Eurooppa Politiikka

Ranskan Macron ja Le Pen kohtaavat presidentinvaaliväittelyssä

Kuva: Piqsels.

Ranskan kaksi presidenttiehdokasta väittelevät keskiviikkoiltana. Kyseessä on odotettu haaste, jossa testataan heidän valmiuttaan tulevaan vaalikierrokseen.

 

Kyseessä on ensimmäinen tällainen väittely sen jälkeen, kun ehdokkaat aloittivat vaalikampanjan, ja presidentti Emmanuel Macron kieltäytyi väittelystä vaalien ensimmäisellä kierroksella.

Keskiviikkona käytävä 2,5 tunnin väittely on kahdelle viimeiselle ehdokkaalle, virassa olevalle Macronille ja oikeistolaiselle Marine Le Penille, tärkeä tilaisuus vakuuttaa äänestäjät, jotka suuntaavat sunnuntaina vaaliuurnille.

Se on myös uusinta heidän vuoden 2017 televisioidusta vastakkainasettelustaan, jota pidettiin kampanjan kannalta vaikuttavana.

Väittelyä pidettiin tappiona Le Penille, joka vaikutti ajoittain ristiriitaiselta talouskysymyksissä ja taistelutahtoisemmalta kuin vastustajansa. Kaiken kaikkiaan väittelyä pidettiin jännittyneenä kahden ehdokkaan välillä.

Le Pen totesi hiljattain, että vuoden 2017 väittely, jossa oli 16,5 miljoonaa kuulijaa, oli epäonnistunut.

”Epäonnistuin, kompuroin ja nousin takaisin ylös. Ja uskon nöyrästi, että palasin takaisin kentälle”, Le Pen sanoi ja lisäsi, että epäonnistumisten jälkeen eteenpäin meneminen on osoitus luonteenlujuudesta.

Le Pen hävisi vuoden 2017 vaalit, kun hän sai 33,9 prosenttia äänistä, kun Macron sai 66,1 prosenttia.

Vaikka Macron johtaa mielipidemittauksia tänäkin vuonna, ero on paljon pienempi ja kisasta odotetaan entistä tiiviimpää.

Ipsos Sopra/Sterian viimeisimmän mielipidetutkimuksen mukaan Macron johtaa kannatusta 56,5 prosentilla, kun Le Penin osuus on 43,5 prosenttia. Muut mielipidemittaukset ovat osoittaneet, että kilpailu on paljon tiukempi.

Molemmat presidenttiehdokkaat yrittävät todennäköisesti kosiskella vasemmistolaisia äänestäjiä, jotka äänestivät ensimmäisellä kierroksella Jean-Luc Mélenchonia.

Mélenchon sai 22 prosenttia ensimmäisen kierroksen äänistä ohjelmallaan, jossa keskitytään julkiseen sektoriin, sosiaalitukeen ja ympäristöpolitiikkaan.

Suurin osa näistä äänestäjistä saattaa äänestää tyhjää jälkimmäisessä äänestyksessä, alustavat mielipidemittaukset osoittavat.

 

Lähde: Euronews

20 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Kata

https://www.bbc.com/news/av/world-61170854

Voi kun emmanuelle nuolee mahdollisia äänestäjiään….juu kysymys on tottakai….LePen on ihan oikeassa.

jjt

vaalit nykyisin on teatteria,tuo eu on sen tehnyt mahdolliseksi.

juu

Toivon ettei se suuruudenhullu tappi macron voittaisi, olisi ainakin kolaus wef juoksupojan lisäksi liitovaltiota ajaville maailmanhallituksesta haaveileville.
Mutta taitaa olla turha toivo, media ne vaalit pääasiassa nykyään ratkaisee.

Jukka

EU haluaa Emma Macronin Ranskan pressaksi, jotta sama meno jatkuu. Italian Draghi on käsi ojossa ja Macron nuolee kauniimmin ja hellemmin kuin le Penn. Saksan Sholch peesaa hetken, miettii Putin-putken. Puraistako vaan nuolaistako päätä sen!?

finne igen

Kannattaisi tutustua Oikea Mediassa tohtori Mikko Paunion kirjoitukseen Natoon liittymisen vaikutuksista! On syytä lopettaa kiihkeä Venäjän syyttely ja tutustua niihin päteviin analyyseihin mitä ovat tehneet todelliset asiantuntijat kuten Jacques Baud.
finne igen

Deputinization

Teillä on Kremlin kanssa yhteinen toive. Olla sinisilmäinen ja uskoa heidän propagandaansa esim. kenraalieversti Vladimir Shamanovin julkituloon,jonka mukaan kyse on ihmisten pelastamisesta ja tämä on erikoisoperaation ja sodan ero. Sota viittaa hänen mukaansa erilaiseen asenteeseen. Sota on hänen mukaansa sotaa. Tuon voisi kuvitella tulevan entisen mäkihyppääjän suusta parin viikon putken jälkeen. Tuo Paunion juttuhan on aivan täyttä spekulointia tyyliin turvatakuut ongelmallisia, artiklat tulkinnanvaraisia, tekee Venäjän silmissä jotain, saattaa heikentää jne..

juu

En minä ainakaan usko mihinkään pelastamiseen pommittamalla kaupungit ja ihmiset, mutta en ole pitkään aikaan uskonut myöskään lännen poliitikkoihin juuri sen enempää kuin venäläisiinkään poliitikkoihin. Ja mediaankaan ole täälläkään voinut uskoa pitkään aikaan.
Onhan täälläkin muka”äärioikeisto” vuosia ollut suurin turvallisuus uhka, vaikka koko maassa tuskin on kuin muutamakymmenen ihmistä jotka voisi laskea ajatuksiltaan äärioikeistoksi. Vaan sitä saadaan paisuteltua kun leimataan ihan mediassa tavallisia ihmisiä jossain itsenäisyyspäivän kulkueessa äärioikeistoksi.

finne igen

Huomaa heti, että sinulla ei ole ollut aikaa edes lukea Paimion kirjoitusta. Olisit huomannut myös sotilasasiantuntijoiden kirjoitukset, mutta kiire on suuri puolustaa Niinistön pölinöitä. Viimeisin hölmöys oli Niinistön väite Unkarin puolustavan Suomen Nato-jäsenyyttä, keskustellut Unkarin presidentin kanssa! Unkarissa valta on yksinomaan hallituksella ja nyt edelleen Orbanilla. Koska kuullaan Niinistön ottaneen yhteyttä Erdoganiin ja saaneen Turkin ”sulttaanilta” lupauksia! Epätoivo vain kasvaa Nato-kiiman mukana. Katsotaan saadaanko sota!
finne igen

Rudi

Koko suomalainen, ja jossain määrin myös muu eurooppalainen keskustelu Ukrainan sodasta on tunnevirittäytyttä ja sen moottorina on ryssäviha. Varsinkin täällä suomalaiset ovat valmiita vaikka hirttäytymään jos se vain jotenkin vahingoittaisi ryssää. Ja siltähän tämä nyt juuri näyttää, siis että me suomalaiset kaikkein pahimmin tulemme olemaan näiden talouspakotteiden ja niistä juontuvien vastapakotteiden maksumiehiä. Sitä saa lukea fantasioita joissa Venäjä romahtaa ja siellä tulee uusi demokratia ja voimme sitten yhdessä laulaa kumbajaa. Kuinka harhaista voikaan olla jopa korkeasti koulutettujen ihmisten ajattelu. Toivottavasti sitten tulevaisuudessa nämä jo jonkinlaisessa kiihkossa Venäjää mielestään horjuttavat tahot muistavat kohonneita elinkustannuksiaan maksaessaan ottaa peilin käteen, ja toivottaa samalla tänne tervetulleeksi muutama miljoona Afrikasta tulevia nälkäpakolaisia, tehtiinhän me se että ryssää sattuisi. Ja seuraamme samalla kuinka se Venäjä siinä vaan puksuttaa edelleen menemään ja yhdessä Kiinan ja Intian kanssa järjestelee omia kohtaloitaan luonnonvarojensa ja toisaalta teknisen yhteistyönsä osana.

finne igen

Olet todella oikeassa ja tunne vaikuttaa olevan merkittävin tekijä ”ryssän” vihaan! Kriittiseen analyysiin kykenee vain harva ihminen, joten täällä on hyvä läpileikkaus yhteiskuntaamme vaivaavasta katkeruudesta! Venäjä ja Kiina hyötyvät tilanteesta ja USA toimii täysin itsekkäästi oma etu ensin! Me emme tarvitse Afrikasta elintasopakolaisia ja saamme niitä, kiitos punttijalkaisten hallituksessa!
finne igen

Deputinization

Afrikan pakolaiset ovat täyttä spekulointia. Ryssä loi negatiivisen maineensa ihan itse. Ennen 24.2. ei edes kuullut puhuttavan ryssästä. 24.2. on ajankohta, jolloin ryssä todisti sen, että siihen ei ole luottamista. Sitä ennen sen valehteluun uskottiin, mutta sen jälkeen ainoastaan putinistit ovat jatkaneet sen propagandan puolustamista mikä on todella sairasta siviilien tappamisen puolustamista.

finne igen

Väität täysin virheellisesti jälleen, sillä vuoden 2014 Maidanin jälkeen on Venäjän vastaisuus tarkoituksella lisätty myös suomalaiseen päivän politiikkaan. Taidat yhä uskoa, että Orpo ollessaan sisäministeri 2015 ”joutui” ottamaan nuo nuoret taistelijat Afrikasta, Lähi-Idästä, Afganistanista ym. siksi, että kansainväliset sopimukset velvoittavat. Kokoomus on osoittautunut olevansa vielä sdp:stä vasemmalle oleva puolue ja siksi on syytä tarkastella kaikkea sitä provoa mitä on syötetty kansalle vuoden 2014 jälkeen Venäjästä. Siviilien tappamisen maailmanmestari on kiistatta USA, Hiroshima, Nagasaki, Dresden, kaikki pommituksilla, lisäksi Irakin lentokieltoalue Aavikkomyrskyn jälkeen ja sitten varsinainen sota väitteen pohjalta joukkotuhoaseista! Sodassa kuolee aina ihmisiä ja tappaessasi vihollisia uskot luonnollisesti, että he eivät ole ihmisiä, joten tosiasiat tosiasioina, Ukrainan tapahtumista informoineista ilmeisesti Chilestä kotoisin oleva Harkovasta tietoja lähettänyt Lira on joutunut Azovin tappajien kynsiiin. Miten voit väittää venäläisten teurastaneen siviilejä kun ainoan tiedon ilmeisesti saat vain massamediasta?
finne igen

Deputinization

Krimin valloitus tapahtui nopeasti ja meinasi jäädä huomaamatta Euroopassakin ennen kuin ryssät tiputtivat hollantilaisen matkustajakoneen. Sen jälkeenkään ei vielä ryssistä paljon puhuttu, mutta tämä nykyinen tilanne on jotain mihin vain ryssät ja puna-armeija pystyy. Virallisia lukuja löytyy esim. YK:n ihmisoikeusneuvostolta, joiden mukaan vahvistettuja uhreja oli 9.3. 516 ja haavoittuneita 908. Nämä uhrit saatu aikaan kahdessa viikossa ja sen jälkeen puna-armeija on ehtinyt tehdä ”sankaritekoja” siviilien parissa yli kuukauden. Uhreja tulee niin paljon, että niitä ei ehditä edes kirjata ja lisäksi puna-armeija hävittää niitä parhaansa mukaan, että ei jäisi todisteita.

finne igen

Hollantilaisen matkustajakoneen ampui alas ukrainalainen hävittäjä, mutta totuutta ei saanut selvittää koska alkuperäinen tavoite oli saada Krimin laivastotukikohta USA:n laivaston käyttöön. Jopa Krimillä sijaitseva koulu nro 5 oli varattu amerikklaisen laivaston henkilökunnan lapsille, dokumentit paljasti Julian Assagnen Wikileaks!
Taustojen tuntemien antaa asian ymmärtämiselle mahdollisuuden, mutta hihkuminen siviilien murhista on juuri sitä mitä psykologisen sodankäynnin mestarit USA:ssa ja Kanadassa opettavat! YK on nykyään USA:n sylikoira, sen olisi tullut pysäyttää Donbassin ja Luganskin pommitukset jo 8 vuotta sitten!
finne igen

Deputinization

Olet selvästi neukkulan propagandan varassa tässäkin matkustajakoneen alas ampumisesta. Se on todistettu moneen kertaan mm. radioviestien perusteella ryssien tekemäksi. Putinin entinen talousneuvonantaja Valeri Illarionov kirjoitti blogissaan:
Место расположения ЗРК «Бук-М1» во время запуска ЗУР «земля-воздух».
Поле в районе хутора Берегись (Красный Октябрь) рядом с поселком Первомайское, южнее г. Снежное, юго-восточнее г. Торез.
Alueilmatorjuntaohjus BUK-M1:n sijainti,laukaisuhetkellä pelto, Beregiz-talon läheisyydessä, Pervomaiskoe-kylän liepeillä, Snezhnoe kaupungin eteläpuolella ja Torez kaupungin kaakkoispuolella.
Экипаж ЗРК «Бук-М1».
Российские граждане, находящиеся на действительной военной службе в ВС РФ.
BUK-M1:n miehistö Venäjän kansalaisia, ovat Venäjän Federaation asevoimien aktiivisessa palvelussa
Подчинение ЗРК «Бук-М1».
Непосредственное – штаб Южного ВО ВС РФ, г.Ростов-на-Дону.
Опосредованное – Генеральный Штаб ВС РФ, г.Москва.
BUK M1:n komentoketju Suora Venäjän Federaation eteläisen armeijan päämaja, Rostov na Don Epäsuora – VF:n puolustusvoimien esikunta, Moskova
Приказ на запуск ЗУР.
Генеральный Штаб ВС РФ, г.Москва.
Laukaisukäsky Venäjän Federaation asevoimien esikunta, Moskova

Rudi

Eipä ole sinunkaan lähteesi kummoinen. Illarionovhan on ollut USA:n sylikoira jo vuodesta 2006, saatuaan kenkään Putinin neuvonantajana. Kyrilliset kirjaimesi eivät asiaa todeksi muuta, itse olen siten kirjoitettua pitänyt aina alustavasti soopana kunnes toisin todistetaan.

Deputinization

Sitähän se ryssien propaganda just on alusta loppuun!

Deputinization

Tarkennuksena vielä, että kyseessä on Andrei Illarionov, ei Valeri. Andrei erosi Putinin ”hommista” 2005 koska totesi Venäjän olevan autoritäärisen eliitin johtama maa, joka ei ollut poliittisesti vapaa.

finne igen

Miksi Ukrainan armeija esti päivien ajan puolueettomien asiantuntijoiden tutkia lentokoneen jäännöksiä ja ruumiita jotka ehtivät jo päästä hyvään mätänemisvauhtiin!
finne igen

Deputinization

Niin miksihän sinne taistelualueelle ei päästetä ja anneta viholliselle lepotaukoa.

Uusimmat uutiset