Eurooppa Maahanmuutto Politiikka Rikos Uutiset

Ruotsi: Helle syynä väkivaltaan?

Kuva: Pixabay.

Ruotsin kaupungeissa ampumiset ja räjähdeiskut ovat lähes päivittäisiä. Ongelma koskee lähinnä ”hauraiksi alueiksi” kutsuttuja, enimmäkseen kehitysmaista tulleitten asuttamia lähiöitä. Näillä alueilla pelastushenkilöstö usein tekee työtään vain poliisin suojaamina.

Niin kutsutuilla ”haurailla alueilla” on SVT:n teettämän tutkimuksen mukaan kuumempaa, kuin muilla alueilla.

Ruotsin yhteiskunnan turvallisuudesta ja kriisiajan valmiudesta vastaava virasto MSB sekä tilastokeskus SCB sanovat Ruotsin Televisiolle kirjoittamassaan raportissa ”haurailla alueilla” olevan keskimäärin 1-2 astetta kuumempaa, kuin ruotsalaisten asuttamilla alueilla. Syyksi arvellaan lähiöitten tiheää rakennuskantaa ja laajoja asfaltoituja pintoja.

MSB ja SCB tutkivat noin 3 000 ruotsalaisen paikallisalueen sosioekonomisia piirteitä. Korkein keskimääräinen kesälämpötila oli Selma Lagerlöfin torilla Göteborgin Hisings Backassa, 34 astetta.

SVT ei tutkimuksesta kertovassa uutisessa suoraan väitä helteen olevan syynä Lähi-idästä ja Afrikasta kotoisin olevien maahanmuuttajien väkivaltaan.

Lähde SVT

13 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Toni Lajos

Ilmaston katala lämpeneminen aiheuttaa matalaotsaisessa kyttärä vihanpurkauksia, jotka voivat äityä, talon pommittamiseksi, autojen joukkorovio sopii taudin kuvaan , myös liipassormi herkistyy, ainakin meikäläiset ” köyhyystytkijat ”paneutuvat ongelmaan, etsien ja tonkien, mutta sanallakaan ei puututa kuinka alueet saadaan jälleen rauhalliseksi ja turvalliseksi.

Ilkka Forsten

Sitä voi vain arvailla miten kärttyistä väkeä Inuiitit ovat kun ilmasto vielä lämpenee, eihän heidän perimänsä kestä kuumaa.

Kauko Aalto

 
Hauraita alueita? Pidän itseäni jonkin tasoisena vi….lijna, mutta tuota en olisi pystynyt keksimään.

John Quiman

Käyttävät ilmaisua ”utsatta områden”. Se tarkoittaa suunnilleen sitä, että alueet ovat jääneet heikoille, tavalla tai toisella. Tämä olisi tapahtunut ilman omaa syytä, koska ”utsätta” tarkoitaa jonkin ulkopuolisen vaikutusta. Jotkut kääntävät sen ”haavoittuvaiseksi”. Tuo ”hauras” on oikeastaan ihan hyvä ilmentämään ilmaisun tarkoitusta. Sitä ei vaan ole sattunut aiemmin silmiin mediassa.

John Quiman

Tuli turhan myöhään mieleen, ei voinut enää muokata tuota kommenttia, että sen voisi kääntää myös hylätyksi alueeksi, hylätyksi sillä tavalla, että siitä ei pidetä huolta, se olisi jätetty heitteille. Sana ei pidä asukkaita syypäänä, vaan uhreina.

Viimeksi muokattu 3 kuukautta sitten by John Quiman
Kauko Aalto

Hyvin selvitit käsitteen etymologiaa. Minua huvitti käsitteen ”hauraita alueita” ristiriitaisuus, eivätkö nämä alueet nimenomaan ole kaikkea muuta kuin hauraita, koska niiden kehitys kohti lopullista dystopiaa on kaikkea muuta kun haurasta. Ymmärrän, että tätä voitaisiin lähestyä myös, eettiseltä kannalta, mutta samaan hengenvetoon tajuan myös, että rationaalisen ajattelun yhdistäminen tämän kaltaiseen järjettömyyteen on kuolleena syntynyt toive.   

Marko Kyllönen

Palavat autot voi tosiaan kuumentaa ilmaa lähistöllä.
Hyvä että siitä on nyt ihan tutkimuskin.

John Quiman

90-luvulla asuin Rinkebyssä ja tulipa pari poliisia oven taa kyselemään kerran, josko olisin nähnyt jotain, kun alakerran autotallissa, joka on kymmenille autoille, oli palanut auto. Siihen aikaan ei vielä ollut tuo autojen polttelu muodissa, mutta kävipä jo siihen aikaan kerran noin. En tietenkään ollut nähnyt, kun ei se näy asuntoon.

Ilkka Forsten

Voi sentään, Syyrilaiset, Somalit. Irakilaiset jne, jotka ovat tottuneet elämään hyvin kylmissä olosuhteissa on ahdettu valkonormatiivisiin lähiöihin joissa ilmastonmuutos kuumentaa asfaltin, ja näin selittyy häiriökäytös. Olisiko nyt syytä nostaa polttonesteiden hintoja, sillä tämä kestämätön tilanne mikä on siis ” oletettavasti ” ilmastonmuutoksen aiheuttama, tuottaa myöskin agressiivista käytöstä. Voimme siis lisätä listaan lajikadon ja metsäkadon lisäksi järkikadon, jota tosin potee vain ruotsalaiset vihreät ja demarit. Huolestuttavaa uutisessa on tietenkin se että sama selitysmalli kopioidaan suomeen, ja pian vantaan / espoon jengien syntytarina kirjoitetaan lämmenneen ilman syyksi. Ehdotan siis ratkaisuksi, että jakeluvelvoitetta nostetaan heti vähintään 85 % mikä pitää näkyä pumppuhinnoissa jo huomenna. Nyt ei enää riitä että siirrytään sähköautoiluun, polkuautot ovat tulevaisuutta ja myöhemmin mäkiautot. Sitten kun olemme saavuttaneet pisteen että pyörä pitää keksiä uudelleen meillä on jo siihen kykenevä insinöörikanta, jota erehdyttävästi kutsutaan siirtolaisiksi.

John Quiman

Esimerkiksi Tukholman Rinkebyssä on ollut samanlainen tilanne asgfalttien ja rakennusten sekä puiden suhteen jo 70-luvulla. 70-luvulla siellä asui lähinnä ruotsalaisia ja suomalaisia. Siellä oli erityisen suuri Suomi-kerhokin, jossa suomalaislapset viettivät paljon vapaa-aikaa. Ei vaan ollut näitä jengiongelmia, eikä pyssyt paukkuneet. Oli ihan turvallistakin, eikä lähiön lämpötila tehnyt asukkaista hulluja.

Mistähän syystä siihen aikaan ei ollut ongelmia? Ongelmat alkoivat kehkeytyä sitä myöten kun sinne kertyi tummempaa väkeä pitkin 80-lukua ja erityisesti 90-luvulla, jonka mittaan ruotsalaiset ja suomalaiset muuttivat muualle.

Kuinka nämä selittävät sen, että niillä alueilla paukkuvat pommit ja aseet myös talvisin?

Voisiko ongelmia aiheuttava lämpö olla sittenkin luonnekysymys, kun nykyiset asukkaat ovat melkoisia kuumakalleja mieleltään? Asiaan liittynee myös se, että heidän keskuudessaan työ ja sillä ansaittu vauraus ei ole yhtä suosittua?

Viimeksi muokattu 3 kuukautta sitten by John Quiman
Ilkka Forsten

Sattui silmiini uutinen jossa suomalaisten ravintosuosituksia jälleen sorkitaan kohti ” vihreää siirtymää .” Punaista ja valkoista lihaa pitäisi vähentää, kalakin on oltava etnisesti tuotettua, muuten se on pahasta, ja sitten runsaasti heiniä lautaselle. Työryhmä mikä suosituksia antaa, ilmoittaa iloisena että olemme nyt toden teolla ottaneet huomioon myöskin kestävän kehityksen, ja pyrimme siihen että SUOMI on maailman kärkimaa. Belgiassa, jos oikein muistan, ollaan menossa samaan suuntaan mutta meillä on oltava ” kunnianhimoisempi ” tavoite. Meidän tulee olla esimerkki muulle maailmalle. Jostain syystä kukaan ei maininnut muslimien lihan syöntiä ongelmaksi vaikka heitä on maailmassa 1.6 miljardia. Meidän suuri 5.4 miljoonainen kansa siis ottaa jälleen harppauksen kohti puhdasta, hiilidioksidivapaata ja rehupitoista tulevaisuutta. Muslimien ei tarvitse muuttaa elintapojaan, he ovat jo nyt perillä näistä asioista..

Ongelma ei ole palavat autot eikä lisääntynyt rikollisuus, kansanterveytemme ja ennen kaikkea maailmassa oleva valkoisten holtiton elämäntapa yhdistyneenä metsä ja lajikatoon, tulee saada kuriin. Eikö olekin ihanaa elää valtiossa jota yhä johdetaan vihreiden puoluetoimistosta noin 7% kannatukseen perustuen ? Hiilidioksidin määrä on saatava alas, mutta kukaan ei muista että se on jotain millä heinätkin kasvaa nopeammin. Äbläwäblä ei ole saanut kasvamaan edes heiniä, mutta silti se on mittaamaton rikkaus ja voimavara.

John Quiman

Suomesta tulee vihreän siirtymän mallimaa ja esimerkki siitä, miten maa tuhotaan kunnianhimoisuudella ideologiaa soveltaen. Muut osaavat sitten varoa tekemästä samaa virhettä. Eikö ole hienoa olla mallimaa?

John Quiman

Tämä juolahti heti mieleen: On niin hikikin
https://www.youtube.com/watch?v=AiQrmenoTLI

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa