Kotimaa Politiikka

Medialiiton Yle-kantelun EU-käsittely saatu päätökseen

Euroopan komissio on päättänyt Medialiitto ry:n tekemän Yleisradio Oy:n valtiontukia koskevan kantelun käsittelyn Euroopan unionissa. Käsittelyn päättämisen syynä on 11.3.2022 vahvistettu yleisradiolain muutos, joka tulee voimaan 1.8.2022, kerrotaan Liikenne- ja viestintäministeriön julkaisemassa tiedotteessa.

Medialiitto ry kanteli Euroopan komissiolle vuonna 2017 Ylen saamasta valtiontuesta. Medialiitto pyysi komissiota ratkaisemaan, saako julkisia varoja käyttää tekstimuotoisen journalistisen sisällön julkaisemiseen, joka ei liity julkisen palvelun yleisradio-ohjelmistoihin.

Maaliskuussa vahvistetuissa Yle-lain muutoksessa tarkennettiin Ylen roolia EU:n valtiontukisääntelyn mukaisesti julkisen palvelun mediatalona. Muutoksessa Ylen julkaiseman tekstimuotoisen sisällön täytyy pääosin tukea liikkuvaa kuvaa tai ääntä sisältäviä julkaisuja. Lakimuutos valmisteltiin parlamentaarisesti eli niin, että kaikki eduskuntapuolueet osallistuivat valmisteluun.

Mitä seuraavaksi?

Muutokset yleisradiolakiin astuvat voimaan 1.8.2022.

Lisätietoja:

ylitarkastaja Roosa Patrakka, roosa.patrakka(at)gov.fi, p. 050 431 7036

yksikön johtaja Sini Wirén, sini.wiren(at)gov.fi, p. 040 507 0916

Tiedote 10.3.2022: Yle-lain muutos vahvistettavaksi
Tiedote 17.12.2020: Hallitus esittää muutoksia Yle-lakiin
Tiedote 16.6.2020: Hallituksen esitys Yleisradiolaista annetun lain muuttamisesta lausunnoille
Impulssi-blogi: Kysymyksiä ja vastauksia Yle-lain muutoksesta
Valtioneuvoston hankeikkuna: Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi Yleisradio Oy:sta annetun lain 7 §:n muuttamisesta

Liikenne- ja viestintäministeriö

3 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Mara

Feministinen globaaliliberaali YLE ei edusta koko kansaa, siksi sen rahoitus pitäisi perustua tilaajamaksuihin. Maksakoot ne jotka sitä sisältöä tarvitsevat.

ike

Toki täytyy ymmärtää että vaikka tuollainen menoerä poistuisi, verot eivät laskisi. Raha ei ainakaan olisi säästöä, se vain suunnattaisiin toisin. Älä elä luulossa että jotakin meiltä kerättyä rahaa palautettaisiin takaisin ihmisille.

murre riepunen

Samassa käsittelyssä koko Ylen toiminta olisi pitänyt suitsia, veronmaksajien ikuinen ja loputon rahareikä ammottaa kita auki, lisää..lisää rahaa

Uusimmat uutiset