Eurooppa Politiikka

Macron tarvitsee vahvan parlamentin enemmistön välttääkseen ”ranskalaisen sekasorron”

Kuva: Unsplash.

Ranskan presidentti Emmanuel Macron sanoi, että tämän kuun parlamenttivaalien on ehdottomasti saatava ”vahva ja selkeä” enemmistö, jotta hänen poliittinen ryhmittymänsä voi panna täytäntöön yritysmyönteisiä uudistuksia ja välttää ”ranskalaisen sekasorron”.

Emmanuel Macron sanoi, että äärivasemmistolaisten ja äärioikeistolaisten puolueiden mahdollinen läpimurto 12. ja 19. kesäkuuta pidettävissä vaaleissa lisäisi epävarmuutta poliittiseen tilanteeseen, jota leimaavat Venäjän hyökkäys Ukrainaan ja huoli inflaation noususta.

”Mikään ei olisi vaarallisempaa kuin lisätä ranskalaista sekasortoa maailmassa vallitsevan sekasorron päälle, kuten ääriainekset ovat ehdottaneet”, Macron sanoi torstaina vieraillessaan Etelä-Ranskan Tarnin alueella.

Macron käytti Tarnin-matkansa varoittaakseen hänen ”Ensemble!” -keskustalaisryhmittymänsä kohtaamista haasteista sekä äärivasemmistopuolueen taholta, joka on liittoutunut perinteisen vasemmistososialistisen puolueen kanssa, samoin kuin äärioikeistopuolueiden, kuten Marine Le Penin “Rassemblement Nationalin” ja Eric Zemmourin ”Reconquest”-ryhmän taholta.

Kaksi mielipidemittausta osoitti aiemmin tällä viikolla, että Macronin keskustalaisleiri ei saisi takuuvarmaa ehdotonta enemmistöä parlamenttivaaleissa.

Kovaa vasemmistoa edustavan veteraanin Jean-Luc Mélenchonin johtama vasemmistolainen ”Nupes” -ryhmittymä on mielipidemittauksissa toisena. Kuitenkin konservatiivinen “Les Republicains” -ryhmittymä voi päätyä kuninkaantekijäksi, jos Macronin “Ensemble!” -ryhmittymä ei saavuta ehdotonta enemmistöä.

Ehdottoman enemmistön saavuttamatta jääminen olisi Macronille suuri takaisku. Se pakottaisi hänet laajentamaan liittoaan, mikä puolestaan voisi vaikeuttaa poliittisia päätöksiä.

Macron valittiin uudelleen Ranskan presidentiksi huhtikuussa, mutta hän tarvitsee enemmistön myös parlamentin alahuoneessa pannakseen täytäntöön taloutensa vahvistamiseen tähtäävät uudistukset, kuten ehdotetut muutokset eläkkeisiin ja verojen alentaminen.

Vähemmistöhallitus tai koalitiohallitus olisi epätavallinen skenaario nyky-Ranskassa. Viides tasavalta on suunniteltu välttämään raskaita koalitioita.

Ranskan parlamenttivaalien ensimmäinen äänestyskierros käydään tänään sunnuntaina 12.6 ja toinen kierros viikon päästä sunnuntaina 19.6.

 

Lähde: France 24

20 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Patu

Suomesssa Sauli Niinistö on jo käytännössä syrjässä. Supo ja EU-ylimystö on syrjäyttäneet hänet. Sanna Marin saa jatkaa edelleen nukkeministerinä.

juha II

Vaalivilppi pelastaa ja ”huoli” on vain teatteria.

Juha III suurin

Olisiko mahdollista, että venäläiset voisivat tulla putinin johdolla neuvomaan rehellistä vaalitapaa ja rehellisen median toimintaa, nyt jos mikään on tilaisuus parantaa entisestään välejä rauhaa rakkastavaan venäjään.

G. L. Opal

Demokraattisten maiden on vaarallista joutua merkittävään taloudelliseen keskinäisriippuvuuteen autoritaaristen maiden kanssa kuten globalisaatiossa on tapahtunut.
Silloin autoritaariset maat pystyvät halutessaan ”kiristämään” demokraattisia maita mennen tullen.
Niiden kansa on näet tottunut kestämään niukkuuta eikä niiden johdon tarvitse pelätä vallan vaihtumista seuraavissa vaaleissa koska sellaisia ei ole.

Tuosta on osoituksena suurimpienkin EU-maiden puolivillainen nyhjäkkyys vaikka sota pyrkii jälleen Euroopan portista sisään.

No go -slummit

Marakattilaumat aiheuttavat levottomuuksia ja väkivaltaa. Sisällissotaa pukkaa, popcornit jo hankittu valmiiksi.. 🥸

Eka Kettunen

Verojen alentaminen ja muut edut koskevat tietysti vain hyvätuloisia.

Poistetaan esimerkiksi verot sekä kaikki muut maksut kalleilta sähköautoilta ja annetaan hankintaan tukiaisia. Väitetään sitten köyhälle kansalle ekonomistien suulla, että tavallisen kansan kannattaa maksaa bensasta huippuhintaa, koska hinnan alentaminen vain hyödyttäisi hyvätuloisia (=sähköautoilijoita) ja muita huonossa maineessa sillä hetkellä olevia tahoja. Ironista mutta totta, näin toimitaan jo Suomessa.

Toinen käypä vaihtoehto on kerätä muilta eeeuuun jäsenmailta rahaa johonkin ylevään tarkoitukseen tarkkarajaisesti ja kertaluonteisesti, mutta käyttää ne sitten varakkaan väestönosan taloremontteihin, aivan kuten Italiassa tapahtuu parhaillaan.

Kun sähköautot ja talot on hoidettu kuntoon eliitille, niin seuraavaksi sitten keskitytään lomamatkoihin tukemalla lentoyhtiöitä, väittämällä lentokoneiden saastuttavan aivan mitättömän vähän ja matkailun olevan oiva keino tukea köyhien maiden taloutta.

Työväen tuki

Nyt pitää muistaa että ranskalaisilla vasemmiton historia on pitkä ja vahva. Ja se miksi se on pitkä ja vahva johtuu siitä että vasemmisto OIKEASTI on aina ajanut työläisen etua. Siksi minä ihmettelen että kansa hyväksyi jonkun Makaronin johtajakseen jolla selkeästi on toksoplasmoosi aivoissa. Mielisairas henkilö jonka toimet selkeästi ovat normaalin järjen vastaiaia.

En usko että Makarooni pystyy enää toista kertaa sumuttamaan äänestäjiää ettel tee joissain asioissa selkeitä linjanmuutoksia. Mikä tarkoittaisi EU:ta vastaan toimimista. Vain se voi pelastaa Makaronin vasemmiston silmissä.

Suomessahan Vasemmisto on Persujen jälkeen seuraava Kokoomuksen farmiliiga. Täytyy oikein ihmetellä mistä löytyvt Vasemmiston kannattajat kun se ei ole sitten -70 luvun ajanut työväen asiaa. Ja SDP, se ei ole tehnyt sitä ikinä. Silti SDP:tä pidetään työväen puolueena. Vaikka jo -70 luvula SKP ja SKDP tekivät selkeän eron ”retiiseihin”. Eivätkä toimineet millään tavalla yhteistyössä. Niinkuin näissä ”vappusatasissa” on monet kerrat sen jälkeen todettu.

ike

Macron = sekasorto.

Lieväasteinen

Totta. Globalisti Macron on juuri se, joka ajaa politiikallaan Ranskaa ja (kanta)ranskalaisia sekasortoon.

Kata

Makaroonilla ja truddeduulla,kavereita ovat,on sama käsitys miten ”estetään sekasorto”…se on nähty aika monessa maassa viime aikoina.
Kansalaisilla(ainakin osalla) voi olla eri määritys asialle.Mutta globalistit hilluu koska rahaa siellä takana on….
Mallia Kiinasta.
Elekää jenkit luopuko second amendmentista…

Lieväasteinen
Kata

😀 Söpö……

Lieväasteinen
Kata

😀 hiihooo! On niin sopivaa herra tiktaattorille!

Kunnon teatteria

Microsoft ja muut globalistijohtajat ovat juuri nää ongelmat aiheuttaneet ja samalla ovat huolissaan.

Kunnon teatteria

Vi tun puhelin. Ei Microsoft vaan Micron macron.

otto suni

Macronilla on edelleen kuvitelmia siitä, että hän olisi Napoleon Bonaparte tai ainakin Aurinkokuningas, mutta syteen ja saveen menee. Ranskassa on todellisen vallankumouksen eväät erityisesti nyt kun kaikki rajoitukset joiden tarkoitus on ollut muka estää Covid-19 taudin leviämisen ovat vain lähinnä kurjistaneet tavallisten ranskalaisten elämää. Rotschildien pankkiirina toimiminen ei ole tavallisen keltaliivin ihailun kohde ja Macronin esiintyminen ”maan isänä” ei koskaan saavuta edes Mitterandin arvostusta! Ainoa lohdutus on meillä suomalaisilla se, että menee myös ranskalaisilla huonosti!

Huru-ukko

Ei siitä kovin paljoa lohtua ole kun tidetään, että me sen maksamme. Meni ranskiksilla hyvin tai huonosti, suomalainen maksaa aina!

Titta

Kaikilla j..talaisilla on kuvitelma olla muiden yläpuolelle. Hehän ovat ”valittuja”.

J...

”Ainoa lohdutus on meillä suomalaisilla” Miksi ryssä(vai pitääkö sanoa kaksoiskansalainen) käyttää tuollaista ilmaisua?