Eurooppa Kulttuuri Politiikka

Kuningatar Elisabet II haudattiin miehensä ja vanhempiensa rinnalle Windsorin linnan hautaholviin

Kuvituskuva: Kuninkaallinen henkivartiokaarti, Grenadier Groups, 2019. Flickr, (CC BY 2.0)

Yhdistynyt kuningaskunta ja koko maailma jättivät viimeiset jäähyväiset kuningatar Elisabet II:lle.  Yli 70 vuotta maataan palvellut kuningatar laskettiin viimeiselle leposijalleen Windsorin linnan hautaholviin.

Hautajaiset olivat pitkään aikaan ensimmäiset valtiolliset hautajaiset sitten vuonna 1965 kuolleen Winston Churchillin jälkeen. Valtiolliset hautajaiset, jotka noudattavat hyvin tarkkaa protokollaa.

Yleisölle avoin julkinen vierailu Kuningatar Elisabet II:n arkulla päättyi maanantai-aamuna noin kello 06.30, kun viimeiset sunnuntai-yönä jonottamaan päässeet ihmiset ohittivat hänen arkkunsa. Arviolta 300 000 ihmistä osoitti kunnioitustaan Westminster Hallissa viimeisten neljän päivän aikana, ja jonotusaika oli jopa 17 tuntia.

Perinne, jossa hallitsijan arkku on julkisesti esillä Westminster Hallissa, ja kansa saa käydä hyvästelemässä hänet, on suhteellisen nuori. Se aloitettiin vuonna 1898 pääministeri William Gladstonen kuoltua.

Paikalle saapui satoja maailman johtajia – Venäjän edustajia ei osallistunut

Kuningatar Elisabet II:n hautajaisiin saapui noin 2 000 vierasta, joihin lukeutuu ennätysmäärä maailman johtajia ja muita arvovieraita, muun muassa Yhdysvaltain presidentti Joe Biden, Ranskan Emmanuel Macron ja Ukrainan ensimmäinen nainen Olena Zelenska. Paikalla olivat myös tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio. Myös Euroopan muita kuninkaallisia, joista osa on sukua Elisabetille, osallistui hautajaisiin.

Venäjä ja Valko-Venäjä eivät olleet edustettuina, sekä lisäksi Venezuelan, Afganistanin ja Syyrian johtajat jäivät pois hautajaisista.

Tiedotusvälineiden mukaan Saudi-Arabian kruununprinssi Mohammed bin Salman, jonka alun perin ilmoitettiin olevan yksi läsnä olevista arvohenkilöistä, ei osallistunut hautajaistilaisuuteen.

Britannian pääministeri Liz Truss osallistui hautajaisiin yhdessä kaikkien elossa olevien entisten pääministerien kanssa: John Major, Tony Blair, Gordon Brown, David Cameron, Theresa May ja Boris Johnson.

Westminster Abbey avattiin hautajaisiin osallistujille

Sureva väki saapui Westminster Abbeyyn ottamaan paikkansa kuningatar Elisabet II:n valtiollisessa hautajaistilaisuudessa. Vieraat alkoivat saapua keskiaikaiseen kirkkoon hieman kello 08.00 jälkeen maanantaina.

Arvovaltaiset vieraat saapuivat myöhemmin, ja monet valtionpäämiehet kokoontuivat läheiseen Royal Hospital Chelsean sairaalaan, josta heidät kuljetettiin bussilla kirkkoon.

Kuningatar vihittiin avioliittoon prinssi Philipin kanssa Westminster Abbeyssa vuonna 1947 ja kruunattiin vuonna 1953.

Westminster Abbeyn kelloja soitettiin joka minuutti kuningattaren 96 elinvuoden kunniaksi

Westminster Abbeyn kelloja soitettiin 96 kertaa, kerran jokaista kuningatar Elisabet II:n elinvuotta kohden. Kellot soivat kerran minuutissa, kunnes kuningattaren siunaustilaisuus alkoi.

Kuningattaren hautajaissaattue lähti Westminster Hallista

Kuningattaren arkku kuljetettiin laivaston tykkivaunuilla Westminster Abbeyyn 142 kuninkaallisen laivaston merisotilaan vetämänä kello 11.00 alkavaa jumalanpalvelusta varten.

Perinne juontaa juurensa vuoteen 1901, kun kuningatar Viktoria haudattiin. Arkkua kuljettaneiden hevosten valjaat sotkeutuivat ja hevosia pääsi vapaaksi. Laivaston sotilaat ryntäsivät tuolloin apuun ja kuljettivat arkun kirkkoon.

Myös Elisabetin isä kuningas Yrjö VI kuljetettiin leposijalleen tykkivaunuilla.

Kuningas Kaarle III ja kuninkaallisen perheen jäsenet seurasivat arkkua, jota edelsi noin 200 skotlantilaisen ja irlantilaisen rykmentin, Gurkhas-prikaatin ja RAF:n sotilasta.

Westminster Abbey sijaitsee Westminsterin palatsin välittömässä läheisyydessä, mutta kulkue kulki pidempää reittiä parlamentin aukion ohi ja kirkon länsiportin kautta. Reittiä Westminster Hallista Westminster Abbeyyn reunustavat asevoimien eri joukko-osastojen sotilaat.

Siunaustilaisuus Westminster Abbeyssa

Westminsterin tuomiorovasti David Hoylen johtama siunaustilaisuus alkoi.

Hän sanoi: ”Kokoonnumme eri puolilta kansakuntaa, Kansainyhteisöstä ja maailman kansakunnista suremaan menetystämme, muistelemaan hänen pitkää elämäänsä pyyteettömässä palveluksessa ja luovuttamaan hänet luottavaisin mielin Luojamme ja lunastajamme Jumalan armoon.”

Saarnan toimitti Canterburyn arkkipiispa Justin Welby, ja eturivissä istuivat kuningas Kaarle III ja kuningatar Camilla.

Canterburyn arkkipiispa ylisti kuningattaren ”luottamusta ja uskoa Jumalaan”.
Kuningatar oli ”luottamuksen ja Jumalan uskon innoittaja”, Canterburyn arkkipiispa Justin Welby korosti saarnassaan.

”Me kaikki kohtaamme Jumalan armollisen tuomion. Voimme kaikki jakaa kuningattaren toivon, joka elämässä ja kuolemassa innoitti hänen palvelevaa johtajuuttaan”, Canterburyn arkkipiispa sanoi.

Jumalanpalvelus jatkui rukouksella kuningas Kaarle III:n ja kuninkaallisen perheen puolesta, ”jotta he tuntisivat Jumalan armon”.

Kuningattaren arkku oli verhottu kuninkaallisella lipulla ja kukkaseppeleellä, johon kuului Buckinghamin palatsin ja Clarence Housen puutarhoista kuninkaan pyynnöstä leikattuja kukkia ja lehtiä.

Mukana on rosmariinia muistoksi ja myrttiä, joka oli leikattu kasvista, joka on kasvatettu kuningattaren hääkimpussa vuonna 1947 olleesta myrtin oksasta.

Siunaustilaisuuden loppupuolella merkkitorvella soitettiin kappale ”Viimeinen viesti” (The Last Post), jonka jälkeen alkoi kansallinen kahden minuutin hiljainen hetki kuningattaren muistolle.

Hiljaisen hetken jälkeen kuningattaren säkkipillinsoittaja soitti Britannian kansallislaulun ”God Save the King”, mikä päätti siunaustilaisuuden Westminster Abbeyssa.

Kuningattaren arkku lähtee Westminster Abbeysta

Kuningatar Elisabet II:n arkku kuljetettiin kuninkaallisen laivaston tykkivaunuissa Westminster Abbeysta surevien kansalaisten ohi. Mukana saattoivat hänen lapsensa kuningas Kaarle, prinsessa Anne, prinssi Andrew ja prinssi Edward.

Hautajaissaattue kulki lyhyen matkan läpi Lontoon katujen, joilla kymmenet tuhannet surijat jonottivat toivoen näkevänsä kuningattaren viimeisellä matkallaan.

Big Ben soi hautajaiskulkueen aikana

Kuuluisa Big Benin kello löi vaimeaa soittoa kuningattaren hautajaissaattueen aikana Westminster Abbeystä Hyde Park Corneriin.

Torni, jossa Big Ben sijaitsee, nimettiin kuningatar Elisabetin timanttijuhlavuoden kunniaksi vuonna 2012 Queen Elizabeth Toweriksi.

Lontoosta Windsorin linnaan: Saattueen seuraava matka

Hautajaissaattue kulki Buckinghamin palatsin ohi Hyde Park Corneriin. ”God Save the King” soi sen jälkeen, kun kuningattaren arkku saapui Wellington Archille.

Arkku kannettiin tykkivaunuista ja asetettiin valtiolliseen ruumisautoon, joka kuljetti Elisabet II:n viimeiseen leposijaansa Windsoriin.

Kuningattaren arkku saapui Windsorin linnaan

Kuningatar Elisabet II:n arkkua kuljettava hautajaissaattue saapui Windsorin linnaan sotilaallisten tykinlaukausten ja kirkonkellojen soiton saattelemana. Kuninkaallinen perhe viettää paljon aikaa Windsorin linnassa.

Grenadier Guards -henkivartijakaarti punaisissa univormuissaan saattoi ruumisautoa, kun se saapui Lontoosta länteen sijaitsevaan kaupunkiin.

Kuningatar Elisabet II varmisti, että hänen rakkaat, karvaiset ystävänsä olivat läsnä Windsorin linnassa pidetyssä hautajaistilaisuudessa. Hänen corginsa Muick ja Sandy sekä hänen poninsa Emma saapuivat saattamaan omistajansa viimeiselle matkalleen.

Kuningattaren hautajaissaattue saapui Pyhän Yrjön kappeliin

Kuningattaren hautajaissaattue saapui Pyhän Yrjön kappeliin Windsorissa, joka on hänen viimeinen leposijansa.

Kuningas Kaarle III ja korkea-arvoiset kuninkaalliset perheenjäsenet kokoontuvat maanantaina myöhään hautajaisseremoniaan Pyhän Yrjön kappeliin, Windsorin linnan alueella sijaitsevaan goottilaiseen kirkkoon, jossa on pidetty kuninkaallisia häitä, ristiäisiä ja hautajaisia 1400-luvulta lähtien.

Kappelissa on haudattu 10 entistä brittimonarkkia, muun muassa Henrik VIII ja mestattu Kaarle I. Sinne on haudattu Elisabet II:n vanhemmat, kuningas Yrjö VI ja kuningatar Elisabet, sekä edesmenneen monarkin nuoremman siskon, prinsessa Margaretin, tuhkat.

Pyhän Yrjön kappeli ja Windsorin linna olivat näkyvästi esillä koko kuningattaren elämän ajan. Kuningatar vietti suurimman osan viikonlopuistaan Windsorissa, joka on rauhallinen ja yksityisempi turvapaikka kaukana Lontoon keskustassa sijaitsevan Buckinghamin palatsin vilskeestä.

Linna – jonka uskotaan olevan maailman suurin asuttu linna – oli myös paikka, jonne nuoret prinsessat Elisabet ja Margaret lähetettiin asumaan toisen maailmansodan aikana, kun heidän vanhempansa olivat kiireisiä sotaponnisteluissa.

Viime vuosina kuningatar teki Windsorin linnasta pääasiallisen asuinpaikkansa, sillä hän muutti sinne vuoden 2020 alussa koronavirus-pandemian alkaessa.

Maanantai-iltana hänet haudattiin edesmenneen aviomiehensä prinssi Philipin ja hänen vanhempiensa rinnalle kuningas Yrjö VI:n muistokappeliin, joka on Pyhän Yrjön kappelin lisärakennus. Yksityisessä perheseremoniassa läheiset hyvästelivät kuningattaren poissa kameroiden ja maailmanlaajuisen yleisön katseilta.

Lähde: CNN, BBC, Euronews,  Sky News YouTube, IL

27 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Jeesus on Herra

Toimitukselle kysymys: Mikä siinä toisessa kommentissani oli niin väärin, että päätitte jättää sen julkaisematta? Syö aika paljon ns. vaihtoehtomedian uskottavuutta, kun jätetään lukijoiden kommentteja julkaisematta. Mielestäni ko. kommentti oli vielä ihan asiallinen. Hieman ehkä arvostelin monarkiaa, mutta käsittääkseni meillä on täällä Suomessa yhä sananvapaus – ainakin vaihtoehtomedioissa. Taisin olla väärässä?
Vai kolahtiko evankeliumin julistus liikaa omalle kohdalle? Jos näin oli, niin mahtava juttu! Omatunto toimii vielä, eikä sydän ole täysin paatunut. Vielä on siis mahdollisuus ottaa Jeesus vastaan.

juha II

Samaan aikaan Ison-Britannian ”monikulttuurisessa onnelassa” ovat hindut ja muslimit ottaneet verisesti yhteen keskenään ja poliisit ovat siinä välissä sohlanneet sen mitä monikultturisessa onnelassa poliisi tehdä voi. Kun kyseessä EI ole ”ääääääääärrrrrrioikeistolaisesta” WLM-liikkeestä, (White Lives Matter), joka liimaille tarroja lyhtypylväisiin ym. julkisiin ”ulokkeisiin’ tuoden esille vain sen, että myös valkoisten elämä ja kulttuuri on arvokas.Ja kun pisteeksiin i:n päälle lopuksi kainosti todetaan, että tämä on MEIDÄN kotimaamme!!!

Sillä aikaa esimerkillisessä monikulltturisessa valtiossa nimeltä Etelä-Afrikka on sikälainemn tuomioistuin antanut varmasti ehtimättä edes istumaan päätöksen, että ANC:n (Mustien kommunistinenpuolue) puoluelaulu ”Tappakaa kaikki buurit”” EI ole RASISTINEN eikä vihamielinen valkoista vähemmistöä mkohtaan!???

Mainittakoot loppukevennykseksi, että umpityhmät ja kristillisen hyväuskoiset valkoiset päättivät v. 1990 etnisessä kansanäänestyksessään luovuttaa vapaaehtoisesti mustille eli ANC:lle!

J–talaiset, joille tyhmät valkoiset antoivat KAIKKI kansalaisoikeudet Etelä-Afrikassa heidän saapuessa ilmeisesti karkuun edellisesta tuhoamastaan ”hölmästä”. Kun matkapölyt oli puisteltu. Ryhtyivät juutalaiset tukemaan taloudellisesti ANC:tä ja jopa aseistwqamaan sen sisällisotaa buureja ja heidän hallitsemaansa yhteiskuntaa vastaan, josta oli tullut maa, jota kutsuttiin ”Afrikan Tähdeksi”! ANC:n johtoon kuului, jopa j–talainen äärikommunisti, joka seisoi nyrkki nostettuna taivasta vastaan Nelson Mandelan ja hänen vaimonsa Winnie Mandelan, jota voi nyvin verrata myrkyllisyydessään ja vallanhimossaan Kiinan Puhemiehen Mao Tse-tungin vaimoon ”Madame” Maoon. Vm. oli Kiinan 1960-luvun kulttuurivallankumouksen pääagitaattori ja luoja Maon Tse-tungin ohella. Kun Mao kuoli v. 1976 Madame Mao tuomittiin kuolemaan hänen kuulumkuuluessa ns.”Neljän koplaan”, joka vastasi koko maata käsittävästä terrorista Puhemiehen poliittisia vastustajia vastaan.’

Kun Etelä-Afrikassa oli valta siirtynyt mustille valkoisilta kuten myös omaisuus ja infsrtruktuuri. Silloin ”avuliaat” j–talaiset tunkeutujat kuvittelivat päämääränsä ja tavoitteensa toteutuneen ja odottiivat vesi kielellä ”omistuspohjan” vaijtumista HEILLE! Mutta kuinkas kävikään. Ilmeisen kiittämättömät ja valkoisten ”hienouksia” vailla olevat mustat kommunistit alkoivatkin muksimaan j–talaisia vähemmistöä siinä missä buurejakin.

Mutta huolimatta samanlaisesta ketutuksesta ja mielipahasta kuin kalamieheltä pääsee veneen vieressä iso vonkale karkuun. J–talaisella oli kuitenkin TOISIN kuin Buureilla pelastusvene. Tuon ”pelastusveneen” kylkeen oli kirjoitettu kultaisilla kirjaimilla: ISRAEL!!!

Kata

Intia voitti elokuussa kriketti matsin Pakistania vastaan niin nyt tapellaan Englannissa….että semmoista ja Rotherham jne jne jne….
”Ulosottomiehet” sarja kertoo että karua on elämä BriteissäKIN…noin 400 kotia menee päivittäin ulosottoon…ja moni kämppä täynnä ”vieraita kaukomaan” ja sitten kunta saa tarjota osaamistaan kun hätämajoituksia aletaan veivaamaan.
Ylioikeus ei ilmoita enää vaan häätö tehdään ja muksut sun muut kadulle…Samoin yritys jos rahaa ei löydy tai omaisuutta.Auto ekana pois…

Eka Kettunen

Aika pitkä tuo jonotusaika, mutta meneehän se nykyisin Suomessakin usein 17 tuntia päivystyksessä odotellessa, eikä aina riitä sekään.

Ilkka Forsten

Vaikka kunnioitan edesmenneitä ihmisiä ja heidän elämäntyötään, joudun aina kuninkaallisten kohdalla pohtimaan mitä he tekivät elämäntyönään. Samalla ihmettelen käytäntöä jossa monarkille syntyvä lapsi, mikä ei vielä tee muuta kuin nukkuu ja on vuorokaudet läpeensä pelkkä haiseva nyytti, palkitaan kunniamerkein ja arvonimin. Kastetilaisuudessa annetaan prenikka rintaan, ja kansa hurraa uudelleen herttuattarelle tai prinssille kuin sankarille ikään.

Joku tavallinen ihminen tekee elämänsä aikana maalleen paljon suurempia uhrauksia ja työtä, mutta siitä ei kukaan ole kiinnostunut. Ainoa mitä odotetaan hänen ikääntyessään, on kuolema, koska ekonomistit ovat laskevinaan miten paljon hoivaaminen maksaa, ja eihän valtiolla ole varaa. Samaan aikaan on varaa maksaa miljoonia ja taas miljoonia monrakille mikä pelaa hevospooloa ja on täysi tyhjäntoimittaja. Englantilaisten koko kuninkaalisten ympärillä pyörivä lässytys on ihmispalvontaa, ei millään tavalla henkilön ansiokkuuteen sidottua arvostusta.

Aikoinaan kuninkaatkin osallistuivat sotiin, ja etujoukkona. Sittemmin on oltu kaukana linjoista, juotu Sherryä pikkusormi suorana ja puhuttu kultivoituneesi siitä miten hanhenmaksapallerot on valmistettava tulevan syntymäpäivän kunniaksi.

Winston ” suursilli ” joka oli Englannin pääministeri sotavuosina, oli kuuluisa siitä että hän ryyppäsi yhtenään ja poltti sikaareitaan. Kun Lontoota pommitettiin ensimmäisen kerran, hän siirrätti juomavarastonsa pankkiholviin ja kun tuli seuraava pommitus, hänen kerrotaan välittömästi sen jälkeen soittaneen pankinjohtajalle ja kysyneen särkyikö viinapullot ? Vastaus oli huojentava, ei särkyneet.. Voi sentään, läheltä piti. Samaan aikaan englannin kansa sai elintarvikekortit, joilla oikeutettiin ostamaan muun ohessa lihaa. Ilkeämieliset sanoivat lihan määrän olleen niin valtava, että paketin pystyi käärimään vain bussilipun kokoiseen paperinpalaan.

Sama siirsilli esti englannilta Thompson konepistoolien ostamisen Amerikkalaisilta sodan alussa, sanoen ettei ” kunniakas armeijamme tule koskaan tarvitsemaan mitään gangsteripyssyjä.” Kun kävi ilmi että vastustalla oli ne ” gansteripyssyt ” ja tulosta syntyi, alkoi suursillikin kyselemään hattu kourassa vieläkö niitä saisi ostaa, tulossa olisi isot kaupat. Näin hienoja ihmisiä kansa kumartaa selkä vääränä ja leikkii, että osa siitä gloriasta tarttuu omaankin nuttuun kun kyynelehtii vuolaasti ja pyytelee anteeksi omaa elämäänsä.

ike

Olet monarkian ytimessä.

Kata

https://www.youtube.com/watch?v=X-DoqhoFyLk

Joe keksi myöhästyä hautajaisista protokollan mukaan ja pääsi takapenkkiin istumaan ja kuulemma siksi että Joe siirsi sen suursillin rintakuvan(kommenteissa 😀 ) heti pois ovaalista kun otti ”pestin”.On nämä semmoista sakkia ettei hullunkuriset perheet olleet mitään näihin verrattuna.
Mutta silti noloa myöhästyä Elisabethin hautajaisista.

Ihailin pikku tyttönä niin Lissua ja piirsin kuvia hänestä kunnes isäni toi minut maan kamaralle:”Elisabetti käy kakalla kuten kaikki muutkin!”
Mikä pettymys voi ei en voinut kuvitella sellaista,pyyhkimistä….joten kyllä mie palasin maan kamaralle. 😀

Ilmari

Ihanko oikeasti et ymmärrä että hallitsija tekee työtä 24/7?

Ilkka Forsten

Ihanko oikeasti kuvittelet että kuningatar istuu jossain toimistossa ja hoitaa maan asioita ?

Ilmari

Venäjän edustajat eivät osallistuneet siksi, että heitä ei ollut kutsuttu

Raimo

Ne samat ketkä pitävät Windsorit rahassa ja vallassa, ylläpitääkseen vanhoja valtasuhteita, ovat niitä ketkä poistivat Venäjän monarkian. Pankkiirit/suuromistajat.
Ironisesti Romanovit olivat myöskin sukua Elisabeth II:n miehelle prinssi Philipille, joka myöskin oli sukua tanskalaisille ja saksalaisille (hän puhui myös saksaa ilman aksenttia) kuninkaallisille, kuten Romanovit.

Pankkiirit/suuromistajat siis rahottivat bolshevistisen vallankumouksen.
Olisikohan motiiveihin liittynyt paljonkin se kun Nikolai II:n Venäjän pankkien kultavarannot käytettiin kattamaan 88,8%(!) US Federal Reserven perustamiseen 1913?
Sitten kun bolshevikit tulivat valtaan he sopivasti irtisanoutuivat Nikolain Venäjän veloista ja saatavista.

https://tsarnicholas.org/2021/11/25/how-nicholas-ii-created-the-worlds-largest-bank/

Ilkka Forsten

Windsorien suvun alkuperäinen nimi EI OLE Windsor. He ovat SAKSALAISTA sukujuurta, ja nimi muutettiin koska joku olisi voinut sota-aikana huomata että ahaa, mitäs te oikeasti olettekaan.

Raimo

Niinpä. Lisäksi kuningas George V ja Nikolai II näyttivät melkein identtisiltä kaksosilta.
Euroopan kuninkaalliset ovatkin suurimmilta osin samasta suvusta.
”At the outbreak of the First World War, the royal descendants of Queen Victoria (Queen of the United Kingdom) and of Christian IX (King of Denmark) occupied the thrones of Denmark, Greece, Norway, Germany, Romania, Russia, Spain, and the United Kingdom. For this, Queen Victoria was nicknamed “the grandmother of Europe” while Christian IX was nicknamed “Father-in-law of Europe”.
Of the remaining kingdoms of Europe today, only Willem-Alexander of the Netherlands descends neither from Queen Victoria nor Christian IX. Their grandchildren currently occupy the thrones of Belgium, Denmark, Norway, Spain, Sweden, and the United Kingdom.”
https://rarehistoricalphotos.com/king-george-tsar-nicholas-1913/

otto suni

Rotschildien suku yritti 1700-luvulta lähtien vallata Venäjän pankkitoiminnan, mutta Romanovien suku ei päästänyt näitä tuhoamaan Venäjää, siksi tarvittiin bolshevikkien vallankaappaus jotta päästiin ryöstämään Venäjän kultavarannot. Samaa yritti jälleen Rotschildien edustaja Bill Browder, Suomen roskamedian lempilapsi, ensin Jeltsinille, sitten Putinille. Venäjän rikkaudet, eivät nykypolitiikkojemme uskottelemat ”savimajat” ovat syy kaikkeen Venäjään suhtautuvaan vihamielisyyteen ja sama jatkuun kunnes Rotschildit saavat ”mustekalan lonkerot” jälleen Venäjälle. Suomi tanssi letkajenkkaa kipapäiden antaessa tahtia!

Ilkka Forsten

Jotenkin uskallan väittää ettei siinä edustustossa olisi kuitenkaan ollut Putinia.

Entäs sitten

itse tässä olen ihmetellyt että mitähän niin erinomaista tuo ihminen on tehnyt että siitä tällainen älämölö nousi? No, olihan se kuningatar mutta entäs sitten?

Ihmisiä kuolee joka päivä. Sellaisia jotka ovat omistaneet elämänsä toisten auttamiselle eivätkä sortamiselle tai ryöväämiselle. Eikä heitä juhlita. Eihän ellu edes koskaan yytänyt anteeksi sortomaavuosiaan alkuperäiskansoilta. Siinä meillä hyväntekijä.

Ehkä sitä pitäisi asua saarenmaalla jotta ymmärtäisi nämä jutut.

otto suni

Elisabeth II edusti jäännettä brittiläisestä imperiumista ja siksi tämä jättimäinen show järjestettiin. Britannia on aina häikäilemättä käyttänyt mahtiaan muiden maiden alistamiseksi ja Ensimmäinen Maailmansota oli briteille se erehdys mistä syystä imperiumin asema romahti. USA otti häikäilemättä Britannian aseman rahalla ja kiristämällä huippuvakuudet lainoilleen, aiheuttaen vähitellen siirtomaiden menettämisen ja vaurauden perustan murenemisen.
Suomessa Puolustusvoimain ja poliittisen johdon virhearviointi on se, että kuvitellaan Britannian antavan Suomelle jotain turvallisuutta. Sotilaskomentajat saattavat unelmoida viimeisestä suomalaisesta taistelemassa Britannian puolesta, mutta tälläinen unelma on täysin sairas ja ilman mitään todellisuuden ymmärtämistä. Britannia ja sen monarkia on vain jäänne historian jatkumossa, siksi nämä hautajaiset seremonioineen jäävät historiaan mielettömän loiston viimeisenä jäänteenä tilanteessa missä kansat köyhtyvät ja uusi sota on jo ovella. En laula Jumalan suojelusta kuninkaalle, mädätköön perhehaudassa mahdollisimman pian!

ike

No eipäs nyt kokonaan tuhota brittien imperiumin aikaansaannoksia, niitäkin on. Kuinka moni afrikan maa olisi vielä huonommassa tilanteessa ilman sitä, intiakin olisi aika huonossa hapessa. Kaikki riippuu aikajanasta. Voihan sitä ajatella että esim. afrikassa jokunen maa olisi huonossa jamassa ilman jonkinlaista tieverkkoa. Tietenkin päällysteet ovat vähän kärsineet, (kun tuosta Britannian mukanaolosta on jo aikaa). Kai jokainen tietää miten huolto ja ylläpito afrikassa toimii.

Ilmari

Että mitä erinomaista kuningatar oli tehnyt? Hän oli palvellut maataan 70 vuotta.

Ilkka Forsten

Äiti Teresa kanonisoitiin kuolemansa jälkeen, jolla ei siis viitata tykkeihin, vaan siihen että hänet julistettiin pyhimykseksi. Siihen ei olisi ollut mitään aihetta, mutta aina tarvitaan joku mistä saadaan kumartelun kohde vaikka postyymisti.

Äiti teresahan teki muun muassa niin, ettei hän sallinut lääketieteellistä apua hoivaamilleen köyhille, koska ” kärsimys jalostaa ihmistä, ja vie hänet lähemmäs Jumalaa.” Kun hän itse sairastui tämä jalo periaate meni romukoppaan, ja teresa päätyi yksityis-sairaalaan Sveitsiin. Siinä ei kukaan nähnyt mitään ristiriitaa vaikka se oli aika ilmeinen uskon ja oman elämän välillä.

USA:n entinen Presidentti Ronald Reagan ja hänen vaimonsa Nancy vastusti kantasolututkimusta, sanoen sitä epätieteelliseksi humpuukiksi josta seuraa vain haittaa. Kun hän sairastui Alzheimeriin, ja puoliso Nancy kuuli että kantasolututkimuksella voidaan luoda uusia lääkkeitä sairauden hoitoon, niin tuli kiire muuttaa mielipidettä ja yrittää kiihdyttää kyseistä tutkimus-alaa. Että näin…

ike

Katsokaa aina myyttien taakse. Esim Äiti Teresasta ei mitään hyvää sanottavaa.

ike

Herättää kysymyksen Nobel-palkintojen jakajista. En nyt puutu ”kovaan” tieteeseen joka on todennettavissa (fysiikka, kemia ym).mutta palkinnon arvo romahti kun se annettiin Al Gorelle.

Kata

Ja O-bamalle rauhan Nobel..uskomatonta.

Jeesus on Herra

Niinpä. Teresan julisti pyhimykseksi katolinen kirkko. Katolisella kirkolla ei ole mitään tekemistä raamatullisen kristinuskon kanssa. Rooman Katolinen Kirkko, RKK, on antikristillinen lahko, joka on aina vihannut ja vainonnut todellisia Jeesuksen seuraajia eli niitä, jotka uskovat kuten Raamattu opettaa.
RKK:n mukaan Paavi on ”jumalan pojan sijainen maan päällä” ja paavin sana menee ristiriitatilanteessa Raamatun sanan yli. Jumalanpilkkaa ja epäjumalanpalvontaa. Kuten myös marianpalvonta. Maria oli tavallinen ihminen, joka teki ainoastaan Jumalan tahdon. RKK:n mukaan maria voi antaa syntejä anteeksi, mikä myös on täysin Raamatun vastaista. Marian palvonta juontaa juurensa pakanalliseen äiti-lapsi kulttiin ja taivaan kuningattaren Ashtarten, Ishtarin palvontaan. Katolinen uskonto on pakanauskonto.
Katolinen kirkko yritti vuosisatoja pimittää Raamatun kansalta, eikä suostumut kääntämään sitä kansan kielille. Papit saarnasivat latinaksi. Katolinen kirkko tunnetaan hedelmistään joita ovat pedofilia, murhat ja ahneus ja ylpeys. Katolinen jesuiitta-järjestö tappaa ja vainoaa tänäkin päivänä paavin vihollisia. Kuten jesuiitta-valassa lupaavatkin tehdä.
Kristinuskoa väitetään veriseksi uskonnoksi. Mutta ristiretket ja muut veriteot ovat kaikki katolisen kirkon aikaansaannoksia. Todellinen kristitty ei tartu miekkaan vaan rakastaa vihollistaan ja jättää tuomitsemisen ja rankaisemisen Jumalalle. Totuuden kertominen ei ole tuomitsemista.
Paavi sanoi joitakin vuosia sitten, että katolisilla ja muslimeilla on sama jumala. Paavi oli ihan oikeassa – tuo jumala on saatana.
Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut!

Ilkka Forsten

Paavi käyttää todellakin itsestään nimeä ” Vicarius Filii Dei ” Jumalan pojan sijainen. Jollakin tavalla tuo sotii kaikkea sitä vastaan mitä haluttaisiin sanoa pyhäksi, sillä eikö yksi suurimpia syntejä ole omaksua asema joka vastaa jumalaa, tai hänen poikaansa ? Muistaakseni Raamatussa jota Vatikaanikin käyttää, on ne samat sanat. ” Joka itsensä ylentää, se allennetaan.” Kristinuskoa käytettiin oikeuttamaan katolisen kirkon valloitus-sodat. Ristiretket tehtiin oikeutuiksi sanomalla että taistellaan pyhän maan omistuksesta, vaikka todellisuudessa varasteltiin arvoesineitä muista maista. Paavi on vain kardinaaleista koostuvan rosvojoukon johtaja,jota maailmalla kumarretaan pyhänä olentona. Etelä – Amerikan maissa hänen valtansa on yhä varsin suuri, eikä Italiassakaan olla haluttomia uskomaan paavilliseen johdatukseen.

Jeesus on Herra

Ei ole ihme, että katolinen uskonto on maailman suurin uskonto. Oikein sopiva synnissä rypevälle nykyihmiselle. Käyt silloin tällöin papille ripittäytymässä, hoet muutamat ave mariat ja taas mennään. Sama varastaminen, huoraaminen, valehtelu, tappaminen, oman edun tavoittelu, ryyppääminen, ylpeys, viha, katkeruus, ylimielisyys, pahansuopaisuus jne. voi jatkua. Ei ihme että mafiosotkin olivat järjestään katolisia. paavi on itsekin kuin mafioso. Ja vielä suuri pelkuri. Liikkuu ihmisten keskellä turvamiesten ympäröimänä ja panssaroidulla autolla. Aika onneton on paavin jumala, kun ei häntä pysty suojelemaan ja taitaa kuolema kovasti pelottaa.

Mutta näinhän se menee: Kun palvelet pahaa, niin pelkäät kaikkea ja kaikkia. Mutta kun palvelet hyvää, ei tarvitse pelätä mitään. Hyvä esimerkki tästä on USA:n hallinto. Pelkäävät omaa varjoaankin.

Minun Jumalani on Kaikkivaltias ja Pyhä, kaiken Luoja ja Suoja. Hän ei vaadi eikä tarvitse palvontaa eikä suojelua seuraajiltaan. Hänen rakkautensa on pyyteetöntä ja koskee jokaista ihmistä. Hän toivoo että tuhlaajapojat ja -tytöt tänäänkin palaisivat takaisin maailmasta Hänen yhteyteensä. Jumala ei kuitenkaan ole tehnyt meistä ihmisistä robotteja. Jokaisella on oma vapaa tahto ja valinta on jokaisen oma.

Rakas ystävä, valitse elämä, valitse Jeesus!