Maahanmuutto Muu maailma Politiikka Uutiset

Japanin väkiluku laskee

Pixabay, chupanhsam

Syntyvyys Japanissa on ennätyksellisen matalaa. Helmikuussa julkaistun raportin mukaan maassa syntyi 800 000 lasta, samaan aikaan kuin 1,58 miljoonaa japanilaista kuoli.

Japanin pääministerin neuvonantaja varoittaa Japanin kansan olevan vaarassa, mikäli syntyvyyttä ei saada nousuun.

”Jos suunta jatkuu, Japani katoaa”, sanoo neuvonantaja Masako Mori yhdysvaltalaiselle Bloomberg-lehdelle.

Japanin väkiluku on 15 vuodessa laskenut 3,4 miljoonalla 124,6 miljoonaan.

Väkiluvun laskua pyritään Japanissa korjaamaan nostamalla perheitten tukia, ja kehittämällä lastenhoitoa. Japani ei yritä korvata madaltuvaa väkilukua maahanmuutolla.

Lähde SVT

32 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Eetu

Japanilaiset ovat järkeviä: Sakkia on maapallolla aivan liikaa, ja juuri sakin paljous aiheuttaa saastumisen, korjaamattoman huono-osaisuuden, rauhattomuuden, nälähädän ja muut itse tehdyt katastrofit.
Kun väestön kasvu ylittää talouden nousun, syntyy vain kollektiivista kurjuutta. Japanilaiset ovat tämän ymmärtäneet ja sopeuttavat yhteiskuntaansa. Ja Japani on säilyvä Japanina juuri siksi, ettei väestöä vaihdeta.

Euroopasta taas tulee islamilainen Afrikka. Onnea vaan ja Allahu akbar.

ike

Kumma miten vähän tuosta liikakansoituksesta puhutaan vaikka se on pääsyynä koko nykyiseen tilanteeseen, siihen jopa kannustetaan (kehitysapu), ja pahemmaksi menee.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka Manttari
Ilkka

Ongelma ei ole koskaan ollut länsimaisen kulutuksen tuomaa, se on aina ollut länsimaisten ihmisten ajatusvääristymän tulos. Ensin käytiin milloin missäkin viemässä lähetys-saarnaajien myötä kristinuskoa ja tapoja kansoille, joihin se ei koskaan juurtunut. Tässä olisi jo pitänyt tajuta miten tyhjää koko toiminta tulee olemaan. Kun lähetystyö koettiin uskonlevitykseksi, siitä luovuttiin ja tilalle otettiin kehitysmaa-apu, joka passivoi sikäläiset vain odottamaan valmista. Kun poliitikot keksivät että sillä toiminnalla voi luoda myöskin itselle virkoja, touhua lisättiin. Lopulta kaikesta tehtiin muka valkoisten yhteiskuntien velvoite, vaikka mitään velvoitetta ei ollut. Kun pää saatiin auki, lisättiin määrärärahoja kehitysmaihin suunnattuun ” apuun ” jolloin se pelkästään lisäsi sikäläisten passiivisuutta. Koko tämän ajan väkiluku kasvoi ja tarve loputtomalle avulle olikin valmis. Nyt kun kuvioon astui poliittiset aatteet, jotka esittää jakamattomat ihmisoikeudet kaikkien muiden saavutettavaksi, paisti valkoisten, ei mikään riitä. Uusi askel on ollut selittää avun löytyvän sillä että miljoonat kehitysmaista tulevat ja mitään osaamattomat, on otettava länsimaisiin yhteiskuntiin ” kunniavelkamme ” maksamiseksi.

Parasta kehitysmaa apua olisi ollut jättää ne kaikki yritykset ja räpellykset pois, tai vaatia avun vastineeksi näyttöjä kehityksestä eikä pelkästään kansoituksen kasvusta. tätä ei saada koskaan aikaan, ellei uskalleta tunnustaa lähtökohtia. Ja lähtökohta on ettei tietyt etnisyydet opi mitään vaikka veisi joka päivä pellon laitaan ja näyttäisi miten se muokataan. Poliitikot jotka hyveliputtavat asian puolesta, ovat todellisuudessa ihan muuta kuin hyväntekijöitä. Heille merkitsee vain oman agendan tuoma paremmuuden tunne suurinta täyttymystä. Tavallaan he ovat rasisteja, koska he ylläpitävät sitä kurjuutta ja köyhyyttä antamalla almuja, mitkä ei muuta sitä tosi-asiaa miksikään, että me velkaannumme sellaisten kansojen puolesta, jotka ei kanna mistään huolta. Me voivottelemme kehitysmaiden lapsikuolleisuutta, joka ei sikäläisille merkitse mitään. Yksi poistuu, kaksi tehdään tilalle. Humaanius on ok, mutta sille olisi oltava rajat, ja nyt niitä ei ole josta seuraa että koko paletti on kaatumassa valkoisten yhteiskuntien harteille josta puolestaan seuraa valkoisten yhteiskuntien rappeutuminen ja oman elintason lasku.

Anomaster

Kehitysapuihin liittyvä ”humaanisuus” ei ole humaania, vaan typeryyttä, auttamisen kuvittelua niille, jotka sen parissa työskentelevät.

Kehitysavuilla ostetaan poliittista vaikutusvaltaa kehitysmaissa. Taustalla ei ole humaanius, vaan kyyninen politiikka. Korusanoja kyllä keksitään ja aika monet niihin kauniisiin puheisiin uskookin niin syvästi, että todellisuus ei taatusti ala kiusata mieltä.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Anomaster
Anonyym

Kehitysapujutun jujuhan on siinä että on sillä paljon saatu aikaankin, mutta sitten on toidaalta kaikenmoisella rahan ja tavaran dumppaamisella estetty paikallisten oma yrittäminen.
Mutta jolleivät nuo muut eurooopalaiset, muslimiarabit yms.olisi Tshingis-kaaneina riehuneet valloittamassa maailmaa niin mikä olisikaan tilanne?
Ei ole kolkkaa maailmassa mikä ei olisi taannoin ollut eurooppalaisten valloittama tai alistama.
Ei siis ole mitään vertailukohtaa tai vaihtoehtoista kehitystä olemassa ilman siirtomaavaltojen sormmenjälkiä.
Tai no tavallaan on…. Saudi-Arabia ehkä näkyvimpinä ja kuuluvimpana. Ei hyvältä näytä sekään.

Ilkka

Japanin väkiluku laskee.Ja kuinka moni on laskenut japanin väkiluvun.

Ilkka Forsten

On niitä vieläkin aika sankoin joukoin vaikka poistumakin huomioitaisiin. Mutta järjen hiven on kuitenkin tallella, ei aleta vouhkaamaan asylum sanalla ja hyväksymään kenet tahansa japanilaiseksi.

Pertti

Syntyvyyden lasku johtuu avioerojen räjähdysmäisestä kasvusta. Se taas johtuu woke:n rantautumisesta. Woken myötä myös ”asylum” alkaa raikaamaan rajoilla. Siitä voi lyödä jopa vetoa.

Letunviuhake

Niin muuten laskee myös kantasuomalaistenkin!!! ”en vaan nyt millään arvaa että mikähän mahtaa olla syynä moiseen???

Einstein onkin varastanut kaiken

Intersektionaalinen feminismi sekä woke. Eli valkoinen mies on alinta kastia. Sekä syyllinen kaikkeen. Katsopa esim mediaa. Luultavasti mikäli tarpeeksi pitkälle mennään, kärjistäen historiaa kirjoitetaan uusiksi. Ideologian mukaan.

Ilkka Forsten

Huonoakin huonompi DNA. Näinhän sitä 2015 vyöryn aikaan julistettiin eikä asiaa saanut kritisoida, oli kuulema rasismia jos päätteli ettei viidennessä sukupolvessa oman tyttärensä nainut mugabelesoturi pysty tuomaan mitään korvaavaa parannusta. Käsittääkseni suomen kansa on tyhmentynyt jo huomattavan paljon noista ajoista, eikä sitä paranna ajatus lisääntyvästä mugabeleheimosta koska ryhmän tavat ja ” perinteet ” on mitä on.

Isänmaan pettäjä sucks!

Kunnolliset ja fiksut naiset meni töihin, ei kerkee tekee muksuja niin paljon. Loput (vajakit) patjailee Kela-tuilla marakattien kanssa, valitettavasti. 🤦🏻‍♂️

Anonyym

Kyllä se siitä asettuu. Aikansa laskee ja sitten vakiintuu kun taas kaikille riittää tarpeeksi omaa ja yhteistä hyvää.
Rajoista kannattaa hyvä huoli.

kauko kiito

Japani tekee virheen kun ei maahanmuutolla asiaa yritä korjata. Välimerellä on kumiveneessä semmoisia miehiä, että ei jäisi väestökasvun lisääminen yritykseksi. Ne pojat rynkyttää kaikki kaksijalkaiset tikapuista lähtien ja melkoinen prosentti siementä saaneista tulee kantaviksi. Äo tietysti voisi laskea, että olisi hiljaisempaa moottoripyörä ja autoteollisuus puolella. Mutta väkeä saaret täynnä, sekä räppi mussaa konetuliaseiden sarjoilla höystettynä.

I🇯🇵

Japani on viisas maa, ei ota lainkaan marakatteja maahan loisimaan! 👌🏼

Anomaster

Kyllä Japani ottaa turvapaikanhakijoita. Ottaa peräti tusinan verran vuosittain. Siinä olisi mallia Suomellekin ja voisi tuosta panna vielä paremmaksikin ja ottaa asukasmäärään suhteutettuna saman verran eli yhden per kymmenen miljoonaa, siis noin puolikas per vuosi, mutta ihmimillisistä syistä ottaa yhden kokonaisen joka toinen vuosi, siis ihan oikean turvapaikanhakijan.

tykkimies

Viisas kansa ja viisaat, omaa maataan ja kansaansa rakastavat johtajat. Olisi paras olla arvostelematta Japania, varsinkaan matujen suhteen mitenkään. Ei japanilaiset halua maataan pidettävän minään kaatopaikkana. Ja japanilaiset ovat todella ystävällisiä ihmisiä. Nyt vanhempana olen käsittänyt, että mistä japanilaisten ivaaminen johtui aikaisemmin. Jenkeillä, ryssillä ja alemaaneilla, englantilaisista puhumattakaan on kaikilla se ”180-asteen tunnustaminen” siinä syyllisen hakemisessa. Ja on ollut aina ja tulee olemaankin. Kaikki paska on aina jonkun muun syytä, vaikka olisi itse kaiken sen paskan takana. Tyyliin Lavrov: ”Ukraina hyökkäsi …” Pokkana vaan, että intialaisetkin saivat nauraa. Näin tää nykyään menee, joten mites viidenkymmenen vuoden jälkeen? Japani kyllä pärjää. Mä kysyn lähinnä Euroopasta, et mites meidän jälkikasvu silloin?

Ilkka Forsten

Ne laulaa gumbayaa, heiluu mukavasti tahdissa ja iloitsee siitä kun on päästy arvostettuun heimoon. Gepardihattuisella klaanipäälliköllä on kaksitoista Lamborghinia kullatuilla vanteilla, paljon rahaa ja aina bileet meneillään.

Anonyym

On se hyvä että vierailijoille ollaan ystävällisiä.
Mutta siksi toisekseen japanilaiset ovat myös olleet ihan saatananmoisia rasisteja. Ihan oman maansa kantaväestöäkin kohtaan – missäs jamassa ne henkiinjääneiden ainujen jäljeläiset nyt ovatkaan?
Eikä Japaniin muuttanutta juuri koskaan oteta täydestä – yhteiskuntaan pääsee sisään ehkä kolmannessa neljännessä polvessa eikä välttämättä silloinkaan.
Onhan se omanlaisensa maa, tosiaankin.
Mutta kyllä pärjäävät, en yhtään epäile.

Anomaster

Ehkei ihan mahdotonta päästä japanilaiseen yhteiskuntaan sisälle. Siellä on yksi suomalainen, Suomessa syntynyt suomalainen, joka on päässyt politiikassa hyvään asemaan. On siis saanut kannattajia ja ääniä.

Kuuklaillen ”Marutei Tsurunen”, löytää syntyjään suomalaisesta Martti Ilmari Turusesta tietoa. Ensimmäinen länsimaalainen kunnanvaltuutettu ja ensimmäinen länsimaissa syntynyt Japanin parlamentin ylähuoneen jäsen.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Anomaster
Anonyym

No juupa juu. Marutei Tsurunen on juuri se poikkeus.

Hh1488

väkiluku kasvaa aikansa pysyy hetken samana ,käntyy laskuun ,laskee aikansa, pysähtyy pisteeseen x ,pysyy siinä aikansa ja kääntyy nousuun.tätä rataa väkiluku on sahannut aina.kuitenkin lopulta nousujohteisesti,joka ei ole völttämättä hyväksi.japani myös tietoisesti haluaa että väkiluku vähenee noin 100 miljoonaan.japani paikkaa työvoiman puutetta teknologialla hyvällä menestyksellä.suomellekkin sopiva ja kestävä määrä populaatiota olisi maks 2miljoonaa(suomalais-ugrilaista).Japani lakkaa olemasta siinä vaiheessa, kun ollaan toteutettu samaa politiikkaa kuin eurooppa

Anomaster

Kyllä Suomi on ihan kestävällä pohjalla noin 4 – 5 miljoonan asukkaan kanssa, mutta kovasti suvakit haluaisivat kasvattaa sen paljon korkeammaksi tuontiasukkailla.

Suomalaiset eivät ole suomalais-ugrilaisia, vaan suomalaisia. Ugrit ja suomalaiset erkaantuivat kauan sitten ja ugreja löytyy esim. Unkarista, mutta myös läntisesta Siperiasta Uralin rtuolla puolen.

Anomaster

Suomalais-ugrilaiset ovat aika laaja porukka. Löytää lisäinfoa vaikka wikistä nimellä suomalais-ugrilaiset kielet. Siellä on mielenkiinotinen karttakin.

Suomalaiset puhuvat itämerensuomalaisia kieliä.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Anomaster
Ilkka Forsten

Tiedätkö että venäläisistä käytetty sana RUS, on alunperin viikinkien muinais-skandinaavista kieltä ja tarkoittaa soutajaa ? ilmankos he ovatkin olleet koko historiansa ajan soutamassa ja huopaamassa löytämättä koskaan pysyvää olotilaa.

Anomaster

Olen tuon soutaja-sanan lukenut joskus. Kumma, että Suomessa jotkut pitävät ryssä-sanaa halventavana sanana, mutta ruotsiksi ryska tai venäjäksi russkiy tai englanniksi russian tai saksaksi russisch tai latinaksi russian, eivät olekaan muuta kuin normaaleja sanoja kielessä.

Ilkka

Sanan halventava merkitys ei oikeastaan olekaan missään muualla sidoksissa maiden väliseen historiaan. Me puhumme ryssästä toisessa kontekstissa kuin englantilaiset tai muut kansat. He käyttävät omaa versiotaan, joka on foneettisesti likimain sama miten venäläiset itseään nimittävät. Meillä sanan konteksti liittyy venäjänvallan aikaan, ja myöhemmin vuoden 1918 tapahtumiin. Sota-aikaan sanan käyttö oli yleistä, koska haluttiin synnyttää juuri niihin ei toivottuihin ominaisuuksiin sopiva ilmaus. Sinällään sana ei ole muuta kuin meidän versiomme muidenkin käyttämästä sanasta. Me puhuimme sodan jälkeen hyvin paljon venäläisistä, joka sekin liittyi historiaan, koska olimme olleet osa venäjää tsaarinvallan aikaan. Korrektimpi ilmaus olisi ollut neuvostoliittolaisista puhuminen, ja vasta nyt käyttää sanaa venäläiset. Koska maailmantilanne on taas mitä on, alkaa puheisiin hiipimään ilmaus ryssä. Meillä siihen liitetään negatiivinen lataus, toisille se on vain yhteen kansaan suunnattu neutraalimpi ilmaisu.

Ihan kaikki ei tiedosta sitäkään että sanalla ” jenkit ” on alunperin haluttu halventaa pohjoisvaltioiden sotilaita. Niin ikään käytettiin sanaa ” Blue belly.” ” Johnny reb ” tai ” greyback ” oli etelävaltioiden sotilaisiin kohdistettu haukkumasana. Poikkeus oloissa ihmisillä on tapana keksiä ilmaisuja joilla vastustaja kuvaillaan vähemmän korrektisti.

Irakin sodassa oli yleistä käyttää arabeista nimeä ” rag head ” jolla viitattiin pukeutumiseen, mikä ei suinkaan ollut irakin armeijan tapa, mutta sanalla luotiin yleishalventava ilmaus. Kuten jo sanoin, näin tapahtuu aina eikä niistä sanoista kannattaisi nostaa niin suurta meteliä.

hisashiburi

Liikaa sukukypsiä japanilaisia asuu 23 neliön kopeissa suurkaupunkeihin ahtautuneina. Työsuhde merkitsee enemmän kuin mitä meillä länkkäreillä. Vaikea ymmärtää jos ei tunne kulttuuria.

Zen-zen chikau

Ei ole selitys. Ko. kansa on kasvanut 120-miljoonaiseksi asumalla 23m2 kopeissa. Perimmäiset syyt on tuontikulttuureissa.

Hantte

Ei katoa mihinkään. Väestö vähenee ja saavuttaa lopulta sen tason jonka tuo saari voi tosiasiallisesti ja ekologisesti kestävästi elättää. Sama koskee tietysti myös suomea, vaikka väestön asettumista normaaliksi häiritään täällä haittamaahanmuutolla.

ike

Se ei ole olennaista. Jos suomalaiset poliitkot vastaisivat japanista, olisivat kaikilla kipoilla ja lentokoneilla hakemassa kaikki haluavat japaniin. Sen verran pitäisi yrittää olla saari että edes itsenäisyys säilyisi, tai saataisiin takaisin. Ei japanilaiset tällaista peliä katsoisi.

Ilkka

Ymmärrän, mutta heitin vaan hätäisen läpän.

Uusimmat uutiset