Eurooppa Maahanmuutto Rikos

Ranska: Äärivasemmistolaiset aktivistit murtautuivat iäkkään pariskunnan kotiin ja vaativat sitä turvapaikanhakijoiden suojaksi

Maison du Peuplen -militanttien barrikadit karkottamisen jälkeen Rennesissä. Kuva: Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0) / Auregann.

Kiinteistön omistavan iäkkään pariskunnan pojanpoika kyseenalaistaa Ranskan oikeusvaltioperiaatteen.

Ranskassa äärivasemmistolaiset aktivistit ryhtyivät lauantaina radikaaleihin toimiin murtautumalla yksityisasuntoon ja valtaamalla sen turvapaikanhakijoiden majoittamiseksi.

Maison du Peuple (Kansan talo) -järjestön jäsenet valtasivat Grand-Blottereau-puiston lähellä sijaitsevan kiinteistön läntisessä Nantesin kaupungissa. He väittivät, että ”heillä ei ollut muuta vaihtoehtoa sen jälkeen, kun viranomaiset eivät olleet vastanneet heidän huoleensa turvapaikanhakijoiden tilapäisasuntojen puutteesta.

Yksityisasunto kuuluu 87- ja 89-vuotiaalle iäkkäälle pariskunnalle, joka on tällä hetkellä hoidettavana hoivakodissa, ja on sen vuoksi tyhjillään.

Järjestön Twitter-tilillä julkaistussa lausunnossa Maison du Peuple väitti odottaneensa viikkoja ilman viranomaisten vastausta heidän huoleensa alueelle saapuneiden uusien turvapaikanhakijoiden hyvinvoinnista.

”Meillä on nyt kiire. Olemme nähneet liian monen ihmisen kuolevan kaduilla. Mitä meidän siis pitäisi tehdä?” lausunnossa luki.

Järjestö syytti valtiota siitä, että se on päättänyt käyttää ”kohtuuttomia summia” yksityisiin vartiointiyrityksiin ja turvalaitteisiin sen sijaan, että se tarjoaisi suojapaikan kaupungissa kasvavalle määrälle turvapaikanhakijoita ja talousmuuttajia. Se väitti myös, että lauantaina toteutetut suorat toimet ”eivät olleet valinta vaan välttämättömyys”.

”Se on meille ainoa tapa toimia ja antaa vastaus näille viranomaisten hylkäämille perheille.”

”Tästä syystä ja muiden vaihtoehtojen puuttuessa valtaamme nyt vastentahtoisuudestamme huolimatta yksityisen talon, joka on ollut tyhjillään ja hylättynä yli vuoden”, he lisäsivät.

Kiinteistön laittoman haltuunoton jälkeen kaksi syyrialaisperhettä ja kongolainen kolmilapsinen perhe ovat sittemmin muuttaneet iäkkään pariskunnan kotiin.

Ouest France -uutistoimistolle asiasta puhunut asunnon omistajien pojanpoika ilmaisi tyrmistyksensä ja vihansa toimista ja paljasti tehneensä valituksen viranomaisille.

Hän kutsui toimenpidettä sietämättömäksi ja laittomaksi tilanteeksi ja kyseenalaisti sen, noudatetaanko Ranskassa yhä oikeusvaltioperiaatetta.

”Pitäisikö meidän saada itse panna oikeus täytäntöön?” hän kysyi ja totesi, että ”viranomaisten toimimattomuus ja militanttien järjestöjen laittomat haltuunotot voivat johtaa todellisiin tragedioihin”.

”Järjestöllä ei ole oikeutta toimia viranomaisina ja ottaa asuntoja haltuunsa. He myös vaarantavat tiedostamattaan ihmiset, jotka he haluavat uudelleenasuttaa.”

”Olemme pahoillamme asunnottomien ihmisten tilanteesta, mutta lakia on noudatettava”, hän lisäsi.

Lähde: Remix

17 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka Forsten

Kun näette ” ihmisiä ” kuolevan kadulla, voisitte ihan ensin miettiä millä perusteilla ne ovat sinne kadulle tulleet, ja paljonko kantaväestöä on kuollut kadulle niiden toimesta. Sitten voittekin vallata Presidentin palatsin ja häätää ”makaronin ” pois. Hän ei nähkääs välitä mistään mutta ottaa kyllä vastaan aina uusia ” kodittomia ” sinne kaduille. Ongelma on TEIDÄN poliittinen hyveliputuksenne kommunismin puolesta, ilman teitä pärjämme aivan hyvin, joten voitteko ajatella häipymistä koko euroopasta ?

Anomaster

Niiden häipyminen ei noilla tule mieleen. Ovat vain huolestuneet siitä, että kuinka niitä saadaan kuskatuksi lisää Välimereltä.

Eka Kettunen

Todella törkeää toimintaa, nämä varakkaat vasemmistolaiset olisivat voineet helposti tässäkin tapauksessa majoittaa hädänalaiset omiin koteihinsa tai vuokrata asunnon lakia rikkomatta.

Anomaster

No, eihän sitä omaan kotiin hunsvotteja. On niitä sopivia koteja pitkin kaupunkia.

ike

Väkivalta on aina kuulunut vihervasemmiston työkalupakkiin. On hyvä että voidaan keskustella rauhasta ja muustakin rauhallisesta yhteiskunnan kehityksestä, mutta muistakaa yhden Natokenraalin sanat: Diblomatia on hyvä mutta kuitenkin, jos naapurilla on panssarivaunu niin olisi aika hyvä jos sinullakin olisi. Ei tuo ollut sanatarkka lainaus, mutta kuitenkin. Viimekädessä nykyään kuunnellaan sitä panssarivaunua.

Anomaster

Ne eivät luota ideologiansa hyvyyteen, vaan katsovat, että kaikki pitää alistaa heidän valtaansa, jotta ihanneyhteiskunta vihdoinkin saataisiin rakennetuksi. He ovat äärimmäisen vallanhimoisia, eivätkä kysele ihmisten mielipiteitä. Heidän demokratiansa on on heidän diktaturiaa.

Maailma syöksyy pimeyteen

”Järjestö syytti valtiota siitä, että se on päättänyt käyttää ”kohtuuttomia summia” yksityisiin vartiointiyrityksiin ja turvalaitteisiin sen sijaan, että se tarjoaisi suojapaikan kaupungissa kasvavalle määrälle turvapaikanhakijoita ja talousmuuttajia. Se väitti myös, että lauantaina toteutetut suorat toimet ”eivät olleet valinta vaan välttämättömyys”.”
Asian ydin on juuri tässä! Deep State jossa on mukana käytännössä koko länsi, haluaa sotkea pakan ja siinä sivussa rakentavat riittävän valvonta-/ hallintakoneiston, jotta voivat sitten ajan ollessa kypsä orjuuttaa / eliminoida kaikki tarpeettomat / haitalliset.
Vasemmistoanarkistit toimivat innokkaasti hyödyllisinä idiootteina, tosin eiväthän he muutenkaan pysty normaaliin elämään.

Anomaster

Jos deep staten ihanneyhteiskunta syntyy, pääsevät nämä hyödyliset itiootit pikaisesti joko hiekkakuopan reunalle ampumaharjoitusten maaleiksi tai johonkin vankileirien saariston kaltaisiin olosuhteisiin.

Ennustaja

Ei yllätä. Odottakaapas vaan kun ruotsissa tapahtuu samantapaista, vähän eri vivahteella. Muslimit tulevat kylmästi heittämään Börjet ja Annikat ulos isoista taloistaan ja asettuvat isännän elkein taloksi. Se että Börjet ja Annikat jätetään henkiin on armeliasta, eikä todellakaan itsestäänselvyys. Tämä tulee olemaan todellisuutta muutaman lyhyen vuoden päästä. Kun yksi muslimiryhmä tekee tämän ensiliikkeen niin tieto leviää ja maanlaajuinen valloitus alkaa. Kukaan ei voi asialle mitään, sillä väkivaltaiset muslimit ovat enemmistö.

Piikkilampaat

Oksettaa ja sylettää samaan aikaan. Nyt eletään semmoista sairautta että pakko sitä on alkaa pistämään rautoja kuntoon.

juu

No yksi asia on varma, siitä asunnosta ja omaisuudesta siellä ei ole kohta mitään jäljellä.

Nationalisti

Miksi nämä antifapellet eivät ota niitä omaan kotiinsa?
Syynä voi toki olla, ettei se yhteiskunnan maksama 20 neliön itsemurhayksiö ole välttämättä se tilavin paikka.

Pulteri

Kuulin taannoin radiosta jutun asuntojen valtaamisesta Ranskassa. Asunnon valtaajilla on oikeuksia valtaamaansa asuntoon. Muuan suomalaisnainen oli antanut tutun mummon asua Pariisinasunnossaan poissa ollessaan, mutta mummopa kiletäytyi lähtemästä. Ranskan lain mukaan asettumaan päässyttä asunnon valtaajaa ei voi helpolla poistaa, koska hänelle on syntynyt eräänlainen vuokralaisen asema, vaikka ei vuokraa maksakaan. Lisäksi talvisaikaan poistaminen on kiellettyä, ettei luvaton hyyryläinen joudu kylmälle kadulle.
Jutun suomalaisnainen joutui kuitenkin maksamaan asunnon vuokrat, vedet, sähköt yms, koska jos hän jättää ne maksamatta, asunto katsotaan hylätyksi ja mummon saaminen asunnosta olisi entistäkin hankalampaa.

Kyllä on sairasta lainsäädäntöä

Sama juttu on Espanjassa.

Jukka

Oikeusvaltio on semmonen valtio, jossa vain tietyt saa oikeutta!

ike

En enää puhuisi yhdestäkään euroopan valtiosta oikeusvaltiona. En toki tunne asiaa tarkkaan, ehkä Puola ja Unkari ovat lähellä, mutta edellsiet esimerkit kyllä kertovat sairaudesta joka leviää, sisällissotaan saakka.

Viimeksi muokattu 10 kuukautta sitten by Galina Manttari
Juha

Haulikko!

Kansalaisen verkkokauppa