Eurooppa Maahanmuutto

Laiton maahantulo EU:hun ja turvapaikkahakemukset Ranskassa suurimmillaan vuonna 2023 – lähes puolet kaikista laittomista maahanmuuttajista on Saharan eteläpuolen afrikkalaisia

Kuvituskuva. Kuvakaappaus: Telegram.

EU:ssa havaittujen laittomien rajanylitysten määrä on noussut 17 prosenttia ja lähestyy 380 000 laitonta siirtolaista vuodessa, kun taas turvapaikkahakemusten määrä Ranskassa on lähes 145 000″, Frontex, unionin ulkorajojen valvonnasta vastaava eurooppalainen virasto, toteaa yksiselitteisesti.

Vuoteen 2023 mennessä se ennustaa, että ”afrikkalaisten maahanmuuttajien määrä kasvaa merkittävästi, erityisesti Länsi-Afrikasta, jonka osuus kaikista havaituista maahanmuuttajista on nyt lähes puolet (47 prosenttia)”. Heihin kuuluvat guinealaiset, norsunluurannikkolaiset, senegalilaiset ja malilaiset. Frontexin mukaan ”syyrialaiset, guinealaiset ja afganistanilaiset olivat yleisimmät kansallisuudet, ja heidän osuutensa kaikista laittomista rajanylityksistä oli 37 prosenttia”.

Frontex toteaa myös, että ”ilman huoltajaa tulleiden alaikäisten määrä on kasvanut 28 prosenttia edellisvuoteen verrattuna, ja vuonna 2023 heitä on yhteensä yli 20 000″. Viimeisimmät luvut vahvistavat, että Eurooppaan kohdistuu uskomaton muuttopaine.

Euroopan tasolla kuvattu tilanne vaikuttaa suoraan Ranskan maahanmuuttolukuihin. Saatujen tietojen mukaan pelkästään Ranskassa turvapaikkahakemuksia koskevat tilastot osoittavat noin 6 prosentin kasvua, ja vuonna 2023 on noin 145 000 ensimmäistä hakemusta.

Ranska on näin ollen turvapaikkahakemusten määrässä Euroopan toiseksi suurin maa Saksan jälkeen, ja tänä vuonna se on kirjannut suurimman määrän pakolaisasemaa hakevia henkilöitä sitten toisen maailmansodan.

Muiden osalta, riippumatta käytetyistä reiteistä, todetaan, että pelkästään syyrialaisten osuus oli ”yli 100 000 laitonta rajanylitystä, mikä on suurin määrä kaikista kansallisuuksista. Heidän jälkeensä tulevat guinealaiset ja afganistanilaiset. Nämä kolme tärkeintä kansallisuutta muodostivat yli kolmanneksen kaikista havaituista henkilöistä”.

Tilastotiedot osoittavat lisäksi, että naisten osuus laittomien rajanylitysten kokonaismäärästä oli viime vuonna 10 prosenttia ja lasten osuus 10 prosenttia. Suurin osa maahanmuuttajista on siis miehiä, joista useimmat ovat nuoria ja naimattomia.

Lähde: Le Figaro

2 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
John Quiman

Suvakit puhuvat valkoisten etuoikeutetusta asemasta, mutta jakavat jo rajalla etuoikeuksia värikartan mukaan: mitä tummempi, sitä enemmän oikeuksia ja etuja.

Valkoiset eivät saa mitään muuta kuin velvollisuuden maksaa kaikki kulut. Missä ne valkoisen ihmisen etuoikeudet oikein ovat? Voiko niitä käydä jostain anomassa? En vaan ole koskaan saanut mitään etuoikeuksia. Nythän suvakkien mukaan valkoisen pitää maksaa etuoikeuksista, joita hän ei ole koskaan saanut nauttia. Hinta on maksaa kaikkien muiden kulut. Tosiasiassa valkoinen on muuttumassa suvakkien orjaksi, vailla oikeuksia.

Ilkka

Alaikäiset, aliravitut ja monia kauhuja kokeneet pakolaiset taas saatu samaan kuvaan. Yhyhyy tämä on niin liikuttavaa en tiedä miten taas saan unta ensi yönä kun mietin kuinka voisin helpottaa heidän elämäänsä. ~~😥