Eurooppa Maahanmuutto Muu maailma Rikos

Pakolaisaktivistit ja ihmissalakuljettajat hylkäsivät naisen metsään auttaessaan häntä laittomasti Puolan ja Valko-Venäjän välisen rajan yli

Tilanne Puolan ja Valko-Venäjän rajalla marraskuussa 2021. Kuva: Flickr.

Pakolaisaktivistit ja ihmissalakuljettajat hylkäsivät syyrialaisnaisen metsään, kun hän ei pystynyt enää kävelemään pidemmälle Valko-Venäjän ja Puolan välisen rajan ylittämisen jälkeen.

Puolan rajavartiosto löysi metsästä hylättynä 27-vuotiaan syyrialaisnaisen, jonka pakolaisaktivistit olivat jättäneet auttaakseen häntä ylittämään rajan. He hylkäsivät naisen sen jälkeen, kun hän ei enää pystynyt kävelemään pidemmälle.

Vaikka tilanne Puolan ja Valko-Venäjän rajalla ei ole yhtä kireä kuin viime vuonna ja mediahuomio on vähentynyt, rajavartijat raportoivat edelleen lukuisista laittomista rajanylitysyrityksistä. Keskiviikkona rajavartijat löysivät syyrialaisen naisen, jonka aviomies oli yrittänyt löytää häntä. Pakolaisaktivistit olivat tehneet yhteistyötä ihmissalakuljettajien kanssa saadakseen laittomat siirtolaiset rajan yli ja jättivät naisen metsään.

Rajaviranomaisten mukaan syyrialaisnainen oli lentänyt Moskovaan ja matkustanut sieltä autolla Minskiin. Hän ylitti rajan kahden oppaan johtamassa ryhmässä. Matkan aikana he soittivat aktivisteille apua, ja yöllä kaksi heistä saapui paikalle ja vei ryhmää eteenpäin. Nainen jätettiin jälkeen, koska hän ei pystynyt kävelemään pidemmälle. Yksin jäätyään hän pelästyi ja otti yhteyttä mieheensä ilmoittaakseen sijaintinsa. Hänen miehensä, joka asuu Saksassa, otti yhteyttä Puolan rajavartiostoon ja pyysi apua. He löysivät hänet nopeasti ja kuljettivat hänet sairaalaan.

Rajaviranomainen totesi sosiaalisen median profiilissaan, että jälleen kerran on todistettu, että pakolaisaktivistit ovat yhteydessä ihmiskauppiaisiin ja että he ovat jälleen kerran jättäneet laittomat siirtolaiset yksin metsään vaarantaen näin heidän terveytensä ja henkensä.

Viranomaisten mukaan nuori nainen on turvassa, ja hänet on yhdistetty miehensä kanssa Saksassa.

Puolan rajavartioston mukaan pelkästään keskiviikkona 70 ihmistä yritti ylittää laittomasti Valko-Venäjältä Puolan rajan. He olivat kotoisin Eritreasta, Etiopiasta, Sudanista, Kuubasta ja Syyriasta.

Lähde: Remix

33 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Rudi

Suomessa aletaan tehdä satoja miljoonia maksavaa aitaa itärajalle samaan aikaan kun eteläraja vuotaa kuin seula. Homma toisensa jälkeen maa kaivaa itseään yhä syvemmälle suohon. Aitaa pitäisi rakentaa jopa neljä vuotta eli sillä ei tähän nykyiseen epävarmuuteen ole mitään merkitystä. Kuka osaa kertoa että millaisessa asennossa maailma ja maa on neljän vuoden jälkeen? Paljonko maksaa aidan purkaminen jos siitä tulisikin jakautuneen maailman viimeinen monumentti joka tulisi purkaa ystävyyden eleenä? (sarkasmivaroitus).
Parhaat tulokset estää laitonta maahantuloa saadaan tukkimalla siltä etelä- ja länsiraja. Venäläisillä on kymmeniätuhansia voimassa olevia viisumeita ja heitä rajan yli menee koko ajan kuitenkin edestakaisin. Tämä rahan kylväminen milloin mihinkin sätkyreaktiohankkeisiin olisi ehkä viisasta lopettaa, varsinkin jos niistä ei taida olla minkäänlaista hyötyä.

juu

Siihen nähden kuinka paljon suomalaisten rahaa heitetään hukkaan, sillä hinnalla ei ole mitään merkitystä.
Mutta miten joku kuvittelee että saataisiin tehtyä 1350 kilometriä pitkä aita joka estäisi maahantulon? kun kaikki ovet aukeaa yhdellä taikasanalla ”asylum”

John Quiman

Olisiko jäänyt jälkeen, jos olisi ollut ”alaikäinen”, atleettinen karvanaama, joka on sitä suvakkien haluamaa porukkaa?

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Kata

No ei tietenkään jos olisi ollut haavottuvainen lapsukainen.Olis tullu paha mieli pienelle.

Ilkka Forsten

Jos olisi menty järjen eikä vihersosialismin säännöillä, olisi sekä äijä että muija passitettu ulos euroopasta sinne Syyriaan eikä jätetty kaksikkoa luomaan kalifaattia Saksaan.

Ota 1, maksa 3

ONNEA SAKSA! 🎊

John Quiman

Aika paljon tarvitsee onnea, kun ei itse tee mitään sen onnen eteen, vaan kerää ongelmia, ei lähetä niitä pois, eikä poliisikaan tee mitään rikollisille ongelmille jne.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Kolmossivun tyttö

Tarinahan päättyi veronmaksajan kannalta onnettomasti. Nainen pirautti kännykällä miehelleen, joka odotti Saksassa ja pystyi antamaan sijaintinsa. Mies puolestaan ilmoitti Puolan rajavartijoille, jotka huolehtivat naisen sairaalaan ja hänet on yhdistetty Saksassa asuvaan mieheensä. Tässä on jotakin samaa kuin Välimeren ihmissalakuljetuksessa. Siellähän salakuljettajat vievät maahantunkeutujat kiikkerillä pursilla avomerelle, josta pelastusjärjestöt sitten noutavat Eurooppaan. Toiminta on ihan tarkoituksellista ja järjestelmällistä. Aiheutetulla vaaralla halutaan herättää myötätunto ja vedotaan myös Euroopassa korkealla arvoasteikossa olevaan ihmisarvoon ja elämän kunnioittamiseen. Samalla tavalla tuo syyrialaisnaisen tapauskin vaikuttaa järjestetyltä, ehkä mahdollisuus päästä Saksaan olisi ollut muuten huono eivätkä perheenyhdistämiskriteerit olisi täyttyneet.

John Quiman

Siitä on olemassa todisteet, että ihmissalakuljettajat pakkaavat asiakkaitaan heikkoihin veneisiin, vievät ne Libyan aluevesirajojen paikkeille ja odottavat siellä ”pelastajia”, joille on soitettu ja ilmoitettu, että on lasti tulossa siellä ja siellä, silloin ja silloin.

”Pelastajia” vaan harmittaa, että monesti Libyan rannikkovartiosto ehtii ensin ja kuljettaa ”pelastettavat” takaisin Libyaan.

Eka Kettunen

Minkähän verran nämä aktivistit saavat rahaa salakuljettajilta, sillä tuskin kukaan lähtee nykyisillä bensanhinnoilla tarpomaan jonnekin huitsin nevadan metsiin keskellä yötä. Eurot kun on saatu taskuun, niin millään muulla ei sitten olekaan mitään väliä, vaan jätetään asiakas oman onnensa nojaan.

Kata

Kyllä siinä rahanvaihto käy näpsäkästi ilman muuta!Nuo ”aktivistit” kaikkialla eivät ole kuin samaa porukkaa salakuljettajien kanssa,into loppuu jos pitää alkaakin fyysisesti auttamaan.
Kylmää bisnestä!
Välimeren laivatkin ”auttamassa” Libyan sataman kieppeillä….koska tienestiä tulossa.Järjestäytynyttä touhua!

otto suni

Myös tämä ”yksittäistapaus” osoittaa Ukrainan pakolaisten olleen vain osittain ongelma, todellinen ongelma on ”aktivistien” ja varsinaisten ihmissalakuljettajien rahoittajat jotka tulisi kaikki viedä ”saunan taakse”!

Tuumailija

Frontexin vesitakseilla kyytiläisiä riittää. Santtukin pistää muutaman miljaardin että vetelä euroopan taloudet/ yritykset elpyy plörinästä (vuoden 2016 taloustilastojen valossa) ja näin elvyttää suomen taloutta.
Ihan samanlaista ihmiskauppaa tuo SPR toimittaa, afrikaanoille ja itämaan tietäjille löytyy asunnot yms. ylläpito kuin apteekin hyllyltä, mutta ukrainalaisia autetaan vain nimellisesti (koska nämä ovat oikeata sotaa paossa) max.370€/kk.
Lääkkeet, terveydenhuolto yms. on SPR:n mielivallan takana, vaikka moni on saanut suomalaisen sos.tunnuksen niin se ei kelpaa juuri mihinkään. Nämä kelvottomat vielä puskevat töihinkin, jotta pysyisivät jotenkin leivässä, kela goldia kun ei myönnetä.

ike

Taitaa tuo SPR:n toiminta olla samaa luokkaa kuin YK:n. En tiedä kuinka moni katsoi ohjelman Ulkolinja: Korruptiota ja häirintää YK:ssa. Suosittelen. Samanlaisia loisia täynnä nämä kansainväliset organisaatiot, rahalla tai naispuolisten työkavereiden ruumiillisella koskemattomuudella ei ole mitään väliä ja asemaa käytetään häikäilemättä hyväksi. Hyväveliverkosto toimii, vastuuseen ei koskaan joudu. Älkää koskaan rahoittako näitä tyhjäntoimittajia.

Kata

https://yle.fi/uutiset/3-8061892

Tällaista siellä ja täällä ja tuolla….myös Haitissa.

John Quiman

Missä vaan on reilusti rahaa ja valtaa, niin olipa se alunperin vaikka kuinka hyvää tekevä liike, eipä kestä kovin montaa vuotta, kun sinne hakeutuvat vallanhimoiset ja ujuttavat vähitellen itsensä liikkeen johtoon. Siitä eteenpäin liike on täysin korruptoitunut.

ike

Tuota mainitsemaani ohjelmaa eivät tietenkään tehneet suomalaiset vaan Britit. Hyvä että edes esitettiin. Koskahan meidän verorahoilla olisi saatu aikaan jotakin vastaavaa. En usko että kyse olisi varojen puutteesta, enemmänkin siitä että kuuluvat samoihin hyvävelikerhoihin ja palkan tai potkut saa vähemmälläkin. Tutkiva journalismi kun ei ole YLE:n vahva puoli.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
kotkotkotkotkotoutus

Suomeen on yritetty tämän vuosituhannen puolella kotouttaa ainakin parikymmenkertaisesti liian suurta määrää kehitysmaalaisia.
Yhteiskuntamme vapaat reaaliresurssit ovat paljon pienemmät kuin mitä jokin BKT antaa ymmärtää. Ne ovat kaikenlisäksi supistumaan päin ja mm. uppoamassa Unipers…een.

Kun alimitoitetuilta poliisivoimiltamme on vielä otettu ”kenttäpelote” pois, niin eipä tarvitse ihmetellä esimerkiksi marakattiterrorin kasvua.

ike

Tuo ihmissalakuljetus on sellainen rikos että siitä pitäisi suoraan tuomita yhtä pitkään vankeusrangaistukseen kuin taposta tai murhasta, monesti se myös johtaa kuolemaan. Eivät todellakaan ole mitään ihmisystäviä, ainakaan jos sitä tehdään ammattimaisesti. En sotkisi tähän niitä yksityishenkilöitä jotka epätoivossaan, jossakin auton peräkontissa, onnistuvat tuomaan esim. lapsensa suomeen. Haavisto onnistui kuitenkin tuomaan laittomasti suomeen mahdollisia terroristeja mutta siitähän ei tuomita kun teki sen veronmaksajien rahalla ja riittävän suureellisesti. On kai omiensa sankari, jonkinlainen eduskunnan ekokapina. Vähän kuitenkin epäilen ollaanko noin yleisesti samaa mieltä.

Ilkka Forsten

Äläs nyt,meidän tuleva Pridedenttimme on kaiken arvostelun yläpuolella. Hän on jakamattomien ihmisoikeuksien sankari, kuten Kari Grandi. 🙄

Kata

😀

ike

😂

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
ike

Luin kommenttisi uudelleen ja alkoi puistattamaan tuo ”meidän tuleva Presidenttimme.” Taisi mennä yöunet, jotka muutenkin ovat aika vähissä näinä aikoina.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
Kata

Kyllä ajatus puistattaa todellakin.En ehkä pysty silloin jäämään tähän maahan vaikka esi-isieni maa onkin.

Ehkä lähen Marsiin kun on jo matkoja olemassa.Siis vain menolipun voi ostaa.Ja sitten laulamme 8 kk ”Menolippu” laulua…. 🙂

ike

Sotilasteknologia on pitemmällä kuin luuletkaan. 👍.

Ilkka Forsten

Kyllä, kaarnalaivat ovat tulevaisuutta merisodankäynnissä, jos on uskominen itämaan tietäjiin ja heidän hyysääjiinsä. ” Mina veista sotalaiva, tula viilto peukkalo, mina ei tyokykyinen enä, ole valmis eläkeputken, ikää ola jo 16 vuota.”

Kata

😀
Rinna ja Tuku käy pattiin heti kun näkee jossain…niin aivopie**a oli kaarnalaivat ja millä rahalla voi hullustelua!Ja täydestä meni vaikka uutistenlukijan naama olikin nykivä… 😀

Miten niin pösilöä oikein kehuttiin innosta puhkuen???Niin no keisarilla ei ole vaatteita.

Kata

No tiiän mie jotaki mutta ”Passengers” elokuva oli aika jännä….ja baarimikko oli kiva. 😀

Ilkka Forsten

” Pridetentti ” oli ilmaukseni.

ike

Anteeksi. Aivot korjaavat noita sanoja silloinkin kun ei tarvitsisi. Olenkohan suvakki 😊.

Kata

😀

Ilkka Forsten

Asian voi korjata niin että menet nurkkaan aasinhattu päässä, ja sanot itsellesi kuusikymmentä kertaa, lukiehieriö ei kuulu minule, se ola matuinsinoorin onkkelma..