Eurooppa Kotimaa Muu maailma Uutiset

Merivoimat käynnistää useita harjoituksia pohjoisella Itämerellä ja rannikkoalueilla

Suomen maavoimien NH90 TTH (SAR). Kuva: Wikimedia Commons CC BY-SA 2.0.

Perjantaina 13.5. käynnistyvien harjoitusten aikana harjoitellaan mm. meriliikenteen suojaamista, tilannekuvan muodostamista ja jakamista sekä rannikon taistelutehtäviä ja tulenkäyttöä. Harjoittelu jatkuu ensi viikon loppuun asti ja sen johtaa Merivoimien komentaja, kontra-amiraali Jori Harju.

 

Rannikkoprikaati toteuttaa taisteluosastoharjoituksen Kotkan ja Haminan seudulla sekä ampuu tulevan viikon aikana rannikkotykistöllä ja meritorjuntaohjuksella Hangon alueelta.

Uudenmaan prikaati toteuttaa rannikkotaisteluharjoituksia Syndalenin alueella Hangossa sekä Saaristomerellä. Joukot liikkuvat NH90-helikoptereilla sekä venekalustolla. Harjoituksiin osallistuu myös rannikkojoukkoja ja venekalustoa Ruotsin merivoimien Amfibiorykmentti 1:stä (Amfibieregemente 1, AMF1).

Rannikkolaivasto harjoittelee meriliikenteen suojaamista sekä viranomaisyhteistyötä merellä Ahvenanmaan eteläpuolella. Osana harjoittelua Rajavartiolaitos ja Merivoimat toteuttavat yhdessä alustarkastusharjoituksen. Harjoituksiin merellä liittyy lisäksi PASSEX -harjoittelua Ruotsin merivoimien FS Gävlen ja FS Carlskronan sekä Yhdysvaltain USS Gravelyn, USS Gunston Hallin ja USS Kearsargen kanssa.

Harjoitustoiminta kehittää valmiutta ja yhteistoimintakykyä eri viranomaisten ja kumppanimaiden kanssa ja parantaa Puolustusvoimien kykyä alueellisen koskemattomuuden valvontaan ja turvaamiseen.

 

Merivoimat

17 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
juha II

Miksi?

NATO jäsenyyden piti lisätä turvallisuuta eikä vähentää sitä.

Natoon

No siksi, että Suomi on teräkunnossa puolustamaan ja suojelemaan rauhan rajaa itäänpäin kaikilta vihamielisiltä provokaatioilta, että Neuvostoliitto tuntee olevansa turvassa.

John Quiman

Jaa, mielestäsi Nato-jäsenyys tarkoittaa sitä, että omasta kyvystä ei pidä huolehtia? Harjoitukset ovat normaali tapa huolehtia omasta kyvystä ja kehittää sitä. Sitä samaa kaikki muutkin tekevät.

Juha

Suomi on rikollisessa tilassa.

Seuraavien eduskuntavaalien jälkeen kun VKK, IPU ja Vapauden liitto muodostavat hallituksen, tulee tuomiopäivä näille valtiopetokseen syyllistyville rikollisille.

Suomen laki on yksiselitteinen ja selkeä.

http://rayhablogi.blogspot.com/2022/05/tiesitko.html

Juha

Vapauden liitolta täräytettiin, että Suomeen saattaa jäädä Nato joukkoja näiden sotaharjoitusten jälkeen. Mikä sekin olisi valtiorikos.

https://youtu.be/sNFd2JsM6rY

Tässä mielenkiintoisessa Vapaudenliiton viikkokeskustelussa myös Nato mielipiteitä, joita valtamediasta et tule kuulemaan. Ja köyhän miehen kokoomus.. nämä petturipersut saavat naaman pesua näiltä ex-persuilta, heh.

Natoon

Ei Suomi ole rikollisessa tilassa, mutta Venäjä on. Liettua nimesi sen jo terroristivaltioksi ja jatkoa seuraa muilta EU mailta.

....

Kuka noita äänestäisi?

Juha

Näitä äänestää ihmiset, jotka ovat kyllästyneitä EU scheisseen jota päållemme kaadetaan päivittäin.

John Quiman

Kovinpa on sitten heikoilla, koska nuo saavat ääniä sen verran, että ehkä yksi tai kaksi kansanedustajaa pääsee eduskuntaan.

Juha

Jep. Edellisissä vaaleissa EU eroa kannattavat puolueet (SKE ja IPU) saivat noin 5000 ääntä.

99.9 %a kansasta haluavat lisää EU sontaa päällensä.

Ehkäpä kansa vielä joskus viisastuu.

Ilkka Forsten

En millään haluaisi pilata päivääsi, mutta seuraavien eduskuntavaalien jälkeen meillä on hallitus josta löytyy kokoomus, demarit, RKP, keskusta ja huonolla tuurilla vielä vihreätkin.. Jos yhtään lohduttaa, en minäkään pidä siitä ajatuksesta, mutta niin siinä taas käy. Ja vaikka vihreitä ei mukana olisikaan, jatkuu täsmälleen sama kyykyttäminen, sillä kokoomushan on jo aikapäiviä sitten ilmoittanut sitoutuvansa ” ilmastotavoitteisiin ” joka tarkoittaa selkokielelle muutettuna sitä että bensa maksaa tolkuttomasti, samoin maksaa sähkö, elintarvikkeet jne jne. Sitten kompensoidaan yrityksille verohelpotuksia, jotka maksatetaan kansan kukkarosta. Siitä on tulossa, joten pidä itsesi velattomana ja talous kunnossa ilman sitä olet ulos-ottomiehen paras ystävä.

ville vallaton

On hyvä harjoitella ja rahaa tuntuu hallituksella olevan näin rauhan asialle. Polttoainevero ei taida koskea kuin ”köyhiä” siltä tuntuu! 80-luvulla huudettiin vielä ”sarrjaa” kun rahaa ei ollu patruunoihin, mutta ei ollut myöskään nykyisiä valtion velkoja! Sotaan mennään niin että ”hippulat vinkuu” niinku muinoinen kylän eukko sanoi!

na-Z-it, vetäytykää Ukrainasta

Nomutta Ville 5v! Onko se teidän putinaattori jo tulossa tännekin hyökkäämään ja sotimaan? Se ”rauhaa rakastava” neukkulan kasvatti. Sano sille, että pysyis kotona ja käskis neukkulan pois Ukrainasta, jossa on oikeasti rauhaa rakastava kansa. J mitä naZZeihin liittyy, niitä on hiljattain mennyt Ukrainaan, ja niillä on ne na-Z-itunnukset.

ike

Ukrainalla on omat ongelmansa mutta ei ne tällä tavalla parane.Korruptio kun on aika kansainvälinen ongelma ja ei myöskään suomessa se kaikkein vähäisempi.

Ilkka Forsten

Huvittaa lueskella noiden juttuja siitä miten he paheksuvat Ukrainan korruptiota, ikään kuin Venäjän puolella ei sitä tunnettaisi ollenkaan. Afrikan maat elävät korruption keskellä koska sinne on viety rahaa vuosikymmenet länsimaista, joilla sitten ostetan aseita Venäläisiltä mitkä puolestaan syyttävät länttä afrikan sodista.

ike

Kyllä sen venäläisetkin tietää että tänne on turha yrittää, ainakin niin kauan kuin jokunen haulikko on tavallisilla ihmisillä. Aseet on jo paljolti kerätty pois, kiitos näiden nykyhallituksien.

ville vallaton

Ehkä muistat vielä vuoden 2009 kun kokoomuksen sisäministeri Anne Holmlund totesi, että aselakiesityksestä annetut lausunnot olivat niin vastakkaisia, että niitä ei voitu ottaa huomioon! Kokomus on Suomen halunnut riisua aseista ja sdp:llä se on ollut aina tavoite! Nykyhallitus jatkaa samalla linjalla, joten ei aikaakaan, niin heinäseipäillä harjoitellaan!

Uusimmat uutiset