Eurooppa Politiikka

Marine Le Pen eroaa puoluejohtajan tehtävästä

Marine Le Pen. Kuva: Wikimedia Commons (CC BY 2.0) / Rémi Noyon.

Ranskan oikeistopopulistinen Kansallinen liittouma -puolue sai lauantaina uuden johtajan, kun europarlamentaarikko Jordan Bardella voitti odotetusti kilpailijansa puolueen puheenjohtajaäänestyksessä.

Marine Le Pen (54), syrjäytettiin lauantaina Ranskan oikeistopopulistisen puolueen Rassemblement Nationalin (RN), entisen Front Nationalin, johtopaikalta. Marine nousi puolueen johtoon vuonna 2011 isänsä Jean-Marie Le Penin seuraajaksi, joka perusti puolueen vuonna 1972.

Puoluejohtajana ollessaan Marine Le Pen on saanut osakseen voimakasta kritiikkiä kansallismielisiltä eri puolilla maailmaa, sillä heidän mielestään hän on pettänyt oman isänsä, kumartanut juutalaisille ja lieventänyt puolueen politiikkaa. Europarlamentaarikko Jordan Bardella (27), valittiin uudeksi puoluejohtajaksi 85 prosentin äänisaaliilla voittaen kilpailijansa Louis Alion. Bardella liittyi puolueeseen 16-vuotiaana vuonna 2012. Lausunnossaan hän kertoi liittyneensä puolueeseen ”enemmän Marine Le Penin kuin Kansallisen liittouman puolesta”.

Lähde: Nordfront

11 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka Forsten

En malta olla sanomatta mielipiteenäni että joku näissä kansallismielisissä mättää. Ei se mitä he kirjoittavat tai sanovat haluavansa, vaan se miten he kerta toisensa jälkeen onnistuvat tunaroimaan asiat. Miksi minulle tulee mieleen yhä enemmän ” hillotolpan hamuilijat ” kuin poliitikot, jotka olisivat valmiita myöskin tekoihin. Puhetta kuullaan. Retoriika on ajoittain kovaa, lupaukset suuria, mutta sitten tehdään AINA kupru… ? 🤔

Sensuroimaton Totuus

Jos myötäilee j–talaisia ei kuulu ryhmään kansallismieliset. Asia on hyvin yksiselitteinen.

Le Pen jäi ns.”suutariksi” -ei mitään todellisia saavutuksia AIDON kansallismielisyyden edistämiseksi.

Näin oli tarkoitettukin. Näitä kosher-”kansallismielisiä” on koko eurooppa,myös Suomi, täynnä. Vastenmielistä ja todella tuhoisaa väkeä.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Jälleen j–talainen ”johtaja”

Suomi ensin suohon

Mutta tuo tahtotilaaja ei vaan eroa:

”Tästä se lähtee. Rapsakka 48 tunnin Egyptin reissu. Luvassa matkustamista, kokoushuoneita ja valvomista. Mutta aihe on tärkeä: COP27,” Marin kirjoittaa ottamansa selfien yhteydessä.

Ilkka Forsten

COP27… Canceled all People 27 minutes.

Pekka is pest

MArin: ”Mutta aihe on tärkeä: COP27”

CHOP27 on Säälittävä yritys vaikuttaa USA:n välivaaleihin. Munilleen meni, koska Biden meni sanomaan ”No more drilling”. Sen jälkeen kukaan ei halua kuulla sanaakaan lisää tuosta ”tärkeästä aiheesta”.

Ans kattoo ny

Niin, täytyy sanoa että ihmeen kauan porukka sitä seurasi. Kaksissa vaaleissa Marine olisi mennyt läpi pääministeriksi asti ja saanut suurenemmistön parlamentisas, mutta kummassakin se antoi lausunnot asioista joilla se menetti äänivyörynsä. Eli se sabotoi itse oman vaalivoittonsa. Taisi saada rahaa melkoisen määrän, Ranskan ”Timo Soini”.

Että ei tämä uusi voi olla kovinkaan paljon hunompi.

Kata

Jaahas..ei siis kenenkään mieleen miltään puolelta ollut enää Marine…ja lähes poikanen johtoon.Saapipa nähä….🤔👀

otto suni

Bardella on oikeissa naimisissa eli vaimo on omaa sukua Le Pen. Marine todella vesitti itse mahdollisuutensa ja tavallaan kielsi loistavan isänsä ollen siis isänmurhaaja, teki tavallaan Soinit!

ike

Poikasia ja tyttösiä täynnä tämä politiikka nykyään kaikkialla. Ei kukaan enää kuuntele kokemusta joten tehdään vaan uudestaan samat virheet. Vanhuksia armahdetaan, ei tarvitse määräänsä enempää katsoa tuota törmäilyä. Joku tutkija sanoi aikoinaan että kuolema ei ole mitenkään biologinen välttämättömyys. Taitaa siis mennä tuonne psykologian puolelle, kun riittävän kauan katsoo tätä törttöilyä.

Kata

Oikeassa olet!

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa