Muu maailma Politiikka Rikos Uutiset

Gaza: Israelin sotilaat ryöstelevät

Kuvituskuva. Kuva: Wikimedia Commons / (CC BY-SA 3.0).

Israelin puolustusvoimien (IDF) lakimies  Yifat Tomer Yerushalmi tuomitsee maan sotilaitten toiminnan Gazan sodassa. Hänen mukaansa israelilaissotilaat ovat syyllisiä toimiin, ”joita ei voi hyväksyä, ja jotka tulevat aiheuttamaan vastatoimia” palestiinalaisten taholta.

IDF:n sotilaat ovat Yerushalmin mukaan syyllistyneet muun muassa ryöstelyyn, siviilien omaisuuden tuhoamiseen, tarpeettomaan väkivaltaan- jopa vankeja kohtaan sekä kommentoineet sodan tapahtumia sopimattomalla tavalla.

”Eräät tapaukset ovat ylittäneet kurinalaisen sotilasosaston toiminnan ja astuneet rikollisuuden puolelle”, Yerushalmi sanoo.

Israelin puolustusvoimat tutkii sotilaittensa tekoja Gazan sodassa.

Lähde SVT txt-tv

5 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
John Quiman

Israelilla moraali toimii, Hamasilla ei.

Ilkka

Tutkiiko Hamas omiensa toimia ? Ei, mutta vinkuu päivästä toiseen kuinka vihollinen on välinpitämätön ja tuottaa tarpeetonta vahinkoa.

Kauko Aalto

On se kuitenkin hienoa, että hamasin terroristisällit eivät ryöstä, eivätkä tapa, kiduta eivätkä tee mitään muutakaan ihmisarvoja ja ihmisoikeuksia loukkaavaa.

 

Ilkka

Pyhäkoulupojat ovat syyttömiä, Al Jazeera tietää kertoa totuuden. Hamas on jakanut omilleen tarkat ohjeet ihmisoikeuksista ja valvoo ettei niitä rikota. Näinhän sitä markkinoidaan jihadistien toimia aina kun mahdollista.

Kauko Aalto

Näin minä arvelinkin.