Kotimaa Kulttuuri Politiikka Uutiset

Provinssin ”arvoja” on puitu toistuvasti julkisuudessa

Kuva: Wikimedia Commons, Provinssirock 2013

Seinäjoen Provinssi-festivaali on ikärajaton musiikkitapahtuma, joka järjestettiin tänä vuonna 29.6. – 1.7. Provinssi on saanut kyseenalaista julkisuutta jo toistamiseen viikon sisällä.

Tapahtuman toimitusjohtaja Marko Kivelä ja vastaava tuottaja Ville Koivisto ovat perustelleet eri sattumusten johdosta Provinssin arvoja muun muassa Ilta-Sanomille.

Kansanedustaja Juha Mäenpää poistettiin alueelta kolumninsa vuoksi

Lauantai-iltana 1.7. perussuomalaisten kansanedustaja Juha Mäenpää joutui poistumaan festarialueelta järjestysmiesten saattelemana. Mäenpää oli tapahtumassa kutsuvieraana. Käsky poistaa Mäenpää alueelta oli tullut tapahtuman johdolta.

Provinssin toimitusjohtaja Marko Kivelä perusteli Ilta-Sanomille poistamista sillä, että Mäenpään kirjoittama, Ilkka-Pohjalaisessa julkaistu kolumni oli selvästi ristiriidassa tapahtuman arvojen kanssa. Kivelän mukaan Provinssi on sitoutunut noudattamaan toimintaperiaatteita, jotka pyrkivät edistämään tasa-arvon, monimuotoisuuden ja yhdenvertaisuuden toteutumista.

Mäenpää kritisoi kolumnissaan sitä, että Opetushallitus ohjeistaa opettajia kouluissa ja varhaiskasvatuksessa kertomaan lapsille, että joillakin pojilla on pimppi.

Turvatarkastajia ohjeistettiin olemaan käpälöimättä

Provinssin arvot olivat jälleen arvioitavana, kun selvisi, että useammassa turvatarkastuksessa oli käpälöity naispuoleisten festarivieraiden intiimialueita. Johdon tietoon oli tullut muutama tapaus, mutta asia nousi julkisuuteen vasta kun sosiaalisen median videosovellus Tiktokissa alkoi kiertää video, jossa suomalainen festarivieras kertoo Provinssi-festivaalien turvatarkastuksessa kokemastaan epäasiallisesta koskettelusta.

Provinssin vastaava tuottaja Ville Koivisto on kertonut Ilta-Sanomille, että asiaa on käsitelty ohjeistamalla työntekijöitä, kuinka turvatarkastuksessa ei saa toimia. Koiviston mukaan naispuoliselle tarkastettavalle on hänen niin halutessaan oltava naispuolinen tarkastaja ja miehille miespuolinen.

Haastattelusta ei selviä, miten tarkastettava pystyy todentamaan tarkastajan sukupuolen, koska Provinssin toimitusjohtaja Kivelä on aiemmin tähdentänyt, että tapahtuman arvojen mukaan miehellä voi olla pimppi.

Turvatarkastusta hoitanut palveluntarjoaja on Securitas Events. Haastattelusta ei selviä, onko käpälöiviä turvatarkastajia poistettu alueelta.

8 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Vappu Simanen

”Ostamalla tämän pääsylipun sitoudut internetsivuillamme oleviin sääntöihin, toimitusehtoihin ja poliittisiin kannanottoihin, jotka saattavat muuttua hetkestä toiseen ennalta varoittamatta.”

Henri Hirn

kui pohjanmaallaiset on enemmän sekaisin ku helsinkiläiset

ilkka

Notta ko sielä uskalletahan hypäätä pöyrälle – niin ja uskalletahan hypäätä poiskin.

Ilkka Manttari

Tuollainen tapahtuma joutaa kuolemaan. On taas puurot ja vellit menneet täysin sekaisin. Tuollaisen tapahtuman järjestäjän tulisi pyrkiä myymään niin paljon pääsylippuja kuin kykenee, vaiika ostajana olisivat marsilaiset pienet vihreät miehet. Onko viimeinenkin taloudellinen ajattelu suomesta kadonnut. Hyvin on taas mennyt perille punavihreä tasakarva ajattelu.

ilkka

Mäenpään poistaminen alueelta oli laitonta. Vaikka hänen kutsunsa tulla tilaisuuteen oli peruttu, se ei tarkoita etteikö hän saa yksityishenkilönä olla alueella. Mikään laki ei määritä että mielipiteiden tai arvojen pitää olla samat kuin tilaisuuden järjestäjällä. Paikka on julkinen, ei yksityinen tila, joten siinäkin tehtiin päivänselvä vääryys. Jos siitä aletaan vääntämään että minkä tahansa tilaisuuden osallistujien pitää olla täsmälleen samaa mieltä järjestäjän kanssa, voidaan saman tie jättää kaikki poliittiset puheet ennen vaaleja pitämättä. Niissäkin tilaisuuksissa on aivan varmasti eri mieltä olevia, tai eri vakaumuksen puolesta liputtavia. Tämä maa on avoviemäri jo muutenkin, että nyt vaan valitusta peliin ja korvausvaatimukset kehiin.

John Quiman

Perustuslain mukaan syrjiminen mielipiteen vuoksi on laitonta. Kertoivat, että kutsuvieraslippu oli peruutettu julkaistun mielipiteen vuoksi.

”Yhdenvertaisuuslaissa kiellettyjä syrjintäperusteita ovat ikä, alkuperä, kansalaisuus, kieli, uskonto, vakaumus, mielipide, poliittinen toiminta, ammattiyhdistystoiminta, perhesuhteet, terveydentila, vammaisuus, seksuaalinen suuntautuminen ja muu henkilöön liittyvä syy.”

https://syrjinta.fi/syrjintaperusteet

Ministerikin haluttiin saada erotetuksi mielipiteiden perusteella. Vasurit huutavat yhdenvertaisuudesta, mutta rikkovat sitä vastaan itse sen kuin kerkeävät.

Viimeksi muokattu 2 kuukautta sitten by John Quiman
ilkka

YLE:n uusin gallup tietää kertoa kansalle että SDP on toiseksi suosituin puolue, kannatus on kuulemma nyt 20.6 % ja vihreätkin ovat nostaneet kannatustaan vaalien jälkeen muita oppositiossa olevia puolueita enemmän, peräti 1.3 %.. No ihan varmaan. Ihan varmaan vaalien jälkeen kaikki porvarihallitusta kannattavat äänestäjät ovatkin keksineet, että oli äärimmäisen hyvä asia kun marin patsasteli julkisuudessa, ja ohisalo halusi 35 % jakeluvelvoitetta jo ensivuodeksi. Ihan varmaan kansa on nyt nähnyt ” ilmastohätätilan ” olevan todellisuutta kun siitepölyä on riittänyt kohta neljä kuukautta, sillä eihän sitä(kään) olisi ellei ilmaston lämpeneminen dramaattisella tavalla vaikuttaisi asiaan. Ilmastohätätila on siis muuttunut ilmastoktastrofiksi välittömästi kun hallituspaikka katosi, ja nyt kansakunnan silmät ovat avautuneet näkemään miten oikeassa lahko on ollut. Asiaan toisi varmaan helpotusta uusi velan-otto, ja marinin selfiet sekä tietenkin kunnianhimoinen 50 % jakeluvelvoite, sillä kommunistinen valtio toimii ilman yksityistä autoiluakin ja sitä ettei kansalla ole ostovoimaa mihinkään. Ilmastohan ei ole tosin lämmennyt 150 vuoden aikana kuin 0.8 %, mutta kun EU väittää toisin, ja vihreät / SDP julistaa samaa, niin tottahan se silloin on. Tieteellä ei ole merkitystä kun uskotaan vaan että katastrofi on tullut jäädäkseen ja pahenee joka minuutti. Ministeri Junnilan kytkökset ” äärioikeistoon ” on avannut kansalaisten silmät, mutta Lindtmannin nuoruuskuvat olivat vain vitsi, ja hyi hyi, ei saa penkoa demarien taustoja, ihmisoikeudet tulee muistaa joka hetki.

Kannataa muuten huomata miten nopeasti kyseinen uutinen katosi julkisuudesta, mutta junnilasta puhutaan yhäkin. Aina luotettava YLE loistaa taas puolueettomalla tiedotuksellaan, mutta tuliko se joillekin yllätyksenä, minulle ei tullut.

Viimeksi muokattu 2 kuukautta sitten by ilkka
John Quiman

Ylessä puhaltavat vihertuulet käyttämässä lehdistönvapautta, vaikka ovat olevinaan puolueeton ja luotettava. Ylen pitäisi vähintään tunnustaa olevansa viheriäisten pää-äänenkannattaja, ollakseen rehellinen. On kai vaikeaa, koska eivät saisi olla puolueellisia ja epäluotettavia. Siksipä valehtelevat olevansa puolueettomia ja luotettavia. Viheriäisillä toimittajilla ei ole mitään moraalisia pidäkkeitä, kun on kyse ideologisten valheiden tuputtamisesta kansalaisille heidän omilla rahoillaan.

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa