Eurooppa Maahanmuutto Muu maailma Politiikka

Itävalta, Unkari ja Serbia perustavat yhteiset rajapuolustusjoukot

Unkari, Itävalta ja Serbia ovat sopineet perustavansa yhteiset rajapuolustusjoukot selviytyäkseen pahenevasta siirtolaiskriisistä. Kaikki kolme maata ovat joutuneet kohtaamaan rajahyökkäyksiä ja kamppailevat estääkseen rajarikkomusten lisääntymisen.

Unkarin pääministeri Viktor Orbán, Serbian presidentti Aleksandar Vučić ja Itävallan liittokansleri Karl Nehammer sopivat Belgradin huippukokouksessa yhteisten rajavartiolaitoksen yksityiskohdista ja pyysivät Euroopan unionilta apua.

”Serbian jäsenyys Euroopan unionissa on Euroopan etujen mukaista. Olisi paljon helpompaa suojella Serbiaa muuttoliikkeeltä, jos Serbia olisi myös Euroopan unionin jäsen”, Orbán sanoi Belgradin huippukokouksen jälkeen.

Unkarin pääministeri tapasi keskiviikkona serbialaisen ja itävaltalaisen virkaveljensä vahvistaakseen rajavalvontayhteistyötä näiden kolmen maan välillä, kertoo unkarilainen uutistoimisto Magyar Hirlap. Tapaamisen jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Orbán korosti, että Serbia on Euroopan turvallisuuden kannalta keskeinen maa, sillä kun se suojelee omia rajojaan, se suojelee myös koko Euroopan unionia.

”Ennen Serbian liittymistä EU:hun, jota Unkari on jo pitkään kannattanut, ainoa tavoite pitäisi olla puolustuslinjojen siirtäminen mahdollisimman etelään”, sanoi Orbán. ”Unkari antaa välittömästi tarvittavaa henkilöstöä ja teknistä kalustoa Serbian, Itävallan ja Unkarin yhteisiin rajavartiolaitoksiin”, hän lisäsi.

”Unkarin ja Serbian kansakunnilla on yhteinen kohtalo, mikä tarkoittaa, että ne ovat yhdessä niin hyvinä kuin huonoina aikoina ja auttavat toisiaan. Tämän vuoksi meidän on tehtävä yhteistyötä.” Orbán sanoi.

Uusien rajajoukkojen myötä itävaltalaiset ja unkarilaiset poliisiyksiköt siirtyvät todennäköisesti Serbian rajalle, jota pidetään monien siirtolaisten ensimmäisenä maahantulopaikkana EU:hun. Serbian epävakaalla rajalla on ollut aseellisia yhteenottoja maahanmuuttajien kanssa, joissa on kuollut useita ihmisiä, kun ihmissalakuljettajajengit kilpailevat alueesta ja valvonnasta.

Orbán lisäsi, että Aleksandar Vučić on Unkarin historian paras serbialainen kumppani. He olivat yhtä mieltä siitä, että heidän yhteiset rajapuolustusjoukkonsa ovat tärkeitä koko Balkanille, koska koko alue kärsii laittomasta siirtolaisuudesta.

Hän totesi myös, että muuttoliikettä ei pitäisi hallita vaan pysäyttää, ja sanoi: ”On vain yksi tapa, jolloin maahanmuuttajat eivät tule maahanne: Kun heille tehdään selväksi, että he eivät tule onnistumaan. On tehtävä selväksi, että maihimme ei voi tulla laittomasti.”

Pääministeri muistutti myös, että Unkarin viranomaiset ovat tänä vuonna estäneet 160 000 laitonta rajanylitysyritystä. Unkari on käyttänyt rajavalvontaan 1,6 miljardia euroa vuodesta 2015, josta Bryssel on korvannut vain 1,2 prosenttia.

”Olemme allekirjoittaneet tärkeän muistion, jonka tavoitteena on laittoman maahanmuuton hillitseminen, ja aiomme ryhtyä ratkaiseviin lisätoimiin tämän tavoitteen saavuttamiseksi ennen vuoden loppua”, Vučić sanoi kokouksen jälkeisessä lehdistötilaisuudessa. Yli 40 prosenttia siirtolaisista on ilmoittanut olevansa afganistanilaisia, ja tyypillisesti he saapuvat Serbiaan kahdesta suunnasta, Pohjois-Makedonian (51 prosenttia) ja Bulgarian (32 prosenttia) kautta.

Serbian hallitus Belgradissa on sopinut kumppaneidensa kanssa poliisien lisäämisestä myös Pohjois-Makedonian vastaiselle rajalle.

”Haluamme viedä puolustuslinjamme mahdollisimman pitkälle etelään, koska se on Euroopan ja maamme etujen mukaista. Emme halua toimia maahanmuuttajien parkkipaikkana”, Vučić sanoi. Serbian presidentti lisäsi, että myös takaisinotosta on päästy sopimukseen, jonka kustannukset jaetaan jatkossa oikeudenmukaisesti osapuolten kesken.

”EU:n järjestelmä on epäonnistunut. Yksittäisten jäsenvaltioiden on pakko löytää kumppaneita laittoman maahanmuuton torjumiseksi”, Itävallan liittokansleri sanoi ja viittasi siihen, että Serbian ja Unkarin kanssa on tehty tiivistä yhteistyötä tällä alalla.

Nehammer lisäsi, että Itävalta lähettää Serbian rajalle 100 poliisia lisää ja antaa käyttöön myös droneja ja ajoneuvoja.

Lähde: Remix

 

16 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
murre riepunen

Meillä hallitus, vihreiden talutusnuorassa kompuroiva koko maapallon pelastamiseksi, oma kansa jätetty turvattomuuden yhä kiihtyvään tilaan, vahukset, lapset, viljelijät tuuliajolla, heidän pelastamiseksi ei tehdä kunnianhimoisia hankkeita.

Observer

Vastahan ne Bulgariassa ampuivat rajapoliisin. Turkki sai ampujat kiinni, olivat sikäläisiä salakuljettajia. Rautaa rajoille ja sillä hyvä, vaikka kuinka ”kansainväliset sopimulkkaukset, tulijoiden ihmisetuoikeudet, ymmärtää, suvaita ja perheenyhdistäminenkin ja blaa blaa”.

Niissä perheissäkin on isä, äiti ja kaikki lapset suunnilleen samanikäisiä, nuorehkoja miehiä, joten ei ihme että valta-agenda heistä niin tykkää. Lisää väriä paraateihin, Oulussakin tykätään heistä.

anonymous

Meillä sen sijaan peppu-pekka on rajalla beba pystyssä marakatteja vastassa, vaikka oma toyboy löytyy jo kaapista.. 🤦🏻‍♂️

Jukka

Itävalta, Unkari, Serbia onnea työhönne. Ei tule olemaan helppoa. Ursula tekee kaikkensa, että tuhoatte maanne. Ursulan Saksa on jo tuhonnut maansa Merkelin aikaansaannoksella.

Tuumailija

Kylläpä on (B)Rysselin pää ollut antoisalla tuulella kun on miljardipotista korvannut jopa kaikki 1,2% ja silti natkuttavat että ulkorajat vuotaa ylenpalttisesta rahoituksesta huolimatta.
Mihinköhän syviin taskuihin nekin rahat menevät, kun maat jotka oikeasti toimivat suojellakseen eurooppaa etulinjassa saavat loppupelissä toiminnastaan vain uhkauksia ja pskaa eu:n taholta niskaansa.
Todennäköisesti eu;n mielestä ei ole hyvä, jos maat itsenäisesti hoitavat asiat mallikkaammin ja tehokkaasti, koska tämä instanssi ei ole saanut omia korruptiojoukkoja (Frontex) kantamaan kapsäkkejä maahan sisälle.

Eka Kettunen

Joissain maissa on sentään osaavia miehiä hoitamassa rajapuolustusasioita kuntoon.

idiootti

Suomessa on sisäministerinä se tyhmä feministiakka joka sanoi, että maahanmuuttajien tekemillä rikoksilla ja maahanmuutolla ei ole mitään tekemistä keskenään.

Ilkka Forsten

Eihän sähköllä ja sähkökatkoksillakaan ole mitään tekemistä keskenään. Asian ratkaisee poliitikot jotka haluavat vääntää virrat pois päältä.

John Quiman

Tuotahan nvoisi kokeilla käytännössä. tyhjennetään maa maahanmuuttajista ja katsotaan onko vielä maahanmuuttajien tekemiä rikoksia.

Jos on, kyseinen nainen oli oikeassa.

Jos maahanmuuttajien kadottua, ei ole maahanmuuttajien tekemiä rikoksia, voimme katsoa, että maahanmuutolla ja maahanmuuttajien tekemisillä rikoksilla on selvä yhteys.

Ilkka Forsten

Kesällä jäätelön myynti kasvaa huomattavasti. Samaan aikaan lisääntyvät myöskin hukkumiskuolemat. Kieltämällä jäätelön myynnin poistamme ikävän tilaston hukkuneiden osalta. Tämä on se logiikka millä nykyään mennään, joten on mahdollista ettei maahanmuuttajien poistuminen poista heidän tekemiä rikoksiakaan. Tämä puolestaan selittyy sillä että kyllähän sitä suomalaisetkin, mutta vasta argumenttina toimikoon se, ettei sitä tapahdu lähi-idässä suomalaisten toimesta vaikka siellä olisimmekin.

Kata

No on nyt yksi osaava nais-immeinenkin…Meloni!

Ilkka Forsten

Muualla on Meloni, meillä Appelsin ( Ulla. ) Yhdessä he puhuvat mandariini-kiinaa, tai jossakin tapauksessa satsumas-kiinaa. Molemmat käyttävät Apple:n ( Omenan ) läppäriä tulkitakseen toistensa puhetta.

hetkinen...

Mietinkin että ketäs vastaan sitä suunnitellaan, eihän sielä ole kuin Ukraina. No toisaalta, Ukraina on hyökännyt naapurimaihin ennen Puolaakin. Joten, kohta alkaa kunnon rähinät itäisessä euroopassa.

Maaliskuun 2:na päivänä Romanialainen MIG oli partioimassa maa-aluettaan. Se ammuttiin alas 13min nousunsa jälkeen Ukrainan S-300 ohjuksella. Paikalle lähetettiin seitsemän miehen pelastushelikopteri, joka ammuttiin kanssa alas. Ei yhtään hengissä selvinnyttä.

10:s maaliskuuta Ukrainan lähettämä Tu-141 drone lensi Romanian ja Unkarin yli ja putosi opiskelija-asuntolaan Kroatian Zagrebissa.

Ukrainen armeija on myös ampunut NATO-maiden henkilökuntaa jotka ovat tulleet maahan humanitäärisen avun tuojina.

Maaliskuun 13:sta reportterin, jonka kerrottiin tekevän työtä CIA:lle, ajoneuvoon kohdistui Ukrainen ohjus.

Maaliskuun 3:s päivä Virolainen bulkkialus Helt räjähti Ukrainalaista miinasta Odessan lähellä. Neljä ihmistä on yhä kateisssa.

Lokakuun 9. päivä Romanialainen miinanraivaaja räjäytettiin merimiinalla Constantan lähellä.

Marraskuun 9. turkkilainen vene räjäytettiin Turkin rannikolla.

…niin että ketäs sielä saa pelätä jolloi ukrainalaisia…

otto suni

Erinomainen kirjoitus, tosiasioita ei haluta myöntää vaikka ne tiedetään. Ukraina on ollut todellinen ihmissalakuljetuksen kauttakulkumaa ja lisäksi ukrainalaisten pakolaisten mukana on työntynyt moninkertainen määrä aivan eri ryhmiin kuuluvia elintasoa etsiviä Afrikasta ja Irakista!

Ilkka Forsten

Hetkinen… Saisinko myöskin tietää mistä lähteistä uutiset ovat peräisin ?
Ja onneksi Venäläiset ovat ampuneet vain sotilaskohteisiin tarkoin valikoiden, välttääkseen siviiliuhreja.

Put put put, putkoslaista MV- Mediaa pukkaa.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka Forsten
hetkinen...

Suurin osa noista on YK:n raporteista (niistä virallisista joita Iso-Britania tai USA ei ole estänyt VETO-oikeudellaan). Loput ovat sitten USA:n raporteista.

Uusimmat uutiset