Eurooppa Kotimaa

Haastattelussa vapaaehtoinen suomalaistaistelija Ukrainassa

Kuvituskuva: Suomalainen vapaaehtoistaistelija Ukrainassa.

Suomesta on tiettävästi lähtenyt nationalisteja taistelemaan Ukrainaan Venäjää vastaan. Kansalainen tavoitti tänään yhden Azovin riveissä taistelevan suomalaismiehen haastateltavaksi.

Olet suomalainen nationalisti taistelemassa eturintamassa Ukrainassa Venäjää vastaan. Mikä sai sinut lähtemään?

Luin aamulla uutisia Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan ja mietin heti voinko tehdä jotain? Hyvä ystäväni Ukrainasta soitti pian ja kysyi minulta että haluanko lähteä taistelemaan? En miettinyt asiaa yhtään sen enempää. Hankin kaikki varusteet nopeasti ja aika pian matka jo alkoikin.

Vastaako todellisuus sitä mitä ajattelit sen olevan lähtiessäsi?

Sodasta voi kuka tahansa kuvitella tietävänsä millaista se on mutta sen tietää vasta kun sen on kokenut. Olin kyllä varautunut tilanteeseen mutta täytyy myöntää että todellisuus iskee lujaa kun konekivääritulen alla ryömii helteessä pitkin peltoja.

Voitko kertoa millaisessa ryhmässä taistelet? Mistä kansalaisuuksista joukko koostuu, onko muita suomalaisia?

En voi tarkemmin kertoa kuin että taistelen Azovin riveissä Itä-Ukrainan etulinjassa. Pääasiassa joukkomme koostuu ukrainalaisista. On tullut vastaan monia eri kansallisuuksia, myös suomalaisia.

Ukraina ja nimenomaan Azov-pataljoona on saanut kansainvälisesti nationalistit tukemaan ja kannustamaan taistelussa Venäjää vastaan. Miten tämä näkyy siellä?

Erinäisten lahjoitusten muodossa erityisesti. Ihmiset varustetaan ennen rintamalle lähtöä ja usein varusteita ja ajoneuvoja saadaan lahjoitusten kautta. Suurimman tuen osoittaminen nationalisteilta näkyy ehkä siinä että ihmiset ovat tulleet ympäri maailmaa taistelemaan muiden nationalistien rinnalla.

Ovatko ukrainalaiset yleisesti nationalisteja ja onko nationalismi siellä hyväksyttävää toisin kuin esimerkiksi Suomessa?

Nationalismi on Ukrainassa ollut valtavirtaisempaa jo pitkään. Tätä on ruokkinut jo vuodesta 2014 jatkunut Venäjän hyökkäys. Kansallismielisillä on täällä paljon enemmän toimintavapauksia, tiloja ja resursseja kuin esim. Suomessa, jossa hallitus voi rajoittaa näiden toimintavapautta. Tästähän on jo esimerkkitapaus jota ei tarvitse varmaan alkaa ruotimaan sen enempää.

Jos haluaisit katua ja lähteä kotiin, olisiko se mahdollista?

Olen vapaaehtoisesti tullut tänne ja olen Suomen kansalainen, eli kyllä. Ulkomaalaisia ei ole velvoitettu jäämään mutta en halua jättää taistelutovereitani.

Tarvitaanko siellä lisävoimia ja millaisella varustuksella kannattaa lähteä jos niin päättää tehdä?

Lisävoimat on aina tarpeen. Täällä voi liittyä armeijaan, kansainväliseen legioonaan tai Azoviin. Tällä hetkellä ei löydy ajantasaista tietoa että mihin osoitteeseen pitää hakeutua. Jos tunnet jo valmiiksi maassa olevia suomalaisia, kysy heiltä. Tässä Azovin ja legioonan nettisivut joista löytyy ainakin yhteystiedot.

Taisteluvarustus on hyvä hankkia etukäteen vaikka täälläkin varustetaan ihmisiä.

  • Kypärä ja kuulosuojaimet
  • Suojalasit
  • Platecarrier-liivit 4 tason suojauksella
  • Taisteluvyö lipas- ja ensiaputaskuineen (taistelijan ensiapu: kiristysside x4, paineside, hemostaattiset siteet, haloseal eli rintakehän tiivistystarra/laastarit, avaruuspeite, sakset, npr eli nenänieluputki, palovammageeli, erilaisia siteitä, hemostaattiset sekä tavalliset)
  • Maastopuku
  • Maihinnousukengät
  • Polvisuojat
  • Taktiset käsineet
  • Iso (noin sadan litran) varustelaukku ja pienempi (30 – 50 litran) päiväreppu
  • Sadevaatteet.
Ja vielä, onko jotain mitä haluaisit sanoa lukijoille?

Varautukaa kaikin mahdollisin keinoin vastaavaan Suomessa. Harjoitelkaa selviytymis- ja ensiaputaitoja, osallistukaa maanpuolustustoimintaan ja auttakaa Ukrainan etulinjassa olevia taistelijoita kaikin mahdollisin keinoin. Ennen kaikkea, nauttikaa rauhasta kun se on mahdollista.

Kansalainen kiittää haastattelusta ja toivottaa onnea, voimia ja rohkeutta kaikille taistelijoille.

55 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
soikka

Teet jumalan työtä.

nimetonna

Hullun hommaa moinen sotiminen ja ihmisten pyssyillä sohiminen, erityisen hullua sinne on itse ehdointahdoin tuppautua, vieraalle maalle, etenkin Zionismin vuoksi.
Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyy sanoo, että: Ukrainasta tulee ”suuri Israel”
Jep! Hullua sinne on hölmölän väen tuppautua, ymmärtämättä lainkaan sikäläisten historiaa ja muita keskinäisiä kuvioita.

Natoon

Ukrainassa asuu yli 40milj ihmistä, joista n.10milj venäläistä. J..talaisia on n.56000, joita kuskataan koko ajan Israeliin, joten puheesi pelkästään sionistien puolesta taistelemisesta tuntuu lievästi sanottuna liioittelulta. Ryssien tykistö tappaa Ukrainan venäläisiä koko ajan joten ryssien väkiluku vähenee paljon silläkin tavalla Ukrainassa.

Kilpikolonna

Ei voi muuta kuin toivoa, että herrojen hyödyllinen pikku kertakäyttönukke saa mitä tilasi mestareiltaan.
Hyvä kun meni kaltaistensa seuraan ja toivottavasti ei enää tule suomalaisten omia intressejä sotkemaan.

RahoitusEusta 🤣

Jos omasta perheestä tai sukulaisista huolehtimisen edelle menee ramboleikit niin siitä vain. Kyllä kait se elämän lyhentäminen onnistuu tuollakin tavalla eikä eism juopottelemalla. Elämä on vaintoja.

Natoon

Tämä sota loppuu lyhyeen jos yksi masterryssä Kremlistä antaa käskyn puna-armeijalle vetäytyä Ukrainan rajojen ulkopuolelle. Siihen asti tulee verinen kansanmurha jatkumaan, mutta onneksi Ukraina ei uskonut joulupukkiin vaan pistää hanttiin ryöstäjille ja murhaajille ja on saanut ja saa apua ulkomailta. Ryssät keksineet uuden innnovaation pakoteladan ilman ABSää ja turvatyynyä. Turhia lisävarusteita tuollaiset.

Flink wie Windhund

Aika nokkelaa värvätä vihollisensa taistelemaan itse aloittamaansa sotaan!
Ei palkkaa, kustanna varusteesi, homman hajottua olet omillasi.
Mainokseksi riittää kuva airsoft jonnesta Vantaalaisessa pusikossa ja goyim ryntää joukolla kuolemaansa.

Myname

Joo ei noilla varusteilla ole ainakaan taisteluja käyty. Niin uudessa maalissa ilman naarmuja. James Bond tyyliin ei vaatteetkaan likaannu/kulu…

Kilpikolonna

Hahaha, niin totta! Surkuhupaisaa 😂

Myname

En näe Ukrainan Azov ”nationalisteja”/muita Ukronazi ryhmittymiä millään tapaa nationalisteina. Pelkästään Naton hyödyllisinä idiootteina. Itse en lähtisi Suurvaltojen pelinappulaksi. Meillä on ollut hyvät välit suurvaltoihin, kun olemme pysyneet poissa heidän kähinöistä. Nyt toimittamalla aseita sotaa käypään maahan ym olemme sodan osapuoli. Eli olemme hyökänneet Venäjää vastaan aseellisesti. Itse olen oikea nationalisti eli en asetu Venäjän, enkä Naton/Jenkkien hanurin lipostelijaksi. Globaali eliittihän juuri haluaa että kansa asettuu jollekkin puolelle ja jakautuu kahtia. Lopuksi vielä, että itse ajattelevat puolueettomat eivät todellakaan ole mitään Putinisteja. Jokainen voi todellakin olla puolueeton ja ajaa oman maansa parasta sotkeutumatta muiden asioihin.

Runtiti-pou

No olet joko saapas tai valehteleva vihollisen kätyri

Myname

Onko argumenttia itse kirjoitukseeni?

Runtiti-pou

Se on pelkkää Tiltun valheplöröä. Ihme sontaa

Bling Bling

Kun vapaaehtoisesti antaa henkensä panokseksi taistelussa kommunismia, barbarismia ja imperialistista aggressiota vastaan, on ansainnut kunnioituksemme. Ukrainan kohtalo on koko vapaan maailman yhteinen asia.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Bling Bling
Mitä puolustettavaa Suomessa muka on??

Mutta kun ei oikeen jenkkisiionistien kulttuurimarxilsisuuskaan miellytä.

Suomenkätyri

Entäs venäläinen antimarxilainen kaiken elävän raiskaus perinne?

Natoon

https://www.verkkouutiset.fi/a/kaapatut-fsbn-asiakirjat-paljastavat-nain-venaja-haluaa-vaikuttaa-eurooppaan/#92794630
Miettikää kuinka monta hyödyllistä idioottia täälläkin on kommentoimassa ja syöttämässä suoraan Putinin lapaan FSBn ohjeilla tai ilman.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Natoon
Tapani

Olisiko edes mahdollista että se H.I. löytyykin peilistä, minkä vuoksikin alitajuisesti projisoit sen niihin ketkä kyseenalaistaa agendaa jota sinä shabbos goyimina palvelet, välttyäksesi itsetarkastelusta ja maailmankäsityksen harkitsemisesta?

Tomppa

Venäjän sotakone tekee näistä vannabe-natseista verisiä rättejä ja pinkkiä sumua. Darwin-palkinto kuluu kaikille matkaan lähteneille.

Kielipoliisi

Tavasit väärin:Venäjän pedoraiskauskone, raiskaavat kaiken minkä pystyy myös venäläiset.

gameover

Nationalisti = kansainvälinen natsilarppaaja palkkasotilas. Onneksi kansalainen tietää nää jutut. Juttu haisee kyllä feikille. Kaveri ei osaa edes kertoa mihin on sijoitettu. Itä ukraina kun on todella iso paikka. Voi siis olla satojen kilometrien päässä etulinjasta tai voi olla että ei ole ukrainassa ollenkaan. Mutta jos oletetaan että ei ole Kiovan haamuista taas kyse. Onko suomalainen nimetön nationalisti natsilarppaaja palkkasotilas jo päässyt tappamaan ihmisiä. Ehkä pommittamaan Donbassin marketteja. Siellä on helppoja maaleja ainakin, mummoja, lapsia jne. Ehkä kerennyt ”saamaan” Donbassilaista pimpsaakin jo ?

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by gameover
Ilkka Forsten

Tai voi olla ettei halua sanoa teille kommunisteille sijantiaan, koska sodassa ei ole tapana huudella missä kulloinkin ollaan. Et tietenkään ole kuullut sanontaa ” siellä jossakin ” joka oli varsin yleinen viimesodan aikana, vaikka äijät oli kaikki kannaksella.

Kommunistilarppaajaksi olet harvinaisen mölli, mutta en minä tässä mitään suurta kohdaltasi odottanutkaan.

Lauri

Miksi Putte olet niin huolissasi?

ike

Luuletko saavasi suitsutusta että olet vapaaehtoinen, Typeryydestä aika harvoin palkitaan. Ajattele perhettäsi. Voisit säästää tuon kotimaahan.

Oma maa mansikka...

Vähän samoilla linjoilla. Ei ole paljon hyötyä olla tuola etelämmässä jos Suomen rajoilla tapahtuu jotain. Vanha sanonta ”Ensin kotipesä kuntoon” on tässäkin kohtaa kultaakin kalliimpi.

Mutta nuoremilla on niin paljon testostronia tuhlattavaksi että ne tekee kaikenlaista.No, kohta se nähdään mitä tulevaisuus tuo Suomelle tullessaan.

Ilkka Forsten

Tuli ne Suomalaiset SS – vapaaehtoisetkin sieltä saksan itärintamalta sotimaan oman maan puolesta vuonna 1943. On vaan hyvä että haetaan kokemusta, mieluummin sitä kuin keloapinoiden huuhaa lässytystä ja itukommunistien jolinaa maailmanrauhasta. Sitä ei koskaan tule, eikä ole tarvettakaan.

Tuumailija

Tätä edelsi jääkäriperinne, jolloin suomalaisia oli koulutettavana Stettinissä (nykyään Szczecin), samoja henkilöitä osallistui myöhemmin wiking pataljoonan toimintaan.

Suomalaisilla kuitenkin on jo konkreettista kokemusta moidernistakin sodankäynnistä yk-tehtävissä, joten ei oikein puolusta sijaa että lähdetään erikseen tappelemaan toisen maan sotia ja miten nämä yksittäiset kokemukset sitten palvelisi suurempaa kokonaisuutta kotimaassa?

Natoon

Mitä yhteistä on YK-operaatioilla ja oikealla sodalla? Montakohan kertaa niissä joutuu esim. hyökkäämään ja perääntymään?

Tuumailija

Ei muuta kuin yk- operaatioissa ollaan sivusta tarkkailijoina, kerätään informaatiota, ollaan estämässä/ hidastamassa konfliktin siirtymistä täydeksi sodaksi. Ajatuksena ei ole hyökätä, koska on säilytettävä tietynlainen neutraliteetti ja välttyä provosoinnilta kumminkin päin. ”Perääntymisellläkin” on oma taktinen vaikutus olla jäämättä jalkoihin ja samalla hidastaa hyökkäävää/provosoivaa osapuolta.
Taasen yk-sotilaatkin joutuvat kokemaan sotaa, vaikkeivät saakaan niin suorasukaisesti käyttää voimatoimia, tästä esimerkkinä kaatuneet tarkkailijat.

Tuossa on vuosien mittaan tullut tavattua niin ns. palkkasotilaita kuin yk-sotilaita eri yhteyksissä, muuta eroa toiminnassa ei ole kuin että toiset ovat aktiivisesti mukana ja toiset hieman kuin hihnan päässä, mutta sota-alueilla/tilanteissa kuitenkin.
Kyllä monen yk-henkilön liipasinsormea on kutittanut ja läheltä piti tilanteita ollut, joten en miellä että pitää olla ”toiminnassa” että tietää ja tuntee sodan luonteen hiedän kertomansa mukaan, läsnäolo riittää niissäkin tilanteissa.

Olli

Ukrainassa taistelleiden kokemuksesta on varmasti hyötyä jos sota tulee Suomeen. Kuten jutusta voi päätellä sieltä pääsee tarvittaessa myös pois ja eiköhän kaikki Ukrainassa ymmärrä suomalaisvapaaehtoisten halun tulla takaisin mikäli tänne syttyy sota.

On tietysti tärkeää että täälläkin on valmiiksi porukkaa ensi-iskun sattuessa, mutta muutama kymmentä vapaaehtoista Ukrainassa tuskin muuttaa tilannetta.

John Quiman

Jaa, kuka tietää, jospa oppisi jotain, mitä voi myöhemmin käyttää kotimaassa hyödyksi.

On ennenkin suomalaisia käynyt ulkomailla ottamassa oppia sotimisesta ja se on tullut kotimaan hyödyksi.

Ei kai se ole siellä suitsutuksen vuoksi, vaan enemmänkin sydämensä asian vuoksi, tulipa suitsutusta tai ei.

kasimir

Mark Dicelta tuli tänään mielenkiintoinen video. (Konservatiivinen kalifornialainen media-analyytikko, joka on kirjoittanut mm. best-sellerin Hollywoodin propagandasta). Suosittelen. seuraamaan. Aina lähteet kunnossa, kuten journalistilla pitääkin. Puhuu aroista aiheista, joihin muut ei kajoa, kuten Bilderbergistä ja Operation Mockinbirdista.
Hän kertoo esimerkkejä härskeistä mediavalheista ja kuinka mediat feikkaavat juttujaan. Mm. NBC on joutunut maksamaan miljoonittain korvauksia valehteluistaan kun on tullut ihan oikeuden tuomioita. Eli faktaa. Moniko Suomessa tietää tällaisesta? 
Itse en olisi todellakaan tiennyt ellen olisi herännyt joitain vuosia sitten.  

https://www.youtube.com/watch?v=gnZt8dc5C4E

kasimir

Tämä median toiminta on kaukana journalistin ohjeista/etiikasta sekä objektiivisesta tiedonvälityksestä. Mediat ovat vajonneet todella alas. 
Voin hyvin kuvitella miten moni suomalainenkin nielee ehdoitta ja kritiikittä tätä propagandaa ja mielipidevaikuttamista koska olen itsekin ollut aikanaan sellainen Yleen yms luottava tietämätön ja valtavirran mukana kulkenut vasemmistolainen hölmö. Olen sittemmin herännyt ja ”kääntynyt” pois tuosta vassarikultista, mutta muistan kuinka se oli vaikeaa alussa myöntää itselleen että olen ollut väärässä ja muutenkin sinisilmäinen kaikki nämä vuodet. 
Oli iso askel muutenkin myöntää että persut/konsut oli oikeassa – olinhan pitänyt persuja rasisteina jne. Myönnän sen suoraan ja olen iloinen että heräsin sentään myöhään kuin etten milloinkaan.
Siis olin omaksunut juuri kaiken tämän vasurien retoriikan ja kun lopulta silmäni aukesi, oli kuin olisin herännyt hypnoosista. 
Tiedän kuinka vaikeaa on kuunnella vastapuolta ja alkaa uida vastavirtaan etenkin kun suurin osa ympärillä olevista ihmisistä on sillä ”paremmalla”, punavihreällä puolella.  

Ilkka Forsten

En ole koskaan pitänyt Perus-Suomalaisia rasisteina, mutta olen aina pitänyt demareita ja vihreitä kommunisteina.Jotenkin tuntuu että olen ollut oikeassa. Nyt joukkooon on tosin jo liittynyt kokoomuskin, sillä heidän politiikkansa ei eroa millään tavalla viherkommarien vastaavasta. Matuja lisää, veroja lisää, mutta ei koskaan mitään hyvää omalle kansalle.

Natoon

Täyttä asiaa!!! Tuntuu välillä kokoomus on punavihreämpi kuin punavihreät itse.

Markku Nieminen

Minä olen kirjoittanut Kokoomuksesta ihan samaa jo kauan. Kokoomusksesta tuli kommarien etäpääte Kataisen, Stubbin ja Orpon myötä!
Siksi ihmettenkin valtavasti Kokoomuksen pärjäämistä gallupeissa! No, toisaalta onko se ihmekään, hehän omistavat gallup yhtiöt!

Lieväasteinen

Sanoisin jopa etäpesäkkeeksi.

Suomenkätyri

Demarit, RKP ja vihreät ovat pahimpia rasisteja, perussuomalaiset tasa-arvoisimpia.

Suomenkätyri

Et viitsisi etsiä mielummin löytyykö yhtään asiaa mistä venäjän media ei ole valehdellut?

Natoon

Respect! Koeta pysyä hengissä!

Kommari

Misantrooppi poitsut lähtee tappelemaan tuulimyllyjä vastaan. Ottakee poijjaat kaptakoonia naamariin niin ei tunnu se vastapuolen tulitus niin kauhialta.

Tota noin

Jaa, jos nationalismi on ollut valtavirtaisempaa Ukrainassa jo pitkään, niin miten ihmeessä siellä valtiojohto on yksi maailman j..talaisimpia?
Eikö sen nationalismin pitäisi näkyä myös äänestystuloksissa?
Natolle he ovat flirttailleet siellä useampia vuosia, imperialistien temmellyskentäksi Ukraina valitettavasti joutui.

Lieväasteinen

Hänellä taitaa olla AK-74M 5,45 mm.

Ilkka Forsten

Juuri se, ihan hyvä perus-ase. Ei mikään supertarkka mutta ei sodassa muut kuin tarkka-ampujat tähtäilekään.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka Forsten
Evplasse

Sitten kun tulee siipeen,kaipa ne siellä pitää pitää huolta.Älä tule tänne sitten itkemään .

RK62

Suomessa elätetään verorahoilla esim:

Sburguja
Narkkareita
Neekereitä
Rikollisia
Vammaisia
Ja mitä näitä nyt on

Mutta Venäjää vastaan taisteleva suomalainen on liikaa.

Ilkka Forsten

Varisverkoston Bostiknenäinen politrukki siinä vaan mölyää, koska ei itse uskalla tehdä mitään muuta kuin huutaa Eiiiiii natseja minnekkäääääään.. Älä anna niille mitään vastausta, ne on pas***asakkia.

Evplasse

Ei kun tyhmä

Kielipoliisi

Unohdit kirjoitusvammaiset, mikä helvetti on sburgu…

wöömies

mene uuniin

Ilkka Forsten

Kyllä se voi tulla tänne, jos Al-Holin jihadistitkin on tervetulleita, ja tämä tyyppi on suomalainen, toisin kuin somali tai Irakilainen joka nyt selittää olevansa kantaväestöä viidennessä polvessa.

Koba

Jokainen Ukrainassa tapettu ryssä on poissa eikä tule koskaan sotimaan meitä vastaan.Samoin jokinen tuhottu tankki ,lentokone tykistöase ym.Yksikään ei ole enää uhkaamassa maatamme.

Ilkka Forsten

Niin on, olemme samaa mieltä.

Olli

Suomessa on kaikilla mahdollisuus terveydenhoitoon.

PLTSI

Yksityiskoneella pitäisi kaikki hakea takaisin suomeen kun sota on ohi; ja suoraan armeijaan kouluttajiksi, valtion palkalla tottakai.