Eurooppa Politiikka Rikos

Ranskassa väkivaltainen vapunpäivä

Kuvakaappaus: Twitter

Ranskassa vapunpäivän mielenosoitukset olivat väkivaltaisia. Paikallisen Elokapinan eli Extinction Rebellion -yhdistyksen ekstremistit pommittivat Louis Vuittonia ja mielenosoittajat sytyttivät poliisin tuleen.

Väkivaltaiset mielenosoitukset ja yhteenotot leimasivat tämän vuoden toukokuun juhlallisuuksia Ranskassa. Pariisin poliisi oli varoittanut, että väkivaltaiset mielenosoittajat olivat mobilisoituneet ”ennennäkemättömällä tavalla”. Kun tämä juna lähti liikkeelle maanantaiaamuna, syntyi kaaos.

Extinction Rebellion -yhdistyksen ekstremistiset ympäristöaktivistit aloittivat päivän ”väripommittamalla” Louis Vuitton -myymälää. Myöhemmin iltapäivällä poliisi ja mielenosoittajat ottivat yhteen, ja naapurustossa kuultiin kovia pamauksia.

Väkivaltaisissa kuvissa näkyy, kuinka Molotovin cocktail heitettiin poliisiryhmää kohti, jolloin yksi heistä syttyi tuleen. Kollegat yrittävät sammuttaa paloa samalla kun heitä hakataan kepeillä.

Poliisin pahamaineinen Brav-M-yksikkö ja CRS:n turvallisuusjoukot on kutsuttu paikalle hajottamaan väkijoukkoja. Le Monde -lehden mukaan 30 ihmistä on pidätetty.

Lähde: Le Monde, Nordfront

2 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Toni Lajos

Taloustietäjä Arhinmäki on kannustanut meillä samaan, jahka vihervasemmisto toipuu vaalien järkytyksestä saattaapi meilläkin pommit paukkua, poliisin kädet ovat sidottu, ei saa hajoittaa väkijoukkoa, on polliisista tullut sivustaseuraaja jolle nauretaan ja irvaillaan.

Ilkka

Arhinmäki ei taida tuntea historiaa tai ei muista mitä moisesta seurasi 1918. Kiihottaminen valtiovaltaa, siis hallitusta vastaan ja kehotus väkivaltaan on lain mukaan kapinaa, joka EI OLE mikään harmiton asia. Siinä saattaa päätyä arhimäkikin vielä tiilenpäitä lukemaan, ja pahimmassa tapauksessa jos meno äityy väkivallaksi, palataan hiekkakuopalle. Näitä tilanteita varten vasemmisto ja vihreät on organisoineet kaikki välimeren ylittäneet oman aatteensa puolelle. Ei vaan ole muistettu että koko kansa ei olekaan samaa mieltä, jolloin ne mokutusta vastustavat saavat syyn tehdä omat päätelmänsä.

Nythän viherkommunistien lerissä nousi iso haloo kun Orpo jätti kuulematta ” ilmastoasiantuntijaa ” jolla on ” pelkkää faktaa maapallon tilasta tarjottavana, ” ulos siitä ryhmästä joka päättää jatkossa mihin toimiin ryhdytään. Siis oikeammin, jatketaanko tieteeseen nojaamatonta ilmastohumppaa, jossa tavoitteena on saada yksityisten metsät ja maat sosialisoitua valtiolle. Yllätys yllätys, keskustalta tuli heti kiitos tästä valinnasta. Ymmärrän sen oikein hyvin. Marinin hallitus yritti jo ilmastotuuban nimissä varastaa metsät niiden omistajilta EU:le pelinappulaksi.

Uusimmat uutiset