Eurooppa Maahanmuutto

Pakolaisaktivistit kehuskelevat: ”Katolisesta kirkosta on tulossa meidän Soros” – kasvava skandaali Italian katolisen kirkon rahoittaessa laitonta maahanmuuttoa

Paavi Franciscus. Kuva: Wikimedia Commons / CC BY 3.0 BR DEED / Tânia Rêgo/ABr.

Italian piispoja syytetään afrikkalaisten maahanmuuttajien laittomien kuljetusten rahoittamisesta Eurooppaan.

Italian katolista kirkkoa on hiljattain ravistellut merkittävä skandaali, josta kertoo italialainen La Verita -lehti. Ragusan kaupungin syyttäjänviraston tutkimukset ovat paljastaneet tiettyjen italialaisten hiippakuntien osallisuuden Mediterranea-järjestön rahoitukseen, joka vastaa afrikkalaisten maahanmuuttajien laittomasta siirtolaisuudesta Eurooppaan.

Puolalaisen wPolityce-sanomalehden mukaan näiden hiippakuntien väitetään maksaneen ainakin kaksi miljoonaa euroa, ja osa kirkon maksuista on päätynyt maahanmuuttomyönteisten aktivistien henkilökohtaisille tileille.

Epävirallisen piispojen verkoston avainhenkilöitä ovat muun muassa Bolognan kardinaali Matteo Zuppi, Palermon arkkipiispa Corrado Lorefice ja useat muut, ja myös Luxemburgin kardinaali Jean-Claude Hollerichin epäillään lahjoittaneen 25 000 euroa.

Skandaalin keskushenkilö on Luca Casarini, vasemmistoaktivisti, joka tunnetaan roolistaan vuoden 2001 G8-huippukokouksen protesteissa Genovassa. Myöhemmin hän osallistui laittomien maahanmuuttajien kuljettamiseen Lampedusaan. Casarinin ja paavi Franciscuksen joulukuussa 2019 alkanut suhde on nostattanut kulmakarvoja erityisesti sen jälkeen, kun Franciscus kutsui Casarinin osallistumaan Vatikaanin piispainsynodiin, vaikka hän ei ole osallistunut aktiivisesti kirkon toimintaan.

Tällä hetkellä Casarini ja viisi muuta Mediterranean palveluksessa työskentelevää henkilöä ovat Sisiliassa tutkinnan kohteena vuonna 2020 tapahtuneesta ”Mare Jonio” -alukseen liittyvästä välikohtauksesta. Tuolloin he jättivät 27 siirtolaista sisilialaiseen satamaan ilman lupaa. He olivat ottaneet siirtolaiset tanskalaiselta huoltoalukselta 37 päivää aiemmin, ja tanskalainen Maersk maksoi heille siirtolaisten ottamisesta noin 135 000 dollaria, jota yhtiö kuvaili lahjoitukseksi. Syyttäjien mukaan kyse oli kuitenkin lahjuksesta, joka rikkoi Italian maahanmuuttolakeja.

Tutkinnan aikana siepattiin viestejä, jotka vuotivat lehdistölle ja paljastivat, että kirkon virkamiesten rahoittamat Mediterranea-aktivistit ilmaisivat halveksuntaa piispoja kohtaan yksityisesti, kun taas suorassa kanssakäymisessä he esiintyivät kunnioittavaan sävyyn. Nauhoitusten aikana Casarini kehuskeli tienaavansa 6 500 dollaria lahjoituksilla, jotka olivat peräisin pääasiassa kirkolta, ja siksi hän pystyi ”maksamaan vuokran ilman, että hänen täytyi mennä baariin töihin”.

Casarinin oikealla kädellä Giuseppe Caccialla oli pari valittua sanaa kardinaali Zuppille ja arkkipiispa Loreficelle: ”Nämä Bergoglian piispat ovat kusipäitä.” Casarini itse naureskeli, että paavin hänen puolestaan lähettämä ensimmäinen kirje, jossa oli lause ”Luca, rakas veli”, ei ollut tarpeeksi hyvä, ja heidän olisi saatava toinen kirje, jossa luki ”Luca, rakas poika”.

”Mare Jonion” kappalainen, Fr. Mattia Ferrari, pakolaismielisissä piireissä toimimisesta tunnettu pappi, sanoi hämmästyneenä: ”Katolisesta kirkosta on tulossa meidän Soros”, viitaten heidän saamaansa rahoitukseen.

Kommentoijat kiistelevät siitä, ovatko piispat toimineet itsenäisesti vai paavi Franciscuksen johdolla, ja suurin osa on sitä mieltä, että edelliseen. Heidän toimintansa, jonka tarkoituksena on mukautua paavin katsottuihin etuihin, saattaa johtaa seurakuntalaisten lahjoitusten vähenemiseen ja vahingoittaa piispojen uskottavuutta.

Tämä skandaali on vakava varoitus siitä, ettei kirkko saa osallistua ideologisten hankkeiden rahoittamiseen, varsinkin jos ne ovat laittomia.

Lähde: La Verita, wPolityce, Remix

3 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ismo Meinander

Kristinusko 2000 -luvulla:

https://time.com/4272146/pope-francis-washes-feet-muslim-migrants/

Jumala taitaa tosiaan olla kuollut vanhuuteen lännessä, tai ainakin ”maanpällisestä edustajastaan” on tullut seniili vanha höperö.

John Quiman

Ei kristinusko ole miksikään muuttunut, mutta kirkko on muuttunut. Kirkko ei alunperinkään ole ollut kovin tarkoin kristinuskon noudattaja.

Ismo Meinander

Tarkennettakoon siis, että viestissäni kristinusko = kirkkokristillisyys. Oma näkökantanihan on se, että kristinusko meni ns. vituiksi viimeistään 300 -luvulla, kun siitä tuli Rooman valtiomahdin seuraaja ja vainotuista vainoajia.

Uusimmat uutiset