Kotimaa Rikos

Kuopiossa on levitetty asuintaloon nuppineulalihapullia, suklaata ja ksylitolia

Kuva: Wikimedia Commons / CC0 Public domain / MKFI.

Kuopiossa Puijonlaaksossa on löytynyt asuintalon porraskäytävästä lihapullia, joiden sisään oli työnnetty nuppineuloja, kertoo poliisi. Löydös tehtiin sunnuntaiaamuna noin kello yhdeksän aikaan.

– Vastaavia tapauksia samassa taloyhtiössä on tullut ilmi vuoden sisällä useita, ja löydöksiä on tehty porraskäytävässä sekä talon ulkopuolelta, Itä-Suomen poliisi kertoo tiedotteessaan.

Myös asuntojen sisälle on pudotettu postiluukusta muun muassa suklaata ja ksylitolipastilleja, jotka ovat jo varsin pieninä määrinä vaarallisia koirille.

Poliisin mukaan tekijän motiivina voi olla koiraviha. Teon ilmeisenä tarkoituksena on ollut aiheuttaa koirille kipua ja kärsimystä.

Toiminta vaarantaa vakavasti koirien lisäksi myös pienten lasten hengen ja terveyden, jos pieni lapsi pääsee syömään nuppineuloilla täytetyn lihapullan, poliisi muistuttaa.

Taloyhtiön pitkään jatkunut piina

Itä-Suomen poliisille on tehty tähän mennessä kaikkiaan kahdeksan tutkintapyyntöä tällaisesta toiminnasta. Ensimmäinen tutkintapyyntö tehtiin 11. huhtikuuta.

Tässä vaiheessa poliisin tiedossa on yhden koiran vakava loukkaantuminen, kun koira oli syönyt lihapullan, jonka sisälle oli piilotettu ainakin neljä nuppineulaa. Koiran vammat vaativat leikkaushoitoa.

Taloyhtiön edustajan mukaan tekijällä on oltava avain kyseiseen rappuun, koska ulko-ovet ovat aina lukossa. Tekojen takana on todennäköisesti sama ihminen.

Poliisi pyytää havaintoja tekijästä

Tapausta tutkitaan eläinsuojelurikoksena, josta seuraamuksena tekijä on vahingonkorvausvelvollinen ja voi saada sakkoa tai vankeutta enintään kaksi vuotta.

Poliisi on kiinnostunut kaikista havainnoista ja tiedoista tekijän selvittämiseksi.

Kaikki vihjeet ja havainnot voi ilmoittaa vihjenumeroon 0295 415 232 tai lähettää sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi. Akuutissa tilanteessa voi myös soittaa hätäkeskukseen numeroon 112, jos tekee havainnon lihapullien levityksestä ja näkee, minne epäilty henkilö poistuu.

Poliisi