Eurooppa Maahanmuutto Uutiset

Ruotsi: Islamkriitikon kuoleman tutkinta lopetetaan

Lars Vilksin pilakuva.

Muhammed-kohusta tunnetun taiteilija Lars Vilksin kuolema on todettu onnettomuudeksi.

Vuonna 1946 syntynyt Lars Vilks oli kiistelty taiteilija koko uransa ajan. Hänen 1980 luonnonsuojelualueelle rakentamansa tilataideteokset määrättiin purettavaksi, ja vastalauseeksi Vilks julisti alueen itsenäiseksi Ladonian valtioksi.

Lars Vilks tuli kuuluisaksi maailmalla islamkriittisillä taideteoksillaan. Hänen piirroksensa saivat useat muslimimaat raivostumaan ja Vilks sai muslimeilta kuolemantuomion. Terroristijärjestö Al-Qaidaan kytköksissä ollut islamilainen vaikuttaja lupasi vuonna 2007 Lars Vilksin surmaamisesta 100.000 dollarin tapporahan.

Vilks joutui elämään poliisin suojeluksessa, ja hänet yritettiin murhata useita kertoja.

Lokakuussa 2021 Lars Vilks ja kaksi häntä suojellutta poliisia kuoli liikenneonnettomuudessa Ruotsissa.  Kolariin ei uskota liittyvän rikosta.

Lars Vilks vieraili Suomessa 2015 sananvapautta käsittelevässä tilaisuudessa.

Lähde SVT

8 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
juha II

Oma spukalantti on palkkamurha eikä Ruotsin valtiokaan itkenyt sankarin kuolemasta. Sen kyllä varmasti tiedätte keiden kannat olivat katossa!

Lieväasteinen

Olisiko käynyt islamkriitikolle Ruotsin kalifaatissa jotenkin toisin? Onko muka ullatus?

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Lieväasteinen
Haistakaa pa*ka

Tottakai. Kuten lopetettiin kaivopuiston joukkomurhan tutkinta, missä kuoli kantispoika. Poliisi partio katsoi vierestä. Ei näyttöä. Siis poika hakattiin hengiltä matu jengin toimesta. Potkimalla jne. Oli videokuvaa jengistä jne.

Ilmari

Ei Kaivopuiston tutkintaa ole lopetettu.

otto suni

Tutkittavat ovat jo kauan sitten ”hävinneet” odottelemaan, joten turha odottaa poliisin koskaan saavan ketään oikeuteen tästä törkeästä kuolemaan johtaneesta pahoinpitelystä. USA:ssa kyseessä olisi vähintään toisen asteen murha!

Kata

Totta on mutta sielläkin on menossa simmut kiinni-aikakausi jos väärä henkilö (värikartasta tai puolueesta) on syytettynä niin vaietaan kaikissa lipilaarilehdissä ja mediassa muutenkin.
Kuten herra Pelosin rattijuoppokolari…sitä ei ole koska turvakameroistakin filmiä hävisi..pidätyskuva sentään tuli julki.Esim NYT ei maininnut mitään….

Puhumattakaan vaikka Waukeshan karmeasta joulusta ym ym…

Ja tuon Kaivopuiston nuoren omaisille varmaan niin kauheaa ettei voi kuvitella.Kolme viikkoa meni ennenkuin kuvat tuli julki ja kaverit varmaan jo Saksassa Berliinin lukiossa.Maantietoa ja ympäristöoppia pääaineinaan.Mikä olisi seuraava pysäkki…

Ilkka Forsten

Totta, kaivopuisto onkin vielä tutkimatta.

Päivitys

yle: 27.1.2022 Poliisi ei voinut osoittaa, kenen isku Helsingin Kaivohuoneen edustalla johti nuoren miehen kuolemaan – kolmelle syytteet pahoinpitelystä

Uusimmat uutiset