Kotimaa

Irtisanoutuminen yhteistyöstä Teboilin kanssa kurittaa suomalaisia yrittäjiä ja satoja työntekijöitä

Kuva: Wikimedia Commons, Teboil Myllypuro Tampere

Useat ammattiliitot ja etujärjestöt ovat irtisanoutuneet tai aikeissa irtisanoa yhteistyösopimuksensa Teboilin kanssa. Huoltamoketju Teboil on venäläisen Lukoil-yhtiön tytäryhtiö.

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL:n tiedotteen mukaan yhteistyön lopettaminen on vastalause Venäjän sotatoimille Ukrainassa. JHL:n muovisessa jäsenkortissa oleva polttoaine-etu ei enää ole voimassa. – Venäjän hyökkäys on julma ja rikkoo kaikkia kansainvälisiä sopimuksia, sanoo JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine.

Akavan Erityisalat, Insinööriliitto ja Toimihenkilöliitto ERTO ovat tiedottaneet lopettavansa yhteistyön Teboilin kanssa, boikottiin ovat liittyneet myös Autoliitto ja SF-Caravan Ukrainan tilanteesta johtuen.

Tuomitsemme Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan yhteisrintamassa suomalaisen ammattiyhdistysliikkeen kanssa. Yhteistyön lopettaminen on arvovalinta ja samalla vastatoimi Venäjän hyökkäykselle Ukrainassa”, sanoo ERTOn toiminnanjohtaja Teemu Miettinen.

Keskustelu boikotista on tänään levinnyt voimakkaasti sosiaalisessa mediassa. Kuumana on tänään käyneet tunteet myös Seinäjoella, missä Valtionkadun Teboil-kylmäasemalla tankkauspistoolit olivat töhritty naudan verellä. Asiasta uutisoi Yle.

Kaikki huoltamot ovat suomalaisten yrittäjien hallinnassa

”Boikotti osuu vahvasti juuri suomalaisiin yrittäjiin. Kun heidän palveluksessaan on vielä noin 800 työntekijää voi siitä laskea, minkälaiset vaikutukset boikotilla on”, Teboilin markkinointi- ja viestintäjohtaja Toni Fryck sanoo.

– Ei välttämättä ymmärretä, että kysymyksessä ovat suomalaiset yrittäjät. Voi kysyä, keitä tällaiset boikotit eniten haittaavat. Tietysti tämä on hyvin ymmärrettävää, kun tilanne on tämä. Ei oikein mahda mitään, Teboilkauppiaat ry:n puheenjohtaja Pekka Haapalainen sanoo Taloussanomille.

Hänen mukaansa kotimaisen öljyn- ja bensanjakelun Venäjä-riippuvuuden kokonaisvaltaisuus ei aina avaudu kuluttajille. Teboil ei tuo polttoainetta Venäjältä, vaan hankkii ne Nesteen jalostamolta Porvoosta tai Länsi-Euroopasta.

Nesteen käyttämästä raakaöljystä noin kaksi kolmasosaa on peräisin Venäjältä.

– Ihan samaa ainetta siellä on Nesteen tankeissa, puuskahtaa Kivenlahden Teboil-aseman kauppias Petri Eskelinen.

Teboil Vehmaisten kauppias Joonas Viitanen otti kantaa boikottiin yrityksensä Facebook-seinällä:

”Venäjän vastutus, ja boikotointi meidän Teboilia Vehmaisissa kohtaan, aiheuttaa vain vahinkoa perheelleni Kangasalla, työntekijöilleni ja heidän perheilleen lähikunnissa. Se ei vaikuta Putinin toimiin ukrainassa, se ei vaikuta edes Teboilin emoyhtiötä Lukoilia kohtaan millään muotoa. Ainoa kärsijä tässä boikotissa olemme Vehmaisten Teboilin väki. Samoin tapahtuu bokotoidessa kollegoideni Teboileja ympäri suomen. Me emme Vehmaisissa hyväksy Putinin toimia ukrainassa. Mutta emme toivo että kukaan kostaa sitä meille! Ei Teboil Vehmaisissa minulle ja työntekijöilleni, ei myöskään muille Teboil Kauppiaille ja heidän henkilökunnilleen! ”

https://www.facebook.com/teboilvehmainen/photos/a.103029121429628/490796812652855/

20 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Runtiti-pou

En usko. Kärkkäinen ei ole Venäjänmies.

EarlStone

Työpaikoista viis, kunhan demariini pääsee tuomitsemaan ja huutamaan eu-ta ajattelemaan puolestaan.

unto

Hyvä juttu tämä boikotti. Teboil ja Lukoil poistukoon Suomesta. Vaihtakoon jakelijat johonkin muuhun toimittajaan. Piti tajuta riski.

Vanhempi setä

Mahdoitkohan ajatella asiaa ihan loppuun asti?

Suurin osa Suomessa myytävästä bensasta on hankittu Venäjältä. Tätä samaa Venäjältä ostettua bensaa myyvät kaikki muutkin huoltoasemaketjut, eivät vain yksin Teboil.

Jos siis aiot olla johdonmukainen tuossa boikotissasi, sinun pitää sitten lopettaa bensan ostaminen kokonaan, kaikilta suomalaisilta huoltoasemilta.

John Quiman

Tuo protesti onkin kohdistettu venäläisomistuksessa oleviin yrityksiin. Tiedä sitten paljonko Venäjän hallinto siitä piittaa, mutta on se osoitus mielialoista kumminkin ja sen nekin noteeraavat.

Senator

Nykäse talvella talon pääkytkin nollille, ettei Putinin sähköä hiippailee vahingossa asuntoosi. Venäjän tuontisähköllä lämpenee useat kodit suomessa(kin) talvella.

Piikkilampaat

Se on voi, voi.
Kyllähän se tekee kipeää, mutta nyt pitää kasvattaa selkäranka ja irtautua joka asista joka liittyy ryssiin.
Omavaraisuus pitää Suomessa nostaa pintaan välittömästi niin kyllä tämä maa siitä vielä nousee.
Luulisi että on selvä, että ryssien ei anneta enää pitää Suomea orjanaan, vai mitä persut? Jos tuo ei teille ole selviö, minä revin persupaperini välittömästi.
Minä en kuulu puolueeseen joka tansii vähäkin ryssien tahdissa.

Puolueeton

Ostan ihan siitä syystä edelleen dieselit Teboilista, koska en halua suomalaisille tuottaa haittaa. Siitäkin huolimatta, että Teboil myy nykyään Nesteen dieseliä, joka oli heikkolaatuista venäläiseen verrattuna.

Juha

Heh. Suomi ampuu itseään jalkaan. No ei ole ainoa..
Nyt kannattaa hieman varautua tulevaan ja ostaa polttoainetta varastoon kun pian myydään eioota.
Samoin ruuan kanssa. Venäjän ja Ukrainan vehnä on yli 30 %a globaalista viennistä.. lannotteista melkein 30 %a
Pian myydään eioota.. tai ainakin säännöstellään.
Pula-aika.

Kysyntä ja tarjonta

Eiköhän nuo yrittäjät voi tehdä sen että laskevat hinnan alle muiden hintojen. Kyllä rupeaa kauppa käymään. Eikä tätä kauaa kestä. Pari viikkoa ja tilanne tasaantuu.

Kärkkäisellä 98 hinta oli 1.97. Sen alle kun pistää niin kyllä kauppa käy. Toisaalta, 95 oli 1,87. Siinä on toinen virstanpylväs.

Mehunkeitin

Jos Teboil-kauppiaat eivät ymmärrä vaihtaa franchising-ketjua, niin boikotoinnin aiheuttama vahinko on aiheellista ja kauppiaan itse aiheuttamaa.

Terhomatti Hämeenkorpi

Teboil, ryöstllä Suomelta otettu ja nyt veribensaa myy! Kts historiasta tarkemmin!

Ilkka Forsten

Boikotoinnin ymmärrän, mutta en vandalismia. Huoltamoyrittäjä on Suomalainen eikä hänen syytään ole Venäjän toimet Ukrainassa. Järjenkäyttö ei ole kiellettyä.

Piikkilampaat

Olkoot. Tajuatko sinä että kaikki rihmat pitää katkoa millä ryssä Suomea pitää orjana.
Minulla ei ole mitään myötätuntoa ihmiselle joka ensinnäkin työskentelee jossain ryssän omistamassa paikassa, ei yhtään.

Tuumailija

Mitenkäs terveydenhuolto, paljon venäläisiä lääkäreitä niin kunnallisella kuin yksityisellä puolella (etenkin pihlajalinna). Nämähän pitäisi luokitella desanteiksi ja ottaa suojelupoliisn haltuun säilöön.
Samoin olisi hyvä boikotoida terveydenhuollon yksiköitä, joissa tällaisia on töissä, unohtamatta että slaaveja on aika kohtuu paljon bussikuskeinakin.

Mitä sitä yhtä kohdetta boikotoimaan, koko linjan kautta mennään jos aletaan.

Rakanokka

Joo ja sähköntuonti seis, kaasun myös sekä sanotaan irti pakolaissopimus Itärajalla. Sanotaan irti jopa Pariisin rauhansopimus sekä Leninin Suomen tunnustaminen.

ike

Myös sähkön vienti. Ei ehkä ole oikein että Saksa luopui ydinvoimasta ja me suomalaiset maksamme siitä hintaa. Meidän sähköyhtiöiden pitää perustavaalaatuisesti huolehtia suomen sähkönsaannista. Se että saa suurempaa hintaa jostakin saksasta ole peruste sille että sitä pitäisi sinne myydä. Kantakoot itse seuraukset poliittisista päätöksistään. Tuo sähkö kun on jonkinlainen perustarvike, samoin kuin vesi. No puhdasta vettä suomessa riittää, mutta kuinka kauan kun nämä husveivarit saavat mellestää. On arvioita että vedestä tulee kalliimpaa kuin öljystä, nähtäväksi jää, ainakin lapsilleni.

Puolueeton

Olet selvästi ryssien hyvä ystävä. Kommenttisi ovat niin yliampuvia ja sehän vain poistaa ryssäfobiaa.

Ilkka Forsten

Mikäs sinä sanoitkaan olevasi sotilasarvoltasi ? Kysyn ihan sen vuoksi että varmistan pitääkö edellinen ilmoituksesi vielä paikkansa. Alkaa näet tuntumaan siltä ettei se mitä sanot ole mistään kotoisin. Tuolla asenteella et pysty johtamaan armeijan yksikköä. Sano jos olen väärässä ?

Tuo ” Lapuanliikkeen ” uho ja vakuuttelu siitä miten pitäisi toimia, oli varmaan hyvä malline 1930 luvulla, mutta tässä ehti vierähtää aikaa niistä päivistä, ja nyt ei kukaan seuraa pelkkään raivoon kanavoitua idealismia. Ei se että kohdistat toiseen suomalaiseen, tässä tapauksessa yrittäjään, silmitöntä vihaa tule koskaan kantamaan hedelmää.

Sen myöskin haluan kuulla mikä on suhteesi islamiin. Jos se ei herätä mitään tarvetta raivostua, niin trollaat kaiken aikaa jostain varisverkoston läppäriltä näitä uutisia. Propaganda on taitolaji, sitä ei kaikki osaa. Minä muuten kirjoitan omalla nimelläni, ehkä sinäkin teet jatkossa niin ?

Piikkilampaat

Minun ei tarvitse todistaa mitään.
Minä olen loppuun asti Suomen puolella enkä ryssän.
Mitä luulet jos olen joka solultani suomen puolella, mitän luulisit että mielipiteeni on laittomasti tähän maahan tulleista isis joukoista ja muista rikollisista.
Ei helvetti, siis jos olen ryssiä vastaan, niin olen jostain vaisverkostosta.

Kansalaisen verkkokauppa