kanssa.

”Useimmiten maksamiseen liittyvät häiriöt ovat Suomessa harvinaisia, tilapäisiä ja kauppa- tai pankkikohtaisia. Niistä selviää yleisimmin sillä, että pitää mukana erilaisia maksuvälineitä, Kauppi neuvoo.

Lähde Finanssiala ry:n tiedote.

14 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
saksalainen

”Kansainvälisen yhteisön asettamat tiukat pakotteet Venäjää kohtaan ovat vahva osoitus EU:n ja Yhdysvaltain tiiviistä yhteisestä rintamasta. Tälle kovalle pakotepolitikalle annamme täyden tukemme”, Finanssiala ry (FA) toimitusjohtaja [ja World Economic Forumin (WEF) Young Global Leader ohjelman läpikäynyt] Piia-Noora Kauppi korostaa.
”Deep state:n” järjestelmien purku ja suursiivous on jo alkanut, näkyvät merkit kaikkialla kun vaan suostuu näkemään (Panic in DC). Keskuspankkien FIAT-raha huomataan olevan arvoton. Venäjällä, Kiinalla ja Intialla on oma ”SWIFT”-järjestelmä ja kaupat jatkuu ennallaan.
Finnairin esimerkki on vain pieni alkupala tulevasta talouden romahduksesta. Viimeinen sammuttakoon valot, no ei tarvi kun ne sammuvat itsestään kun tuuli ja aurinko eivät riitä mihinkään.
WWG1WGA

Irma

Luuleeko joku ettei Venäjä ennen vastahyökkäystään venäläisväestön jo 8-vuotta jatkunutta kansanmurhaa vastaan ole ottanut pakotteita huomioon?. Nyt on jo tiedossa että pakotteet aiheuttavat enemmän vahinkoa esim: EU:lle kuin Venäjälle. Onpa Venäjä ilmoittanut myöskin ”paskovansa pakotteiden päälle”, eli on kai turha odottaa että pakotteilla olisi juuri mitään vaikutusta Venäjän täysin oikeutettuun vastahyökkäykseen rikollisjärjestö Naton hallitsemaa Ukrainaa vastaan.

Arvo

Luulen todellakin, että kansanmurhalla hyökkäykseen käyneestä Venäjästä tulee maailman yhteisössä Pohjois-Korean kaltainen hylkiö. Pakotteet yhdessä Ukrainalaisten tekemien venäläisten ruumiskasojen kanssa ovat jo nyt vaikuttaneet Venäjän talouteen ja sodan käyntiin. Tarvittaessa EUn tappioita voidaan aina korvata Venäjältä jäädytetyistä varoista. Jos Venäjä olisi voitolla pakotenokittelussa niin se olisi jo sulkenut kaasuhanat Euroopalta, mutta eipä näytä olevan siihenkään varaa ja tästä jos mistä tietää, että kansanmurhaajien kassassa on pohja näkyvissä.

Horace Smith

Ryssän trollit ovat löytäneet tämänkin palstan. Putleri voi rauhassa paskoa pakotteiden päälle, kun ulkomaankauppa, varaosat, työpaikat yms kaikkoavat kansalaisilta. Putin on vaarallinen murhaaja- psykopaatti, jolle pitäisi laittaa 9 tuuman rautanaula päähän.

Merta

Kannattaa yrittää päästä irti tuosta vihasta. Ihmiset voivat sanoa pelon sanelemassa vihatilassa mitä vain. Kannattaa myös ihan pyrkimällä pyrkiä sisäiseen rauhaan ja saavuttaa sitten lopulta myös Rakkauden. Toisarvoisena asiana: eliitillä ei ole kotimaata tai puolta. Vastakkainasettelu on näennäistä.
TV (tuo nurkkajumala) ei ole tarkoitettu meidän parhaaksemme. Sen sulkeminen helpottaa uskomattoman paljon jo.

Ilkka Forsten

Missä se Venäläisväestön kansanmurha tapahtui ? Uskotko todella että Putinin mieleen tuli ajatus siitä, ettei Ukraina kaadukaan viikossa. Jos se väittämäsi kansanmurha olisi totta, kerro uhriluvut mutta älä kopioi niitä RT:n sivuilta. Kun sitten teet tarkistuksen, mikäli teet, niin ota samalla huomioon paljonko ukrainalaisia on nyt kuollut ja paljonko heitä on joutunut pakemaan kodeistaan yhden skitsofrenisen äijän takia. Venäläisiä ei ole sen kahdeksan vuoden aikana joutunut evakuoitavaksi edes murto-osaa tuosta luvusta. Lopeta putinistien uutisoinnin seuraaminen, se on propagandaa ilman mitään totuutta.

Puolueeton

Suomi kävi vaihtokauppaa kylmän sodan aikana Neuvostoliiton kanssa. Ei kai siinä rahan siirtoja tarvittu. Taitaa pakotteet olla puppua ja liäävät tuottoa salaiselle rahaeliitille. Ehkä sota siksi pantiinkin alulle.
Se olisi ollut helppo estää, jos 8 vuotta sitten lopettamalla Ukrainan sisällisota. Mutta rahaeliitti vain lietsoi sitä lisää ja 15000 ukrainalaista sai surmansa 8 vuoden aikana. Sodasta ei rehellistä tietoa netistä löydy.

Ilkka Forsten

Mistä siis löysit tuon ” rehellisen ” tiedon ?

juha II

Jotenkin tuntuu siltä, että koko ”läntinen” (kommunisteja + totalitaristeja) maailma on täpinöissään kun sota Ukrainassa viimeinkin saatiin pystyyn.

Erityisen kiima-ajan puitteissa toimivat Suomen NATO:ttajat, jotka ryssän puutteessa puskevat sarviaan turpeeseen ja purkavat raivoaan lähimpiin puihin testosteroidi höyryissä, joka on noussut erityisesti sivareiden ja naisten päihin kuin tyhjään mahaan juoto Vodka!!!

Ilkka Forsten

Läntinen maailma ei vaan töpinöissään hyökännyt sinne, mutta töpinöissään oleva puutarhatonttu kylläkin.

Juha

Eikös tämä tättähäärä ole WEFn ygl-jugendissa jossa tätä kyberpandemiaa on jo useamman vuoden valmisteltu.

https://www.weforum.org/people/piia-noora-kauppi

Ja tämä ei ollut vihapuhetta eikä putinismia vaan täyttä faktaa

Urbaanisanakirja:

tättähäärä

Ihminen, joka hyvässä uskossa toimiessaan onnistuu sähläämään omat ja ympäristönsä asiat sillä tavoin, että seurauksena on lukematon määrä erilaisia suhteellisen harmittomalla tasolla olevia hässäköitä ja sählinkejä.

Koska tättähäärä ei yleensä aiheuta sekaannusta pahuuttaan tai ilkeyttään, häntä ei pidä tuomita vaan pyrkiä opastamaan vähemmän harmia aiheuttavaan toimintatapaan

Itsenäisyys takaisin

Täysin hampaaton puudeli EU ja ”kansainvälinen yhteisö”. Nämä ”kovat Venäjäpakotteet” eivät tule hetkauttamaan Venäjää sentin vertaa. Mutta Suomea hetkauttaa erittäin haitallisesti. Mutta vedetään vaan psykoosissa ja tunteella, kuten tapana on jo vuosia ollut.

Ilkka Forsten

Sinulla on vahva luotto siihen että Venäjä pystyy mihin vaan, mutta tiedätkö mitä. Kun talous alkaa sakkaamaan ja kansalta loppuu hyperinflaation takia ostovoima, saattaa puttelin ihanne maailmanherruudesta kaatua vielä palatsivallankumoukseen.

Voitto

Suomen ja länsiamaiden talous tulee romahtamaan n. 8 kuukauden sisällä. Siinä sitä sitten ihmettelevät. Sodasta oli se hyvä puuoli, että se lopetti koronan.