Kotimaa

Helsingin keskuskirjasto Oodi harjoittaa rotuerottelua

Kuva: Flick / CC BY 2.0

Helsingin keskuskirjasto Oodi harjoittaa välitöntä rotuerottelua järjestämällä vain mustille ja ruskeille lukijoille rajatun julkisen tapahtuman.

POC-lukupiiri järjestää Oodissa tapahtuman, jossa keskustellaan ”POC-porukalla” Jayson Reynoldsin kirjasta Minuutin mittainen ikuisuus. Lukupiiri määrittelee tapahtuman tiedoissa osallistujat näin: ”POC = People of Color = mustat ja ruskeat tyypit”. Lisäksi he korostavat, että tapahtuma on suunnattu vain mustille ja ruskeille lukijoille.

Omien sanojensa mukaan POC-lukupiiri keskittyy nostamaan POC-kirjailijoiden teoksia esiin ja vaikuttamaan siihen, että kirjallisuudessa saadaan nauttia monimuotoisemmasta representaatiosta. He eivät selvennä, miten monimuotoinen representaatio toteutuu vain mustien ja ruskeiden ihmisten kanssa.

Segregoidun tapahtuman on rahoittanut Alfred Kordelinin säätiö, ja POC-lukupiiri on myös saanut apurahaa samalta säätiöltä.

Lähde: Helsingin kaupungin tapahtumakalenteri

22 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Irma

Moniko tummaihoinen puoliapina osaa ylipäätään lukea?. En usko että tässä maailmassa on kovinkaan monta tummaihoista joka olisi lukenut kokonaisen romaanin. Se on monelle heistä jo hyvä saavutus kun osaavat tavata sanan ”kela”.

Keeneri

Neekereiden paikka on Afrikassa, ei Helsingin pääkirjastossa.

Jemi

No pistetään sitten kirjainmerkkeihin, jotta ei sitten vallanvaihdon jälkeen tarvitse perustella mitään, vaan viittaa vain historiaan että tällainenhan on ok.

Ruupo Kustaa

Kirjaston rahoittaneet ei sinne tietenkään ole tervetulleita, se on ihan looginen asia. Neliö kerrallaan menee julkiset tilat tuontikansalaisille

juha II

Tuonkin mestan BLM ja Antifa tulee polttamaan maantasalle kunhan George Soros vain lyö rahat kouriin. Silloinhan on kysessä ”rauhanomainen mielenosoitus” vailla poliisiväkivaltaa!!!

Kaitsu

Oodi rotusorrolle.
Lukupiiri lukutaidottomille.Tämähän on, ku suoraan hölmölän älyttömyyksien käsikirjasta.

Nestori Lundahl

Osaako mustat ja ruskeat tyypitkin lukea?
En minä vaan ole sellaista nähnyt.

Pertsa

Eihän niiden tarvitsekaan osata lukea.kunhan joku vasemmistolainen tättähäärä lukee nille jotain minkä perusteella on oikeus hyökätä valkoisten kimppuun.

jep

No milloinkas järjestetään ainoastaan valkonaamoille suunnattu tilaisuus? Ei kannata henkeä pidätellä sitä odotellessa…

Rasismia vastaan

Eikös Helsingin kaupungilla ollut päätös että tiloja ei saa vuokrata rasistisiin tarkoituksiin? https://www.helsinginuutiset.fi/paikalliset/1256074

I'm only assking

Mut siis hei, tuosta tulee olo, että olisi jätetty jonkun ulkopuolelle. Itse en ainakaan koe jääneeni paitsi mistään. No jos nyt jonkun mielestä keskustelu ÄO 60 – 80 hujakoilla sivistää merkittävästi niin voi kokeilla vetoamalla siihen, että valkoinenkin on väri.

Hh1488

Valkoinen on kaikki värit ja musta ei itseasiassa ole väri😂eli onko toi nyt sit ruskeille ja valkoisille

Spurgutron

Niin hieman kuin tännekin kirjoittelijat, niille on turha sanoa mitään järkevää kun on kausaliteetit ja suhteellisuuden taju aika monelta täysin hukassa osa sitten vielä palvoo aavikko jumalaa ja jeesusta, noiden karvaturpien horinoita ja ihailee sitä kuinka paavin luvalla ruotsalaiset tulivat ryöstämään ja raiskaamaan suomalaisten esi-isiä/äitejä sitten kutsuvat itseään kansallismielisiksi, siinä tosiaan on ÄO pitkälti alta keskiarvon näillä tyypeillä 🙂 Sitten niissä seuroissaan vielä palvovat ruotsalaista ryöväriä ja äänestävät keskustaa tai kokoomusta jotka myyneet kokomaan itselleen tai ulkomaille, yritä niiden kanssa sitten keskustella.

I'm only assking

Niin totta ja niin osuvasti kirjoitettu.

Kordelinin vuokralainen

Näihän se Alfred Kordelin olisi varmaan halunnutkin? Tämä on hienon miehen muistoa ivaava päätös.

Kulttuurivallankumous

Jos perustaa säätiön niin kannattaa laittaa sääntöihin maininta että tämä säätiö ei rahoita vihervasemmistolaista humpuukia. Yleisesti ongelmana on että vihervasemmistolaiset valloittavat kulttuurisäätiöitä.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Kyllä Alfredia vituttais säätiönsä nykymeno, ei alkuperäis tarkoitusta, vaan suomalaisten halveeraamista ;”Hänen omaisuutensa turvin perustettiin hänen nimeään kantava suomenkielinen kulttuurirahasto tieteen ja kulttuurin edistämiseksi. Ensimmäiset stipendit Alfred Kordelinin yleinen edistys- ja sivistysrahasto, nykyinen Alfred Kordelinin säätiö, jakoi vuonna 1920. Vuonna 2005 apurahoihin ja palkintoihin käytettiin 3,2 miljoonaa euroa tieteen, kirjallisuuden, taiteen ja kansanvalistuksen edistämiseksi.” Niin, minkä maan kansan?

Erottelua

Minua on aina kiehtonut se että kun puhutaan valosta, niin kaikki värit kun laitetaan yhteen, tulee valkoinen.

Mutta kun puhutaan väreistä, niin kaikki värit kun laitetaan yhteen tulee musta.

Silmät voivat erehdyttää

Aina voi osallistua minkä värisenä vain kunhan ilmoittaa portilla identifioivansa itensä POC:iksi. Mikä tässä nyt on ongelma?

ike

😂

Nestori Lundahl

häpeä

AndreasAbelsson

Jag har en fråga som du säkert gav svar till i artikeln men som jag fortfarande inte riktigt förstår. Själv grejen när man ska lära muskeln att aktivera https://pullahiiri.no flera snabba muskelfibrer är att ligga så nära sitt 1RM som möjligt när man tränar maxstyrka. Det är därför det är så viktigt att köra få reps med lång vila. Hur kan då ocklusionsträning öka maxstyrkan när man tränar så långt från sitt 1RM?