Eurooppa Maahanmuutto Rikos

Ranska: 11-kuukautinen vauva löytyi kuolleena ämpäristä pakkosyötön jälkeen, poliisi epäilee äidin harjoittaneen ’afrikkalaista perinnettä’

Kuvituskuva. Kuva: Flickr / CC BY-NC-ND 2.0 DEED / World Bank Photo Collection.

Ranskan poliisi epäilee, että Mantes-la-Villen länsilähiössä Pariisissa asuva äiti on pakkosyöttänyt 11-kuukautisen vauvansa kuoliaaksi, mikä kuvataan afrikkalaiseksi tavaksi. Äitiä syytetään lapsen ”liiallisesta pakkosyöttämisestä”. Hätäpalvelut löysivät lapsen tukehtuneena ja ämpäristä.

Vauva löydettiin alun perin 25. marraskuuta, ja hätäpalvelut huomasivat, että äiti oli syöttänyt häntä kylpyhuoneessa. Hätäpalvelut saapuivat ja lapsi löydettiin jo kuolleena.

Nainen otettiin poliisin huostaan vasta 16. tammikuuta, kun tutkinta taposta avattiin. Äiti kiistää syytteet, mutta ruumiinavaustulokset osoittivat, että lasta oli pakkosyötetty.

Tutkijoiden mukaa äiti osallistui Länsi-Afrikan kulttuurikäytäntöön lasten pakkosyöttämisessä. Äiti oli lukittautunut kylpyhuoneeseen lastensa kanssa ja pakottamalla tunkenut ruokaa nuoren vauvan suuhun.

Pakkosyöttö on laajalti dokumentoitu käytäntö. Esimerkiksi Deutsche Welle kirjoitti, että ”vauvojen pakkosyöttö on syvään juurtunut kulttuurikäytäntö monissa Afrikan maissa, kuten Keniassa, Malawissa ja Nigeriassa. Terveysasiantuntijat varoittavat, että se on vaarallista ja voi jopa johtaa lapsen kuolemaan.”

”Afrikkalaiset vanhemmat ja hoitajat kertovat, että vauvojen ja taaperoiden suuhun liian paljon ruoan työntäminen on syvään juurtunut heidän kulttuuriinsa.”

Pakkosyöttöä harjoittavat uskovat, että se tekee lapsesta ”vankemman” ja terveemmän; tutkijat ovat kuitenkin osoittaneet, että se voi johtaa akuuttiin aliravitsemukseen, liikalihavuuteen ja muihin terveysongelmiin.

Pohjois-Afrikasta, Afrikasta ja Lähi-idästä Länsi-maihin suuntautuvan massamaahanmuuton kriitikot ovat pitkään huomauttaneet, että tulokkaat tuovat mukanaan hyvin erilaisia kulttuurisia normeja ja standardeja. Useimmissa tapauksissa huolenaiheina ovat kunniamurhat, pakkoavioliitot ja sukupuolielinten silpominen, mutta myös vähemmän tunnetut käytännöt, kuten pakkosyöttö, jotka korostavat suuria eroja eurooppalaisten ja muiden välillä.

Lähde: Remix

5 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
John Quiman

Noita pitäisi kouluttaa kotimaissaan, eikä tuoda länsimaihin kulttuuriin ja yhteiskuntaan, jota he eivät edes ymmärrä. Jäävät sossun eläteiksi ja tuottavat harmia. koska eivät yksinkertaisesti pysty parempaan.

Maahan tulisi laskea vain sellaisia, jotka ovat jo valmiiksi riittävän hyvin kehittyneitä ja osaavat tehdä asioita riittävän laadukkaasti. Toisaalta afrikkalaiset tarvitsevat itse omat osaavansa ja kyvykkäänsä, jotta afrikkalaiset voisivat kehittyä. Siksipä on kyseenalaista suosia heidän kyvykkyyksiensä siirtymistä esim. länsimaihin. Heitä tarvitaan heidän kotimaissaan. Länsimaissa opiskelleiden kehitysmaalaisten tulisi mennä kotimaihinsa kehittämään niitä. Ei kehitysmaiden kehitys ole muiden vastuulla, vaan heidän itsensä.

Peter Kreisler

Tällaiset kulttuuriperinteet kertovat paljon afrikkalaisten kehitystasosta. Tarkoitan siis afrikkalaisia, en mustaihoisia ihmisiä.

Ilkka

Eurooppalaiset on jo ” pakkosyötetty ” uskomaan Afrikkalaisten paremmuuteen. Ja hyvin on poliittinen pulla uponnut jakamattomien ihmisoikeuksien nimissä.

Marko Kristian

Niin mitäs tuokaan asia meille kuuluu?
Ketään ei kiinnostaisi pätkääkään kun akka perheineen olisi siellä afrikassa minne kuuluukin.

Ilkka

Mutta nyt saimme vastauksen siihen miksi Afrikan maissa on jatkuva nälänhätä. pakkosyöttö on ilmeinen syy