Eurooppa Maahanmuutto Politiikka Uutiset

Netissä myydään natsien joulukoristeita

Wikimedia Commons, Wolfmann

Norjassa on herättänyt kohua natsiaiheisten joulukoristeitten myynti. Suositulla norjalaisella kaupankäyntisivustolla myydään muun muassa hakaristijoulupalloja.

Natsiaiheiset joulukoristeet eivät ole Norjassa kiellettyjä, mutta niitä paheksutaan. Koristeitten myyntiä yritetään eri tavoilla estää.

Norja oli Saksan miehittämä 1940-45.

Kansallissosialistit tekivät yhteistyötä kristittyjen kanssa, mutta samaan aikaan pyrkivät korvaamaan kristilliset symbolit omillaan. Natsi-Saksassa juhlittiin joulua, mutta kuusi koristeltiin esimerkiksi Adolf Hitlerin pään mallisilla joulupalloilla, ja muilla koristeilla, joissa oli hakaristi, rautaristi tai muu kansallissosialismiin liitetty symboli.

Tiedossa ei ole, ovatko netissä myytävät natsijoulukoristeet aitoa 1930- ja 40-luvun antiikkia, vai Euroopan ulkopuolella valmistettua uusiotuotantoa.

Lähde Norjan Radio

77 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
vapaus

Myydäänhän pridekamaa sekä sirppi ja vasara -kamaa verkkokaupoissa joten miksei myös natsikoristeita voisi myydä? Kukin sisustakoon oman kotinsa miten haluaa.

John Quiman

Niin, en minäkään halua kieltää koristeita, joista en pidä, tai ovat minusta rumia, tai vaikka saisivat minut oksentamaan.

Ilkka Forsten

Hintalappu määrittää autenttisuuden aika pitkälle. Mutta uskon silti että uustuotannosta on kyse. Jos ne olisi aitoja, ei kauppaa käytäisi muualla kuin keräilijöiden sivuilla eikä niitä sielläkään olisi rajattomasti tarjolla. Annan esimerkin. SS koristeisia hopeasormuksia löytyy, ja hintalappu pyörii jossakin 100 – 120 euron kohdalla. Mutta jos kyseessä on originaali luetaan summa helposti 1000 € tai ylikin.

John Quiman

Ilman muuta nuo ovat uustuotantoa.

Ilmari

WC-paperia voisi tilatakin jos arkeissa olisi Hitlerin kuva.

Ilkka Forsten

Itse pyyhkisin Putiniin. Soft putin, niin hellä pukamille.

Kata

Käy hyvin myös bidee ja jinpingxii…sopivat yhteen…. 🙂

Tuumailija

Bidé(n) on ollut käytössä jo vuosikymmeniä suomessa, tunnetaan myös nimellä pi**upuhelin tai sivistyneesti alapesusuihku.
Ilkalle: tuolta löytyy Edelweiß paperia pyyhkimiseen; https://www.kanzlermilitaria.com/shop.php?ps=1#prettyPhoto

juu

Vasemmiston puoluelehti uutisoi että ”Helsingissä marssitaan taas natseja vastaan huomenna.”
Ihmettelen kun näkevät natseja joka paikassa Suomessa, mutta Ukrainassa avoimesti natseja ei nähdä ja niiden olemassaolo kielletään?
Siellähän on natsipataljoonat ja natsipuolue läheisessä yhteistyössä hallinnon ja presidentin kanssa.
Kreikassa Ukrainan presidentin videotervehdyksestä maan parlamentille on noussut poliittinen kohu, sillä presidentin lisäksi lähetyksessä esiintyi uusfasistisen Asovan pataljoonan taistelija.”
Vasemmistolainen pääoppositiopuolue Syriza vaatii asiasta selvitystä parlamentin puhemieheltä Kostas Tassoulasilta, sekä siitä tiesikö hän etukäteen äärioikeistolaisen ryhmän taistelijan esiintyvän videolla.”
”– Asovan pataljoonan jäsenen esiintyminen Kreikan parlamentille yhdessä presidentti Zelenskyin kanssa tänään ei ole hyväksyttävää. Pidän sitä isona virheenä, totesi eduskuntaryhmän sihteeri Olga Gerosavili Ekathimerini-lehdelle.”
”Kreikan kommunistinen puolue KKE marssi ulos istunnosta, jossa Zelenskyin esiintyminen näytettiin. Myös Kyproksen vasemmistolainen työväenpuolue AKEL on jo ilmoittanut tulevansa boikotoimaan Zelenskyin puhetta Kyproksen parlamentissa.”

ike

No pari asiaa. Minne USA menee, se yleensä pyydetään. Minne Venäjä menee se yleensä menee vastoin kyseisen maan ihmisten tahtoa (poiliitokot tekevät mitä vaan säilyttääkseen valtansa. USA yleensä lähtee operaation jälkeen kotiin. Venäjä yleensä liittää maan itseensä). Venäjällä on pakonomainen halu laajentua. Voihan se johtua historiasta, mutta se ei saa olla tekosyy nykyiselle toiminnalle. Venäjä on tilkkutäkki. Katsokaa kuinka monta kansallisuutta on venäjällä. Muutaman vuosikymmenen jälkeen venäjä on pieni maa Moskovan ympärillä. Kaikki muut,kansllisuudet venäjällä haluavat itsenäityä. Luuletteko että Baltian maat ovat viimeisiä. Ei ihmisiä saa sortaa.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
Ilkka Forsten

Olet oikeassa. Jos historiallisesti ja etnisesti katsotaan mikä on se todellinen venäjä, ei puhuta enää suurvallasta. USA on myöskin tilkkutäkki, onhan sielläkin paljon kansallisuuksia mutta heidän pyrkimyksensä erota USA:sta on marginaalinen. Texas on uhkaillut iät ja ajat eroavansa, mutta ei nekään sitä tee. Toki jotain voi tapahtua sielläkin mikäli sisäiset jännitteet kasvavat poliittisten tunarointien takia. Se ikivanha pohjoisvaltiot / etelävaltiot ajattelu on olemassa. Uutta sisällis-sotaa haluaa etelävaltioiden punaniskaiset militantit, ja niissä osavaltioissa on ajattelu konservatiivista toivetta paluusta jonnekin 1900 luvun alkuun. Onko se enää mahdollista, en tiedä, mutta kuten sanoin, jos Bidenin kaltaiset poliitikot saavat sössiä kaudesta toiseen levittäen aatettaan, tai lisäämällä esimerkiksi latinoväestön osuutta puolipakolla etelään voi se sotakin toteutua.

Venäläisten tapa hallita ympäröiviä kansallisuuksia perustuu aina pakkoon, ei vapaaehtoisuuteen. Baltian maat ei oikeastaan ole koskaan olleetkaan osa venäjää samassa mielessä kuin ne muut. Heidän itsenäisyytensä ryöstettiin surutta puhuen kansan halusta päästä osaksi venäläisyyttä. Baltiassa oli paljon saksalaista sukujuurta olevaa väestöä, joka ei ole millään tavalla todistettavissa slaavilaiseksi kansaksi. Sama koskee monia niitä kansallisuuksia mitä on esimerkiksi mustanmeren alueella. Tsetseenit, Gruusialaiset jne. Heillä on paljon enemmän sukulaisuutta Turkin suuntaan kuin venäjälle. Islam on valtauskonto ja tavat islamilaisia. Kauko idässä olevat kansallisuudet ovat jotain Tsingiskaanin jälkeläisiä, eli mongoleita lähtökohdiltaan. Eivät he ole halunneet osaksi venäjää, heidät on pakotettu.

Paljon suurempi syy sille miksi Putin nyt haluaa alistaa Ukrainaa, on pelko esimerkin syntymisestä jota myöskin muut itsenäisyyttä haluavat valtiot seuraisivat. Ei kyse ole siitä että Kremlissä pelättäisiin NATO:n osuutta tapahtumissa vaikka sitä jatkuvasti korostetaan. On helpompaa kertoa kansalle nato:n olevan yhtä kuin USA, ja että jenkit ovat nyt tuhoamassa slaavilaisuutta. Tällä retoriikalla voi johdatella venäläiset uskomaan että heitä ollaan ajamassa sukupuuttoon ellei nyt oteta ukrainaa hinnalla millä hyvänsä. Ihan samat kliseet kaivettaiin esiin, jos joku muu kansallisuus pyrkisi itsenäistymään, ja kun sitä tukisi länsimaat, olisi hyvin helppoa selittää sodan väistämättömyys. USA tunkee slaavilaisuutta perikatoon, meidän on nyt toimittava että ” veljeskansa ” ei joudu ensimmäiseksi uhriksi tässä natsien hyökkäyksessä.

Kun aina löytyy niitä jotka ovat sitä mieltä että USA haluaa kaiken itselleen, olisi hyvä joskus esittää kysymys, miten he suhtautuvat panvenäläisyyteen ? Jo Tsaarinvallan aikaan slaavit haaveili suurvenäläisyydestä, jossa eurooppa kuuluu osaksi venäjää. Jos tämä ajattelu ei ole vaarallista, ja muiden oikeuksista piittaamattomuutta, ei jenkkien politiikkakaan ole sitä. USA käy sotiaan milloin missäkin, he ovat hanakoita viemään hampurilaiskulttuuria maihin joissa ei sillä ole merkitystä, mutta eivät he ole halukkaita liittäämään niitä maita osaksi USA:ta. Siinä on ero on.

John Quiman

Jos haluaa selvän esimerkin USA:n ja Venäjän vapauttamisista, ei tarvitse kuin katsoa sotien jälkeiseen itäiseen ja läntiseen Eurooppaan. Mitä tapahtui venäläisten vapauttamilla alueilla ja mitä USA:n ja muiden länsimaiden vapauttamilla alueilla? Siinä se ero näkyy.

Ilkka Forsten

Kyllä, näin on, mutta siitä huolimatta punavihreillä on tapana esittää asia niin että Natokin olisi pitänyt lakauttaa viimeistään silloin kun Warsovanliitto romahti. He eivät halua ymmärtää että ensin mainittuun mennään vapaaehtoisesti, jälkimmäiseen pakotettiin. Jos nyt ajatellaan eurooppaa ilman naton vaikutusta, ei mikään olisi putinille esteenä vaatia vaikka puolta eurooppaa itselleen. Sekin jätetään nyt vaille huomiota, ettei USA joka siis kuvitellaan natoksi, millään tavalla määrännyt eurooppalaisia maita osallistumaan ukrainan puolustukseen, mutta warsovanliiton maat oli velvoitettuja olemaan venäjän reservinä ja tarjoamaan miehiä jos siitä olisi ollut venäläisille hyötyä. Tiedän mitä jotkut nyt ajattelevat. Vaatiihan natonkin artiklat jäsenmailta apua jos yhteen natomaahan kohdistuu hyökkäys, kyllä, mutta siitä ei seuraisi USA:n saneluvalta vuosikymmeniksi eikä kieltäytyminen johtaisi miehitykseen.

John Quiman

Joitakin kiukuttaa, että USA on olemassa ja Euroopan maillakin on puolustusliitto suojana itäisiltä poliittisilta tuulilta ja ylimarsseilta. Varmasti Putinkin levittelee tarinoitaan, joilla vaikutetaan venäjämielisiin Putinin toivomalla tavalla, jotta venäjämieliset puhuisivat eurooppalaisen puolustuksen tarpeettomuudesta.

Olihan aikoinaan ”rauhanliike”, jolle venäläiset ohjukset olivat rauhanohjuksia ja vaikkapa suomalainen rynnäkkökivääri täysin tarpeeton ja suorastaan haitallinen esine. Koska ei ole mitään uhkaa pitää armeijakin lakkauttaa.

Naton vaatimus auttamisesta perustuu sekin kunkin itsensä parhaaksi katsomaansa apuun eli se on siinäkin tilanteessa vapaaehtoista.

Jostain syystä jotkut puhuvat ikään kuin Natolla olisi armeija, jota sillä ei ole. Eikä Natolla varmaan ole muita aseita kuin sen palveluksessa olevien virka-aseet tms. Eikä Nato voi määrätä mitään hyökkäyksiä.

Puhuvat samaiset, että länsi on valmistellut hyökkäystä Venäjälle. Juu, ihan niin raivokkaasti, että puolustusvoimat on useimmissa Nato-maissa pihistelty minimirahoitukselle. Selvä merkki hyökkäyshaluista joidekin mielestä. Tosiasiassa vain Venäjä on panostanut runsaasti puolustusvoimiin ja nyt nähtiin sen panostuksen tarkoitus, kun hyökkäsivät Ukrainaan.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Ilkka Forsten

Saatat tietää tai muistaa sen vitsin jossa Breznev ja Kekkonen keskusteli kahdestaan, jolloin breznev sanoi että kun meillä on niin hyvät välit, niin emmekö voi poistaa tuota rajaa maiden väliltä ? Kekkonen vastasi, kyllähän se muuten sopisi, mutta en minä näin vanha mies enää jaksa niin suurta maata hallita.

ike

😂

Jäitä hattuun

Minä olen kuullut tuosta vitsistä pitemmän version.

(Tosin tässä versiossa päähenkilöinä olivat Breshnev ja Nixon, eikä Gorbasta ollut vielä tietoakaan.)

Niin, siinä pitemmässä versiossa oli ennen tuota loppuosuutta mukana myös kappale, jossa todettiin USA:n muuttuneen sosialistiseksi valtioksi.

Sanoisin että kiusallisen lähelle totuutta osui tämä skenaario!

Jäitä hattuun

Nyt pitää huomata, että tässä puhutaan aivan eri asioista.

Se, että Länsi-Euroopan maat ovat jo pitemmän aikaa pyrkineet vähentämään puolustusmenonsa mahdollisimman minimiin, ei tietenkään kelpaa minkäänlaiseksi todisteeksi siitä, etteivätkö USA:n hallinto ja etenkin sen Deep State -koneisto havittelisi USA:n määräysvallan laajentamista yhä uusille alueille.

Varsinkin kun reaalimaailman tapahtumat todistavat tällaisen laajenemispyrkymyksen olevan parhaillaan käynnissä.

Hyvänä esimerkkinä nämä ”värivallankumoukset”, joita CIA:n johdolla on toteutettu jo yli 20 vuoden ajan. Ja kaikissa näissä sama kuvio: maan entinen hallinto suistetaan vallasta, ja tilalle asetetaan uusi amerikkalaismyönteinen hallinto, jonka ulkopolitiikka on synkronoitu palvelemaan USA:n tavoitteita.

Runtiti-pou

Värivallankumouksessa Ukrainassa oli kylläkin kyse siitä, että Ukraina ei halunnut liittyä Venäjään. EI CIA voi tuosta oin nostatella mitään, jos ei ole kannatusta. Ja aika vähänhän lopulta Ukrainaa on eri aikoina tuettu

John Quiman

Näin on. Ei voi mikään ulkoinen valta aiheuttaa vallankumousta ellei kansasta löydy siihen tarpeeksi tahtoa. Ukrainassa kansa vastusti vahvasti Euraasian talousliittoon menemistä, jonne Janukovits kovasti halusi Ukrainan viedä. Se olisi ollut liitto, jossa olisi päässyt Venäjän lypsylehmäksi, eikä talouskaan olisi siitä lähtenyt kehittymään. He halusivat lähestyä länttä. Siksi pienet tukitoimet riittivät siihen, että kansa poisti Venäjän korruptoiman presidentin.

Useat värivallankumouksesta puhuvat eivät halua muistaa sitä, että länsimaat laittoivat Ukrainan demokratian kehittämistukiin vähemmän rahaa kuin mitä Venäjä käytti venäjämielisyyden tukemiseen ja korruptoidakseen poliitikkoja. Venäjä vaan hävisi vaikuttamiskisan. Siksi se ryhtyi miehitykseen ja sotimiseen.

John Quiman

Tämä viesti oli vahingonlaukaus, joka meni väärään kohtaan, kun temppuilin palstan odotushuoneen ja roskapostimääritelmien kanssa.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Jäitä hattuun

Noh noh, nyt lähti Johnillakin mopo keulimaan aika pahasti…

Ei pitäisi lähteä noin avoimesti toistelemaan USA:n propagandaa ihan sellaisenaan, ilman minkäänlaisia todisteita tai lähdeviitteitä.

Eikös se riitä, että meillä on jo näitä sauliniinistöjä ja mikaaaltoloita ja sannamariineja, jotka suurella innolla hoitelevat tämän puolen?

John Quiman

Varmaan lähtikin mopo keulimaan, jos vertailukohtana on sinun käsityksesi. Ja samalla tavalla täältä katsoen keulii sinun moposi.

Venäjä nimenomaan halusi saada Ukrainan Euraasian talousliittoon ja ukrainalaiset olivat sitä vastaan ja lännen lähestymisen puolesta, mutta Venäjän läpikorruptoima presidentti halusi viedä väkisin Euraasian unioniin.

Hyvin yksinkertaista, eikä mitään USA:n propagandaa, ellei siksi määritellä mitä tahansa, mikä venäläisten mielestä on sitä.

Perustuu täysin julkisesti löydettävissä olevaan tietoon. Eikä täällä tarvita mitään lähdeluetteloita mielipiteille ja käsityksille.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Jäitä hattuun

Turha pelotella tuollaisilla olemattomilla jutuilla.

Ei Ukrainaa oltu mihinkään Venäjään liittämässä. Mitään todisteita tuollaisille väitteille ei ole.

John Quiman

Kyllä oltiin. No, ei muodollisesti liittämässä Venäjään, mutta liittämässä Euraasian talousunioniin ja tietysti vahvan venäläisvaikutuksen alle. Se on käytännössä melkein sama asia.

Nyt kun Venäjä sotii, on muissa Euraasian talousunionin jäsenmaissa uskallettu vähän ottaa etäisyyttä Venäjään. Veikkaan, että olisivat kiitollisia, jos pääsisivät tilaan, jossa eivät ole riippuvaisia Venäjästä ja voisivat elellä kuten huvittaa.

ike

Tässä tullaan nyt aivan perusasioihin. On näitä organisaatioita jotka aina kävelevät ihmisten yli. WHO, YK, SDP, Sanna Marin ja muut, ei näillä mitään ihmisten antamaa mandaattia ole. On kummaa miten ihmiset hyväksyvät nuo. Voitaisiinko puhua jostakin maailmaa kattavasta suunnitelmasta, en tiedä. Tahallani en käyttänyt sanaa salaliitto kun sellaista tuskin on. Kaikki on kyllä kerrottu avoimesti noiden maailman suurimpien organisaatioiden sivuilla.

John Quiman

Joskus aiemmin se oli ”salaliitto” poliitikkojen ja median mielestä. Nyttemmin se on julkisesti kerrottu asia, joten poliitikot ja media valhetelivat kansalle aiemmin. johtivat harhaan, jotta voisivat edistää salaiittoa, joka nyt on julkiliitto.

John Quiman

Tässä maailmassa on aina pelattu vallasta, eikä se ole koskaan ollut kaunista. Sitä ovat tehneet ja tekevät kaikki valtiot, kukin rahkeidensa puitteissa.

Suomen kokoisen rahkeet riittävät siihen, että pyritään isojen kylkeen hakemaan suojaa toisilta isommilta.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Kata

Onneksi EU:ssa on vielä muutama kunnon meppi jotta truddeduu saa kuulla kunniansa mutta tuo trudden puhe on niin järkyttävää lässytystä että miten kukaan tuota uskoo???Pelkkää valhetta suoltaa pikku fidel…

Valtapeliä totta tosiaan,muusta viis vaikka valehtelemalla.

https://www.youtube.com/watch?v=HaFy_RpbCU8

John Quiman

Suomi voisi kyllä pelata viisamminkin ja olla itsenäisempi, mutta juuri nyt on esim. hallitus ulkomaisen valtaeliitin ohjaama. Tiedä onko niillä mitään muuta kaipuuta kuin omasta uraputkesta huolehtiminen.

Kansan etu ei ole kovin korkeassa kurssissa heidän mietteissään. Siitä he mielellään joustavat aika paljonkin palkintovirkojen tai muiden etujen toivossa. Kansan etua ajatellaan vasta sitten, kun kansa alkaa vastustaa voimakkaasti jotain. Sitten vähän pakitellaan ja ollaan ajattelevinaan kansan etua.

juu

Enhän minä mistään USA:sta tai venäjästä puhunnut, vaan natseista..

Runtiti-pou

Kreikkalaiset vasemmistoluupäät siis väittävät nasseksi azovilaista isäntänsä ohjeen mukaan ja toinen juttu on se, että natsit ovat asia, jota ei tulisi halveksia tai paheksua. Mutta kun tämä porukka on Putinin talutusnuorassa vielä surkeine valheineen

Rekke

Noita voisi tällainen tavallinen kansalainen tilata ihan kiusalla. Kun tarpeeksi ärsytetään ja räkytetään natseista niin se kääntyy lopulta itseään vastaan. Samoin käy rasimista vouhottamisen kanssa. Olisiko Jouluksi hienoja puna-valko-mustia White Power paitoja?

Ilkka Forsten

Minulta löytyy T-paita jossa on klaanin huppupäinen mies joka osoittaa etusormella katsojaan päin, ja teksti kuuluu. I Dreaming White Christmas.

Kata

Minulla on vain musta t-paita jossa lukee ”tekopirteä” valkoisella ja sattui koneeseen Paavo V. joka loihe lausumaan etten näytä tekopirteältä hahahhahaaaaa…. 😀 No minusta se oli kiva juttu!
Sun paita on toki paljon parempi,niin mieki!

Ilkka Forsten

Osta joskus sellainen missä lukee rintamuksessa suurella ” OLEN NEITSYT ” ja alla pienemmällä tekstillä, ” mutta tämä on kyllä vanha paita.”

Entisellä työkaverilla oli T-paita jossa komeili rinnassa AH käsi suorana, taustalla liehui lippu ja tekstinä, Adolf Hitler´s great tour. Selkäpuolella oli lista kaupungeista, mutta Moskovan ja Lontoon kohdalla luki tour canceled.

Joskus käytän sitä paitaa missä lukee suurella, OLETKO LAPSELLINEN ja sen alla on kaksi ruutua joiden kohdalla on sanat KYLLÄ ja EN. En ruutuun on kuitenkin piirretty mulk***n kuva.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka Forsten
Tuumailija

Itsellä samanlainen paita ja toinenkin malli jossa aatu heilaa, mutta laitettu jojo heilaus käteen.
Aikoinaan sai muutaman otsasuonen punikeilla, wokeilla tykyttämään kun nuo paidat päällä kuljeskeli julkisilla paikoilla.

Tuumailija
ike

😂

Kansallismielinen

Nämähän on laitettava tilaukseen kun ovat niin hienoja.

petra

koko eurooppa fanittaa natseja hallituksia myöten ja lahettää aseita heille ukrainaan, ovatko joulukoristeet vaarallisempia kuin aseellinen tuki.

Jäitä hattuun

Tässä näkyvät jälleen ne surullisen kuuluisat kaksoisstandardit.

Ilkka Forsten

Niin, kyllä pitäisi lähettää ukrainaan joulukoristeita, siinä putlerin pää halkeaisi pelkästä kiukusta.

Observer

Otetaan se aseellinen tuki pois ja katsellaan, kuinka isä aurinkoisen perinteiden jatkaja tsar Putain koristelee kuusensa hirtetyillä ukrainalaisilla.
Joko on Olginossa paljonkin lunta?

John Quiman

Vai että natseja ukrainalaiset. Johan on Putte Possun tarinat uponnet hyvin. Putte Possu unohti kertoa, että Venäjällä on enemmän natseja kuin Ukrainassa. Lisäksi Putte Possu -nuoret ovat ihan täysiä fasisteja ja imperialisteja.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Ilkka Forsten

Kun Putin tuli valtaan, esiintyi hänen rinnallaan tyyppejä jotka kantoivat avoimesti AH:n tunnuksia. Oli olemassa ryhmä nimeltään ” Hitlerin Pojat. ” ( Kökkö nimivalinta, sillä AH ei olisi koskaan tunnustanut slaaveja pojiksen ) ja tuolloin asia ei ollut mitenkään ongelma. Nyt Ukrainassa olevat ryhmittymät, ( kyllä, niitä on ) nähdään vakavana uhkana venäjälle. Ukrainan väestöstä niin suuri osa koostuu venäläisistä, että jo puheet denatsifikaation tarpeesta on naurettavia. Toisaalta, se narratiivi onkin jo muuttunut, ja viimeisin taitaa olla juutinraumalaisten pakanaseurojen poistaminen.

Putin ja hänen lähipiirinsä oivalsi yhden pointin jolla saa venäläiset hyväksymään ” erikoisoperaation.” Retoriikassa luotiin käsite syvästi uskonnollisten venäläisten hävittämisestä etnisyytenä ja heidän kirkkokuntansa tuho. Kukaan ei kysynyt miten entisestä KGB:n takuuvarmasti ateistisesta upseerista kehkeytyi niin syvällisen uskovainen. Putin oli Neuvostoliiton valtakautena ihan varmasti sitä mieltä ettei kirkolla tai muillakaan hengellisillä johtajilla saa olla valta-asemaa, yksinvalta kuului kommunistiselle puolueelle. Nyt hän sitten jakaa poskisuudelmia piispoille ja ” rukoilee ” kynttilä kourassa pitäen huolen siitä, että kaikki näytelmän osat tulee kansan tietoisuuteen. Puheensa lopussa hän julistaa herran siunausta joka kuulostaa samalta kuin AH olisi sanonut että siionismille kaikki kunnia.

John Quiman

Putin ja Shoigu Kirilin luona käymässä
https://www.youtube.com/watch?v=mjrU1ZMvAaU

John Quiman

Vallanpitäjillä, jotka haluavat leikkiä diktaattoreita on aina kauniita puheita perustelemassa kansan hyväksikäyttöä ja alistamista mitä moninaisimmin tavoin. Näin Venäjällä, joka onkin ikiajat harjoitellut mielikuvilla ohjaamista.

Näin pitkin maailmaa, kun suvakit juuri nyt naruttavat kansojaan, myös Suomessa ideologiansa diktaturian toivossa.

Kata

https://www.youtube.com/watch?v=M2EJChRdxL0

Aina oppii orjuudestakin uutta…missä canceloijat…ja hyvä kommentti ”FinskaBoy 97″….sellaista oli esi-isillä…itänaapurin toimesta ja läntistä valloittajaa ei kiinnostanut…suvakkien mielestä varmaan ihan ok koska kalpeanaamoja….

Ilkka Forsten

Sekin on huvittavaa kun kaikki afrikassa toimivat klaanipäälliköiden johtamat militiat, jotka on siis täysin diktatuurisia, käyttävät itsestään nimeä demokraattinen kansan vapautusarmeija. Vain etuliite vaihtelee, kongon….. Eritrean….. Sierra leonen…. Nigerian…. Ugandan jne.. On tietysti yhdentekevää millä nimellä he itseään markkinoivat, sillä kansat mitä he kuitenkin pitävät pihdeissään ei ymmärrä tuon taivaallista mikä ristiriita asiassa piilee.

John Quiman

Ihmiset katsovat kakun pintaa ja syövät kuvitellen sen olevan hyvää, vaikka se on epäterveellistä pazkaa. Vähemmän katsovat siihen mitä se todella on.

Johtunee paljon siitä, että ihmiset ovat tottuneet tyytymään mihin vain, kunhan on ruokaa ja huveja edes riittävästi. Ihmiset ovat tottuneet siihen, että joku aina pitää valtaa ja omaksuneet ajatustavan, että siihen on tyytyminen.

Jos ihmisille puhuu todellisesta vapaudesta, he pitävät sitä täysin epätodellisena. Ihminen ei usko itseensä, ihminen uskoo, että aina pitää olla jonkin vallan orja.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Jäitä hattuun

Tämä vapauden pelkääminen pätee valitettavan hyvin myös meihin suomalaisiin.

Vaikka juhlapuheissa on tapana hehkuttaa vapautta ja itsenäisyyttä, poliittiset johtajamme miltei järjestään ovat tehneet kaikkensa tämän vapauden mitätöimiseksi ja Suomen alistamiseksi jonkin isomman valtion tai liittokunnan määräysvallan alle.

Tuoreimpia esimerkkejä tästä surkeasta alamaismentaliteetista ovat EU-jäsenyys 1995 sekä juuri parhaillaan menossa oleva hanke Nato-jäsenyyden toteuttamiseksi.

ike

Näin on, ja on aina oleva. Se on nk.demokratian henki. Nato-hanke ei tuohon suoraan liity, se on varovaisuutta. Tiedämme miten epävakaa naapuri meillä on, sekä idässä, että lännessä. Länsinaapurina en tarkoita Norjaa.

Känkkä

En kannata minkäänlaista keräilyä, mutta on nuo nyt muumimukeja tyylikkäämpiä. Kuten kaikessa keräilyssä, noidenkin arvon määrittelee ostaja.

Ilkka Forsten

Mitään ei kannata heittää pois, ( paitsi päiväyksen ylittänyt mämmi ) sillä kaikesta tulee jossakin vaiheessa antiikkia.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka Forsten
Tehdäänkehitysmaayhdessä

Niinpä. En heitä mitään pois mielestäni käyttökelpoista . Matkaani onkin tarttunut mukaan valtava määrä tavaraa/rojua 7 eri elämältäni vuosikymmeneltä. Tosin kunnan ympäristösihteeri on tullut tutuksi jo 80- luvulta. Toki ovat välissä eläköityneet/vaihtuneet/vittuuntuneet. Romut on tontilla ja pysyy. Perikunta hävittäköön. Jaahas, täytynee lähteä jatkamaan iltapäivä napsujen jälkeen höyryaggregaatti projektia. Nyt olis käyttöä sähkösopimuksen loppuessa. Aurinkopaneelien tuottokin on minimaalista, ei edes akustoa jaksa kunnolla ladata. Kevättä odotellessa.

gameover

Joulu eli Yule ei ole alunperin kristinuskon juhla vaan vanhojen kansanuskontojen juhla jonka kristinusko valloitettuaan kansanuskontojen alueet omi ja mädätti.

Observer

Näin on, juhlittiin valon voittoa pimeydestä, kun päivät alkoivat pidentymään. Jokseenkin kaikki kristilliset juhlapäivät on ujutettu eri luonnonuskontojen merkkipäiviin.

John Quiman

Halusivat korvata pakanalliset juhlapäivät, koska ne olivat juhlapäiviä valmiiksi ja kun juhlinnan aihe vaan muutetaan, ei enää juhlita pakanallista juhlapäivää.

Ilkka Forsten

Totta, mutta ei ole halloweenikaan millään tavalla suomalaisten juhla, koska sen alkujuuret ovat kelttien sadonkorjuu-aikaan liittyviä. Moni ei taida miettiä sitäkään, ettei aikoinaan joulupukkia kuvattu meikäläisissä tarinoissa punavalkoiseen nuttuun pukeutuneena hohottajana, se malli tuli meille samaan aikaan kun Coca Cola rantantui suomeen. Ennen tätä colapukkia, oli harmaisiin vaateparsiin pukeutunut hahmo se mitä pidettiin aitona joulupukkina.

Toisin sanoen, puvalkonuttuinen joulupukki, haloween – juhla. Isänpäivä jne on kaikki tuontitavaraa by USA. Olen ihmetellyt miksi meille ei ole omittu kiitospäivää, sehän olisi kalkkunan kasvattajille uusi joulu.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Taitaa tuo” M.A. Nummisen Joulupukki puree ja lyö ”lähempänä alkuperäistä pukkiamme. Tiedä häntä, mukava joululaulu ainakin 😅

Eka Kettunen

No mutta onhan se hienoa, että joulukoristeidenkin saralla on myös monimuotoisuutta tarjonnassa.

Runtiti-pou

Natsit olivat kristittyjä eivätkä korvanneet natsisymboleilla kristllisiä symboleja omillaan

Unser Seliger Adolf

Joulukuusi on Saksasta ja meidän ”himmeli” myös ..

Ilkka Forsten

Wunderbaum on huoltoasemalta.

Tuumailija

Kansallissosialistit olivat kristittyjä siinä missä muutkin.
Julkisessa puheessaan (äänite olemassa) Adolf heittää ihmisille kysymyksen ajateltavaksi arvovalinnoista: ”…haluatteko olla kommunisteja vaiko kristittyjä?”.
Myytti että saksa olisi ollut ateistinen juuri KS aatteen vuoksi on pelkkää potaskaa, omaa uskontoaan sai toimittaa rauhassa kun ei sotkenut sitä politiikkaan (ajatus ehken tullut ent. rooman valtakunnasta), jopa esoteerisia uskontoja/uskomuksia sai harjoittaa jotka olivat monessa muussa maassa kiellettyjä.
Se että jotkut halusivat ripustaa kuuseensa KS joulupalloja oli heidän mieltymyksensä, tuskin kukaan nyt sellaiseen on pakottanut.
Miten olisi käynyt jos sen olisi tehnyt sen aikaisessa NL:sa ja laittanut Stalinin kasvot omaavan joulupallon kiikkumaan oksalle, ehkäpä joku laittoikin, ei vain ole se suku kertomassa asiasta joukkokiikkumisen jälkeen.

Tässä asiassa Norjan radiokin tukeutuu punertaviin kuulopuheisiin ja vallalla olevaan mustamaalaamiseen sodanaikaisesta saksasta.

P.S. Mutta olisipa päheitä koristeita vaikka parvekkeelle ripustettavaksi, siinä voisi saada muutama punikki ja wannabekristitty kakkahalvauksen ohi kulkiessaan.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Tuumailija
Tyrsky

”omaa uskontoaan sai toimittaa rauhassa kun ei sotkenut sitä politiikkaan”
Ensinnäkin, tuo periaate kuuluu vapaamuurariuteen. Kansallissosialistit pitivät vapaamuurareita juutalaisten välikäsinä.
Toisekseen, politiikka perustuu arvoihin ja sen myötä osaltansa uskomuksiin. Arvovalinnat tulee toki perustaa faktojen varaan, mutta faktojen vertailu ja niiden pohjalta päätöksenteko palautuvat molemmat aina lopulta perusarvoihin. Perusarvot puolestaan kuuluvat siihen alueeseen, joka määrittää ihmisen uskon luonteen. Olisi siis varsin omituista, jos päätöksenteon oleelliset komponentit tulisi jättää huomiotta.
Ehkäpä näiden seikkojen takia saksalaiset myös oivalsivat, että politiikkaa voi aina viedä haluttuun suuntaan ja perustella aina kulloiseenkin tarkoitukseen valitulla moraalilla. Siten poliittiset suhmuroijat perattiin pois yhteisiä asioita sotkemasta.

Runtiti-pou

Ns. uuspakanuuskin oli tavallaan kiellettyä, sillä sitä sai harjoittaa yksityisesti. Etenkin Himmleristä on valehdeltu paljon. Hän ei vastustanut kristinuskoa. Eri kirkkokuntien ei haluttu taistelevan ja myös tämän vuoksi ei puolueen tilaisuuksissa ollut uskonnollisuutta. Joulukuvissa ajalta ei tuollaisia palloja juuri ole näkynyt.

Runtiti-pou

Niin siis tuo pallojuttu on eri aiheesta kuin tuo kommentin alku eli ei tuollaista natsitunnusten joukllun tuomista ole kyllä kai kovin laajasti ollut. Toisaalta joulukuusi koristeineen on usein muutenkin vapaata kristillisistä jutuista kaikkialla Euroopassa.

Tuumailija

Itse olettaisin, että virallisissa tilaisuuksissa (kokouksissa, jugend tilaisuuksissa, sotilastiloissa etc.) on voitu kuusi koristella osittain KS, SS, WH, HJ palloin ja aatun kasvoiset pallot on tod. näk. yksityisille ihmisille suunnattu (voivat olla uustuotantoakin?).

Onhan noita enkeleitä ja latvassa tähti (joskus jopa daavidin), muuten taitaa aika neutraalia olla koristelut muine rimpsuineen ja valoineen.
Lapsuudesta muistan eriväriset pallot, oikeat kynttilät, koristenauhat ja latvassa oli ihan perustähti neljällä sakaralla, aikaa maailmanottelusta ei ollut silloin kulunut kuin 25v.

Jäitä hattuun

Tuo Tuumailijan viittaus Hitlerin esittämään kysymykseen puheessaan on pelkkä retorinen temppu, eikä sellaisena tietenkään todista yhtään mitään.

Todellisuudessa Hitler ja kansallissosialistit suhtautuivat kristinuskoon melko kielteisesti. Taktisista syistä molempien kristittyjen kirkkokuntien (siis katolinen ja protestanttinen) sallittiin kuitenkin toimia melko vapaasti. Hitler ymmärsi, että suuri osa ihmisistä pitää kristinuskoa tärkeänä ja tunnustaa sen oppeja, joten näitä ihmisiä ei kannata turhaan ärsyttää ryhtymällä mihinkään koviin toimiin kirkkoa vastaan.

Kun lisäksi vielä tiedettiin bolshevikkien jyrkän kielteinen asenne kristinuskoa kohtaan, pyrittiin tämäkin asia kääntämään omaksi eduksi tekeytymällä kristinuskon tukijaksi. Saatiin siis ”yhteinen vihollinen”.

Vastaavasti molempien kirkkojen johto ymmärsi tämän yhteispelin merkityksen. Niinpä suurin osa piispoista ja papeista taipui noudattamaan kansallissosialistien politiikkaa ja ummisti silmänsä tietyiltä epäkohdilta. (Ne jotka eivät taipuneet, vietiin toki leireille tai vähintäänkin irtisanottiin virastaan.)

Olennaista on huomata sekin, että Saksan sotamenestyksen heikentyessä ruvettiin kristinuskoon suuntautuvia viittauksia esittämään yhä enemmän. Loppuvaiheessa Goebbelsin tuottamiin uutiskatsauksiin liitettiin jo kuvia nunnista kaapuineen. Joskus vuonna 1940 tällainen ei olisi tullut kuulookaan.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Jäitä hattuun
Runtiti-pou

Tuo on vain Hitlerin vastustajien valhetuubaa. Mitään oikeita todisteita sinulla ei ole esittää. Sodan jälkeen kristittyjä on aivopesty kahta kauheammin väittämällä, että Hitler olisi ollut kielteinen tai ei olisi ollut nunnia kuvissa

Kaasua

Oletin otsikosta, että kyseessä suomalaiset joulutortut, mistä joku taas vetänyt herneen nenään.

Sähköhammasharja

Teette tästä artikkelin, muttette edes anna linkkiä mistä tuota tavaraa voisi ostaa… Aina saa pettyä

Rumpu

Joo Olis kiv tietää mistä näitä löytyy?

Pulteri