Kotimaa Rikos

Poliisi: Yksi lapsi kuollut Vantaalla Viertolan koulun ampumavälikohtauksessa, kaksi loukkaantunut vakavasti – kaikki osalliset ovat 12-vuotiaita, yhtä epäillään murhasta

Viertolan koululla ampumavälikohtaus 2.4.2024, Vantaa. Kuva: Kuvakaappaus: YouTube.

Vantaan Viertolan koulun ampumisessa on kuollut kuudesluokkalainen koulun oppilas, poliisi kertoo tiedotustilaisuudessa. Uhri kuoli tapahtumapaikalle.

Kaksi lasta on poliisin mukaan loukkaantunut vakavasti. HUS tiedottaa, että loukkaantuneet on tuotu hoitoon HUSin Uuteen lastensairaalaan ja että heidän vammansa ovat vakavia ja heidän hoitonsa jatkuu.

Kaikki Vantaan Viertolan koulun ampumavälikohtauksen osalliset ovat 12-vuotiaita ja samalta luokalta.

Epäilty tekijä on kuudesluokkalainen poika. Poliisin mukaan mikään ei viittaa siihen, että kiinni otetun lapsen lisäksi asiassa olisi muita epäiltyjä. Poliisin mukaan ampumisesta epäilty on alustavassa puhutuksessa myöntänyt teon.

Epäilty otettiin kiinni Helsingin puolelta Siltamäen kaupunginosasta. Poliisin mukaan poika otettiin kiinni alle tunti ampumisen jälkeen. Hänellä oli silloin hallussaan ampuma-ase. Poliisin mukaan kiinniotto sujui rauhallisesti.

Tutkittavat rikosnimikkeet ovat murha ja kaksi murhan yritystä. Poliisi lupaa selvittää kaikki tapahtuneeseen liittyvät asiat, vaikka epäilty ei 12-vuotiaana ole rikosoikeudellisessa vastuussa.

Itä-Uudenmaan poliisi pitää ampumisvälikohtauksesta parhaillaan tiedotustilaisuutta.

Viertolan koulu sijaitsee Tikkurilan lähellä Viertolan kaupunginosassa. Noin 800 oppilaan koulu tarjoaa perusopetusta 1.–9.-luokkalaisille. Koulu toimii kahdessa opetuspisteessä, jotka ovat Liljatien opetuspiste ja Jokirannan opetuspiste.

Poliisi on eristänyt koulun luona korttelin poliisiautoilla ja koulun edustan poliisinauhoin.

Vantaalla paikan päällä olevan STT:n toimittajan mukaan paikalla on paljon viranomaisia. Poliisi on eristänyt koulun luona korttelin poliisiautoilla ja koulun edustan poliisinauhoin.

Lisäksi paikalla on huoltajia, jotka odottavat lupaa hakea lapsensa pois koulusta. Osa huoltajista kertoo olleensa yhteydessä lapseensa puhelimella, mutta poliisi pitää oppilaita vielä koulurakennuksessa.

Tunnelma paikalla on rauhallinen, mutta samaan aikaan järkyttynyt. STT:n paikalla olevan toimittajan mukaan kouluun on mennyt kriisipäivystyksen henkilöstöä.

Viranomaiset saivat tiedon Viertolan ampumavälikohtauksesta hieman aamuyhdeksän jälkeen.

Poliisi pyysi aiemmin sivullisia pysymään poissa alueelta ja sisätiloissa. Poliisi samoin varoitti avaamasta ovea tuntemattomille tuolla seudulla.

STT

8 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
John Quiman

Tällaisen lapsen vanhemmat tulee laittaa vastuuseen siitä, että eivät ole huolehtineet lapsensa kasvatuksesta, käytöksestä ja tekemisistä.

Ismo Meinander

Surullinen homma kaiken kaikkiaan. Tulipa ikävällä tavalla mieleeni juuri julkaistun Evolan kirjan alkupuolen tekstit ja siihen liittyvät kommenttini / alaviitteeni jonkinlaisena synkronisiteettina. Lainaan tekstistä:
”Nykymaailmassa ja Suomessa voimme havaita tämän ”kehityksen” ja eksistentiaalisen kapinan ilmenemisen etenkin paljolti puhuttaneissa kouluampumisissa, satunnaisissa ammuskeluissa ja itsensä räjäyttämisissä, joissa syrjäytyneet ja vieraantuneet nuoret miehet ovat päätyneet ammuskelemaan satunnaisesti luokkatovereitaan ja kanssaihmisiään selittämättömän nihilistisen raivon vallassa, ja ovat saattaneet päätyä tämän seurauksena ampumaan myös itsensä. Mitä muuta voisimme odottaa tapahtuvan maailmassa, missä olemassaolo ja elämä on tehty täysin merkityksettömäksi ja vailla syvempää tarkoitusta olevaksi ”paholaisen huvileikiksi” Dostojevskin sanojen mukaan?”

Toni Lajos

Ikävä tapaus, mikäli tekijä oli koulukiusattu mitä muuta saattoi odottaa. Koulujärjestelmä saatiin tuhottua siinä uudistusten vyöryssä joita maame harjoitti, vihervasemmiston intoilessa ja hihkuessa kukkona tunkiolla, tässä tulos. Useita muitakin hyvin toimineita asioita tuhottiin perustellisesti. Kiusaajat kouluissa ohjattava kaltaistensa joukkoon, opiskeluun panostavat omissa luokissa.
Meillä tuhottiin muutamassa vuodessa koulujärjestelmä, jota käytiin ihailemassa pitkin maailmaa, nyt kauhistellaan tätä menoa, taksijärjestemä saatiin sekasorron valtaa, mutiaisille pitä saadaa hommia, ja niitä saatiin, terveydenhoito kaaoksessa jne. Silti viikottain Ylen rummuttaa aamuin illoin meidän olevan maailman onnellisin kansa, voiko paksumpaa valhetta kansalle enää syöttää.

Marko Kristian

Voi kuulostaa julmalta, mutta minun mielestä on tekopyhää tuokin että ihmiset tuo kynttilämeren sinne koululle.
Ei ne niitä uhreja mieti vaan ihan itseään.
Olen niin hyvä ihminen kun vein julkisuutta saaneeseen tappopaikkaan kynttilän.
Tässä maailmassa nykyään lähes kaikki on tekopyhää, ja siksi tämäkin ottaa päähän.
Median toiminta on myös vähintäänkin arveluttavaa, tekevät asiasta sen tuhat juttua päivässä, ja niillä jutuilla sitten innostavat seuraavan epävakaan yksilön tekemään jotain.

Ilkka Manttari

Oma kouluaikani on jo kaukana mutta kyllä epäilen että suuri syy tuollaiseen on luokkien hajoaminen, noin kulttuurimielessä. Jos jokaisella luokalla on häirikköjä jotka käyttäytyvät täysin asiattomasti, ainakin naisopettajia kohtaan kun se heillä entisessä kotimaassa on tapana, niin onko tällaiset tilanteet jotenkin ihmeellisiä. Kunnioitetaan vain voimaa. Vaikka tekijä olisi kantasuomalainen laitan kyllä päävastuun maahanmuuttopolitiikalle. Ei tuollaista voinut minun aikanani edes kuvitella. Miten alikehittyneistä terroristimaista voisi tulla ihmisiä jotka kunnioittavat suomen lakia, ei se ole ollut niin nuukaa heidän entisessäkään kotimaassaan.Kyllä sillä on vaikutusta koko koulun toimintaan, käyttäytymiseen ja henkeen, niin että eläköön punavihreä ”vapaa kasvatus”

John Quiman

Taposen mukaan terroristitkin tarvitsevat koulunkäyntiä.

Ensin tuhottiin toimiva koulutusjärjestelmä ideologisilla kaunokuvilla, jotka eivät toimineet. Sitten heitettiin luokkiin kehitysmaalaisia, jotka ovat hyvin ongelmallisia. Vantaalla niitä ongelmia riittääkin.

Vailla järkeä toimittu, eikä yksikään puolue voi väittää olevansa muutoksiin syytön. Ovat kaikki vastuussa Suomen alasajosta ja suomalaisten kodin pilaamisesta.

Viimeksi muokattu 19 päivää sitten by John Quiman
Marko Kristian

On tietysti kauheaa ja jotain mitä ei pitäisi sattua, mutta onko sillä oikeastaan väliä tappaako alaikäiset toisia alaikäisiä koulussa vai koulun ulkopuolella?
Meinaan kun ne alaikäisten toisiin kohdistamat puukotukset ja murhat on ollut jo useamman vuoden lähes viikottaista.

Ruoste Iskee

Rikosvasttuikä pitää poistaa Suomen laista! Jos pystyy rikoksen tekemään, pystyy myös silloin kantamaan siitä vastuun. elinkautinen tuolle pitäsi tulla tuollaisesta teosta.