Eurooppa Muu maailma Politiikka

Putin määräsi kaikkien aikojen ensimmäiset valtakunnalliset ydinaseharjoitukset ja valmistelee ydinpommitestiä napapiirillä

Venäjän presidentti Vladimir Putin ja puolustusministeri Sergei Shoigu. Kuva: Wikimedia Commons / CC BY 3.0 DEED / The Presidential Press and Information Office.

Harjoitus järjestetään vain neljä päivää ennen Putinin 71-vuotissyntymäpäivää.

Venäjä järjestää ensimmäisen koko maan kattavan harjoituksen, jossa simuloidaan laajoja ydiniskuja maahan, kirjoittaa päivälehti Magyar Hírlap.

Yhden päivän mittainen ydiniskuharjoitus perustuu oletukseen, että Nato tekee Venäjälle ydiniskun, joka tuhoaa 70 prosenttia Venäjän asutuksesta ja elintärkeistä infrastruktuureista. Skenaariossa maahan asetetaan sotatila ja määrätään täysimittainen liikekannallepano.

Testissä mallinnetaan myös ydinvoimaloiden ja muiden keskeisten laitosten vaurioitumisesta aiheutuvaa toissijaista uhkaa.

Valtion- ja alueviranomaisten on organisoitava hätäpelastusryhmiä, joiden tehtävänä on tarjota elintarvikkeita, lääkintätarvikkeita ja suojaa säteilyltä.

Valmisteluasiakirjan mukaan on tarpeen varautua sodan eskaloitumiseen, mukaan lukien maailmanlaajuinen konflikti, jossa on mukana ydinasevaltoja.

Väestön pysyvä siirtäminen pois hengenvaaralliselta alueelta on samanlainen kuin Tšernobylissä, ja se merkitsee ennennäkemättömän laajamittaista väestön siirtoa maan sisällä.

Putin puolestaan on siirtymässä johonkin eri puolilla maata sijaitsevista ydinbunkkereistaan paetakseen simuloitua ydinarmageddonia. Todellisen ydinsodan sattuessa hänellä on laivue ”tuomiopäivän” Il-80 Maxdome -lentokoneita, jotka voivat toimia ilmavalvontakeskuksena.

Harjoitus järjestetään neljä päivää ennen Putinin 71-vuotissyntymäpäivää.

Kansallista katastrofiharjoitusta ei pidetä pelkästään ydinsotaharjoituksena, vaan valmistelut ovat käynnissä myös napapiirillä tehtävää ydinräjähdyskokeilua varten.

Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigu vieraili Novaja Zemljassa elokuussa ja antoi ymmärtää, että testit saatetaan pian aloittaa uudelleen useiden vuosikymmenten tauon jälkeen.

Lähde: Remix

10 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Vappu Simanen

      Ensimmäinen ydinräjäytys tulee tapahtumaan Ukrainassa. Valmistelut on saatu tehtyä ja USA vetäytyy asetoimituksista «budjettiriitojen vuoksi», jotta kukaan ei voisi osoittaa sormella.
      USA:n budjettiriita meni aivan käsikirjoituksen mukaan. Seurauksena on, että Eurooppa imetään kuiviin Ukrainan mustan aukon kautta. Raha ja aseet eivät jää Ukrainaan, ne kierrätetään edunsaajille ja aseet viedään ulkomaille viljalaivoilla.
      Käsikirjoituksen mukaan Ukra

Vappu Simanen

      Käsikirjoituksen mukaan Ukrainan yhdiräjäytys tapahtuu 24. päivä joulukuuta 2023.

Ilkka

Joulupukki tulee samana iltana, uskotko siihenkin ?

John Quiman

Minä uskon joulupukkiin, sillä olen ollut monesti joulupukkina aattoisin. Siksipä tiedän, että joulupukki on olemassa.

Noin muuten olen miettinyt, että se aito joulupukki on korruptoitunut. Sen huomaa siitä, että rikkaiden lapset saavat parhaat lahjat.

Ilkka

No ihan varmaan noin tuleekin tapahtumaan.. Lue putkosuutinta vähemmän niin ei mene yöunet pilalle.

Jarno Tuominen

 Nato olisi voinut miehittää Venäjän helposti, mutta ei miehittänyt. Sen sijaan nato-maat pyrkivät auttamaan, kun NL hajosi ja toivoivat, että Venäjästä tulisi demokraattinen maa, joka ei ole uhka kellekään. no jaa.natolla,eulla,weffillä ja niiden takana hääräävillä globaaleilla toimijoilla,on kyllä omia intressejä joita mielellään tullaan toteuttamaan ihan hyvää hyvyttään.venäjä kuten pohjoismaat,omaavat suuret määrät maa mineraaleja ja arvometalleja,venäjä myös öljyä.luulempa kiinostuksen kohteen olevan enemmän noissa jutuissa kuin hyväntekeväisyydessä.länsimainen demokratia on nykyisin ja myöskin silloin,enemmänkin irvikuva kuin kansanvalta.vaikka venäjästä en välitä,en myöskään natoa paljonkaan arvosta.

John Quiman

Saatiinhan niitä luonnonvaroja sieltä rahalla, joka onkin halvin tapa hankkia luonnonvaroja. Ei auta miehittää jotain maata ja hukata valtavasti resursseja siihen, koska se vasta kallista onkin. Eikä luonnonvarojen hankinta tule sen halvemmaksi niitä itse kaivellen, joten edelleen kannattavin tapa hankkia, on ostaa niitä rahalla.

John Quiman

Putin haluaa luoda kansalle tunnelmaa Naton vaarallisuudesta, jotta tarina Naton läheisyyden luomasta uhasta saisi lisää voimaa.

Putin ei varmaan kerro kansalaisilleen, että suuri osa Nato-maista pienensi armeijoitaan NL:n hajoamisen jälkeen ja että vain Venäjä on panostanut voimakkaasti armeijansa vahvistamiseen sen jälkeen, eikä sitäkään, että 90-luvulla Nato olisi voinut miehittää Venäjän helposti, mutta ei miehittänyt. Sen sijaan nato-maat pyrkivät auttamaan, kun NL hajosi ja toivoivat, että Venäjästä tulisi demokraattinen maa, joka ei ole uhka kellekään. Putin valitsi kuitenkin toisin.

Unohtaa varmaan kertoa kansalleen senkin, että Venäjän Nato-rajoilla varuskunnat ovat liki tyhjiä, koska Putin tietää, että Nato ei ole uhka.

Ilkka Manttari

Putin tatvitsee Naton vaarallisuutta sisäpoliittisista syistä. Ei siinä mitään perää ole. Rajatun tiedonvälityksen maassa tuo menee läpi. Venäjällä suurin osa ihmisistä saa tietonsa kansallisen television kertomana, ja vääristämänä.

Ilkka

Muistuttaa ikävästi Suomea, jossa kansan ” tiedonsaannista ” vastaa YLE.

Kansalaisen verkkokauppa