Kotimaa Rikos

Pedofiili houkutteli pieniä lapsia etsimään kissaa metsästä – tuomittiin lapsenraiskauksesta

Päijät-Hämeen käräjäoikeus Lahdessa (2023). Kuva: Kansalainen.

Vuonna 1992 syntynyt lahtelaismies tuomittiin lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista kolmen vuoden ehdottomaan vankeuteen.

Syyskuussa lahtelaisen alakoulun rehtori varoitti vanhempia Wilma-viestillä: Alueella asuva aikuinen mies yrittää houkutella lapsia metsään kertomalla tarinaa kadonneesta kissasta.

Kyseessä ei ollut huhu, vaan todellinen tilanne.

Järkyttävät teot tapahtuivat Lahdessa kesä- ja syyskuussa 2023. Kolmekymppinen lahtelaismies houkutteli alakouluikäisiä lapsia metsään tarkoituksenaan käyttää heitä seksuaalisesti hyväksi. Tekosyynä mies käytti ”kadonnutta kissaa”. Hän pyysi lapsia auttamaan etsinnöissä.

Todellisuudessa mitään kissaa ei ollut, vaan miehen ainoa tarkoitus oli käyttää lapsia seksuaalisesti hyväksi metsän suojissa. Hän sanoi keksineensä kissatarinan, koska se kuulosti hänestä ”viattomalta ja luotettavalta”.

Lapset olivat 6-8-vuotiaita koululaisia.

Houkutteli lapset metsään kissa-tarinalla

Loppuvuodesta 2023 asiaa käsiteltiin Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa.

Ensimmäistä tapausta oikeus käsitteli kesäkuussa. Mies onnistui houkuttelemaan kahdeksanvuotiaan lapsen mukaansa metsään. Hän istutti lapsen kivelle ja yritti riisua lapsen housuja tämän sanallisesta vastustelusta huolimatta. Kammottava tilanne päättyi vasta, kun lapsi alkoi itkeä.

Kolme kuukautta myöhemmin mies lähestyi 7-vuotiaita lapsia heidän kotimatkallaan. Lapset lähtivät miehen mukaan etsimään kissaa. Mies raiskasi toisen lapsista.

Seksuaalisia ajatuksia lapsista ja päätti toteuttaa ne

Seuraavalla viikolla mies yritti vielä kolme kertaa houkutella lapsia metsään. Poliisi sai hänet kiinni 15. syyskuuta, heti viimeisen yrityksen jälkeen.

Mies kertoi poliisille, että hänellä oli ollut seksuaalisia ajatuksia lapsista nuoresta asti ja että hän oli nyt päättänyt toteuttaa ne.

Hän kertoi keskustelleensa metsäpolulla lasten kanssa muista kuin seksuaalisista asioista saadakseen heidät luottamaan itseensä. Keskustelujen tarkoituksena oli herättää lasten kiinnostus ja uteliaisuus ennen kuin mies pyytää heitä riisuutumaan.

Mies kiisti syytteet lapsenraiskauksesta ja seksuaalisesta kajoamisesta lapseen. Hänen mukaansa lapset eivät olleet ”millään tavalla järkyttyneitä”. Hänellä itsellään oli kuitenkin ollut ”syylllinen olo”.

Mies oli varustautunut muovihanskoilla joitakin tekoja varten. Hän sanoi tehneensä näin välttääkseen jättämästä itsestään jälkiä.

Ei epäilystäkään syyllisyydestä

Mies väitti vielä toimineensa hetken mielijohteesta, mutta oikeus ei uskonut häntä.

Oikeus piti tekoa suunnitelmallisena ja lasten kertomuksia johdonmukaisina ja ikäisilleen selkeinä. Oikeus katsoi, ettei miehen syyllisyydestä jäänyt perusteltua epäilystä.

Päijät-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi Mikko Matias Virtasen, 31, kolmen vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen lapsenraiskauksesta, kahdesta seksuaalisesta kajoamisesta lapseen sekä kolmesta yrityksestä kajota lapseen seksuaalisesti.

Vankeusrangaistuksen lisäksi mies määrättiin korvaamaan neljälle uhrilleen aiheuttamastaan kärsimyksestä yhteensä 16 250 euroa.

Virtanen valitti Päijät-Hämeen käräjäoikeuden tuomiosta Itä-Suomen hovioikeuteen, mutta perui valituksensa, joten tuomio on lainvoimainen.

Lähde: STT, Iltalehti

1 Kommentti
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Toni Lajos

Miau-huutojen kaukuessa virtanen hiipiköön turva-osaston pimeimpään nurkkaan.