Eurooppa Maahanmuutto Politiikka Rikos

Poliisi: Meitä on liian vähän torjumaan väkivaltaa

Kuvituskuva. Kuva: Flickr / CC BY-NC-SA 2.0 DEED / Anna T.

Uuden tutkimuksen mukaan suuri enemmistö Ruotsin poliiseista uskoo, että kentällä ei ole riittävästi poliiseja, jotta kollegoihin kohdistuvaa väkivaltaa voitaisiin käsitellä parhaalla mahdollisella tavalla. Tärkeimmäksi toimenpiteeksi turvallisuuden parantamiseksi tunnistettiin poliisien lisääminen.

Novus on toteuttanut Ruotsin poliisiliiton toimeksiannosta kyselyn, jossa kahdeksan kymmenestä poliisimiehestä toteaa, että kentällä on harvoin tai ei koskaan riittävästi poliiseja, jotta poliisikollegoihin kohdistuvaa mahdollista tai todellista väkivaltaa voitaisiin parhaiten käsitellä.

”On tärkeää suojella niitä, jotka suojelevat meitä. Poliisityö on riskialtis ammatti, ja työnantajien on tehtävä kaikkensa minimoidakseen riskit. Mielestämme potentiaalisesti uhkaavissa tilanteissa pitäisi olla vähintään kaksi poliisia”, sanoo Poliisiliiton puheenjohtaja Katharina von Sydow.

Monien ampumavälikohtausten ja pommi-iskujen osalta 66 prosenttia vastaa, että heidän henkinen valmiutensa on kasvanut.

Von Sydowin mukaan Poliisiliiton jäsenet ovat hyvin koulutettuja ja koulutettuja keskittymään tehtäväänsä, mutta tietysti myös heihin kohdistuu vaikutuksia. Hän uskoo myös, että poliiseille on annettava kriisitukea ja mahdollisuus pohtia kokemuksiaan.

Paljon ylityötunteja

Lisäksi 61 prosenttia sanoo, että muille alueille vahvistuksiksi lähettäminen heikentää oman alueen resursseja, ja 56 prosenttia sanoo, että ampumiset ja pommi-iskut tuottavat lisää työtehtäviä.

”Ylityötunteja on paljon, ja poliisien on saatava keskittyä poliisityöhön”, Katharina von Sydow sanoo.

Tärkeimmäksi yksittäiseksi toimenpiteeksi poliisien turvallisuuden lisäämiseksi tunnistettiin poliisien lisääminen; 41 prosenttia haluaa lisää kollegoita. Parempi työnjohto ja poliiseihin kohdistuvaa väkivaltaa koskevan lainsäädännön tiukentaminen ovat sijoilla kaksi ja kolme.

Lähde: Samnytt

5 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Peter Kreisler

Kun Ruotsin poliisi käyttää aikaansa rakentaviin keskusteluihin rikollisten kanssa ja neuvottelee jengirikollisten kanssa pizzalounailla, ei todellakaan ole mahdollista saada mitään tuloksia rikollisuuden estämisessä. Ruotsin poliisi on jo niin pelleporukan maineessa, että kukaan ei ota heitä tosissaan.

Kauko Aalto

Tästä kehityksestä Euroopassa saamme kiittää suvaitsevaiston ihmisoikeus etnonatseja, jotka levittävät ja tukevat etnofasismia

Ilkka

Ei sillä ole mitään merkitystä jos määrää lisätään ellei toimivaltuuksiakin muuteta vastaamaan olosuhteita.

John Quiman

Eräs ruotsalainen poliisi kertoi turhautuneisuudestaan ja sanoi, että poliisi ei saa tehdä poliisin työtä. Ruotsissa onkin suuri määrä poliiseja lopettanut ja siirtynyt muihin töihin.

Teuvo Kauppi

Ei kyse ole påliisien määrästä, men pärkkele och sattans! vaan siitä että swedustanin pellet on kahlehdittu månigylttyyrin ihanan tulevan isisjihadistanin tukemiseen.

Nämä svedukytäthän ovat suvakkeja suurin osa ja tarjoavat vaimonsa ja tyttärensäkin(+poikansa) bumzi bumlaisten maahantunkeutujien käytettäväksi ja hurraavat vieressä kun rouva kurlaa gangstagangbang- arabiannojen harrastaessa rodunjalostusta.

Itse asiassa on yksi asia mikä swedukyttääkin pahempi: FinskadjävelPåsliini!