Eurooppa Muu maailma Politiikka

Kolme eri lausuntoa: Putin keskusteli Macronin ja Scholzin kanssa

Emmanuel Macron ja Vladimir Putin. Kuva: Wikimedia Commons.

Macron ja Scholz kehottavat Putinia vapauttamaan Azovstalissa olevat sotavangit.

Venäjän presidentti Vladimir Putin on keskustellut puhelimitse Ranskan ja Saksan johtajien kanssa Ukrainan tilanteesta ja kansainvälisestä elintarvikekriisistä. Kremlin mukaan Putin korosti Venäjän avoimuutta vuoropuhelulle ja syytti elintarvikehuollon ongelmista pakotteita ja länsimaisten poliitikkojen virheitä. Berliinin version mukaan Emmanuel Macron ja Olaf Scholz vaativat Venäjän joukkojen välitöntä vetäytymistä Ukrainasta. Pariisi kertoi keskustelun kolmannesta näkökohdasta.

Kremlin lausunto

Kremlin lehdistöpalvelun verkkosivuilla kerrottiin, että Vladimir Putin oli käynyt puhelinkeskustelun Ranskan presidentin Emmanuel Macronin ja Saksan liittokanslerin Olaf Scholzin kanssa.

Molemmat osapuolet vaihtoivat näkemyksiä Ukrainan sotilaallisesta konfliktista. Putin kertoi Scholzille ja Macronille ”käynnissä olevan sotilaallisen erikoisoperaation viimeisimmistä tapahtumista ja totesi, että Venäjän asevoimat noudattavat tiukasti kansainvälisiä humanitaarisia lakeja”.

Putinin mukaan Kiova kieltäytyy neuvottelemasta rauhasta, kun taas Moskova on avoin ratkaisulle. Lisäksi hän viittasi vaaraan, että Ukrainaan ”pumpataan” aseita ulkomailta. Tämä puolestaan ”voi pahentaa jo ennestään epävakaata tilannetta ja pahentaa humanitaarista kriisiä”.

Keskusteltiin myös kansainvälisestä ”elintarviketurvasta”. Kremlin kannan mukaan elintarvikkeiden toimitusvaikeuksien syynä olivat Venäjän vastaiset pakotteet ja länsimaiden tekemät virheet rahoitus- ja talousalalla.

”Venäjä on valmis osallistumaan esteettömän viljan viennin vaihtoehtojen löytämiseen, mukaan lukien ukrainalaisen viljan vienti Mustanmeren satamista. Venäläisten lannoitteiden ja maataloustuotteiden toimitusten lisääntyminen, joka tietenkin edellyttää asiaankuuluvien pakotteiden poistamista, auttaa myös lievittämään jännitteitä maailman elintarvikemarkkinoilla”, Venäjän presidentin lehdistöpalvelu totesi lausunnossaan.

Berliinin lausunto

Saksan hallituksen tiedottaja Steffen Hebestreit on sanonut, että Saksan liittokansleri ja Ranskan presidentti ovat vaatineet välitöntä tulitaukoa ja Venäjän joukkojen vetäytymistä.

”He kehottivat Venäjän presidenttiä aloittamaan vakavat ja suorat neuvottelut Ukrainan presidentin kanssa ja löytämään diplomaattisen ratkaisun konfliktiin”, Hebestreit sanoi lausunnossaan.

Putin lupasi sallia viljan viennin Ukrainasta erityisesti meriteitse, Saksan hallituksen tiedottaja lisäsi.

”Presidentti Putin on luvannut, että Venäjä ei aio käyttää hyökkäämiseen Ukrainan satamien suojelemiseksi rakennetun miinavyöhykkeen avaamista, jotta viljan vienti meritse olisi mahdollista”, Hebestreit sanoi.

Ulkomaiset johtajat pyysivät Putinia myös parantamaan ukrainalaisten humanitaarista tilannetta. He totesivat lisäksi, että Venäjän presidentti oli ”sitoutunut käsittelemään vangittuja taistelijoita kansainvälisen humanitaarisen oikeuden mukaisesti”.

Macronin ja Scholzin aloittama puhelinkeskustelu kesti lähes puolitoista tuntia. Osapuolet sopivat yhteydenpidon jatkamisesta.

Putinin ja Macronin edellinen keskustelu käytiin 3. toukokuuta; Venäjän johtaja puhui Scholzin kanssa 13. toukokuuta.

Pariisin lausunto

Ranskan presidentti Emmanuel Macron ja Saksan liittokansleri Olaf Scholz kehottivat Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa käymässään puhelinkeskustelussa Venäjää vapauttamaan Azovstalin tehtaalla kiinniotetut ukrainalaiset sotavangit, AFP kertoi.

”Ranskan presidentti ja Saksan liittokansleri ovat vaatineet noin 2 500 ukrainalaisen sotilaan vapauttamista”, Elysee-palatsista kerrottiin.

Tarkemmin sanottuna he viittaavat antautuneisiin ukrainalaisiin sotilaisiin, jotka oli vangittu Mariupolin Azovstalin tehtaaseen.

 

Lähde: Gazeta.ru

39 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Talous satuja - lukijana *Ursula*

Esimerkki vain
kuinka valtamedia uskottelee meille valheita faktoiksi viimeiseen asti
kunnes on pakko kertoa totuus venäjä pakoteiden hyödyistä

 18.4.2022 
IL
Pakotteet nakertavat Venäjän kassaa: ”Venäjän konkurssi on vain ajan kysymys”

Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen kertoo, että tulevat pakotteet kohdistuvat pankkisektorille, mutta EU haluaa supistaa myös Venäjän öljykauppaa.

HS 4.5.2022 
Venäjää uhkaa liki väistämättä maksu­kyvyttömyys, mutta onko sillä enää mitään väliä?
MTV 3 
09.03.2022
Luottoluokittaja: Venäjän maksukyvyttömyys on lähellä 
maa kieltää ulkomaisen valuutan myynnin

VS Fakta 
kaiken Ursula von der Leyen paskan jälkeen
HS
Miten Venäjän talous voi? Moni mittari on yhä vakaa tai jopa vahvassa vireessä
VENÄJÄN tulot ja menot ovatkin hyvässä mallissa, 
vaikka sodankäynti on kasvattanut valtion menoja.
Suomen Pankin nousevien talouksien tutkimuslaitoksen Bofitin tutkimuspäällikkö
 Iikka Korhonen 

juha II

Ukraina on jo käytännössä hävinnyt sodan ja sepä on innostanut Euroopan kahden valtapoliitikon iltalypsylle pyrkien pelastamaan Ukrainan sopasta mitä vielä pelastettavissa on.

Lisäksi EU:n pakotteet lähinnä itselleen ja siitä koituva katastrofi ”omaan jalkaan” voi olla EU:lle niin kylmä kylpy, että se alkaa heräämään kylmään todellisuuteen mitä Venäjän pelkkiin arvovalta syihin perustuva eristäminen merkitsee.

Toki täytyy aina muistaa, etteivät EU:n silmäätekevät eivät tule kärsimään sankitioista vaan ne ovat aina kautta historian delegoitu tavallisille takkupäille.

Piikkilampaat

Kuolen vaikka mieluummin nälkään kun alan nuolemaan ryssän periä.
Mutta sinä olet nuollut ryssiä koko elämäsi ajan ja varmaan on ylpeä olo.

John Quiman

Juha II tulee pettymään pahan kerran, kun ukrainalaiset lopulta lyövät venäläiset.

Mielenkiintoista nähdä mitä sitten kommentoidaan.

ville vallaton

Sodan kaksi peruskysymystä ovat voima ja petos. Venäjä on käyttänyt rajoitetusti voimaa, mutta Ukrainan puolella on ollut koko länsimaiden media. Ukraina on jo hävinnyt ja siksi Macronilla on huoli Naton upseerien kohtalosta. Edelleen näyttää täällä olevan kommentoijien tarkoitus unohtaa Scott Ritter ja Jacques Baud, jotta voidaan jauhaa potaskaa nuolemisesta ym. Taidan olla Juha II kanssa niitä harvoja neljäkymmentä luvulla syntyneitä ja minä ryssän vielä pommittaessa Suomen aluetta. On realiteetit ja propaganda siksi vain harvat ymmärtävät tämän ratkaisevan eron. Piikkilammas on ilmeisesti ottanut kaikki kolme piikkiä ja siksi WEF määrää tahdin.

Natoon

Valheiden suurvallassa ryssät ovat käyttäneet niin voimaa kuin petostakin omia kansalaisiaan ja ukrainalaisia kohtaan eikä ole saavuttanut mitään muuta kuin valtavia mies- ja kalustotappioita ja halveksuntaa muualta maailmasta.

puuttinin hyökkäyssota

ville vallaton, puuttinin puudeli!

Ilkka Forsten

Hyvin rajoitetusti on tosiaan käyttänyt.. Kaikki uudemmat panssarinsa, koska nyt haalitaan kasaan jo liki museotavaraa, ja sitten on mennyt pohjakosketukseen asti muuan Moskva niminen lippulaiva. Kaatuneita on tolkuton määrä saavutukset huomioiden, eikä mikään ole vieläkään lopettamassa sotaa venäläisten eduksi.

Miksi ihmeessä venäjä käyttäisi mitään rajoitetusti ellei olisi pakko ? Meillehän on uskoteltu vuosikymmenet että tavaraa ja äijiä riittää vaikka millaiseen tohinaan. Äijiä varmaan riittääkin, mutta kysymys kuuluu, miten saada ne ilmoittautumaan sotapalvelukseen. Nythän ei enää voi putinkaan puhua erikoisoperaatiosta ja sotatilan julistaminen ei onnistu ellei joku hyökkää venäjälle. Sikäläinen media on toki jo ajat sitten ilmoittanut virallisena näkemyksenään että Ukraina hyökkäsi natsien tukema itään, josta pitää nostaa esiin yksi kysymys. Jos näin todellakin olisi tapahtunut, miksi putin ei heti tehnyt liikennallepanoa ja julistanut sotaa, mitä hän odottaa ?

Satunnainen kulkija

Venäläisten kannalta kyse on edelleenkin ”erikoisoperaatiosta” eikä sodasta. Meille tilanne on sota mutta ei venäläisille. Sota ja liikekannallepano vaatisi duuman hyväksynnän, jolloin miestä ja kalustoa pitäisi löytyä eri tavalla (jos on jäljellä). Tämmöinen käsitys meikäläiselle on asiasta tullut, kun on seuraillut The Duran kanavan selostuksia Ukrainan tilanteen etenemisestä.

Ilkka Forsten

Siihen juuri viittasin. Kalustohävikki on ollut kohtuutonta, eikä sotaa ole julistettu. Jos punakone olisi sitä mitä sen on väitetty olevan, sillä ei olisi pitänyt olla mitään vaikeuksia työntyä läpi ukrainan, mutta nyt on jo tavoitteetkin muuttuneet, ja selitys kuuluu että sitä alunperin oltiin hakemassakin. Jos miljoona-armeija perääntyy valtaamiltaan alueilta, ja alkaa selittämään että tämä oli ennalta suunniteltu taktinen siirto jossa tavoitteet on vaan vähän muuttuneet, niin silloin voidaan olla varmoja että pataan on tullut ja rajusti.

Piikkilampaat

En ole ottanut yhtään piikkiä enkä pitänyt rättiä namassa koko ”pandemia” aikana. Enkä myöskään ole seurannut valtamediaa 30 vuoteen, eli keksippä vielä jotin putinisti.
Toivo tosiaan että lähettilääsi ei Suomeen hyökkää, sillä ensimäisi kuula kallossa olijoita olette te, putinistit.
Sinä ja muut ryssän propagandaa levittäjät ette ole edes ihmisiä.

ville vallaton

Koska olet tulossa tarjoamaan kuulaa kallooni? Taitaa sinulla kaalisi keittää pahasti olet niin UPI:in Aaltolan asialla!

Antioksennus

Sä olet joo käynnyt koulusi silloin kun maa oli vielä litteä, se että tyhmistä aikuisista tulee tyhmiä vanhuksia muutu jollain ”vanhuksissa on viisautta” kliseellä, etenkään teikäläisten tapauksessa… Et sitä tiedosta mutta sinä et kuulu niihin jotka ymmärtävät. Ja juha II:lla on isä ehdokkaita puolesta prikaatista venäläisiä sotilaita(äidin kavereita) joita se palvoo sankareinaan, hienoa, että vertasit siihen itseäsi, ei tarvi lisätä mitään.

Kata

Ritter has spent a good deal of his interviews ranting against Finland, which he thinks only exists due to the generosity of Russia ”allowing” them to keep their country. Finland’s been preparing to survive a Russian nuclear attack since WWII.

Ai jaa…että oikein armosta saatiin pitää maamme.

John Quiman

Jauhavathan nuo samaiset, että Lenin antoi Suomelle itsenäisyyden, ikään kuin hyvää hyvyyttään lahjaksi. Tosiasiassa Lenin ei pystynyt pitämään Suomea, joten oli hänelle edullisempaa tunnustaa itsenäisyys ja keskittyä Venäjän ongelmiin.

Samalla hän kuitenkin oletti, että Suomen kommunistit, punaiset, kyllä hoitavat Suomen neuvostoperheeseen ja kiihotti heitä vallankumoukseen sekä aseisti ja tuki heitä kaikin tavoin.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Lieväasteinen

Juuri niin Lenin oletti. Nyt Putin vihaa Leniniä siksi, että hän ”antoi” Ukrainalle ja Suomelle itsenäisyyden.

Antioksennus

Ei juha pety on hän saa lohduttaa omaa venäläistä upseeriaan entistä enemmän.

Natoon

Minkä sodan? Eihän siellä pitänyt olla mitään sotaa?

puuttinin hyökkäyssota

juha II, puuttinin puudeli!

Ilkka Forsten

Jos Ukraina olisi häviämässä sodan, niin oletatko että länsi pumppaisi sinne aseita tykeistä ohjuksiin, jotka sitten häviön hetkellä jäisi venäläisten sotasaaliiksi. Ei poikaseni, ukraina ei häviä tätä sotaa. Pakotteet ovat ainoa tapa pudottaa venäjältä sen kipeästi tarvitsemia länsimaisia tuotteita, sekä luoda tilanne, jossa kaikki pankkisektorit hylkäävät venäläispankkien yritykset pumpata ruplavetoinen systeemi käyntiin. Jos ruplan ostovoima olisi dollarin tai euron tasolla, voisin uskoa että talouspakotteet ei pure mutta nyt ne puree ja kovaa. Putin itse ei todennäköisesti ole näkemässä sitä vaihetta kun maan talous surkastuu kääpiöluokkaan, hän kuolee sitä ennen, ja sitten katsotaan millaisen venäjän kanssa länsi voi aloittaa neuvottelemaan tulevaisuudesta. Sijoittajat ei enää kovin herkästi innostu venäläisten kanssa tehtävästä yhteistyöstä. Se ottaa vuosia, tai pahimmillaan vuosikymmeniä.

Antioksennus

Suomessa mies on sanansa mittainen, teillä venäläisillä/venäläisten patjoilla(sinä) taas valehtelun määrä kertoo k..vän koon: putin on täysm..kku ja sinäkin aikamoinenk..pä. Teillä kun on venäläisillä taarpeeksi ”arvovaltaa” niin _aina_ alkaa se naapureiden lasten raiskaus _aina_ ja siinä samalla raiskaillaan omia. Teikäläiset pitäisi kaikki saada tuomiolle, myös te jotka tota skeidaa levitätte, sitä paitsi en tiedä miksi suomessa pitäisi lastenraiskaajien palvojien saada edes kulkea muutenkaan vapaana saattavat olla vaarallisia.

Tiedetään jo

Putin on oikeassa. mikäli eurooppaan tulee pula-aika, se on euroopan ihan itsensä tekemä. se ei johdu venäjästä.

Ja mitä tulee vetäytymiseen Ukrainasta, niin tietääkseni venäläiset joukot eivät ole Ukrainan mailla. Ne ovat Donbasin ja Luhanskin tasavalloissa.

Sotavankien kohtelusta moni ukraianalainen on ollut sitä mieltä että ostavangeilla on hyvät oltavat. He saavat hoitoa ja ruokaa eikä heitä kiduteta. Toista on Azovien kohtelu jossa vankeja ammutaan jalkoihin ja jätetään liikuntakyvyttöminä kuolemaan paikoillee. Tai hakataan kasvot tohjoksi. Puhumattakaan että elävältä poltettuja on kohta enemmän kuin Aatun jäljiltä.

Ja se mikä Macronia kaivertaa ovat nämä NATO-upseeri yhdessä Iso-Britanilaisten ja ranskaalisten ja saksalaisten kanssa. He pysyvät hengissä ja heitä kuulustellaan. Myöhemmin paljastetaan että koko maailman paras johto ja sotakalusto oli Venäjää vastaan, eivätkä ne mahtaneet mitään. Samalla tulee julki totuudet bilaboratorioista, likaisista ydin-ammuksista ja erilaisista sodassa käytettävistä kaasuista.

Mutta että palkkasotilaiden tulevaisuus on tulla hirressä. Sitä Mactonn ja Berliini nyt pelkäävät. Sillä palkkasotilailla ei ole mitään turvaa yhdessäkään kansainvälisessä sopimuksessa. Hrttäjäisiä tulee olemaan paljon ja siinä venäläiset ovat tehokkaita.

Zardex

Niimpä, Marcon on ollut paniikissa kuukausikaupalla ja rahaa on palanut satoja miljoonia mystisiin evakuointiyrityksiin joille ei ilman mainitsemaasi hypoteesia oikein järjesslistä selitystä keksi.

Ilkka Forsten

Eikös sitä avakuointia ole haluttu siviileille, ei Ranska ole evakuoimassa sotilaita pois esimerkiksi Mariupolista.

Tiedetään jo

Ei niitä siviileille haluttu. Venääisten puolelta on ollut joka maanantai linja auki siviileille pois mariupolista. Mutta palkkasoturit ja Azovit tietävät että jokainen tarkastetaan. Niimpä se yksi täyteen tatuoitu natisikin jäi kiinni.

Ja Ranska ei ole evkauoinut koska ei ole pystynyt. Ensimmäisiä yrityksiä olivat ne neljä helikopteria jotka ammuttiin alas. Sen jälkeen on koitettu vaikka mitä. No, Azovstalista löytyi antautuisten jälkeen noin 300 ruumista. Ja vielä sielä lymyilee 50-60 sotilasta. Niitä varten on komennettu erikoisjoukko (tsetseenit?) puhdistamaan paikka lopullisesti. Katsotaan nyt keitä sieltä vielä löytyy. Tuleeko lisää jatkoa hirttäjisiin.

Antioksennus

Teidän ei vissiin koskaan tarvitse käydä vessassa istumassa kun se tulee kaikki suusta. Kai tiedät, että meillä ei ole venäläinen koulujärjestelmä käytössä jossa olisi opittu nuo perusvalheet jota tuon kirjoittamasi jatkovalheen sisäistäminen/nieleminen vaatii.

Antioksennus

Pystytkö käymään edes kaupassa ilman, että suutelet ja runkkaat putinin kuvalle lähtiessä? Eikös elämä ole aika vaikeaa kun pitää valehdella koko ajan, mitä teille on luvattu 72 venäläistä upseeria ja rypälepirtua? Eikös olisi helpompaa jos tekisitte sen ilmoituksen jonnekkin venäläiselle kontakti sivustolle jossa hakisitte venäläistä miestä jota saisitte nuolla perästä palvoa ja palvella?

John Quiman

Jännää, että venäjäfani ei tiedä edes kannattamiensa ”tasavaltojen” nimiä. Luhanski meni kyllä oikein, mutta tuo Donbas ei ole oikein, tarkoittanet mielikuvitustasavaltaa Donetsk.

Donbas on ukrainalainen maakunta, jossa nuo mainitsemasi mielikuvitustasavallat sijaitsevat, tosin lakkaavat vielä tänä vuonna olemasta ”tasavaltoja”.

Tiedetään jo

Olipa hyvä että tuli puheeksi. Sitä välillä vähän lipsahtaa. Mutta yhdessä tehden tulee aina parmpaa ja aukottomampaa faktaa.

Kiitos

Antioksennus

Oletkin tehnyt kovaa työtä venäjän totuusministeriön ja duuman kanssa.

Lieväasteinen

Donbas(s) (ven. Donbass, ukr. Donbas) ei ole hallinnollinen alue (maakunta), vaan maantieteellinen tai jopa geologinen alue, josta suurin osa kuuluu Ukrainaan, pienempi osa Venäjään (osa Rostovin alueesta). Donbass on lyhennettynä ”Donetskij bassein (ven.) / basein (ukr.)” eli Donetsin allas suomeksi. Donets on joki, joka on Donin sivujoki. DonetsK on sen sijaan ukrainalainen kaupunki.

Piikkilampaat

Lyki loput mahorkasta taskuusi ja luiki nuolemaan polvillasi venäjälle diktaattorisi putinin perää.

Ilkka Forsten

Raportoiko paikan päältä vai ” Putkosen ” sanelemana ? Sitä hirttäjäistä riittää kyllä toisellakin puolella, vai onko ne Uzbekit, Kirgiisit ja Syyrilaiset muuta kuin palkattuja renkejä ? Tiedätkö että liian pitkälle vietynä propaganda alkaa kuulostamaan vitsiltä, ja sinusta on kehittynyt hyvä vitsinpuhuja.

Antioksennus

Jos nuolet lasteraiskaajienperää noin paljon niin eikö sun kieli ole jo ohutsuolessa asti? Vai oletko vaan tyhmä/ tiedoiltasi vajaa/ venäjällä koulunsa käynyt? Muita vaihtoehtoja ei muuten ihan oikeasti ole. Teillä ei varmaan parisuhteita ole tai sitten kumpikin vähintään pettää… Onko teillä kaikilla juhilla ja muilla sama isä ja vajaat aivot vai miksi teette tuota?

Erdgas macht frei !

Putinin pieruputki on kuin anakondakuristus jonka ahdingossa Eurolampaat määkivät koska eivät muuhun pysty.

Eurooppa paiskasi rauhanomaisen tulevaisuuden Tonavan aaltoihin kun Krimin miehityksen jälkeen ei alettu tehdä niitä paljon puhuttuja LNG-terminaaleja eikä pitäydytty ydinvomassa.

Ilkka Forsten

Kiitä siitä vihreitä kukkahattuja. Samalla voit kiitää Emma Karia polttoaineverosta.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka Forsten
ville vallaton

Eivätkö juuri nämä ihanat kukkahattutädit kiimaisesti halua Natoon ja lähettää suomalaisia sotilaita kuolemaan Zelenskyn sotaan! Tutti Tippurinen hymyilee aina maireasti kun suomalaisilt viedään viimeisetkin siemenperunat!

Antioksennus

Tämänkin kirjoitit vain venäjän etu mielessä ja kirjoitit sen tasan siksi, tuo kaikki muu on vaan täkyä jolla yrität saada kaloja koukkuun, tosiasiassahan te olette tukenut noita valtapuolueita kokoajan ja pelänneet haastajaa.

ville vallaton

Olet todella oksennus ja ilmeisesti kipapäiden puolelta niin vähän faktaa voit esittää! Olen niin oikealta, että housusi vapisevat kun kuulet saappaitteni äänen ikkunasi alla, vapise!

Kansalaisen verkkokauppa