Kotimaa Kulttuuri

Pro Finlandia -mitali historioitsija Teemu Keskisarjalle

Kuva: Wikimedia Commons/CC-BY-SA-3.0

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö myöntää Teemu Keskisarjalle ja yhdeksälle muulle suomalaiselle taiteilijalle ja kirjailijalle Suomen Leijonan ritarikunnan Pro Finlandia -mitalin.

Tasavallan presidentti myöntää itsenäisyyspäivänä kymmenelle kulttuurialan henkilölle Pro Finlandia -mitalin, joka on korkein kirjailijoille ja taiteilijoille myönnettävä kunnianosoitus. Tämänvuotisista mitalin saajista tunnetuimmat ovat historioitsija Teemu Keskisarja ja näyttelijä Hannu-Pekka Björkman.

Muut mitalinsaajat ovat valokuvataiteilija ja kuvataiteilija Marja Helander, taiteellinen johtaja Mikko Kouki, kuvanveistäjä Pertti Kukkonen, tanssija-koreografi ja toiminnanjohtaja Anniina Kumpuniemi, professori ja arkkitehti Anssi Lassila, sirkustaiteilija Jani Nuutinen, oopperalaulaja Johanna Rusanen-Kartano sekä musiikintutkija ja kansanmuusikko Hannu Saha.

Lähde: Helsingin Uutiset

5 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
kasimir

Keskisarjalle kävi taannoin ”Esko Valtaojat” kun hän totesi luennollaan, ettei Suomella ole ”kiitollisuudenvelkaa afrikkalaisille neekereille kolonialismista”. Yksi sana neutraalissa ja pahaa tarkoittamattomassa kontekstissa johti cancelointiin: Keskisarja sai potkut vapaaehtoistyöstään maahanmuuttajanuorten jalkapallovalmentajana. Vastoin nuorten tahtoa.

Niin sitä pitää, hei ”progressiiviset” ja ”vähemmistöjen etuja ajavat” suvaitsevat!! Teitte maailmasta taas paljon paremman! Nimittäin siinä menetti viattomat mamujuniorit nyt sitten paljon pidetyn valmentajansa sekä esimerkillisen miehen mallin, ja nyt tuo fudisharrastus, joka auttoi integroitumisessa ja piti nämä nuoret pois kadulta ja pahanteosta, kärsi kovan kolauksen.
Mamuparat, jotka olivat saaneet suurta iloa jalkapallosta ja muutenkin positiivista ja virikkeellistä sisältöä elämäänsä, joutuivat sijaiskärsijöiksi mielisairaiden wokettajien itsekkään hyvesignaloinnin takia. Mamuista piittaamaton woke-kultti, täynnä silmitöntä (valko-)vihaa, halusi vain kostonsa ja Keskisarjan canceloiduksi. Ei väliä vaikka mamut joutuivat suurimmiksi kärsijöiksi. Tätä se woke on.

Tuumailija

Kappas, ei mukadosentti Oula saanutkaan vasemmistosävytteisestä leimakirveellisestä tutkimuksesta palkintoa, vaan sen vei ihan oikea historoitsija.
Keskisarja on erinomainen ulosanniltaan ja tuo rehellisesti esille näkemyksensä dokumentteihin nojaten. H-P Björkman on myös palkinnon ansainnut, yksiä parhaita näyttelijöitä suomessa. Onnittelut kummallekkin.

murre riepunen

Björkman ja Keskisarja ovat mitalinsa amsainneet, onnittelut.

Aapo Ervasti

?

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Aapo Ervasti
jep

Nyt meni palkinto oikealle hepulle. Ei mikään nyherö poliittisen korrektiuden edustaja.