Eurooppa Kotimaa Politiikka Tiede ja teknologia Uutiset Ympäristö ja luonto

Ilmastonmuutos: Golfvirta katoaa- lämpötila voi laskea jopa 20 astetta

Kuvituskuva. Kuva: Piqsels / (CC0).

Eurooppaa lämmittävä Golfvirta on katoamassa arktisten jäätikön sulaessa, ja makean veden määrän meressä kasvaessa.

”Tällä (Golfvirran katoaminen) tulee muuttamaan maailman ilmastoa, ja meidän tulisi torjua se, sillä vaikutukset ovat tuhoisia”, kuvaa tutkimusta johtava René van Westen.

Monimutkaisilla ilmastomalleilla Utrechtin yliopiston tiedemiehet ovat tutkineet lämmön ja suolaveden liikkeitä Atlantilla. Mallien mukaan on löydetty merkkejä siitä, että ns. ”keikahduspiste”, jolloin merivirrat katoavat, on tulossa.

Mikäli Golfvirta lakkaa tuomasta lämpöä Pohjois-Eurooppaan, lämpötila alueella saattaa laskea jopa 20 Celsius-astetta, ja Atlantin rannikoilla vedenpinta nousee jopa metrillä.

Tutkimuksen päätutkijan René van Westenin mukaan tehty mallinnus on uraauurtava, sillä se ottaa huomioon tietoja niin maalta, ilmakehästä kuin merestäkin.

Hän ei tiedä milloin Golfvirta lakkaa lämmittämästä Eurooppaa, mutta todennäköisesti vuosisadan kuluessa. Tämä merkitsee, että keskuudessamme elää jo ihmisiä, jotka joutuvat elämään muuttuneen ilmaston Euroopassa.

Lähde SVT

Tilaa
Ilmoita
19 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ruoste Iskee

Niimpä varmaan. Niinhän ne napajäätikötkin sulaa, ai juu.. Jäätä vain sattuu olemaan paksummin ja laajemmin kun vuosikymmeniin. Mites meni ilmastohullut? Poistakaa myös hiilidioksiidi ilmasta kun se niin pahasti ”saastuttaa” niin kuollaan satavarmana kaikki elollinen tältä tellukselta.

Pekka Viherä

Kirjoitin asialisen kommentin Golf virrasta kuvineen, mutta se sensuroitiin. Lopetetan kommentointini, mutta panen kuvan linkin vielä tähän
http://2.bp.blogspot.com/-EcsFjbStamU/VE_A7TduUAI/AAAAAAAAAEg/yhji0xuDYT4/s1600/ocean_currents.jpg
Mieti kuvasta itse, miten Golf virta syntyy.

John Quiman

”Sensurointiin” riittää yksi sana, joka ei ole ns. sallittu. Sisällön tähden täällä ei laiteta viestejä moderointiin odottelemaan hyväksyntää. Keksi se sana, ja yritä uudestaan. Vaihtoehtoisesti odottele muutamasta tunnista päivään pariin. Vähän vaihtelee se odotushuone eli hyväksyntä.

Pekka Viherä

Meni läpi moderoitavaksi. Olisi kiva tietää kuka pässi poisti pelkkää fysiikkaan perustuvaa asiaa.

John Quiman

Yksi sana riittää. Ei se automatiikka osaa tutkia sisältöä. Moderaattorin käynnit ovat silloin tällöin, joten voi tulla esiin pian tai pitkällä viiveellä.

Ilkka

Huomasiko kukaan uutisessa ollutta tahatonta huumoria. Tutkijoiden mukaan Atlantin rannikoilla merenpinta nousee jopa metrillä.. Niin, paitsi että kuinka luonto osaa rajata tuon nousun vain Atlantin rannikoille, kun se sama vesi lilluu joka puolella planeettaa. Me vain sanomme osaa siitä Atlantiksi ja osaa Tyyneksi valtamereksi. Eikö vedenpinta siis nousekaan kaikkialla vaikka meille on jo vuosia uskoteltu että saariryhmät tyynellä merellä tulevat uppoamaan ennen meitä. Pelottelun tehostamiseksi, ja valkoisten elämän rajoittamiseksi onkin hyvä puhua Atlantista, silloinhan kaikki ymmärtävät että kehittyneet maat ovat rajautuneita Atlanttiin, kun taas alikehittynet maat kauko-Idässä puolestaan tyyneen valtamereen.

Peter Kreisler

Näin merkittävä asia, eikä kukaan syytä Euroopan nousevaa äärioikeistoa, mitä ihmettä nyt on tapahtunut.

Ilkka

Nyt on siis kiire saada aikaan ” kunnianhimoinen vihreä siirtymä .” Perutaan kaikki vaalitulokset, ja lasketaan äänet vihersosialisteille kuuluvaksi. Näin saamme lisää ihanaa sähköautoilua, pääsemme maksamaan koko maailman kattavaa haittaveroa, ja samalla ikuistamme kestävän kehityksen jossa valkoinen elättää mustaa jätkälaumaa, sillä tutkimuksen mukaan heidän osuutensa hiilijalanjäljessä on olematon.. Kiina saa jatkaa energian tuotantoa miten haluaa, ja Saksakin voi polttaa ruskohiiltä ilman, että siitä olisi mitään merkittävää vahinkoa herkälle ilmastollemme. Suomalaisten haittaverotusta tuleekin nostaa 150 % ja kieltää lihan syöminen. Talvella lämmitys tule säätää niin että huoneilman on aamulla – 5 C. Emme voi enää kuluttaa koko maailman luonnonvaroja kolmeen kertaan, sillä solidaarisuus velvoittaa ja kulutus tuleekin siirtää arabeille ja mustille, heidän käytöksensä ja ymmärrys kestävästä kehityksestä on valovuoden edellä omaamme. Näin Golfvirta elpyy, ja voimme olla ylpeitä että kunnianhimoiset toimemme tuottivat tuloksen. Vielä kun pyydämme Sanna Marinin pääministeriksi, ja annamme keloapinoille syytesuojan vandalismista, meitä tullaan kiittämään tämän voimallisen esitaistelun ansioista ja saamme koko Afrikan elätettäväksi. Se on pieni hinta siitä, että voimme sadan vuoden kuluttua hyveliputtaa islamialaisessa kalifaatissa halal-lammasta syöden ja kiroten vääräuskoisten valintoja jotka eivät mahdollistaneet kalifaatin syntyä jo aiemmin. Allahu olkoon taas akbar, ja kas ihmettä, jo nyt näyttääkin siltä että merivirrat ovat palamaassa entiselleen.

John Quiman

Suomi haluaa olla edelläkävijä ilmastomuutoksen torjunnassa. Tosin Sri Lanka ehti ensin ja meni konkurssiin vihreän siirtymän tuloksena. Mutta ei hätää, kyllä Suomi pääsee hyväksi kakkoseksi.

Sitten kaikki ne, jotka eivät panostaneet tiukkana ilmastonmuutoksen torjuntaan, nauravat makeasti, kun eniten panostaneet ovat konkurssissa ja niiden vientimarkkinat menevät uusjakoon.

Viljamzon _

Heh mutta kun koko ilmastonmuutos on suuri huijaus sellaisena kuin se on esitetty ja eipä noi napajäät ole tainneet sulaa juuri pätkääkään eli toi on uutisankka.

Ilkka

Ilmastonmuutos ei mielestäni ole muilta osin huijaus kun siinä kohdassa, jossa kaiken ratkaisuksi esitetään vihersosialistien vallan lisäämistä. Ilmasto muuttuu, niinhän se on tehnyt kaiken aikaa. Ei mitään stabiilia ikuisesti pysyvää tilaa ole saavutettu koskaan eikä savuteta. Se mikä tästä uutisesta on nyt jäänyt pois, on luku minkä tiedemiehet ovat esittäneet. Heidän mukaansa vastaava ” keikahdus ” on tapahtunut noin 10 000 vuotta sitten. Siis rautalangasta väännettynä, kas ihmettä, ennenkin on siis ilmasto muuttunut ja merivirrat vaihtaneet suuntaa tai lämpötilaa, ja silloin ei ollut VALKOISTA autoilevaa etuoikeutettua rasistia olemassa kulutushysteriansa kanssa. Elimme vielä luolamiehen elämää, ja sitä huolimatta muutos tapahtui.

John Quiman

Puhuvat kiihkeinä siitä, miten hiilidioksidi lämmittää ilmastoa. Tosiasiassa hiilidioksidin määrän kasvu on aina, koko planeetan historian ajan ollut lämpenemisen seuraus. Se ei ole ikinä ollut lämpenemisen syy. Vastaavasti ilmaston viilentyessä, alkaa hiilidioksidipitoisuus laskea.

Juuri nyt elämme matalan hiilidioksidipitoisuuden aikaa. Siksi kasvihuoneissa lisätään hiilidioksidia ilmaan, jotta kasvit kasvaisivat paremmin. Jos hiilidioksidin määrä laskisi vaikkapa alle puoleen nykyisestä, alkaisi kasvikunta voimaan huonosti ja tulisi kitukasvuiseksi. Sitten ei riittäisi ruokaa kaikille. Hiilidioksidin määrän noustessa kasvit kasvavat paremmin ja tietysti kuluttavat hiilidioksidia enemmän sekä kasvavat paremmin.

Ilkka

Tuntuu käsittämättömältä ettei nykyisen tieteen aikakaudella kuitenkaan oteta huomioon sitä aikajanaa, kun ihmistä ei ollut vielä olemassakaan, tai jos oli niin äärimmäisen pienenä populaationa siellä tai täällä. Ilmasto on vuosimiljoonien aikana ollut ääripäissä kumpaankin suuntaan. Maapallon magneettinavat ovat vaihtaneet paikkaa ( jota tapahtuu tälläkin hetkellä sillä karttapohjoinen ja magneettinen pohjoinen ei ole enää lähelläkään toisiaan.) Se vaikuttaa myöskin merivirtoihin, mutta nyt kun kaiken muutoksen syyksi on laitettu ihmisen toimet, ja silloinkin lähinnä valkoisen väestön jää faktoja kummasti pois uutisoinnista. Auringon aktiivisuus on kokonaan unohdettu tekijä, vaikka silläkin on syklinsä eikä maanpinnan kohoamisesta puhuta mitään. Päin vastoin jokainen väittää merien nousevan. Puhutaan eläinkadosta, tai lajikadosta vaikka historiasta voisimme oppia ettei eläinkunta, noin esimerkiksi, ole enää sama kuin miljoonia vuosia sitten vai vieläkö jossain on dinosauruksia. Jos jotain katoaa, tilalle tulee uutta. Jos lajien elinolot muuttuvat, muuttuu lajit käyttämään kulloisiakin mahdollisuuksia, sitä kutsutaan evoluutioksi. Maailma ei ole sammumassa eikä pysähtymässä, mutta siitä en menisi takuuseen onko ihmisten järki sammumassa, pysähtynyt se ainakin on. Luulisi tieteenharjoittajien pystyvän simuloimaan myöskin muun kehityksen kuin loputtoman katastrofeilla pelottelun, mutta sillä tavalla ei saa valtaa, joten tyydytään puhumaan asioista aina uhkana, ei koskaan mahdollisuutena.

Meille julistetaan kuinka innovaatiot etenevät, ja saman aikaan kuvaillaan maapallon tulevaisuus täysin tyhjäksi innovatiivisuudesta. Me keksimme miten selvitään tulevaisuudesta, ei ihminen ole niin heikko laji etteikö se pysty selviytymään myöskin muuttuneissa olosuhteissa.

John Quiman

Vihervassut kertovat kaikenlaisia tarinoita saadakseen valtaa ja lopulta muuttaakseen koko maailman heidän johtamakseen paratiisiksi, jossa on eliitti, joka elää kuten vauras ihminen nykyään ja loput ovat sitten työläisiä, jotka elävät kuten Neuvostoliiton työläiset aikoinaan. Eliitti päättää mitä saat tehdä, mitä saat haluta ja mitä vapauksia saat.

Totuuden kertominen ei johtaisi toivottuun tulokseen, niinpä kertovat muunneltua totuutta ja uskottelevat ihmisille, että kaikkien tulee uskoa heitä, tai tulee maailman loppu.

John Quiman

Asiasta toiseen: Näkyy tuo murkut.org lakanneen olemasta. Se listasi vaihtoehtomedioiden uutisia ja sieltä oli helppo löytää kaikki olennaisimmat.

Tietääkö kukaan jotain toista sivustoa, joka listaisi samaan tapaan lukuisia vaihtoehtomedioiden uutisia?

Viljamzon _

Enpä tiedä. Joku hyökkäys tapahtunut sinne. Eiköhän sivut taas loppuviikosta toimi.

John Quiman

Murkut.org vaihtoi omistajaa 12. helmikuuta. Oletan, että vaihtoi omistajaa, koska tuskin omistaja oli aiemmin NameCheap Inc., joka myy domainimiä, joita se kaappaa heti, kun jollain jää vuosimaksu maksamatta.

Domain: murkut.org
Registrar: NameCheap, Inc.
Registered On: 2016-02-12
Expires On: 2025-02-12
Updated On: 2024-02-12
Status: clientTransferProhibited
autoRenewPeriod
Name Servers:
dns101.registrar-servers.com
dns102.registrar-servers.com

Aiempi omistaja ei ilmeisesti uusinut domainia maksamalla domainin vuosimaksu. Tuo nykyinen omistaja nappasi sen saman tien ja se on myynnissä. Jos aiempi omistaja ostaa sen takaisin, murkut.org voi palautua ilman sen kummempia tekemisiä. Laittaa vaan nimipalvelimet takaisin siihen, mitä ne olivat.

John Quiman

Murkut palasi.

https://murkut.org/

John Quiman

Ehkä tuo Namecheap ilmenee omistajana siksi, että Namecheap on se, jossa nimi on rekisteröity ja domainin omistaja on suojannut omistajatiedot. Silloin Namecheap näytetään omistajana.

Arvasin sen olevan niitä, jotka rekisteröivät domaineja, joiden vuosimaksu on unohdettu maksaa. Niitäkin on. Arvasin niin, koska yhdessä paikassa kerrottiin, että nimi on myytävänä ja murkut.org siirtyi silloin automaattisesti Namecheapin sivulle.

No hyvä, että palasi.