Kotimaa Rikos

Oulussa laajasta huumekauppakokonaisuudesta useita tuomioita – johtokolmikko osa järjestäytynyttä rikollisryhmää

Poliisin kuva: Takavarikoitua amfetamiinia laatikossa.

Oulun käräjäoikeus on tuominnut vankeusrangaistuksiin 15 henkilöä viime vuonna paljastuneessa laajassa huumausainerikoskokonaisuudessa, jossa huumeiden katukauppa-arvo oli noin 2 miljoonaa euroa.

Päätekijä Ali Haidar Mohammed Mohammed tuomittiin yhdeksäksi vuodeksi vankeuteen. Alhassan Yusuf Abedalrazeq Mustafa sai kuuden vuoden ja kymmenen kuukauden, Hussein Salad Hadi Al-Tamini kuuden vuoden  vankeusrangaistukset.

Toistaiseksi on selvittämättä suuria määriä huumausaineita Suomeen tuoneet tahot. Huumausaineita on säilytetty Oulussa useissa vuokra-asunnoissa, jotka ryhmä on hankkinut hallintaansa huumausaineliiketoimintaa varten. Rikoshyödyn siirtämisessä ulkomaille, on hyödynnetty ryhmään kuulumattomia henkilöitä.

Esitutkinnassa poliisi takavarikoi useaan kertaan suuren määrän huumausaineita: hasista, amfetamiinia, kokaiinia, ekstaasitabletteja ja marihuanaa. Viime vuoden kesäkuussa poliisi teki tutkinnan suurimman takavarikon, kun oululaisesta asunnosta löytyi erilaisia huumausaineita lähes sata kilogrammaa.

Huumausaineiden lisäksi poliisi takavarikoi huomattavia summia käteistä rahaa epäiltynä rikoshyötynä.

Alexander Pavel Tapani Airaksinen tuomittiin kolmen vuoden ja yhdeksän kuukauden ja hänen puolisonsa Heli Johanna Vuorisalo yhden vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeusrangaistuksiin. Ryan Rukeratabaro tuomittiin kahden vuoden ja kuuden kuukauden, Richard Dimitri Allan Nyman yhden vuoden ja kolmen kuukauden, Tommi Tapani Tuohimaa ja Kaika Aalle Asser Lindgren kumpikin yhden vuoden ja yhden kuukauden vankeusrangaistuksiin.

Lisäksi kuusi henkilöä tuomittiin ehdollisiin vankeusrangaistuksiin ja kaksi henkilöä sakkoihin.

15 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Joker

no mutta tämäkin johtokolmikko on sitä vihreiden työperäistä maahanmuuttoa,
huippuosaajia isolla Hoolla!

murre riepunen

Kansojen sulatusuunin koko kirjo.

Aatu H

jah, sitä zyklon b:täkö..?

Hätätila tai väärinymmärrys

Rikostilastoissa yliedustettuja ja työpaikoilla aliedustettuja miljoonan euron miehiä. Paljonko heitä tarvitaan lisää? Milloin heitä on riittävästi?

Mimmi Tökkyräinen

Kyllä ne nyt vankilassa oppii kilteiksi ja näistä tulee vielä hyviä veronmaksajajia ja työvoimapulan paikkajia, hoitoalalla on huutava työvoimapula. Ainakin näin vihreänä sosiaalidemokraattina ja feministinä uskon niin. Kun ovat sovittaneet rikoksensa pitää antaa mahdolisuus kotoutua, kaikki tuki on silloin tarpeen.

Kellit irti ja takavarikkoon valtiolle

Juu, marakattien rikosten sovittamisessa pitäskin soveltaa mitä ankarinta shariaa tai ”silmä silmästä, hammas hampaasta” rangaistusta. 👍🏻

PartyKing

Maikkari oli abu_dullahien lisäksi maininnut tämän kantisnimen, mutta mannenheimit jääneet nimeämättä.

vesku

ilmankos OULU taitaa olla aivan kärkeä, kun haettiin Euroopan KULTTURI-PÄÄKAUPUNKIA,,,,,on niin kiva käppäillä OULUN toreilla,,,heh-heh-heh,,,Tuppurainenkin hymyilee,,,,

Reiska

Kumma juttu, ettei näitä neekeröintiin syyllistyviä matuja saada karkoitettua ulos maasta.

GLGL

Meillä on unelma.

Valitettavasti

Ja vajakki-suvakki matupatjoilla herahtaa pikkupöksyt kosteiksi näistä apinoista..

Jussiboy

Sinultahan heilahtaa heti tanaan, kun saa hehkutella näitä rikoksia. Jos olisivat aivan suomalaisia niin jäisi roikkumaan.

Doc

Jahas, Jussiladyboy näköjään herännyt yöuniltaan.. Taisi osua arkaan aiheeseen, marakatti löytyy omasta rakastajapiiristä?

Ja N EEKERIT JA MANNET TAAS! 🤬

Ansku mä arvaan tekijöiden taustat..

Eetu

Älä viitti, et kuitenkaan arvaa oikein. Mutta ansku mä arvaan:

Ne kaikki on oululaismiehiä, paitsi koneinsinöörit on Lieksasta. Ja Oulun perinteiden mukaan, osa niistä on vielä prinssejäkin. Kultaiset mersut, Hollywood ja kaikki.

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa