Eurooppa Maahanmuutto Muu maailma Politiikka Rikos Uutiset

Gaza: Ruotsin poliisi kiristää juutalaiskohteitten vartiointia

Kuvituskuva. Kuva: Wikimedia Commons / (CC0).

Juuri alkanut uusin Israelin ja Gazan kaistalla valtaa pitävän Hamas-järjestön välinen sota näkyy myös Euroopassa. Juutalaisten kohteitten, kuten synagogien, vartiointia on kiristetty useissa maissa.

”Pidämme tilannetta silmällä tulevana yönä”, kommentoi Ruotsin poliisin edustaja.

Hän ei avaa tarkemmin poliisin toimia, mutta Ruotsin poliisi kiristää valvontaa useissa kaupungeissa, joissa on juutalaista toimintaa. Tarkkailussa ovat tiettävästi myös islamilaiset ryhmittymät ja moskeijat.

”Olemme luottavaisin mielin Tukholmassa olevien ulkomaalaisten kohteitten valvonnan suhteen”, sanoo Tukholman poliisin päivystävä päällikkö.  ”Uskon valvonnan tason olevan riittävä”.

Ruotsissa on noin 20 000 juutalaista, joista arviolta 6 000 kuuluu johonkin maan neljästä juutalaisesta seurakunnasta. Lisäksi Ruotsissa on juutalaisia kouluja, palvelutaloja, kustantamoita , kulttuuriyhdistyksiä ja muuta toimintaa.

Toistaiseksi uuteen Gazan sotaan liittyviä häiriöitä ei ole havaittu.

Myös Suomessa poliisi todennäköisesti kiristää juutalaisten kohteitten valvontaa. Synagogilla on myös oma, Suomen valtion rahoittama suojelujärjestelmä.

Lähde SVT txt-tv

1 Kommentti
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka Manttari

Kun nyt olen jotenkin ulkopuolinen noihin kahakoihin. Voitaisiinko antaa noiden tapella aivan itse. Menee aikaa mutta kyllä se siitä tasoittuu. Itse ovat syytön kaikkeen. Ei anneta aseita, ei synpatiaa, Jos haluavat viedä kansansa kivikaudelle, siitä vaan. Katsellaan miten kansa vastaa.

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa