Eurooppa Muu maailma Politiikka

Korona keräännytti rikkautta rikkaille

Yhteiskunnan varallisuuskuilu on koronapandemian myötä kasvanut ja varallisuutta on kiihtyneessä määrin kerääntynyt jo valmiiksi erittäin varakkaille, osoittaa ruotsalaisen SVT Agendan tekemä tutkimus. Tämä pätee sekä globaalissa mittakaavassa että ruotsalaisessa yhteiskunnassa.

Tutkimuksen mukaan on kymmenen rikkaimman ruotsalaisen varallisuus lisääntynyt verrattaessa tilannetta koronapandemian alkaessa maaliskuussa 2019 sekä varallisuustilannetta tammikuussa 2022. Varsinkin terveydenhuoltotekniikkaan keskittyvien yritysten omistajat ovat tienanneet koronapandemian aikana. Samaan aikaan köyhimpien varallisuus on vähentynyt, eli heistä on tullut entistä köyhempiä.

Myös maailman superrikkaimmat ovat pandemian aikana rikastuneet samalla kun köyhien määrä on lisääntynyt 160 miljoonalla henkilöllä, kertoo köyhyyttä vastaan kamppailevan hyväntekeväisyysorganisaation Oxfamin pääsihteeri Abby Maxman SVT:n haastattelussa. Oxfamin raportin mukaan maailman kymmenen rikkainta henkilöä ovat tuplanneet varallisuutensa koronapandemian aikana. Esimerkiksi jo lokakuussa 2021 Breitbart News raportoi USA:n väestöosuuden rikkaimman prosentin olevan varakkaampia kuin koko amerikkalaisen keskiluokan.

Eräs syy on suuryrityksille myönnetyt koronatukipaketit sekä pienyrityksiin kohdistuneet rajoitukset. Toisin sanoen, varallisuuden kertyminen varakkaille ja köyhyyden lisääminen jo valmiiksi vähätuloisten keskuudessa on korona-ajan politiikan tuotosta.

Lähteet:
SVT
SVT
Breitbart

24 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka Forsten

Tämä koronaöyhötys oli 2020 – 2021 luvun versio 1990 luvun vastaavasta täysin harkitusta omaisuuden uusjaosta.

Tuumailija

Ponzia puhtaimmillaan.

John Quiman

Superrikkailla on aina ollut tapana tyhjentää pajatso milloin mitäkin kriisiä hyväksikäyttäen.

Tuumailija

Niinhän Kummolaltakin jossain haastattelussa kysyttiin mielipidettä silloisten eläkerahastojen kunnosta (olikohan UMTS kauppojen tapahtumahorisontissa) niin hän lipsautti suorassa lähetyksessä: No, tämä pajatso on tyhjenn…..

Ruupo Kustaa

Ruotsalainen tutkimus on sellainen sanapari, että mitenkähän sen nyt ottaisi. Mutta luultavasti ovat oikeassa, vaikka kysymyksessä on niinkin poikkeuksellinen lopputulema, että mm. lääketehtaiden puuhastelun tuloksena olisi jotkut rikastuneet. Tutkimuksen on varmasti tilannut /maksanut joku kateellinen mikälie taho joka ei ole hoksannut, että raha on niin vanha keksintö. että sitä on jo kaikilla. Ainakin pitäisi olla

Kata

Maailman rikkaimmat ja heidän juoksutyttönsä-poikansa tai -oletettunsa saivat kuuliaisuudestaan myös osuutensa.
Paljon auttoi hysteria jonka loivat..ja eiku rahoiksi.

Ilkka Forsten

Nyt ihmisiä sairastuu monin verroin enemmän omikronvarianttiin kuin alkuperäiseen pöpöön kahdessa vuodessa, ja hallitus hymyilee infotilaisuudessa esiintyen hyväntekijänä joka lakkauttaa pakkotoimet, kun kansalla on niin suuri hätä päästä sosiaaliseen kanssakäymiseen. Etenkin nuorisolla on kuulemma kovat paineet saada kaveerata ja tavata ystäviä lätyt vastakkain, joka ihmetyttää ihan hel****ti, sillä ennen koronaa ne istui päivät pitkät tietokoneensa äärellä pelaamassa, eikä toisten mukanaoloa kaivattu minkään vertaa. Keskustelut käytiin näpy näpy tekniikalla, jossa ei ollut yhtään sielua edes samalla suoralla. Miten niille tuli nyt niin kova tarve päästä tappituntumalle ?

Onneksemme tämä suuri vapautuminen ratkaisee myöskin Vantaan ja Espoon roadman ongelman, sillä sekin oli korona-ahdistuksen tuotos mikäli uskomme viherkommunistien jorinoita syistä ja seurauksista. Nyt kun taas saa tulla ja mennä kuin pie****u molskihousissa, ei ole mitään jengejäkään, Voi tätä siunattua tilaa. Lopultakin pääsimme tilanteen herroiksi. Se maksoi vaan monelle työpaikan, mutta ne olivat kantaväestöä josta ei ole niin lukua sillä ” uus-suomalaisten ” pyrkimys työelämään tai opiskelemaan tulee ottaa vakavasti, sillä aiheella ei saa leikkiä.

Anna ” risumaja ” Henriksson titta ulle titta, piti oman propagandapuheensa på svenska ja muistutti että koronapassit on yhä olemassa, ja jos ette ole kiltisti niin ne otetaan käyttöön viimeistään ensi syksynä. Tällöin SAATTAA olla uusi variantti liikkeellä, joka vaatii rohkeita toimia kantaväestön oikeuksien kieltämiseksi. Lainoppineet ovat huomauttaneet kuinka jo nyt rikottiin perustuslakia siltä osin, että oikeus toimeentuloon ei saa estyä millään tavalla, ei edes poikkeusaikana. Mutta ei huolta, tyhmä kansa kus****ee muroihinsa taas ensivuoden keväällä, äänestäen hallitukseen samat tomppelit ja kiukuttelee sitten kun kaikki menee samaa rataa päin sitä itseään.

Tämä ei muutu miksikään, sillä ainoa keino muutokselle on maan täydellinen romahdus omaan mahdottomuuteensa, ja vasta sitten ihmiset heräävät näkemään todellisuuden. Kun allut huutaa akbariaan oven takana käyrä sapeli kourassa ja koraani toisessa handussa, tajutaan että pieleen meni. Silloin sitten nähdään onko katajainen kansa nimensä veroinen, vai onko sitä tullut pelkkä kelohonka joka odottaa kaatajaa.

-Tyhmyydelle ei jumalatkaan mahda mitään-
Adolf Ehrnrooth.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Ilkka Forsten
Kata

Niin totta,niin totta.Ja pelkop****a yhä viljellään,lähes samaan aikaan, samassa paikassa kaksi täysin eriävää uutista,toinen pelottaa useimpia, toinen armahtaa.Kuka uskoo mitään?

Ilkka Forsten

Uskonlahkojen ikivanha kikka. Luo ensin mielikuva jostain mikä uhkaa vähintään sieluasi kadotuksella ja ikuisella kärsimyksellä. Sitten ilmestytään pelastajana maan päälle, joka tarkoittaa että siirryt kokonaan heidän puolelleen ja olet armoitettu. Jos tästä huolimatta syntyy ongelmia, ei syyllinen ole lahko vaan yksilön oma liian vähäinen usko, jota on tultava vahvistamaan lahkon toimesta vaikka kotiovellesi. Älä ajattele, älä kyseenalaista, älä milloinkaan näe lahkossa mitään vikaa, ja paratiisin ovet taas aukevat. Jos näin ei käy kaikesta huolimatta, olit niin paatunut sielu ja harhaoppinen että mikään ei voi sinua pelastaa. Paitsi, jos sinulla on antaa rahaa lahkolle. Se että raha on maallinen väline ei haittaa, sillä hyväänhän se käytetään, sielusi pelastuu ja olet taas kelvollinen lahkosi silmissä.

John Quiman

Nyt pitää uskoa hallituksen tarjoamaan sekavaan uskontoon, joka koostuu koronahathasta, ilmastovalheesta ja vähemmistöjen, niin olemassaolevien kuin keksittyjenkin vähemmistöjen, kumartelusta sekä kritiikittömästä maahanmuuton ihailemisesta.

Aneina toimivat ankara verotus, jolla ei ole kattoa, ja oikeaoppinen uskon todistaminen julkisesti sekä jotkin hyvyyden teot, kuten vaikkapa puiden istutus ja vaatteiden ostaminen kirpparilta. Tavista siedetään, kunhan se on hiljaa ja nöyrä.

Ilkka Forsten

Tyhmälle kansalle uppoaa niinkin älytön vädätys kuin se puiden istutus ilmastotekona. Siinä ajassa kun se taimi kasvaa oikeaksi puuksi, ( noin 75 -80 vuotta ) ehtii lentää melkoisen määrän maailmaa pitkin ja poikin, mutta eihän siitä onneksi ole mitään haittaa kun on laittanut yhden puun kasvamaan jolla kompensoidaan päästöt. Samaan aikaan kiljutaan hiilidioksidin lisääntymisestä, joka lisääntyisi siitä huolimatta vaikka meitä ei olisi ytään sierainparia tässä maailmassa. Meille on jankutettu kohta kaksikymmentä vuotta kuinka jääkärhut ovat vähentyneet dramaattisesti. Ei ole, niiden kanta on todellisuudessa lisääntynyt. Mannerjäätiköt olisi ituhippien laskuopilla pitänyt jo kadota olemattomiin, mutta eipä vaan ole. Öljyn piti loppua maailmasta alle viidessäkymmessä vuodessa, ( väite vuodelta 1972 ) ja onko loppua näkyvissä ? Merenpinnan piti kohota metrikaupalla, mutta todellisuudessa tätä ei havaita missään, ja vaikka pientä kohoamista olisikin, se mitätöityy saman tien sillä mannerlaatatkin puolestaan nousevat useita senttejä vuosikymmenessä.

Ainoa asia mikä on hyvin selvästi nähtävissä,on täysin absurdit väitteet milloin mistäkin, ja tyhmyys lisääntyneenä potenssiin kolme koska kaikki kritiikki kuvaillaan vihapuheeksi. Ählymisaatio on lisääntynyt, josta ei ole ollut mitään positiivista vaikutusta yhdellekään länsimaalle, ja verotus on kohonnut pilviin että ählymisaatio voidaan rahottaa.

Siitä ei uskalleta puhua mitään että maapallon pohjois ja etelänapa ovat siirtyneet huomattavan paljon pois alkuperäisestä sijainnistaan, joka vaikuttaa merivirtoihin, jotka puolestaan vaikuttavat ilmastoon. Tätä ei kerrota missään, vain se keloapinoiden sanoma että jokaisella on vastuu potkulautailla ja syödä rikkaruohoja, tuodaan esiin ainoana totuutena.

Lieväasteinen

Tuo uskonlahko ei edes lupaa jäsenilleen mitään paratiisia. Päinvastoin on luovuttava ihan kaikesta (siis luovutettava eliitille), koska ”ilmastonmuutos”, ”solidaarisuus”, ”jakamattomat ihmisarvot ja -oikeudet”, Afrikan ja muslimimaiden ”hädänalaiset” sekä valkoisten synnynnäinen geneettinen syyllisyys. Tosin nimellisesti valkoinen jossain Ukrainassa, Venäjällä tai Latviassa saattaa elää kuin ehta kehitysmaalainen, ja tilannetta pahentaa vielä kylmä ilmasto, jota ei yleensä ole kehitysmaissa. Nämä seikat lahko jättää kuitenkin mainitsematta, koska ei sovi sen intersektionalistiseen woke-agendaan.

ike

Viisaus asuu tässäkin maassa aina jossakin muualla kuin hallituksessa. Poikkeuksia on ollut joskus historiassa, jotkut poikkeusolot, mutta ei se tarkoita että niitä poikkeusoloja täytyy aivan ehdoin tahdoin alkaa luomaan.

John Quiman

Viisaus ei löydä sijaa hallituksesta, sillä viisas kaatuu pahimpaan poliittiseen virheeseen: hän puhuu totta.

Hattu päästä ja ajattelemaan

Onhan se ymmärrettävää että busines on kannattanut rokotefirmoille. Ja sitäkautta yksityisille jotka on niitä rokottaneet.

Suurin rahojen kaivoonviskoja Suomessa on ollut 2v Sanna Marin joka joka paikassa on vihko auki ja allekirjoittelee shekkejä milloin millekkin summalle todeten:”Valtio maksaa kaikki koronakulut, aamiaisetkin”. Ja nehän ne vasta maksaakin. Meinaan veronmaksajat. Kaikki tulee meidän veroista ja menee monikansallisille yrityksille jotka eivät maksa voitoistaan veroja Suomeen.

Totuuden nimissä pitää sanoa että suomalaisillakin olisi varallisuutta jos seuraavat sukupolvet eivät sitä tuhlaisi. Suomalainen sanonta kuvastaa hyvin tilannetta:”Sen minkä isä tienaa sen poika tuhlaa”. Tähän viittaa myös toinen sananlasku joka osittain johtuu jakosttaisista sodista:”Joka toinen sukupolvi rakentaa maan. Joka toinen perii sen”. Kun näitä verrataan saksalaiseen sananlaskuun:”Vauraus ei koskaan tule taloon yhdessä sukupolvessa. Se vaatii vähintään kolme”. Niin ymmärtää miten erilainen lähtökohta suomalaisilla ja saksalaisilla on varallisuuden keräämiseen. Siksi Saksasta löytyy olutpanimoita 1500-luvulta jotka ovat vielä saman perheen omistuksessa. Siinä missä suomalainen myy firmansa heti kun saa sen kannattavaksi ja ensimmäinen kiinnostunut tarjoaa edes jotain.

Vaurastumiseen ei ole helppoa reittiä. Kasa rahaa, kello ranteessa tai auto, ne eivät ole vaurastumista tai merkki hyvinvoinnista. Vasta sitten kun siinä ympäristössä missä työskentelet/asut, kaikilla on rahaa, hyvät autot ja velattomat asunnot, vasta sitten ollaan vauraita. Vauras yhteisö ruokkii itseään. Samoin kuin köyhä köyhdyttää. Vaurastumisessa ei saa ajatella itseään vaan ympäristöään. Vain siten voimme mieltää itsemme idylisiin keskieuroopan kyliin jossa on rauhallinen elämntyyli, velattomia kiinteistöjä, osakkeita joilla oikeasti omistaa yrityksiä ja rahaa…. sitä on oman maan pankkitileillä muutamia satoja tuhensia.

Mutta sen rahan kanssa pitää osata elää. Silloin pitää unohtaa höpötykset johdannaisita, virtualivaluutoista, arvometalleista sijitussalkuista. Niissä kaikissa vain menettää rahansa ja köyhtyy entisestää. Miksi muuten luulette niitä kaupattavan Suomeen mutta Saksassa niille nauretaan?

Ilkka Forsten

” Minkä eteensä jättää, sen löytää.”

Tuumailija

Suomessa kun on tämä Wahlroosin johtoajatus käytössä: Älä koskaan tee rahaa omilla rahoillasi vaan jonkun muun. Jos jokin menee vikaan, niin sijoittaja kärsii, mutta jos onnistut niin kuorit paksun kerman päältä ja sijoittajalle ei tarvitse maksaa kuin laki (sopimus-)sääteiset.

Vihrvas kaksinaam valehtelijoita

Ja vihervasemmisto jotenkin kummasti edistää tätä ja varmaan pitääkin tästä, mutta ei vain millään myönnä.

ike

Tapahtuu aivan sama kuin 90-luvulla. Silloinkin ajettiin pienet yritykset ahtaalle, pankit etunenässä ajoivat. Kun yritykset kaatuivat niin myytiin tahoille joka sopi pankeille eli joihin oli suhteita. Eiköhän siinä käteinenkin lahjusraha vaihtanut omistajaa.Eli korruptio kukoisti, ei se vaan kuulu valtion poliitikoille ja virkamiehille, vai sanotaanko sitä bisnesvaistoksi. Katsokaa ketkä ostavat nyt nurin tai vaikeuksissa olevia firmoja.

Ilkka Forsten

Sanoin silloin koronasulkujen alkaessa, mitä tästä seuraa. Ravintolat, noin esimerkiksi ajettiin talousahdinkoon ja vuosien velkavankeuteen. Nyt sitten pelastajana tulee joku suurempi toimija joka ostaa pilkkahinnalla saman ravintolan oman ketjunsa jatkoksi,maksaen siitä hävyttömän pienen hinnan mihin epätoivoinen myyjä joutuu tarttumaan. Tämä oli täysin sama kuvio kuin 1990 luvun alussa, silloin siitä käytettiin nimeä pankkikriisi, nyt koronapandemia.

Kohta huomataan kuin ihmeenä, että se tai tuo ravintola kukoistaa paremmin kuin koskaan, ja että omistajakyltissä lukee suuren ravintolaketjun nimi. Omaisuuden uusjako voidaan toteuttaa näinkin, ja tyhmille jää mielikuva että korona oli syypää vaikka se ei ollut mitään muuta kuin flunssa. Poliitikot pesevät kätensä kaikesta, omatunto on puhdas sillä suojeltiinhan siinä kansaa lähes ruton kaltaiselta vitsaukselta. Se on vielä näkemättä mitä rokotteet sitten aikanaan tuovat tullessaan sivuoireina, jotka synnyttävät uuden salailutarpeen, Kenties nekin raportit julistetaan salaisiksi 100 vuoden ajalle, niin että marin on pukannut jo horsmaa yhdessä saarikon kanssa historian muistaessa heidät pelastavina enkeleinä.

Onneksemme ilmastohätila saa taas uuden mahdollisuuden loistaa kiintotähtenä tyhmyyden taivaalla, sillä muistammehan että vihreät kantoivat huolta pandemian aikana siitä, ettei ihmiset enää mieti ilmastohätätilan tuomaa suurempaa ongelmaa kun keskitytään pelkäämään kuolemaa. Nyt tuo lopultakin saadaan taas asialistan kärkeen, istutaan tien tukkona, tullaan tien tukkoamistilaisuuteen mopoautoilla ja mopoilla sininen käry per****sä, joka ei haittaa mitään, onhan kansamme parhaimmisto jälleen valistamassa veronmaksajia verotuksen tärkeydestä.

ike

👍👍👍

John Quiman

Raakaa peliä, kansaa huijataan urakalla, mutta kansa se vaan luottaa johtajiinsa. Kansa on suorastaan kiitollinen, tyhjistä taskuistaan huolimatta, kun on pelastettu kauhealta lumepandemialta.

Kansa on myös kasvatettu tukiriippuvaisuuteen ja siksipä pelko ahterissa äänestetään niitä, jotka vahvistavat tukiviidakkoa. Liian harva tajuaa, että tuet ovat sitä, että kansalta otetaan kaksi euroa yhtä tukieuroa vastaan. Pienemmällä verotuksella ei tarvitsisi kovinkaan moni tukia ja kullakin olisi enemmän rahaa taskussa. Poliitikoilla olisi toki vähemmän rahaa tarjota kavereilleen ja varmaan lobbauslahjuksetkin pienenisivät.

Mutta niinpä poliitikkojen holhoukseen alistunut ja itsenäisyytensä menettänyt kansa uskoo pitkästä huijatuksi tulemisen historiasta huolimatta, että poliitikot ovat heidän asiallaan ja heidän puolellaan, kun ne kerran niin ennen vaaleja sanovat.

Tuumailija

Tuo tukiaisviidakko on aika pitkälti se syy, miksi valtion kassa vuotaa. Sinne syydetään korruptiorahaa milloin minkäkin lillukavarren pönkittämisen tueksi. Vaikka ”kokeilu” osottautuisi flopiksi ja lopetettaisiin, tuki jää edelleen olemaan, mihin se käytetään onkin se mysteeri jota ei haluta selvittää.

Veroilla kerätty raha pitäisi korvamerkitä vanhaan malliin, tällöin se olisi ohjattava nimikkeen vaatimaan kohteeseen esim. ajoneuvovero: liikenneturvallisuus, teiden parantaminen/ylläpito/kehittäminen etc.

Korruptio ja tuen tarve laskisivat kuin lehmän häntä tällä tavalla, eikä kerättyä veropääomaa vuotaisi vääriin kohteisiin ”tietämättä”.

John Quiman

Niinpä, tukiaiset ovat suurelta osin äänestäjien lahjomista, kavereiden tai muuten sopivien yritysten palkitsemista sekä poliittisesti sopivien ryhmien ja ”tieteiden” tukemista jne.

Olen jo ikiajat ollut samaa mieltä tuosta, että kerättyjä veroja saa käyttää vain siihen, millä varjolla niitä on kerätty. Esim. autoilijat ovat maksaneet moneen kertaan teiden ylläpidon ym., mutta valitetaan, että siihen ei riitä rahaa. Ne rahat menevät siis johonkin ihan muuhun.

Että ei ole korruptiota Suomessa – heh heh.