Eurooppa Kotimaa

Presidentti Niinistö keskusteli Ukrainan presidentti Zelenskyin kanssa

Kuva: Wikimedia Commons/CC-BY-SA-3.0

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kävi puhelinkeskustelun Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyin kanssa perjantaina 25. helmikuuta 2022.

Presidentti Niinistö kertoi Suomen tuomitsevan jyrkästi Venäjän sotilaalliset toimet Ukrainassa sekä tukevan Ukrainan itsenäisyyttä, suvereniteettia, itsemääräämisoikeutta ja alueellista koskemattomuutta.

Presidentti Niinistö välitti koko Suomen kansan puolesta syvän myötätunnon Ukrainaa kohtaan. Presidentti Niinistö kertoi Suomen lähes 15 miljoonan euron suuruisesta lisätuesta Ukrainalle, joka kohdistuu Ukrainan resilienssiä tukevaan rahastoon ja humanitääriseen apuun.

Puhelu käytiin Suomen aloitteesta. Myöhemmin samana aamupäivänä presidentti Niinistö tapasi Mäntyniemessä Ukrainan Suomen-suurlähettiläs Olga Dibrovan.

14 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Lieväasteinen

Mikäli ritsteytetään Niinistö ja Zelenskyi, tuleeko Zelenistö vai Niinniinskyi?

Turo

Niinistö vaan menee yllyttämään, vaikka Zelenskyi alkoi juuri tulla järkiinsä.

Nationalisti

Kun kaksi kansainvälisen, juurettoman klikin kätyriä keskustelee tällaisesta aiheesta, ei se mitään hyvää tiedä valkoisten eurooppalaisten kannalta.

Lieväasteinen

Keskustelivatko jiddišiksi ilman tulkkia?

Zardex

Hienot nimet on rahastoille kynäilty. Mitenköhän monta senttiä tavan ukrainalainen pääsee rahoista näkemään.

Tuumailija

Marionetti keskusteli klovnin kanssa. Varmaan sama sävel löytyy Niinistön ja valitun kansan edustajan kanssa.
Niinistö puhuu 15 miljoonasta ja slobo 50 miljoonasta (sama mies joka ei muista kuka, milloin ja missä allekirjoitti minskin sopimuksen).

On se hienoa kun taas riittää löysää velkarahaa humanitääriseen apuun, samalla kun eu suunnittelee miljardipakettia samanlaista korruptiorahaa johon suomikin ottaa osaa.

Kukaan ei kysele aikaisempien rahallisten apupakettien perään saati että mihin suli IMF:n miljardien laina, ainakaan tavallisen ukrainalaisen elämä ei muuta kuin kurjistunut koko ajan.
Keskimääräinen eläke on 57€/kk ja jos haluat (mikäli saa) lämmintä vettä ja lämpöä on kaasumaksu yli 70€/kk ja se vielä nousee takautuvasti. Sähköä tulee litran mitalla tiettyinä aikoina päivästä.
Terveydenhuolto on niin hyvää ,että potilas itse joutuu hakemaan apteekista tarpeet joita lääkäri voi sitten käyttää vaivan hoitoon.

Tämä on arkea suurimmalla osalla ukrainalaisista, koska he eivät asu kiovassa tms. suuremmassa kaupungissa.

Kansan kanslian virallinen tiedottaja

Haluan koko Suomen puolesta esittää myötähäpeää puolestasi, myyntivastaava Sauli Niinistö.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Kysyikö Niinistö , että miksi Ukraina teki ns. Mainilat.

Puolueeton

Venäläisten mainilat olivat tällä kertaa vähän näyttävämmät – isot sotaharjoitukset. Ei niitäkään tajuttu varoituksena.
Niinistö olisi voinut olla myötämielinen ja mainita Mainilan laukauksista ja sanoa, ettei suomalaiset poliitikotkaan ymmärtäneet varoitusta.

Piikkilampaat

Nuo teidän ”mainilat” on ryssän tekemä, te mitään tietämättömät kuljette mv ryssälehden mukaan, kyllä myötähäpeä on aika kova lukiessa sinun kaltaisten kirjoituksia.
Samanlailla Mainilanlaukaukset oli suomenkin historissa ryssän tekemä huijaus että pääsivät rottaryssät hyökkäämään ilman mitään syytä suomen kimppuun.

Hema

Voi hitsi. Kommenttisi luettuani jäi mieleeni yksi seikka; Kylläpä maailma on epäreilu paikka. Ajatella että joku voi noin huijata. Vaikka perustuslakimme kieltää varusmiestemme pakottamisen ulkomaisiin sotatoimiin, vapaaehtoisuus on silti yhä sallittua. Voisit päästellä reikiä päihin kunnes olosi helpottaa. Tuon kaltaiset myrkylliset patoumat aiheuttavat sairastumista pidemmän päälle.

Tehdäänkehitysmaayhdessä
Lieväasteinen

Ei kukaan tainnut ymmärtää ”Keharin” sarkasmia.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Sarkasmi on vaikea laji, totuuden kertominen mahdotonta.