Kotimaa Politiikka

Reserviläisliitolta historiallinen tuki asehankintoihin

Kuvituskuva. Mikkelin Jalkaväkimuseo (2020). Kuva: Nina Metsälä

Reserviläisliiton 28 jäseninen liittohallitus teki 9.4.2022 päätöksen tukea yhdistyksiään korotetulla asehankintatuella, joka on voimassa vuoden 2022 loppuun asti. Tarkalleen ottaen liittohallitus teki päätöksen projektitukiohjeen muutoksesta koskien ase- ja ampumatarvikkeita, kerrotaan Reserviläisliiton antamassa tiedotteessa.

 

Reserviläisliittoon kuuluu 320 paikallisyhdistystä ympäri maata. Asehankintatuella yhdistykset voivat hankkia aseita jäsentensä yhteiskäyttöön. Korotetulla tuella halutaan tukea yhdistyksiä, jotta eri puolilla Suomea voidaan järjestää mielekästä reserviläistoimintaa.

Reserviläisliiton puheenjohtaja Ilpo Pohjola pitää päätöstä todella merkittävänä.

”Reserviläisliiton paikallisyhdistysten kautta pääsee harjoittamaan ja ylläpitämään henkilökohtaisia reserviläistietojaan ja -taitojaan. Ampumatoiminta on yksi Reserviläisliiton päätoimintamuodoista,” puheenjohtaja Pohjola kertoo.

”Ennen koronapandemiaa eli vuonna 2019 paikallisyhdistystemme ampumatapahtumissa ammuttiin kaikkiaan jopa yli neljä miljoonaa laukausta. Tällä hetkellä on erityisen kova kysyntä ammunnan harrastamiselle. Liitto haluaa omalta osaltaan edistää ammunnan mahdollisuuksia yhdistyksissämme, ja siksi teimme viikonloppuna päätöksen tärkeästä asehankintatuesta”, hän jatkaa.

Reserviläisliitto elää historiallista jäsenkasvuaan. Alkuvuoden aikana uusia jäseniä on liittynyt Reserviläisliittoon yli 7 000. Suurin jäsenpiikki tapahtui heti Ukrainan sodan alettua helmi-maaliskuun vaihteessa, mutta edelleen jäsenkasvu on jatkunut hyvin poikkeuksellisena. Krimin valtaamisen jälkeen vuodesta 2015 alkaen uusia jäseniä on liittynyt keskimäärin 3 000 per vuosi.

”Uudet jäsenet ovat lähteneet heti aktiivisesti mukaan toimintaan ja erityisesti ammunnan mahdollisuuksia on laajalti tiedusteltu. Monet Reserviläisliiton paikallisyhdistyksistä järjestää ampumatoimintaa säännöllisesti ja monilla yhdistyksillä on viikoittain ampumavuoroja. Ammunta on reserviläisen tärkein taito, jota tulee säännöllisesti ylläpitää ja harjoittaa”, Pohjola korostaa.

Ammunta on osa reserviläisen kenttäkelpoisuutta. Reserviläisliiton kautta pääsee harjoittamaan myös muita kenttäkelpoisuustaitojaan, kuten esimerkiksi marssimaan ja pitämään yllä fyysistä kuntoaan. Kaiken toiminnan keskiössä on reserviläisen toimintakyvyn ylläpito ja kehittyminen, mikä tarvittaessa auttaa pärjäämään myös kovissa paikoissa.

”Maailmanpoliittinen tilanne on todella arvaamaton tällä hetkellä. Paras tae rauhalle on oman puolustuksen ylläpitäminen ja vahvistaminen. Viime viikolla tehtiin monia tärkeitä päätöksiä reserviläisiin ja kertausharjoituksiin liittyen. Reserviläisliiton historiallinen tuki ampumatoiminnan ja -harrastuksen edistämiseksi on hyvää jatkumoa viime viikon tärkeille päätöksille”, summaa Pohjola.

Tietoa Reserviläisliitosta

Reserviläisliitto on Suomen suurin maanpuolustusjärjestö, jolla on reilut 39 000 jäsentä. Heistä noin 90 prosenttia on suorittanut varusmiespalveluksen tai naisten vapaaehtoisen asepalveluksen. Liiton paikallisyhdistyksissä reserviläiset voivat ylläpitää ampumataitojaan, fyysistä kuntoaan ja maastotaitojaan. Lisäksi reserviläisillä on mahdollisuus ylläpitää sodan ajan sijoitustensa edellyttämiä tietojaan ja taitojaan myös Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen kursseilla, jonka kouluttajista 39 prosenttia ja muista vapaaehtoistoimijoista 42 prosenttia tulee Reserviläisliitosta. Lisäksi Reserviläisliitto kuuluu Naisten Valmiusliittoon (NVL), Suomen Ampumaurheiluliittoon (SAL) ja Tammenlehvän Perinneliittoon (TAPE). Lisätietoja osoitteesta www.reservilaisliitto.fi.

Reserviläisliitto

8 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
skeptikko

Itse olen toiminut Aseoikeuden eli aseiden omistusoikeuden puolesta kohta 30v, vastassa globalistinen ja epä-looginen valtionhallinto, jonka tavoitteena on nöyrä ja helposti kyykytettävä kansa, jonka voi vielä vaihtaa hölmömpään. Mutta viimeiset 2kk ovat aiheuttaneet yskimistä monella taholla, kirjoituspöytien takana turpoavat virkaoletetut ovat huolestuneet, onko kansa valmis kuolemaan heidän mukavan toimistotyönsä vuoksi? Toinen ryhmä, jolla on päässä napsunut, ovat juuri viime aikoina res.touhuihin sännänneet. Heille onkin järkytys, ettei aselupia saakkaan ja tämä onkin hauskin kohta: vaikka ovat puhuneet, ajatelleet ja äänestäneet juuri niin kuin käsketään ja vielä niitä tahoja, jotka ovat heiltä oikeudet viemässä.

Ilkka Forsten

Olen tehnyt sitä alustavaa harjoittelua jo 1970 luvun lopulta lähtien. Siinä välissä ehti moni vassari nalkuttaa ettei aseita saisi olla ” sivistysmaan ” kansalaisilla, mutta toiseksi jäivät, ja nyt niitä on. Voin sanoa että ei tule loppumaan ihan äkkiä. Vieläkö nauratte ajatukselle että ampumataito on turha, ja maailma on muka veljeyttä ja tasa-arvoa pullollaan.

Horace Smith

Sivistysvaltion kansalaisilla nimenomaan on aseita. Se kuuluu demokratiaan, että siviilit voivat hankkia tuliaseita. Diktatuurissa kansalta viedään ensimmäisinä aseet ja sananvapaus. Kommarit voivat painua vi…n

eräs vakiokommentoija

Edellisen kerran ampunut rynkyllä v. 1974.
Viime kesänä 15 laukausta makuulta (150 m)
7 osui sentään tauluun !

otto suni

Reserviläisliitto hyväksyi vuonna 2011 voimaan tulleen ampuma-aselain kiristyksen vaikka jo silloin oli hyvin tiedossa, että kouluampumiset johtuivat poliisin virheellisestä aselain yläpuolelle nostetusta aselupakäytäntöjen yhtenäistämisohjeesta! Kummallekaan surmaajalle ei olisi voimassa olleen lain mukaan pitänyt antaa lupaa, mutta kuitenkin niin tehtiin.
Suomessa ei ole edes aselupa-asioissa voitu olla yksimielisiä, aseet tulee olla luvanhaltijalla ja lupien hinnat tulisivat olla todellisten suoritemaksujen mukaisia. Reserviläisliitto ei pysty eikä halua vaikuttaa Poliisihallituksen lupapolitiikkaan, joten kaikki puheet ovat vain kauniita lupauksia. On kaksi asiaa joita ei lainata, toinen on vaimo ja toinen on ase!
otto suni

Ilkka Forsten

Tiedätkö kumpi on parempi valinta, vaimo vai pistooli ? Pistooli, sillä se pysyy vierelläsi vaikka sinulla olisi tilapäinen toimintahäiriö. Se toinen saattaa laittaa kattilat jakoon, puhumattakaan siitä että pitäisi vielä maksaa riihikuivaa omaisuuden puolittamisesta.

Tuumailija

Jeps, itsekin erään yrittäjän tyky päivillä käytiin ressujen järjestämässä tapahtumassa, jossa ammuttiin kiväärillä ja pistooleilla.
Melkein 10 vuotta tuosta ja silloin huomasin kivääriammunnassa että jotain häikkää silmissä, mutta sen verran erotin taulun tummaa osaa että sain 6/10 osuman siihen osioon 150m matkalta istualtaan. Aseena oli metsästyskäyttöön tehty AR-14/15.
Aika onnenkantamoinen fiilispohjalta, olisi ainakin kunnallispoliitikon ainesta. ;D

Aika pitkälle nuo ressut omia aseitaan käyttävät (moni myös kilpailee), tietty voi olla poikkeuksiakin jos on saatu ennen ”Holmlund” lakia hamstrattua yhdistyksen nimiin.
Pitkissä kantimissa kuitenkin on reserviläisten aseiden saanti yhdistykselle, Polpo tarttuu kaikkeen epäoleelliseen evätäkseen lupahakemukset.
Res. liittokin on omalla tavallaan korruptoitunut kuppikunta, toimii vain pakon edessä.

Aihetta sivuten, tässä hyvä artikkeli: https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/aleksihernesniemi/200498-aseenkanto-oikeus-kirjattava-perustuslakiin/

Ilkka Forsten

No oha sit siinkii…