Eurooppa Maahanmuutto Rikos

Ruotsi: Libanonilainen kuntapoliitikko yritti salakuljettaa veitsen oikeudenkäyntiin

Kuvituskuva (ei liity kyseiseen uutiseen). Kuva: Pixabay / (CC0).
Kuvituskuva (ei liity kyseiseen uutiseen). Kuvat: Pixabay / (CC0).

Linköpingin sosiaalidemokraattien kuntapoliitikko Ali Hajar on saanut syytteen teräaselain mukaisesta rikoksesta. Hän toi veitsen oikeudenkäyntiin, jossa syytettiin rotuvihaan yllyttämisestä ruotsalaista pienten lasten isää, joka poltti Koraanin. Hajar on nyt pakotettu jättämään poliittiset tehtävänsä.

27-vuotiaan ruotsalaismiehen oikeudenkäynti käytiin viime viikon torstaina. Hänen epäillään kolme vuotta sitten polttaneen Koraanin grillissä Linköpingin tuomiokirkon ulkopuolella.

Koraanin polttaminen liittyy Rasmus Paludanin Ruotsiin pääsyn epäämiseen, ja johtaa siihen, että miestä syytetään rotuvihaan yllyttämisestä.

Rukousmattoon kääritty veitsi repussa

Jönköpingissä oli käynnissä ruotsalaismiehen oikeudenkäynti, ja Ali Hajar halusi seurata sitä paikan päällä. Hän on ollut sosiaalidemokraattien kuntapoliitikko vuodesta 2006 ja on mukana myös Linköpingin moskeijassa.

Mutta kun ruotsalais-libanonilainen poliitikko kävelee käräjäoikeuden turvatarkastuksen läpi, vartijat huomaavat, että hänellä on repussaan mukanaan jotain, mitä ei missään nimessä saa viedä oikeussaliin.

Repussa on pieni laukku ja siinä on rukousmattoon käärittynä Stanley-taittoveitsi.

”En tajunnut, että se oli siellä”, Ali Hajar kommentoi veistä.

Syytteen nostaminen ja eroaminen

Ali Hajaria vastaan nostetaan nyt syyte teräaseiden hallussapidosta koskevan lain rikkomisesta. Haastehakemus jätettiin Jönköpingin käräjäoikeuteen maanantaina, kertoi ETC-sanomalehti. Vasemmistolehden mukaan Hajar on nyt myös pakotettu eroamaan kaikista tehtävistään sosiaalidemokraateissa.

Hajar myöntää, että hänellä oli veitsi mukanaan, mutta kiistää rikollisen tarkoituksen. Hän sanoo haastatteluissa, että hän käyttää veistä yleensä ”pensaiden karsimiseen” ja että sen on täytynyt olla hänen repussaan, koska hän oli ollut aiemmin matkoilla.

”Kun matkustan, minun on pidettävä mukanani rukousmattoa ja kompassia”, hän selittää.

Hän kertoo myös saaneensa tuoda veitsen mukanaan viimeisellä lennolla Skellefteån tämän vuoden elokuussa.

Lähde: Samnytt

3 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka

Käräjäoikeuksia ei enää käydä risukoissa, joten pensaiden karsiminen vaikuttaa vahvasti tekosyyltä. En toki tuomitse miestä, sillä hän saattaa olla ” hajarmielinen ” koska tarvitsee myöskin kompassia. Niin ja kynnysmattokin kuuluu jokaisen tiedostavan ihmisen jokapäiväiseen elämään niin paljon, että sitä pitää raahata mukana oltiin missä tahansa. Minultakin unohtui kerran vesuri reppuun kun olin menossa lennolle, mutta kun selostin että perillä olen päättänyt karsia viidakkoa, ( olin siis matkalla saharan eteläosaan ), se suotiin käsimatkatavaraksi. Lentoyhtiö oli Ali -Air jossa muilla matkustajilla näytti olevan AK-47 repun täytteenä. He olivat kuulemma matkalla Nairobin kautta Syyriaan. Siinä moni ” hamasta ” purren toisti jotain mantraa ja kirosi kristityt vääräuskoisina. Muistan tuolloin ajatelleeni kuinka noin kierot miehet voivat puhua mitään väärästä, kunnes tajusin että heillä väärä vitonen on meillä suora kutonen ja niin päädyin käyttämään V8 versioita.

Vappu Simanen

      Itse en usko tuolla kuntapoliitikolla olleen pahoja aikomuksia. Hänestä vaan piti päästä eroon olipa sitten tekosyynä kompassi tai «vaarallinen ase».
      Kyse on kunnan hallinnasta käytävästä taistelusta eri siirtolaismafioiden kesken.

Toni Lajos

Ellei ole erityinen suunnistuksen harrastaja, kompassi kieltolistalle, kuten rukousmattokin, veitset kuuluvat ählämin varustukseen, mutta vain kotiseudulla, lampaita kaitsien.