Eurooppa Rikos

Hollantilaisnaiselle vankeustuomio Isis-järjestöön kuulumisesta

Kuva: Flickr.

Ensimmäinen Syyriasta Hollantiin kotiutettu nainen on saanut vankeustuomion Isis-järjestöön liittymisestä.

Rotterdamin käräjäoikeus tuomitsi 28-vuotiaan naisen kolmeksi ja puoleksi vuodeksi vankeuteen.

Nainen kotiutettiin viime vuonna kurdien hallitsemalta Rojin leiriltä Koillis-Syyriasta. Hän matkusti kotikaupungistaan Goudasta Turkin kautta Syyriaan vuonna 2013, jossa hän liittyi miehensä kanssa Isisiin ja äärijärjestö Jabhat al-Nusraan.

Rotterdamin käräjäoikeuden mukaan hänet tuomittiin terroristijärjestöihin osallistumisesta ja erilaisten rikosten valmistelusta.

Syyttäjien mukaan nainen julkaisi terroristista propagandaa sosiaalisessa mediassa ja kantoi asetta Syyriassa.

Tuomioistuin ei hyväksynyt naisen selitystä, jonka mukaan hän eli ”kuplassa” Syyriassa ”eikä tiennyt, mitä siellä tapahtui”. Tuomioistuin katsoi, että naisella oli pääsy useisiin tietolähteisiin ja että hänen miehensä tehtävä, hänen Syyriassa viettämänsä ajan pituus ja hänen sosiaalisen median viestiensä sisältö todistivat muuta.

Kaikkiaan Syyriaan on arviolta matkustanut noin 300 hollantilaista jihadistia, joista hieman alle puolet on edelleen Syyriassa, Irakissa tai Turkissa.

 

Lähde: STT

10 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Lieväasteinen

Mutta Suomessa niillä on ohituskaista asuntoon ja sosiaalipalveluihin:

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/mikaniikko/242126-vierastaistelijoiden-ohituskaista/

Ilkka Forsten

Miten saataisiin se Suomeen, sillä ” kuplassa ” elänyt sopii kehäkolmosen kuplaan ilman vaikeuksia, ja Espoo on muutenkin jo puolillaan ” jaffaa ” mutta Al holitonta, koska musulmaanit ei saa ryystää itseään kekkuliin. Tämä ei tosin koske Saudi-Arabian kuningashuonetta, sillä ne lentävät Monacoon ryyppäämään ja sitten tullaan krapulassa nuhtelemaan maan uskovaisia tekopyhyydestä. Siinä sivussa mestataan muutama vierastyöläinen koraanin halventamisesta, mikä ei johda kansainvälisen ihmisoikeusjärjestön hepuliin, sillä suvereenin maan asioihin ei saa puuttua, eikä uskonvapautta saa kriminalisoida.

Allahuuakbaaar

Meanwhile in finland. Täällä ei ole tuomittu ensimmäistäkään. Päinvastoin. Ymmärrystä ja sairasta sympatiaa niille löytyy.

Ilkka Forsten

Johan kanttilahkeet lauloivat 1980 luvulla haikeasti, ( PIN )kooditonna kuljeskelen nyt.. Sitä ennen Olavi Virta lauloi pojasta syrjäisellä kujalla jotenkin näin. ” Pieni kiharainen pää, hissin oven väliin jää, hän poika vain on lailla poikain toisten, ihan niinkuin muutkin al-holiloisten..”

Kata

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/e98c2020-dc8d-47d7-9a3a-ca80c823e574

Ei lisättävää.
Mutta annetaan jetillä kyyti kotiin ko kalivati ei onnistunukkaan voivoi…taaperot kotiin ei enää vanhemmat jotka kertoivat jo lehtimiehelle(toinen juttu) mitä he teksivät ei-oikeaa oppia noudattaville.

”Ei me oltu siellä vapaaehtoisesti kääääk!”

Eikö mitään ole pielessä Pekka &co?

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Kata
murre riepunen

Rasismiin syyllistyy se kelvoton suomalainen joka säkkiin sonnustautuneen toimia kehtaa epäillä, ylpeinä kerrotaan kuinka haemme leireiltä kiipeliin joutuneita naisia ja lapsia, miehet voivat klampsia jahka muija on suomessa. Näiden kyttyröiden oikea paikka vankila toki onkin. Veronmaksajien riesana ovat loppuelämänsä, ei huolen häivää.

Eka Kettunen

Hollanti on sivistynyt oikeusvaltio joka kunnioittaa ihmisoikeuksia laittamalla julmuuksiin syyllistyneet vankilaan.

ja hampaasta koko leukaluu

Niipä. Vaikka näiden vankien oma agenda on ”silmä silmästä”. Eli ne pitäisi kivittää kuoliaaksi.

Jukka

Suomi suojelee terroristeja. Meillä on heitä suojelevat lait. Eihän meillä ole saatu yhtäkään isisläistä oikeuteen. Hirviötulijaa siis riittää!

Riku

Näin oikeusvaltiossa, mutta suomihan onkin epäoikeusvaltio, sairain kaksoisstandardipesäke mitä maailmasta löytyy.