Eurooppa Muu maailma Politiikka Urheilu

Israelin vastaiset tunnelmat jalkapallon MM-kisoissa

Qatar vs Japani, 2019 AFC Aasian Cupin finaali. Kuva: Wikimedia Commons (CC BY 4.0) / Hadi Abyar / https://www.mehrnews.com/photo/4530429

Israelilaiset tiedotusvälineet kertovat, että heidän toimittajansa ja faninsa saavat kylmää kyytiä Qatarissa, jossa he raportoivat jalkapallon maailmanmestaruuskisoista. Monien arabimaiden asukkaat ja kannattajat boikotoivat Israelin tiedotusvälineitä ja provosoivat niitä sen sijaan palestiinalaismyönteisillä viesteillä.

Israelilaiset tiedotusvälineet ovat ilmoittaneet heti Qatarin MM-kisojen alkaessa, että kannattajat ovat kohdistaneet heihin ”lukemattomia loukkauksia” ja että monet kieltäytyvät puhumasta heidän toimittajilleen. Israelin vastaisen mielialan sanotaan olevan maassa korkealla, ja yksi juutalaistoimittajista, Raz Shechnick, sanoo, että ”vihan ja vihamielisyyden ilmapiiri rohkaisee jalkapallofaneja heiluttamaan Palestiinan lippuja stadioneilla ja kieltäytymään puhumasta israelilaisille tiedotusvälineille”.

Palestine Online -profiilin Twitterissä julkaisemassa videossa kuullaan ja nähdään saudiarabialaisen miehen sanovan israelilaiselle toimittajalle Moav Vardylle:

– Tämä on Qatar, tämä on meidän maamme, ette ole tervetulleita tänne. On olemassa vain Palestiina, Israelia ei ole.

Israelin vastaiset tunnelmat

Myös israelilainen jalkapallolegenda ja KAN World Cup -paneelin jäsen maailmanmestaruuskisoissa Eli Ohana sai osakseen Israelin vastaisia tunteita, kun qatarilainen poliisi kyyditsi häntä. Kun Ohana mainitsi olevansa israelilainen ja poliisi kysyi häneltä, vitsailiko hän. Ohana valehteli sitten olevansa portugalilainen välttääkseen ongelmat.

Poliisi kertoi, että jos Ohana olisi israelilainen, hän kääntäisi auton ympäri ja kieltäytyisi kuljettamasta häntä yhtään mihinkään.

Qatarissa työskentelevä israelilainen toimittaja Dor Hoffman kertoo, että eräs taksikuski kieltäytyi ottamasta rahaa ja potkaisi hänet ulos autosta heti, kun hän sai tietää Hoffmanin olevan Israelista. Myöhemmin, kun Hoffman meni ravintolaan, turvamiehet saattoivat hänet ovelle. Ravintolan omistaja vaati häntä myös poistamaan kaikki ravintolassa otetut kuvat.

Palestiinalaismyönteisiä viestejä kojuissa ja kaduilla

Useissa videoissa ja uutispätkissä sekä paikalliset että vierailevat kannattajat esittelevät Palestiinan lippuja vastalauseena Israelin miehitysvaltaa vastaan. Tunisian ottelussa Australiaa vastaan katsomossa oli esillä Palestiinan lippu, jossa luki ”Free Palestine”.

Vaikka Saudi-Arabialla on hyvät suhteet Israeliin, saudiarabialaisten kannattajien kerrotaan myös heiluttaneen Palestiinan lippuja katsomossa.

Sekä Qatarin joukkueen pelaajat että kannattajat käyttivät tiettävästi Palestiinan lipulla varustettuja käsivarsinauhoja avausottelussa Ecuadoria vastaan. Middle East Monitor -lehden mukaan palestiinalaisten käsivarsinauhat ovat ilmeisesti vastahyökkäys pelaajia vastaan, jotka ovat valittaneet, että LGBT-propagandaa levittävät ”One Love” -käsivarsinauhat kiellettiin turnauksessa.

Israelin vastaiset lausunnot ovat näkyvissä siitä huolimatta, että sekä Qatar että FIFA eivät salli poliittisia viestejä otteluissa ja ovat jopa vedonneet siihen, että ” jalkapallon pitäisi olla politiikan sijasta keskiössä”.

Lähde: Nordfront, Jerusalem Post

43 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Selkälokki

Suomalaisuus ei ole sataprosenttista. 10 sukupolvea taaksepäin voi omistaa jo yli tuhat esivanhempaa. Tunnen useita täyssuomalaisena itseään pitäviä, joita voisi geeniperimänsä ja sukutaulujen takia pitää j–talaisena. Yhtään arabeihin viittaavaa en tunne. Johtuu ihan siitä että Euroopassa oli aikoinaan paljon j–talaisia. Moni muslimi Suomessa varmaan miettisi kahdesti suomalaista kumppania jos tietäisi tämän asian.

John Quiman

Kannattaa levittää huhua, että suomalaisissa naisissa, etenkin siiderivalaissa, on j-laista verta. Siinä suvakkinaisille tulisi itku, kun eivät enää kelpaisi.

j.t

samoja seemiläisiä kansoja,samoja halal ja kosher konkkanokkia.saisivat pomittaa,toisensa kivikaudelle.

Ilkka Forsten

Olen saanut kerran yhden lahkolaisen pillastumaan kun kerroin että perimältään Lähi-Itä on yhtä ja samaa populaatiota. He ovat kaikki seemiläistä kansaa, lammaspaimenia ja karavaanikuskeja. Kaikki muut kuulemma on, mutta juutinraumalaiset ei, heillä on jalompi perimä. Mistähän se jalompi perimä on sinne tullut kun sikäläinen heimo oli ensin vuosisatoja Egyptiläisten orjia, tai hajallaan ympäri lähi-itää. Vasta kun perustettiin Israelin valtio, he alkoivat kasaantua yhdeksi ryhmäksi. Jos katsotaan uskonnollisia riittejä, tai fanaattisuutta ja halua sotia loputtomasti uskonasioista, niin kyllä sen yhtenäisen perimän ajatus tulee väistämättä mieleen. Niin, ja he ovat julistaneet olevansa rotu, muut ei kuulemma ole, mutta jos sanot etten oikein pidä siitä rodusta, huudetaan päälle vihaa ja julistetaan ettei saa rodullistaa se onkin jo antisemitismiä. 🕍✡™

Tuumailija

Ja Mooses (ei Lipponen) joka johdatti tämän ylivertaisen kansan pois orjuudesta oli perimältään egyptiläinen, faaraon poika. Tämän henkilön nimeen myöskin ympärileikkausta perustellaan j-laisena traditiona, mutta se oli yleistä ensin egyptin ”eliitin” keskuudessa ennen kuin j-laisia oli olemassakaan.

Ilmari

Ei Mooses ollut faaraon poika.

John Quiman

Eipä ollut faaraon poika. Oli joesta poimittu sanoisinko orpo, josta tuli ottopoika, joka kasvoi kuin faaraon poikana.

Viimeksi muokattu 9 kuukautta sitten by John Quiman
Tuumailija

Kertoo taru. Todellisuudessahan se on ollut alempikastisen kanssa tehty lapsi (ei jalkavaimon) ja yhtäkkinen pojan ilmestyminen pitää selittää jollain tavoin.
Vai meinaatko että egyptissä lapsia tehtiin siihen aikaan tuolla tavalla että noukittiin irtotenavia joesta.

Historia tuntee egyptiläiset aikamoisina tarinankertojina (suomeksi p:n puhujina), hävityt taistelutkin käännettiin voitoiksi ja hakattiin korkokuvina kiveen. Joten ei ole lainkaan ihmeellistä että mooses oppi tämän taidon hovissa ja käytti sitä myöhemmin ”vuorella” kun kävi ”noutamassa” 10 käskyä, keskeltä ei mitään ja kenenkään näkemättä.
Sen verran fiksu kuitenkin että käskyjä oli 10, eikä 9 tai 11, koska 10 on desimaalijärjestelmän yksi kantava osa ja näin ollen kuulostaa viralliselta, se on ennemminkin markkinointisuunnitelma kuin ”sattuma” ja uppoaa oppimattomiin paimentolaisiin kuin veitsi voihin.

anti-Fifa

Kun Marokko voitti Belgian 2-0 alkoivat marokkolaistaustaiset maahanmuuttajat tämän innoittamina riehumaan Belgiassa. Jännä että aluksi media uutisoi että belgialaiset olisivat riehuneet belgiassa, mutta sittemmin esim Hesari on jo kertonut totuuden kun ymmärsi ettei totuutta kehdata enää pimittää: https://www.hs.fi/urheilu/art-2000009230269.html

Mutiaiset

Tv-kuvista näki heti, että marakattilaumat kyseessä.

Ilkka Forsten

Todistivat taas kerran miksi tietyt maat on ikuisia savuavia tunkioita, eikä mikään tule koskaan menemään viisaampaan suuntaan. Se ÄO kun pysyy aina samalla tasolla vuosisadasta riippumatta. Poliitikot voisivat alkaa miettimään mitä tulee tapahtumaan jos ne kaavaillut miljooniin nousevat tunkionpenkojien laumat todella päästetään eurooppaan täysin kontrolloimatta asiaa. Kun yhden jalkapallo-ottelun jälkeen kaikki rikotaan ja poltetaan, mitähän sitten tapahtuu kun ei olekaan enää kyse yksittäisistä vandaaleista.

John Quiman

Ja tämä tuho voitosta. Mikähän tuho olisi syntynyt tappiosta? Sekin vielä tulee.

Ilkka Forsten

Asiasta viidenteen. Lukekaapa Uuden Suomen artikkeli Aapion käsityksestä jossa hän määrittelee katujengit.. Joka toisessa lauseessa korostetaan ettei tilannetta saa päästä pahenemaan, mutta sitten tulee sanoma ettei mikään olisi pahenemassa jos maahanmuuttajat saataisiin jaettua paremmin kantaväestön asuinalueille.. Eikös ne ruotsissa ole siellä kantaväestön keskuudessa, ja onko tilanne rauhoittunut vai pahentunut ? Aapio näkee ettei ole katujengejä, sillä ne eivät täytä tunnusmerkistöä, eli kriteereitä jotka poliisi määrittää ikään kuin pakolliseksi ennen todellisuuden myöntämistä. Pitää olla johtaja, ja seuraajat, sitten olisi oltava oma jengitunnus ja kyky hallita kaupunginosia.. Kiitos aapio, siinä vaiheessa kun olemme tuossa tilanteessa te katselette panssariauton kurkistusaukoista voidaanko nyt mennä Myyrmäen läpi vai jätetäänkö homma vasta seuraavalle päivälle.

Tilanne pahenee koko ajan, se on eskaloitunut hyvin nopeasti, mutta aina vaan virkavalta tuijottaa käsitteisiin joiden pitää täytyä että puhuttaisiin oikeilla nimillä ilmiöstä. Onko Raija Toiviainen ( evp ) yhä se joka sanelee miten pitää asiasta keskustella, vai mistä nyt kenkä puristaa ? Mitä te odotatte, minä en enää odottaisi mitään koska realismi on käsin kosketeltavaa. Te kerrotte olevanne väestön turvana, mutta kun mitään turvaa ei ole sanotte ettei poliisin tehtäviin kuulu yksilöiden turvallisuudesta huolehtiminen. Jos ei kuulu, miksi kuljette pääministerin kannoilla kuin haamu ja vahditte jokaista kadunkulmaa ? Pääministerikin on vain yksilö, ei hän ole kansanryhmä. Piii paa piii paa piii paa 🚓 👮‍♂️

Viimeksi muokattu 9 kuukautta sitten by Ilkka Forsten
Puudeli

Poliisiin näköjään perustettu uusi koordinaatioryhmä matukatujengien kitkemiseen. Onko nämä nyt niitä oikeita poliiseja vai se munaton nillittäjä vässykkäkavereineen?

John Quiman

Uskoisin, että ovat valikoituja poliiseja, että eivät vaan tarttuisi todellisuuteen sellaisena kuin se on.

Jukka

Voidaanhan tulijat levittää ympäri Suomea ja näinhän tehdäänkin. Vastaanottokeskuksia on eri puolilla Suomea, mutta eihän tulijat alennu olemaan jossain takahikiän perukalla hiljaisessa paikassa. Oleskeluoikeuden saatuaan tulijat tietenkin siirtyvät sinne, missä heidänlaisiaan on jo ennestään ja näin pääsevät omiensa joukkoon, omiin sääntöihin ja jopa omiin lakeihin. Heillä on nimittäin ihmoisoikeus tehdä niin kuin haluavat. Siinähän se ongelma onkin, kun meillä vastaanottajamaana ei ole mitään oikeutta määrätä tulijoiden asuinpaikkaa. Olemme antaneet tulijoille vain oikeuksia, emme mitään velvollisuuksia. Tulos on nähtävissä!

Ilkka Forsten

Aseita hankittaessa poliisi muistuttaa joka kerta että vapaus sisältää myöskin vastuun. Kun suomeen tallustelee koko maailma, ei kukaan edes muistuta vastuusta, puhutaan vain vapaudesta.

Viimeksi muokattu 9 kuukautta sitten by Ilkka Forsten
Tuumailija

Ja läpsyttelijöille markkinoidaan että täällä toteutuu ihmisoikeudet, rauha, vapaus yms. sanat joita ei taida olla arabian saati somalian kielessä ja on ensimmäinen kerta kun edes kuulevat sen tai siitä puhuttavan (miten lie sitten tulkit ”kääntävät”), joten ilman mielikuvaa he luonnollisesti olettavat että on rajattomat oikeudet tehdä mitä lystää.
Tätä vielä tuetaan sillä, että katsotaan sormien läpi ja hyssytellään näiden ”kultamunien” kolttosia, ei mitään konkreettisia sanktioita esim. karkotus, täysimääräinen vankeustuomio, tukien poisotto tms. niin minkä kuvan ja ajatuksen tämä antaa muutenkin vähälahjaisille et. turisteille?

John Quiman

No, kun on ideologisesti niin mahdotonta myöntää, että tervetulleeksi toivotetut kullanmurut ovatkin riiviöitä. Mitä kansakin sanoisi, jos he tunnustaisivat, että toivat maahan suuren määrän ongelmia ja kustannuksia?

Poliitikothan kertoivat miten rikastavaa ja hienoa on saada huippukoulutettuja ihmisiä maahan. Media puolestaan näytti televisiossa ja julkaisuissaan kuinka mallikelpoisia ihmisiä on maahan saapunut. Tosin myöhemmin näistä esille nostetuista mallikelpoisista suuri osa jäi kiinni rikoksista ja sai tuomiot.

Poliittinen ratkaisu on hys-hys.

Onnea Belgia!

Marakatit p erseilleet Belgiassa ja Brysselissä mm-pelin jälkeen, jossa loisii jo puoli miljoonaa ko. maasta tunkeutunutta haittamatua.

Sensuroimaton Totuus

Ja taas j–talaisia itkettää.

Jegros

Ja putinin nuolija nuolee tunnollisesti muslimeita.

Ilkka Forsten

Ihmisoikeustaistelijat HALOO ! Nyt profiloidaan ja toiseutetaan vieraita väittämällä että on olemassa vain Qatar, meidän maamme. Voinko nyt sanoa että on olemassa vain SUOMI, meidän maamme ? Jos en voi, perustelkaa mihin tämä kieltonne nojaa, sillä kansainväliset lait ovat tunnustaneet myöskin suomen valtion suvereniteetin ja suomalaisuuden yhdeksi kansallisuudeksi. Koska qatarissa saa kieltäytyä kuljettamasta henkilöitä joista ei pidä, eikö jakamattomat ihmisoikeudet tule silloin rikotuksi, ja jälleen kerran jos ei tule, eikö silloin voi suomessakin taksisuhari ilmoittaa ettei ota basaarikauppiasta kyytiin vaikka hänellä on kiire mattomessuille ?

Ihmettelen sitä kuinka muslimimaa sallii urheilukisat. Jotenkin muistiani kaivellessa tulee mieleen ettei ainakaan talebanit salli urheilua koska se on islamin vastaista. Jos änkyrämuslimit kuten taleban ei sitä hyväksy, miten uskallatte järjestää pippalot qatarissa, siinähän piilee suuri terrori-iskun vaara, jaa ettei sittenkään. Niin kun uskonveli ei kajoa toiseen jos tarjolla on muitakin.. Allaaaaahu akbaaaaaar..! 🕌🧕🏿.

Muistellaas

Eihän sellaista valtiota ole kuin israel. Se maapala oli iso-Britanian käytettävissä ja se luovutti palan Palestiinaa luvatta j–talaisille. Jonka jälkeen ne ovat rasistisesti holokaustilla levinneet ympäri Palestiinaa kuin syöpä.

Se että j–talaiset valloittajat saisivt psöystäillä ihmioikeusrikoksillaan, se on väärin. Palestiina kuuluu palestiinalle. Ja muuten, miksi ne ovat aina eurovisuissakin? Eihän israel kuulu eurooppaan. Se on lähi-itää.

Ilmari

Israel perustettiin YK:n päätöksellä. Se on valtio siinä missä muutkin.

Palestiinan valtiota ei olemassa eikä ole koskaan ollutkaan ja toivoakseni ei tule koskaan olemaankaan.

John Quiman

Itse asiassa j-laiset kasvattivat maa-alueitaan alussa ostamalla maata arabeilta. Ostivat paljon. Ei Britannia mitään maita luovuttanut.

Kuinka määrittelet palestiinalaisuuden? Palestiinalainen siinä merkityksessä kuin sitä nyt käytetään oli poliittinen keksintö ja keksijä oli Arafat. Ennen sitä ei puhuttu palestiinalaisista. Sen sijaan tiedettiin, että Palestiinassa on Palestiinan arabeja ja Palestiinan j-talaisia. Arafat tarvitsi kansan ja hön keksi alkaa nimittää Palestiinan arabeja palestiinalaisiksi, ikään kuin olisi jokin palestiinalaisten kansa olemassa.

John Quiman

Lisäänpä tuohon vielä, että Palestiinan alueella asui koko ajan myös j-laisia, jotka olivat asuneet siellä myös ennen arabeja. Arabit olivat tulleet sinne islamin valloitusretkien myötä.

Jegros

Niin voisit oikeastaan ruveta jalkavaimoksi jollekkin kivalle muslimimiehelle, ne on venäjän liittolaisiakin saisit kaiken mitä olet aina halunnut..

Kata

Kaaputätikin siellä raakkui…voi miten ihanaa olla huivitettu koko elämänsä…kiesus taas!

Yrjö

Niinhän ne amerikkalaiset opettaa, että kaapu päällä on kamala olla. Se on heidän kulttuurinsa, jota CIA ja USA yrittää hajottaa.

John Quiman

Jaa. Nyt naiset marssivat Iranissa vastustaen huiveja ja kaapuja. Eii se ole heidän kulttuurinsa, vaan se on pappien pakottama asu, josta lukemattoman monet naiset haluaisivat eroon. Ennen pappisvaltaa Iranissa naiset pukeutuivat länsimaisesti, ihan yhtä seksikkäästi, jos halusivat. Silloin tavattoman harvalla oli kaapu.

Kata

Kun ajattelee vaikkapa Sorayaa tai Farah Dibaa niin ihan länsimaalaisia naisia eikä kukaan kivitellyt silloin…no sitten tulikin uudistus joka vei takaisin 1000 vuoden taakse,niin sitä uudistutaan.
Maaseuduilla taisi olla kaapuja mutta ei kaupunkiyhteisöissä,ei edes Afganistanissa.

https://www.is.fi/kuninkaalliset/art-2000005953395.html

Farah on siis hengissä yhä ja kovia kokenut hänkin,surullista.Mutta lapsenlapsi ei ole kaavuissa,todella kaunis nuori nainen.

Jegros

Venäjän miehet niitä kaapuja silloin sinne suomessakin halusivat ja läjät vieläkin rääkyvät.

Jegros

Venän mies puolustaa luonnollisesti olkiukoineen muslimeita ja etenkin irania, hyi v”””u teitä.

Marakatti 👎🏻

”Missä kemu, siellä ongelma”, pätee myös tässä. Sama tilanne mm. länsimaissa, Balkanilla, Afrikassa, vuoristo-Karabachissa, uiguurit, rohingyat ja lista jatkuu ja jatkuu… Taitavat kaikki kypsyä näiden p. erseilyyn.

Piikkilampaat

Ei tässä muuta kun, että, muslimit on hulluja kaikki.

ike

No ei ehkä kaikki, mutta täytyy tehdä toimenpiteitä että kaikista länsimaisista ei tule ”hulluja” Eivät ymmärrä. Hulluus ei ole saavutettu etu, ei sitä voi muutaman hullun takia poistaa. Joten se kai leviää. Ei noin että se olisi tarttuvaa, se on joidenkin ”kulttuurien” ominaisuus, ja heistä pitäisi pysyä kaukana. No kaiken tuon tietty poliittinen suuntaus kieltää, olen jo vähän kyllästynyt kirjoittamaan että pysykää kaukana vihervasemmistosta.

Piikkilampaat

En yleistä jos kerron että kaikki muslimit, sillä ei edes 1% maailman kaikista muslimeista ole ihmisiä. Meidän ei pidä pysyä kaukana muslimeista vaan noiden pitää pysyä helvetin kaukana meistä.

ike

Tavallaan olet oikeassa, syy saattaa olla enemmän kotimainen. No ei tuo prosenttiosuus kai ole laitettu vakavissaan. Ota kuitenkin huomioon etttä kaikki ihmiset eivät ole typeryksiä, toivottavasti et sinäkään, ei niitä ole aina muslimeissakaan.Viidenkymmenen vuoden jälkeen vähän jarruttelen, kyllä se tie tuolta löytyy, en halunnut sanoa että keskitie, koska olemme aika kausas ajautuneet.

Ilkka Forsten

Viimeinen afrikasta lähtevä sammuttaa valot. 🔚

John Quiman

Kyllä on olemassa muslimeja, jotka ovat ihan ihmisiksi ja joiden kanssa tulee hyvinkin toimeen. Vaan niitä on hyvin vähän muslimipopulaatiosta.

Minulla oli ihan hyvänä asiakkaana Ruotsissa aika hyvissä varoissa oleva muslimi ja homma toimi. Vähemmän tosin intoa muslimiasiakkaisiin, mutta ei ollut jonoakaan, koska eivät halunneet maksaa riittävästi.

Yksi kaveri, jolla oli verstas, kysyi muslimin näköisiltä, että oletko muslimi. Jos oli, hän totesi, että sulle en tee mitään, painu muualle. Hänellä oli toisenlaisia asiakkaita tyrkyllä ja kokemus oli osoittanut, että parempi jättää väliin.

Jos menisi johonkin muslimilähiöön Tukholmassa, olisi hyvin vaikeaa löytää sellaisia, joiden kanssa tulisi hyvin toimeen. Ne elävät omassa todellisuudessaan joitakin poikkeuksia lukuunottamatta.

Piikkilampaat

Ihan mitren vain, 50 vuosikymmentä olen ollut maanpäällä eikä ole yhtään järkeä omaavaa muslimia tulevan vastaan, toisenlaisia kyllä satamäärin.
Varsinkin kun sataa noilta tappouskauksia joka viikko vaikka siitä on 10 vuotta kun pidin blogia missä kerroin noiden teoista. Eli turha on minulle koittaa järkevistä muslimirotista kertoa.

John Quiman

Kuten totesin, harvassa ovat sellaiset, joiden kanssa voi toimia. Yksikään muslimi ei ole tullut ystäväksi, koska ei ole löytynyt yhteensopivuutta. Heillä on oma maailmansa. Ehkä joku voisi tulla ystäväksikin, mutta ei ole vielä tullut vastaan. Asiallisia voi ottaa asiakkaiksi business to business hommissa. Asiakaskuntaani ei ole kuulunut kuluttajia, joitain satunnaisia kertoja lukuunottamatta.

Mainitsemani ihan hyvä asiakas oli entinen merikapteeni ja hänellä oli aika kalliita tavaroita myyvä liikeketju Tukholmassa. Hän halusi laatua ja suostui maksamaankin siitä.

Mutta kun olet vielä nuorehko, niin kuka tietää mitä vielä ehdit nähdä 🙂

Viimeksi muokattu 9 kuukautta sitten by John Quiman

Kansalaisen verkkokauppa