Eurooppa Maahanmuutto Politiikka

Muslimit nostavat sosiaalidemokraattien kannatusta

Kuvat: Pixabay (CC0) / Kansalainen.

Sosiaalidemokraattien kannatus on edelleen korkealla gallupeissa, vaikka ruotsalainen yhteiskunta on taantunut viime vuosikymmeninä. Yksi selitys on sosiaalidemokraattisten hallitusten maahan päästämät suuret maahanmuuttajaryhmät, ja puoluetta suosivat erityisesti hartaat muslimit.

Uusi tutkimus osoittaa, että jumalanpalveluksiin osallistuvien puoluesympatiat ovat muuttumassa. Kirkossakävijöiden ja ruotsalaisten äänestyskäyttäytymisen välillä oli pitkään suuri ero, ja ensin mainittu ryhmä äänesti todennäköisemmin keskustaoikeistopuolueita ja erityisesti kristillisdemokraatteja.

Vielä 1990-luvun lopulla lähes 40 prosenttia kirkossakävijöistä piti kristillisdemokraatteja parhaana puolueena, nyt luku on pudonnut kahdeksaan prosenttiin. Samaan aikaan kirkossakävijöiden puoluesympatiat ovat muuttumassa yhä samankaltaisemmiksi kuin muiden äänestäjien.

Linnaeus-yliopiston valtiotieteen professorin Magnus Hagevin mukaan yksi tärkeimmistä selityksistä on yksilöllistyminen, jossa äänestämme yhä vähemmän ryhmäidentiteetin, kuten luokan tai uskonnon, perusteella.

Muslimit kannattavat sosiaalidemokraatteja kaikkialla Euroopassa

Vaikka uskovien osuus on vähentynyt Ruotsin kristillisdemokraattien äänestäjien keskuudessa, se on kasvanut sosiaalidemokraattien äänestäjien keskuudessa, ja Hagevin mukaan lähinnä muslimit sympatisoivat puoluetta.

Yksi puolue, jonka kannattajien joukossa on kasvanut uskovien määrä, on sosiaalidemokraatit. Hagevin tutkimuksen mukaan puolueeseen suhtautuvat suurelta osin sympaattisesti lähinnä muslimit.

”Se ei ole vain ruotsalainen ilmiö, että muslimit äänestävät sosiaalidemokraattisia puolueita, vaan sitä tapahtuu kaikkialla Euroopassa”, hän kertoo Sändarenille.

Lähde: Samnytt

3 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ismo Meinander

Analyysista on unohtunut todellisen syyn kertominen: muslimit käyttävät liberaali-demokraattista järjestelmää hyväkseen niin kauan kunnes ovat enemmistö. Sen jälkeen demokratia voidaankin syrjäyttää kalifaatin tieltä.

Ilkka Manttari

Juuri näin ja sen jälkeen onkin turha odottaa tasapuolista kohtelua missään. Jos muuallakin, niin kyllä pohjoismaissakin ollaan sinisilmäisiä.

John Quiman

Tasapuolisuutta vain sen aikaa, kun se hyödyttää islamia.

Uusimmat uutiset