Eurooppa Kulttuuri Maahanmuutto Rikos

Ranskan poliisi ampui tuomitun laittomien siirtolaisten salakuljettajan – poliisille syyte kuolemantuottamuksesta raivostutti ranskalaiset

Promenade des Anglais'lla (Nizza) 15.7.2016 aamulla edellisenä iltana tapahtuneen terroristi-iskun jälkeen, jossa kuoli 84 ihmistä. Kuva: Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0).

Kuollut kuljettaja oli tiettävästi tunisialainen, joka oli vuoden päivät asunut Ranskassa.

Tunisialainen laittomien siirtolaisten salakuljettaja törmäsi poliisiautoon varastetulla ajoneuvolla, ja hänet ammuttiin poliisin takaa-ajossa lähellä Nizzan kaupunkia Ranskassa. Jotkut ovat kuitenkin raivoissaan siitä, että tapauksen poliisi on saanut syytteen kuolemantuottamuksesta.

Välikohtaus sattui keskiviikkoiltana lähellä Nizzaa Etelä-Ranskassa viime viikolla, kun pakettiauton kuljettaja kieltäytyi pysähtymästä poliisin tarkastuspisteellä Sospelissa. Kieltäydyttyään noudattamasta sääntöjä ja ajettuaan pakoon poliisit lähtivät ajamaan takaa epäiltyä. Kun kuljettaja oli jäänyt jumiin liikenteeseen, hän yritti ajaa poliiseja päin. Paikalle tullut poliisi vaati hyökkääjää pysäyttämään ajoneuvonsa ja nousemaan autosta. Epäilty yritti jatkaa pakenemista, mutta poliisi avasi tulen ja tappoi kuljettajan.

Tapauksesta on julkaistu video sosiaalisessa mediassa.

Ranskalaisen uutistoimiston CNewsin mukaan kuljettajan ampunutta poliisia vastaan on aloitettu rikostutkinta kuolemantuottamuksesta. Häntä vastaan nostettiin syyte, hänet asetettiin rikosoikeudelliseen valvontaan ja häntä on kielletty kantamasta ampuma-asetta.

Yksi Ranskan johtavista poliisiliitoista kiinnittää huomiota siihen, että kuljettaja ajoi poliiseja päin omalla autollaan, kun poliisi ampui.

”Meillä on roisto, jonka rikoshistoria on yhtä pitkä kuin Kiinan muuri”, sanoi poliisikomentajien liiton edustaja Matthieu Valet tunisialaisen siirtolaisen kieltäytymisestä pysäyttämästä ajoneuvoaan.

Muut suhtautuivat vielä kovemmin, ja egyptiläissyntyinen Reconquest-puolueen tiedottaja Jean Messiha, sanoi CNewsissä: ”Lakatkaa ruikuttamasta poliisien päälle ajaneen roiston kuolemasta. Olemme sodassa – mutta emme ole samassa sodassa, jota Macron käy. Tämä on sotaa ranskalaisvastaista roskaväkeä vastaan. Poliisimme ovat etulinjassa, ja meidän on tuettava heitä.”

Nizzassa surmansa saaneen ajoneuvon kuljettajan on myös kerrottu olleen mukana poliisin takaa-ajossa Italiassa juuri ennen Ranskaan saapumistaan. Tämä viittaa siihen, että hän on ollut järjestämässä poliisin takaa-ajoja useammassa kuin yhdessä Euroopan maassa.

Toinen välikohtauksessa loukkaantunut matkustaja saatetaan tutkintatuomarin eteen mahdollista syytettä varten kätkemisestä ja törkeästä varkaudesta. Syyttäjä vaatii toistaiseksi hänen asettamistaan tutkintavankeuteen.

Poliisi oli havainnut varastetun ajoneuvon kuljettajan ajavan vaarallista siksakkia Nizzan ohitustietä pitkin. Tämän jälkeen poliisi antoi kuljettajalle merkin seurata heitä, mutta ajoneuvo kiihdytti vauhtia ja siirtyi poistumiskaistalle. Liikennevirtaan jumiin jäänyt pakeneva ajoneuvo yritti kääntyä ja päätyi lopulta poliisiauton eteen, johon se törmäsi useita kertoja.

Tällä hetkellä pidätettynä oleva poliisi tuli tämän jälkeen tielle ja ampui kerran, kertoo toinen poliisilähde. Kuljettaja kuoli paikalle, vaikka häntä yritettiin elvyttää.

Kuollut kuljettaja oli tiettävästi vuoden verran Ranskassa asunut tunisialainen, Nizzan apulaispormestari Anthony Borré kertoi AFP:lle. Hänellä oli tiettävästi 21 rikosrekisteriin merkittyä tuomiota, jotka liittyivät pääasiassa varkauksiin, huumausaineisiin, ajokortitta ajamiseen ja kiristykseen.

Nizzan pormestarin mukaan poliisin käskyttämisestä kieltäytymiset ovat rikos ja niitä esiintyy yhä enemmän. Nizzan kunnan poliisit ovatkin kohdanneet ”kaksi erityisen väkivaltaista kieltäytymistä” vain 24 tunnin sisällä.

Lähde: Remix

11 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
juha II

Twitterin mukaan poliisi ei ollut valkoinen etninen ranskalainen vaan partoineen vaikutti lähi-itäläiseltä. Mitä sitten? Yhdysvalloissa mustat poliisit hiiltyvät huomattavasti herkemmin kuin valkoiuset vastineensa. Mutta yksilöllisiä eroja on aina.

Turhaa ”defund police” ulinaa, joka on suvakismiin liitettyä rasiststa vihaa valkoista poliisia vastaan. USA:ssa mustan poliisin ampuessa rotuveljensä ilmeisestä syystä. Liberaali-kommunistit nostivat somessa metelin ”rasismista”.

Poliisin työ on vaarallista ja jokainen työpäivä voi olla se viimeinen. Niille viisastelijoille, jotka kiljuvat floydeista ym. täällä Suomessakin, Kehotan heitä menemään Yhdysvaltoihin hoitamaan poliisin virkaa varustautuneena Nalle Puh kirjalla tekemään pidätyksiä!

Ilkka Forsten

Kommentoin vielä sen verran videoklippiä että kannattaa huomata, miten Ranskalainen poliisi selvittää tilanteen YHDELLÄ laukauksella, kun valtameren takana vaikuttava highway patrol kuluttaa vähimmillään 50 – 70 laukausta yhteen kohteeseen.

On nimittäin tutkittu että jopa koulutuksen saanut poliisi pystyy tositilanteessa parhaimmillaankin vain 50% suoritukseen, joten otaksun että tätä kompensoidaan sillä kaikella mitä tarjolla on kun well well, officer päättää tarttua mutkaan ja ratkaista lopputuleman itsensä kannalta paremmaksi ?

murre riepunen

Elämme vaikeita aikoja, joukkoon kuitenkin mahtuu pieniä valonpilkahduksia. Poliisit kautta EU:n myötätunto kaivettava esiin ja lakkoon, kunnes syytteet hylätään ja anteeksi pyydetään ja kunniaosoitusta mitalin kera parhaaseen katseluaikaan TV:ssa esitetään.

Eka Kettunen

Onhan tämä ihan uskomatonta, yhdentoista sekunnin Twitter video on nautinnollisempaa katsottavaa kuin kaikki Suomen Poliisi-tv jaksot yhteensä.

Piikkilampaat

Pitääkö poliiseilla olla kukkapuska kädessään pyllistäen housut nilkoissa rikollisille?

otto suni

Onhan meillä Suomessa näitä pyllistäciä ylikomisarioita useita, joten kyllä kukkapuskia saavat nämä rikastuttajat ellei sitten pullan tuoksuisia hetkiä SPR:n daameilta!

juu

Kyllä tää maailma on kauhean rasistinen, aina niitä mustia barbaareita kiusataan..

Maila Laukas

Syyttäjätär näitä paikallisia vihervasemmisto toiviaiskoja. Ja marakattia ei kukaan tervejärkinen jäänyt kaipaamaan.

Ilkka Forsten

Yksi vähemmän, kiitos poliisi. Se alkaa olemaan ainoa tapa hoitaa tämä loputon sähläys kun tekee sen mihin aseenkanto-oikeus on tarkoitettu. Maailma ei menettänyt mitään, mutta nillittäjät tulevat menettämään kaiken uskottavuutensa. Jos virkavallalla ei ole oikeutta käyttää voimaa, niin kenellä se oikeus on ?

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka Forsten
einari

Ilkalta lyhyt ja ytimekäs kommentti, johon ei ole mitään lisättävää, eikä pois otettavaa!

John Quiman

Noihin ei ruotsalaisen poliisin pizzatarjoilu-metodit riitä. Eipä se pizzan tarjoaminen ganstereille tuottanut Ruotsissakaan muuta kuin naureskelua.