Eurooppa Maahanmuutto Rikos

Laittoman siirtolaisen puukottama puolalainen sotilas kuoli sairaalassa

Kuvituskuva. Kuva: Wikimedia Commons / (CC BY-SA 2.0) / Piotr Włodarczyk from London, UK.

Puolalainen sotilas, jota siirtolainen puukotti viime viikolla käyttämällä apuvälineenä pistintä tunkeutuakseen raja-aidan läpi, on kuollut sairaalassa vammoihinsa.

”Valitettavasti joudumme ilmoittamaan, että 6. kesäkuuta iltapäivällä Varsovan sotilaslääketieteellisessä instituutissa perheensä ja sotilaidensa tuen ympäröimänä 1. panssariprikaatin sotilas kuoli veitseniskuun”, luki puolustusvoimien pääjohdon lausunnossa.

”Huolimatta Valko-Venäjän rajalla tapahtuneen rosvojoukon hyökkäsalueella annetusta avusta ja lääkäreiden ponnisteluista hän ei selvinnyt hengissä”, siinä lisättiin.

Uutinen tuli julki torstaina iltapäivällä sen jälkeen, kun RMF FM -radioasema oli aluksi kertonut, että hänet oli todettu ”kliinisesti kuolleeksi”, mikä perustui yhden sen toimittajan vahvistamattomiin havaintoihin.

”Valko-Venäjän rajan lähellä veitsellä haavoittunut sotilas on kliinisesti kuollut, RMF FM:n toimittaja sai epävirallisesti tietää”, asema kirjoitti.

Tämä seurasi Republika TV:n toimittajan Michał Jelonekin päivitystä, jossa hän paljasti puhuneensa majuri Magdalena Kościńskan, joka on 16. pommerilaisen mekanisoidun divisioonan tiedottaja, kanssa, ja joka kertoi, että sotilaan tila oli ”huonontunut” ja että hän ”taistelee parhaillaan hengestään”.

Loukkaantuminen tapahtui varhain 28. toukokuuta rajalla olleiden sotilaiden ja noin 50 siirtolaisen ryhmän, joka yritti tunkeutua Puolan maaperälle, välisessä yhteenotossa.

Aiemmin raportoitiin, kuinka hyökkääjä kurottautui teräksisen rajaesteen raosta läpi ja puukotti sotilasta kylkiluihin, jolloin veitsi juuttui sotilaan kehoon.

Useat muut sotilaat saivat lieviä vammoja rajalla tapahtuneen hyökkäyksen aikana.

Torstaina paljastui, että sotilaspoliisi pidätti Dubicze Cerkiewnen raja-alueella, lähellä tapahtumapaikkaa, partioivat sotilaat, jotka olivat ampuneet varoituslaukauksia maahanmuuttajien etenemisen estämiseksi aiemmin tänä vuonna.

Puolan puolustusministeriö (MON) ilmoitti, että sotilaita vastaan nostetut syytteet koskevat muun muassa ihmishengen ja terveyden vaarantamista sekä toimivaltuuksien ylittämistä. Heidät on sittemmin pidätetty virasta mahdollisen rikostutkinnan ajaksi.

Viime viikon hyökkäyksen jälkeen Puolan rajavartiosto julkaisi kuvia aseesta, jolla rajaa suojelevia henkilöitä vahingoitettiin. Niissä näkyi veitsi, joka oli kiinnitetty pitkään oksaan, jotta saatiin aikaan pistin, jolla pystyttiin tavoittamaan esteen toisella puolella olevat virkamiehet.

Puolan sotilassyyttäjänvirasto tutkii tapausta, joka luokiteltiin murhayritykseksi, jota syytettä saatetaan pian korottaa.

Lähde: Remix News

Lue lisää eiheesta:

Puolan ja Valko-Venäjän vastaisella rajalla laiton maahanmuuttaja kiipesi raja-aidalle ja puukotti veitsellä vakavasti sotilasta

 

1 Kommentti
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Marko Kristian

Hesarin mukaan suomalaiset rajavartijat ei ole huolissaan Suomen ja suomalaisten turvallisuudesta, vaan niiden laittomien siirtolaisten juhlapaikkaoikeudesta.

Uusimmat uutiset