Eurooppa Politiikka Rikos

Lakimuutoksen myötä jopa vankeutta rangaistukseksi kasvojen peittämisestä mielenosoituksessa Britanniassa

Kuva: Wikimedia Commons.

Poliisi saa vastedes pidättää naamioitujat mielenosoituksissa, ”joissa poliisi epäilee rikollisen toiminnan olevan luultavaa.”

Vastedes poliisi saa pidättää Iso-Britanniassa kasvonsa peittävät mielenosoittajat, jotka eivät suostu riisumaan naamioitaan, uuden lakimuutoksen myötä. Rangaistus kieltäytymisestä poistaa naamio voi olla jopa kuukausi ehdotonta vankeutta ja 1000 punnan sakot.

Lakimuutos kieltää myös kaikenlaisen pyrotekniikan hallussapidon mielenosoituksissa, kuten ilotulitteet, soihdut ja savuheitteet. Niitä mielenosoituksissa käyttävät tullaan pidättämään. Vastedes lisäksi teiden tukkiminen ja itsensä kahlitseminen tai liimaaminen kohteisiin tulee olemaan rikos, mikä tulee vaikeuttamaan esimerkiksi järjestyshäiriöistään tunnetun Elokapinan toimintaa.

Huolestuttavaa lakimuutoksessa on kuitenkin se, miten se jättää poliisille tulkinnan varaa sen suhteen keihin sitä voidaan kohdistaa. Lakimuutoksessa nimittäin lukee, että poliisi saa pidättää naamioitujat mielenosoituksissa, ”joissa poliisi epäilee rikollisen toiminnan olevan luultavaa.” Tämä tulee tarkoittamaan oletettavasti kaikkia maahanmuuttovastaisia ja muita kansallismielisiä mielenosoituksia.

Lähde: Independent

Tilaa
Ilmoita
2 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka

Mutta jos elämä on hymyillyt vuosikymmenet Aarno Ranisen kasvoin, saako silloin(kaan) käyttää maskia ? Minä käyttäisin vaikka laki sen kieltäisi.

Teuvo Kauppi

Tällainen juttu olisi kova pala jätesäkkiin pukeutuville ja naisille jotka joutuvat huntuihin jo pikkutytöstä asti .. anteeksi siis tietylle tahollehan on poikkeus tietenkin sallittu tämä koskee vain kantabrittejä