Eurooppa Politiikka Talous

Itävallan puolustusministeri varoittaa Eurooppaa uhkaavista sähkökatkoista

Kuva: Piqsels (CC0-lisenssi).

”Kysymys ei ole siitä, tuleeko sähkökatko, vaan milloin se tulee”.

Itävalta valmistelee armeijaansa väistämättömiin sähkökatkoksiin, joita Eurooppa joutuu väistämättä kokemaan, kertoi puolustusministeri Klaudia Tanner Die Welt -lehden haastattelussa.

”Kysymys ei ole siitä, tuleeko sähkökatko, vaan milloin se tulee”, Tanner huomautti. Hän lisäsi, että ”laajojen sähkökatkojen riski on jälleen kasvanut merkittävästi Ukrainan sodan vuoksi”.

”Putinille hakkerointihyökkäykset länsimaiden sähköverkkoihin ovat hybridisodankäynnin väline. Emme saa teeskennellä, että tämä on vain teoria. Meidän on varauduttava sähkökatkoksiin Itävallassa ja Euroopassa”, Itävallan puolustusministeri jatkoi.

Itävalta aikoo perustaa omavaraisia kasarmeja

”Kolmasosa kansalaisista ei pystyisi huoltamaan itseään viimeistään neljäntenä sähkökatkon päivänä”, Tanner korostaa.

”Siksi Itävallan puolustusvoimat aikoo perustaa vuoteen 2025 mennessä yhteensä 100 omavaraista kasarmia, joissa pystytään varustautumaan kahden viikon ajan. Lisäksi ne toimisivat niin sanottuina ”turvasaarekkeina” ja olisivat ”yhteyspisteitä siviiliavustajille ja lainvalvontaviranomaisille hätätilanteessa”, hän kaavaili.

Tänä talvena omavaraisia kasarmeja ei vielä kuitenkaan ole käytössä.

Lähde: Remix

14 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Juha

Kommunistisiin kehitysmaihin kuuluu jatkuvat sähkökatkot. EU kommunismissa elävät saavat just sitä mitä tilasivat.

Valtamedia valehtelee härskisti

Täällä on jo muutenkin siirrytty kehitysmaiden tapoihin. Nyt kun kuvioihin tuli mukaan etäluettavat sähköenergiamittarit niin sähköyhtiöille avautui uusia mahdollisuuksia kusetukseen. On nimittäin nyt täysin mahdollista ohjelmoida etänä mittarit näyttämään liian isoja lukemia.
Itselläni on selittämättömiä asioita tapahtunut vuosikulutuksessa, kehotan jokaista seuraamaan omaa tilannettaan.

Nationalisti

Vihreä siirtymä ja keinottelu, siinä ne syyt näihin ”uhkaaviin” sähkökatkoihin.
Se on helppo syyllistää muita, jos itse on niin tyhmä, ettei tajua edes peiliin katsoa, osa poliitikoista toki valehtelee ihan tietoisesti ja jatkuvasti.

Anomaster

Suomi haluaa olla vihreän siirtymän edelläkävijä ja mallioppilas. Sri Lanka tosin ehti jo toteuttamaan edelläkävijyyden ja oli mallioppilas.

Nationalisti

Kyllä, ja tämän maan kansaan valitettavasti tiivistyy sekä idiotismi, että auktoriteettiuskovaisuus.

Anomaster

Lammaslauma juoksee minne lammaskoira-Marin käskee ja weffiläiset puhaltelevat pilliin lammaskoiralle komennot.

Jukka

Suurin syyllinen Euroopan sähkön hintaan ja niukkuuteen on EU-päättäjien hölmöilyt. Ukrainan sota täydentää totaalista hölmöilyä.

Valtamedia valehtelee härskisti

Sähkön hintaa pidetään ylhäällä keinotekoisesti, tarkoitus on opettaa kansaa olemaan nöyrä ja vastaanottamaan mitä ”ylhäältä” annetaan, samaan tapaan kuin plandemialla peloteltiin ottamaan tappopiikityksetkin.
Jos eroaisimme sähköpörssistä niin sähkönhinnat voisi välittömästi pudottaa entisiin lukemiin. Ja jos oman maan tuotanto ei riitä niin silloin voisi aloittaa säännöstelyn lyhyillä alueellisilla katkoilla. Tämä olisi huomattavasti järkevämpi tapa toimia kuin nykyinen.

Anomaster

Vaikka pörssistä eroaisikin, voi sitä sähköä silti tuoda vaikkapa Ruotisista. Jos se on kallista tuoda, ei se ole kuin pieni osa kokonaiskulutuksesta, joten se ei kovin paljon vaikuta sähkön hintaan.

j.t

Kysymys ei ole siitä, tuleeko sähkökatko, vaan milloin se tulee”.no se tulee kun sähkö yhtiöt ja pörssi niin päättää.tietenkin eu komission ohjeilla.saadaan paino arvoa,vihreälle siirtymälle.koko homma on täyttä linssiin viilaamista,jolla voidaan nostaa,sähkön hintaa.

Savumerkki

Jatkuvaa hakkerointia ja verkkovakoilua idästä, mm. russot ja kinuskit. Ei muuta kuin nettiyhteydet kokonaan irti näihin. Olkoot omissa oloissa ja soittakoot puhelimella, jos tarvitsevat ottaa yhteyttä, tai morsettakoot.

juu

Tää on täyttä kussetusta. Ei ole mitään sähköpulaa, eikä Venäjän touhut loppupeleissä vaikuta esimerkiksi Suomeen mitään. Se on fakta.
Poliitikot meille joko valehtelee tai on tyhmiä.
Sähkön hinnannousu taas johtuu siitä EU:n sähköpörssistä

Anomaster

Kun hinnat nousevat siitä huolimatta, että tuotantokustannukset ovat ennallaan, on kyse vain ja ainoastaan sähköpörssin vaikutuksesta.

Valtamedia valehtelee härskisti

Olet oikeassa. Sähköä on alettu säästämään korkeasta hinnasta johtuen eli kulutus on pienentynyt ja samalla kotimainen tuotantokapasiteetti on kasvanut. Tämä on täyttä kusetusta, päättäjämme toteuttavat cabalin agendaa täysin rinnoin niin kauan kuin kansa sallii sen tapahtuvan.
Eduskunnassamme taitaa olla lähes kaksisataa edustajaa jotka edustavat ihan jotain muuta kuin Suomen kansaa.
Kansanedustajan tehtävät pitäisi tehdä vastuullisiksi ja heikosta toiminnasta pitäisi seurata sanktioita.