Kolumnit Kotimaa Politiikka

Maahanmuutosta piti leikata, mutta saatiin korotetut ALV:t

Hallituksen ryhmakuva, 20.6.2023 Kuva: Valtioneuvoston kuvapankki.

Suomen ”sinimusta äärioikeistohallitus” jatkaa vähävaraisten alistamista leikkauksilla ja veronkorotuksilla, jotka osuvat erityisesti vähävaraisiin. Päivän puhutuin uutinen oli arvonlisäveron nosto. Tämä koskee siis jokaista kuluttajaa ja nostaa jälleen tuotteiden hintoja. Suurin vaikutus sillä on tietenkin vähävaraisiin.

Tällä on vaikutusta myös pieniin yrityksiin, jotka joutuvat joko nostamaan asiakashintoja tai maksamaan enemmän veroa omista osuuksistaan. Se taas tarkoittaa asiakaskatoa, mikä on etenkin pienille yrityksille ihan oikea ongelma. Pahimmillaan pienet yrittäjät päätyvät konkursseihin ja isot valtaavat lisää markkinaa.

Nämä ratkaisut ovat vähintään erikoisia kun huomioi, että hallituksessa on puolue, joka markkinoi itsensä ministeriaitioon lupauksilla leikata mm. maahanmuutosta, kehitysavusta ja Yleltä.

No mitä on tapahtunut? Valtion 2024 budjetissa kehitysyhteistyön määrärahat olivat 769 miljoonaa euroa. Tuolla rahalla olisi katettu yli puolet kehysriihen veronkorotuksista tai vajaa puolet säästötoimenpiteistä. Kehitysavusta säästetään vain 50 miljoonaa. Ylen budjetti tälle vuodelle kasvoi 20 miljoonaa edellisvuodesta. Lehdistön ALV:a ei muuten nosteta, vaikka samaan aikaan muiden painotuotteiden ALV nousee. Mistähän syystä?

Talouspoliittiset ratkaisut vaikuttavat myös päätökseen perustaa perhettä. Epävarma taloustilanne lykkää perheen perustamista, lopettaa perhehaaveet kokonaan tai vähentää lopullista lapsilukua. Tämä on ristiriidassa samaan aikaan valitellun suomalaisten määrän supistumisen kanssa. Ellei se sitten ole osa talousratkaisujen tahtotilaa? Joka tapauksessa suomalaiset lapsiperheet olisivat epäilemättä oikein iloisia, jos ei tarvitsisi elää taloudellisessa kyykyssä.

Hallituksen piti leikata maahanmuutosta, mutta se on päättänyt piiskata erityisesti vähävaraisia. Tämä on perin erikoista ”sinimustalta äärioikeistohallitukselta”, joka ”on konservatiivinen.”

Suomi tarvitsee päättäjiä, jotka ovat oikeasti kiinnostuneita kansalaistensa hyvinvoinnista, eikä koe tarvetta ajaa ihmisiä tilanteeseen, jossa pärjäillään jotenkuten.

Nina Metsälä, Sinimustan Liikkeen eurovaaliehdokas

Tilaa
Ilmoita
3 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
John Quiman

Mitä maahanmuuttoon ja kehitysapuun tulee, pitää RKP siitä kiinni raivokkaasti, eikä halua siitä tingittävän yhtään.

Viimeksi muokattu 13 päivää sitten by John Quiman
Toni Lajos

Isänmaallisuus, tuo aikamme kirosana, sitä ei sovi ääneen sanoa, etenkään päättäjien. Täällä sentään voimme sitä sanaa käyttää….toistaiseksi.

Marko Kristian

Persuthan on isänmaallinen puolue, mutta valtaan päästyään heidän isänmaa ei ainakaan näytä olevan Suomi.
Kokoomukselta nyt ei ole yllättävää, he kyllä aina ennen vaaleja mainostavat olevansa ”isänmaan asialla”, mutta ovat melko avoimesti olleet EU ja USA puolue jo vuosikymmenet.