Eurooppa Politiikka

Hollantilaispoliitikko vertasi rokottamattomia holokaustin uhreihin – sai tuomion antisemitismistä.

Kuva: Thierry Baudet. Wikimedia Commons / (CC BY 3.0) / Sleutelstad.

Tuomioistuin määräsi Thierry Baudetin twiitit poistettaviksi 48 tunnin kuluessa. Häntä myös kiellettiin julkaisemasta kuvia, jotka yhdistävät holokaustin ja koronaviruksen.

Hollantilainen oikeistopoliitikko Thierry Baudet todettiin tuomioistuimen mukaan keskiviikkona syylliseksi ”antisemitismin kasvualustan luomiseen”. Hän vertasi useissa sosiaalisessa mediassa julkaisemissaan viesteissä hallituksen koronavirustoimenpiteitä holokaustiin.

”Vertailu on virheellinen, ja olet puhunut tarpeettoman loukkaavasti ja laittomasti holokaustista selvinneistä”, tuomioistuin päätti.

Oikeistopopulistisen Forum for Democracy (FvD) -puolueen perustaja ja johtaja Baudet määrättiin poistamaan neljä sosiaalisen median viestiä 48 tunnin kuluessa tai hänet määrättäisiin maksamaan 25.000 euron sakko jokaiselta päivältä, jona viestit pysyvät verkossa. Häntä kiellettiin myös julkaisemasta kuvia, jotka yhdistävät holokaustin ja koronaviruksen.

Marraskuussa Baudet vertasi rokottamattomia henkilöitä sosiaalisessa mediassa “holokaustin uhreihin” Alankomaiden hallituksen asettamien COVID-19-rajoitusten vuoksi, jotka rajoittavat rokottamattomien pääsyä tiettyihin paikkoihin.

Kaksi juutalaista edunvalvontaryhmää ja neljä yksityishenkilöä nostivat kanteen Baudeta vastaan ”holokaustin vähättelystä”.

Baudetin asianajaja sanoi, että poliitikon viesteillä ”ei missään tapauksessa ollut tarkoitus kylvää vihaa tai loukata ihmisiä”. Hän kuvaili niitä sen sijaan ”poliitikon ilmaisuksi julkisessa keskustelussa, missä kysymys oli rokottamattomien vapauksien rajoittamisesta”.

Tuomion julistamisen jälkeen Baudet sanoi valittavansa päätöksestä.

 

Lähde: Politico, NDTV

13 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
B. Spermsteen

Kyllä valittu kansa tietää!

Kristiina

Kieltämättä liioittelua. Parempi vertaus olisi ehkä Yhdysvaltojen etniseltä alkuperältään japanilaisten kansalaisten kohtelu toisen maailmansodan aikana.

Mutta se pitää hyvin paikkansa että kaikkien näiden – myös holokaustin – teki mahdolliseksi sama asenne niillä sivusta katsoneilla kansalaisilla jotka vain menivät mukana, tekivät kiltisti mitä käskettiin ja selittivät toisten oikeuksien viemisen parhain päin tai eivät kiinnittäneet siihen mitään huomiota niin kauan kuin heillä itsellään oli asiat hyvin. Suurin osa ei koskaan tehnyt mitään itse. Mutta he antoivat sen tapahtua.

Ja huolimatta siitä onko tämä tauti kuinka vaarallinen tai ei, tai rokote tehokas tai vaarallinen tai mitä tahansa – TÄMÄ on se syy minkä takia tähän tilanteeseen ei saa alistua.

Meni tämä nyt miten tahansa, jollain kerralla se voi olla myös uusi holokausti. Koska nämä eivät yleensä koskaan tapahdu niin että homma olisi alusta asti selvä pläkki, vaan tulevat hiipimällä. Annat tämän tai tuon oikeutesi pois, teet kiltisti niin kuin käsketään…

Ilkka Forsten

Miten se nyt mikään, Sodan alussa saksalaisten käsissä oli kuusi miljoonaa henkilöä, joista kahdeksan miljoonaa menehtyi ja vain seisemän miljoonaa selvisi.

cohen

Tuomio on aivan oikein, holokausti valheiden levittämisestä.

Ilkka Forsten

Onko etunimesi Leonard, kysyn ihan muuten vaan ?

Ilkka Manttari

Halusin tuohon vastata. No en tiedä mitä sanoisin. Kuitenkin Leonard oli ainoa laatuaan.
Kuulin hänen ensilaulunsa joskus 70-luvulla autossa itävallassa matkalla italiaan. Oli sitten pakko etsiä levykauppa. Terv. Suzanne.

Tuumailija

Teki valimotyöntekijöillekkin oman laulun; Take this waltz, suom. Ota tämä valssi.

Lieväasteinen

Tai Sasha Baron.

Kata

Nimenomaan…nykysormellaosoitettavien vapauksien rajoittamista!Eikö se kalskahda aika tutulta…kun ei oo passia et saa lampsia….Oikeutesi on viety.
Australia on hyvä esimerkki.Ja Austria.

Laaki

Gentiilejä joiden kanssa ei saa syödä saman pöydän äärellä.

Ilkka Forsten

En syö genitaalien kanssa missään pöydässä. Riisipiirakkakin on jollain tavalla lähellä jotain, mutta en nyt saa mieleeni mitä se voisi olla ?

Kata

😀

juha II

Niin. Eiväthän mitkään muut etniset rodut ole muita kuin ”nelijalkaisia”.
-Talmud.

Uusimmat uutiset